Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξίας Τριανταφύλλου

670 Views
Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξίας Τριανταφύλλου Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξίας Τριανταφύλλου

 Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξίας Τριανταφύλλουστον χώρο του Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στις 06:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.
 
Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.
 


Λίγα λόγια από την καλλιτέχνη:
 
Ονομάζομαι Αλεξία Τριανταφύλλου, είμαι 25 χρονών φοιτήτρια του Τμήματος Χαρακτικής της Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δουλεύω ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των ψηφιακών εικονογραφήσεων .Έχω συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους ως σκηνογράφος αλλά και εικονογράφος.
 
Η τεχνική που προτιμώ είναι κυρίως η χαρακτική αλλά και η μείξη αυτής με λοιπές τεχνικές όπως μονοτυπία, φωτομεταφορά, φωτογραφία και ψηφιακή ζωγραφική. Επιπλέον έχω επεκτείνει τις γνώσεις μου και στον τομέα της γλυπτικής, κυρίως με ξύλο, αλλά και στον τομέα του παραδοσιακού κινούμενου σχεδίου με καρέ από χαρακτικά μου έργα.
 
Το αισθητικό αποτέλεσμα της δουλειάς μου προσεγγίζει την ασπρόμαυρη αισθητική του βουβού κινηματογράφου και των παλιών αναλογικών φωτογραφιών. Ο τρόπος που προτιμώ να αναπαριστώ τα έργα μου είναι να χρησιμοποιώ τα σχήματα και τις φόρμες των φιγούρων συμβολικά. Η θεματολογία κυμαίνεται ανάμεσα στις υπαρξιακές αναζητήσεις και τα φιλοσοφικά, πανανθρώπινα, ερωτήματα.

Προσεγγίζω ιστορίες τόσο από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο όσο και από την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Δανείζομαι χαρακτηριστικά στοιχεία τους και εντάσσω τα εκάστοτε πρόσωπα σε μία ολοκαίνουρια δική μου υπαρξιακή προοπτική, λειτουργώντας τρόπον τινά ως σκηνοθέτης. Πρωταγωνιστές είναι συνήθως τρείς μαύρες φιγούρες που συμβολίζουν την μυστική τριαδικότητα που διαπερνά ως οντολογικό στοιχείο τους αιώνες.

Είναι οι τρείς περαστικοί, οι τρείς θεατές που βλέπουν τα δρώμενα να εκτυλίσσονται και ανάλογα αντιδρούν. Επιπλέον θεματικές που εντάσσω στην καλλιτεχνική πορεία μου είναι ο θάνατος, το πέρασμα στην άλλη κατάσταση , μέσα από την ελληνική παράδοση και τέχνη, αλλά και η μελέτη των αναλογιών των σωμάτων με βάση τα αρχαιοελληνικά αγάλματα, συγκρίνοντάς τα με υπαρκτά σημερινά σώματα.
.
Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ημέρες/ Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή/ 17:00 - 21:00, Σάββατο/ 10:00 - 14:00
Τ: 2310269187 / 6971890213 E: gallerymyro@gmail.com Ι: www.myro.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1339 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη