5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη.

2316 Views
5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη. 5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 
- Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΤΑ και Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Συγγραφέας: ΝΑΝΤΙΑ ΛΙΑΡΕΛΛΗ
Εικονογράφηση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ
 
Και τα δύο παραμύθια έχουν τις αφηγηματικές αρετές και την απλότητα της αφήγησης των γιαγιάδων όταν αφηγούνται ιστορίες. Η δε ανατροπή της πλοκής σε κομβικά τους σημεία εντείνει την αναγνωστική απόλαυσηκαι κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου είναι απόλυτα συμβατή με τα παραμύθια, τα αγκαλιάζει και τα αναδεικνύει αισθητοποιώντας συγκεκριμένες πλευρές τους.
 
Δύο λαϊκά παραμύθια που με τον ρεαλισμό και την αφοπλιστική ειλικρίνειά τους μας οδηγούν με τρόπο εντυπωσιακό μπροστά στο βαθύ σκοτάδι και το απόλυτο φως, μπροστά στα υλικά με τα οποία δημιουργήθηκε η ανθρώπινη ψυχή.
 
- ΜΥΡΡΙΝΗ Η ΜΙΚΡΗ ΑΘΗΝΑΙΑ
Συγγραφέας: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΒΗ
Εικονογράφηση: ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ
 
Η σειρά «Οι αρχαίοι µου φίλοι» μας ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.
 
-ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΚΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ
Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Εικονογράφηση: ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΚΟΝΗ
 
Γίνε μάρτυρας της ιστορίας που κανένας άλλος δε γνώρισε ποτέ. Πώς ταξιδεύουν τα δέντρα; Μπορείς μέσα από ένα χωροτούνελ να βρεθείς στον Αμαζόνιο; Μπορεί μια ομάδα παιδιών και ένας παπαγάλος να ηγηθούν μιας μάχης που έχει σκοπό να αλλάξει τον κόσμο;Γνώρισε τα δέντρα-πρωταγωνιστές, με τα αληθινά τους ονόματα και χαρακτηριστικά, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου!
 
- ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΘΗΝΑ - ΒΙΒΛΙΟ 5
ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΜΟΥ
Συγγραφέας: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ
Εικονογράφηση: ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ
 
Σε μια εποχή που τα πρότυπα για αγόρια και κορίτσια γίνονται συχνάτοξικά, διαιωνίζουν τα στερεότυπα και τις ανισότητες, εγκλωβίζουν τα παιδιά σεμη ρεαλιστικούς ρόλους και προσδοκίες για την εμφάνιση, τις σχέσεις ή τη θέσητους στη ζωή, μια νέα ηρωίδα έρχεται να ταράξει τα νερά και να θυμίσει σεαγόρια, κορίτσια αλλά και γονείς πόσο απελευθερωτικό είναι να είσαι ο εαυτός σου.
 
- Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣΕΓΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ Χ.
Συγγραφέας: ΦΥΤΟΥΛΑΒΑΚΑΝΑ
 

Καθόλου εύκολο να είσαι στην εφηβεία και νανιώθεις ότι όλα πάνε τόσο μα τόσο στραβά! Μέσα όμως από το γέλιο, που πάει χέριχέρι με το κλάμα, η Άννα Χ. μαθαίνει λίγο καλύτερα τον εαυτό της και τους γύρω της και συνειδητοποιεί ότι με την κατάλληλη παρέα όλα, ακόμα και τα αδύνατα, μπορούν να συμβούν.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Αγαπώ τα βιβλία γιατί στις δυστυχίες της ζωής προσφέρουν καταφύγιο, αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχουν τόποι για να δεις αλλιώς τα πράγματα, να τα ερμηνεύσεις με έναν τρόπο διαφορετικό και να σηκωθείς ξανά. Μαζί λοιπόν θα ψάχνουμε στις σελίδες τρόπους να γεμίσει το μέσα μας. Κάθε 8,18 και 28 του μηνός στο «Διαβάσαμε και Σχολιάζουμε» για 3η χρονιά.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή