Συναντήσεις για την Ιστορία της Τέχνης στην οικία Τέλλογλου, με 100 ευρώ!

2744 Views
Συναντήσεις για την Ιστορία της Τέχνης στην οικία Τέλλογλου, με 100 ευρώ! Συναντήσεις για την Ιστορία της Τέχνης στην οικία Τέλλογλου, με 100 ευρώ!

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και φέτος την οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος), για τις συναντήσεις της Ιστορίας της Τέχνης. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!!
 
Τέχνη & Βιογραφία
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν αναλυτικά τη ζωή και το έργο επιλεγμένων καλλιτεχνών όπως των Van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso κ.α.. Καλλιτέχνες, οι οποίοι σημάδεψαν με την παραγωγή τους την πορεία της ευρωπαϊκής τέχνης του 19ου και του 20ου αιώνα.
Στην ‘Τέχνη & Βιογραφία’, θα φωτιστούν σημεία της προσωπικής ζωής των καλλιτεχνών και θα ερευνηθούν οι συνδέσεις με την εικαστική παραγωγή, η οποία όρισε την πορεία της μοντέρνας τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δέκα δίωρες συναντήσεις
Κόστος: 100 ευρώ
Έναρξη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 17:00
Εγγραφές: έως και την Τετάρτη 1 Μαρτίου
 
Ιστορία Νεοελληνικής Τέχνης
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά, θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελληνική ζωγραφική, όπως τους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.α.) αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Εγγονόπουλο κ.α. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ο αιώνα.
Δέκα δίωρες συναντήσεις

Κόστος: 100 ευρώ
Έναρξη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 19:30
Εγγραφές: έως και την Τετάρτη 1 Μαρτίου
 
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την έναρξη των συναντήσεων δεν προβλέπεται επιστροφή ποσού. Αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, η έναρξη θα μετατοπιστεί χρονολογικά.
 
Πληροφορίες/εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, eduteloglion@gmail.com & 2310 991614 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-16:00).

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Οικία Τέλλογλου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1350 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη