Ανακάλυψη-ορόσημο στην Αίγυπτο: Βρήκαν 4 τάφους των Φαραώ και μια μούμια 4.300 ετών καλυμμένη με χρυσό

2449 Views
Ανακάλυψη-ορόσημο στην Αίγυπτο: Βρήκαν 4 τάφους των Φαραώ και μια μούμια 4.300 ετών καλυμμένη με χρυσό Ανακάλυψη-ορόσημο στην Αίγυπτο: Βρήκαν 4 τάφους των Φαραώ και μια μούμια 4.300 ετών καλυμμένη με χρυσό

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα (26/1) την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των Φαραώ και μιας μούμιας 4.300 ετών, στη Σακάρα, κοντά στο Κάιρο.


Στη νεκρόπολη της Σακάρα, που είναι γνωστή για τη διάσημη πυραμίδα με βαθμίδες του Φαραώ Ζοζέρ, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αυτούς τους σφραγισμένους τάφους της 5ης και της 6ης δυναστείας, από το 2.500 έως το 2.100 προ Χριστού.

Ανακάλυψη-ορόσημο στην Αίγυπτο: Βρήκαν τέσσερις τάφους των Φαραώ και μια μούμια 4.300 ετών καλυμμένη με χρυσό [Εικόνες]

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Οι βαθιές αυτές κοιλότητες, διακοσμημένες με χρωματιστές σκηνές από την καθημερινότητα, ήταν η τελευταία κατοικία του Χνουμντζέντεφ, του μεγάλου ιερέα του Φαραώ Ούνας η διακοσμημένη πυραμίδα του οποίου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, του Μέρι, του φύλακα των μυστικών του βασιλιά, του Μέσι, μεγάλου ιερέα του φαραώ Πεπί Α' και του Φετέκ, αντιγραφέα και δικαστή, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο γνωστός Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χάουας.

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Στη διάρκεια των ανασκαφών, 15 μέτρα κάτω από τη γη, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σαρκοφάγο από ασβεστόλιθο "στην ακριβή κατάσταση που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την είχαν αφήσει πριν από 4.300 χρόνια", δήλωσε ο Χάουας.

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Ανοίγοντάς την, ανακάλυψαν μια μούμια καλυμμένη με χρυσό, "μία από τις πιο παλιές και καλύτερα διατηρημένες της Αιγύπτου με εξαίρεση τις βασιλικές μούμιες", διευκρίνισε ο αρχαιολόγος που φορούσε όπως συνηθίζει το διάσημο καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς.

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Η νεκρόπολη της Σακάρα, λίγο παραπάνω από 15 χιλιόμετρα νότια των διάσημων πυραμίδων της Γκίζας, ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco καθώς η πυραμίδα του Ζοζέρ, που κατασκευάστηκε περίπου το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ως ένα από τα πιο αρχαία μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Αίγυπτος, ανακάλυψη

Η Αίγυπτος έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε πολλές μεγάλες ανακοινώσεις κυρίως στη Σακάρα αλλά και στο Λούξορ. Προχθές, Τρίτη, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στην πόλη αυτή της νότιας Αιγύπτου, τις θρυλικές Θήβες των Φαραώ, τα ερείπια "μιας ολόκληρης ρωμαϊκής πόλης" που χρονολογούνται από τους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: ΑίγυπτοςΜούμιεςΦαραώ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 18889 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο