«Εις την Πόλιν»! Μία έκθεση φωτογραφίας για την Πόλη των πόλεων!

1946 Views
«Εις την Πόλιν»! Μία έκθεση φωτογραφίας για την Πόλη των πόλεων! «Εις την Πόλιν»! Μία έκθεση φωτογραφίας για την Πόλη των πόλεων!

 


«Εις την Πόλιν»! Μία έκθεση φωτογραφίας για την Πόλη των πόλεων!
 
Το Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της έντονης εκθεσιακής του δραστηριότητας, ξεκινάει τη νέα χρονιά, με μία εντυπωσιακή και σημαντική υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου.

Η έκθεση έχει τίτλο «Εις την Πόλιν» και είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη. Θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία του Δήμου (Προσφυγικού Ελληνισμού) από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η Πόλη απαθανατίζεται στο σύνολό της από μεγάλους φωτογράφους της εποχής, που αντικατοπτρίζουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής τους και παρουσιάζουν το μεγαλείο της πόλης των πόλεων, μιας πόλης όπου συνυπάρχουν η ανατολίτικη ραστώνη με τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Σκοπός της έκθεσης είναι να αποδοθεί το πνεύμα του ρομαντισμού, του περιηγητισμού, του μυστικισμού της Ανατολής, μέσα από την εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης γνωστών φωτογράφων, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας ως είδος υψηλής τέχνης και φορέα ιδεολογιών.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην πλατεία του Δημαρχείου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19.00, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα θεματικό καλλιτεχνικό event, συνδυάζοντας εικόνα, μουσική, χορό και αφήγηση!

Ο φωτογραφικός πλούτος που θα απλώνεται στα μάτια του επισκέπτη σε ολόκληρη την όψη του Δημαρχείου, θα συνοδεύεται από την εξευρωπαϊσμένη πολίτικη μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη Κούκα, η οποία και θα αναδεικνύει την κίνηση και τον χορό της ομάδας της Πρότυπης Σχολής χορού της ΚΕΔΚΑ του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ελένης Τσομπανάκη, ενώ το σκηνικό θα πλαισιώνεται από αφήγηση “εποχής”.
Τον συντονισμό και εποπτεία του συνόλου της έκθεσης και της εκδήλωσης έχει ο πρόεδρος του Μουσείου Παύλος Καλεμκερής, τη μουσειολογική επιμέλεια της έκθεσης η μουσειολόγος, Καλλιόπη Βαλτοπούλου, τη μουσειογραφική επιμέλεια ο αρχιτέκτωνμουσειολόγος, Θωμάς Τσουκαλάς της Archer Cultural Projects, την κάλυψη, επεξεργασία video και αφήγηση η κα Ιωάννα Δεληπαλτά, ενώ την επιμέλεια καλλιτεχνικού περιεχομένου της εκδήλωσης έχει αναλάβει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Μίθριοι», Φωτεινή Τζιδημοπούλου.
 
Με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού

«Το περιεχόμενο της έκθεσης χαίρει Επαίνου και Τιμής του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης & Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’»

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2194 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο