Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Βακχικόν

1917 Views
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Βακχικόν Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΒακχικόνΑμαλία Τάσση - Λαντζοπούλου
Η νόθα
Την περίοδο 1950-1955, ήταν πολύ δύσκολο για ένα κορίτσι να φέρει στον κόσμο ένα παιδί νόθο, εξαιτίας των αντιλήψεων και των οπισθοδρομικών απόψεων. Κάπως έτσι, ήταν αναπόφευκτος, αναγκαίος και επίπονος ο χωρισμός της Φανής με την Αλεξάνδρα. Για το καλό τους; Ποιος μπορεί αυτό να το πει ή να το κρίνει; Για να μάθει γράμματα, η μικρή Αλεξάνδρα πρέπει να συνηθίσει να ζει χωρίς τη μητέρα της, σε ένα ίδρυμα γεμάτο με άγνωστους. Συναναστρεφόμενη μόνο με κορίτσια, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας της θα διαμορφωθούν αναλόγως. Τα πρότυπα οικογένειας, που θα έχει στο μυαλό της, θα είναι πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Θα καταφέρει η Αλεξάνδρα να πραγματοποιήσει τα όνειρά της μέσα στο ίδρυμα και με ποιον τρόπο;
 
Σελ.: 592 | Τιμή: 16.96 ευρώ
 
Συλλογικό
Μετά Βίας Φωνές
Μετά Βίας Φωνές. Φωνές που παλεύουν να δραπετεύσουν, αλλά μένουν πάντα «φυλακισμένες» πίσω από τοίχους ή, ακόμα χειρότερα, πίσω από σκέψεις και δεν βγαίνουν ποτέ προς τα έξω. Και από την άλλη, σιωπηλές κραυγές από μάτια που μαρτύρησαν, αντικρίζοντας τη βία, αλλά σιώπησαν.
 
Διαφορετικές ιστορίες που μιλούν όμως για το ίδιο πράγμα: τη βία που βρίσκεται παντού γύρω μας και μας αφορά όλους.
 
Άντρεα Λαζαρίδου, Βάνα Μέγα, Βασιλική Πανδή, Γεωργία Χαρίτογλου, Εύα Γκουντάρα, Έφη Ποτηράκη, Ζωή Κυνηγοπούλου, Μάρθα Χουστουλάκη, Μαρία Κατσαρού, Μαριάννα Αγγελάκη, Μαριάννα Χριστοπούλου, Νίκος Μανιώτης
 
Σελ.: 100 | Τιμή: 12.72 ευρώ
 
Τζαν Κάρσον
Οι εμπρηστές
Το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μαστίζεται από φωτιές. Κάποιος υποκινεί ένα σκηνικό βίας και τρόμου στην πόλη, και οι Αρχές μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Την ίδια στιγμή, ο δρ Τζόναθαν Μάρεϊ καλείται να μεγαλώσει μόνος τη νεογέννητη κορούλα του. Φοβάται πως η μικρή δεν είναι τόσο άκακη όσο φαίνεται και αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Ταυτόχρονα, ο Σάμι Άγκνιου παλεύει με το σκοτεινό του παρελθόν και τρέμει τη βία που κυλά στο αίμα του, μια βία που ανησυχεί πως έχει κληροδοτήσει και στον γιο του.
 
Άραγε, ως πού μπορεί να φτάσει ένας πατέρας για να σώσει το παιδί του ή τους άλλους από αυτό; Και τι συμβαίνει με τούτες τις παράξενες φωτιές που κατακαίνε την πόλη;
 
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019
Σε μετάφραση του Απόστολου Θηβαίου
 
Σελ.: 380 | Τιμή: 14.84 ευρώ

Κριστιάνι Βέτερ

Αναπόφευκτα πράγματα

Είναι αυτή η καθημερινότητα εντελώς κανονική; Κι αν ναι, πώς να τα φέρει κανείς εις πέρας;
Τα Αναπόφευκτα πράγματα αφηγούνται τις περιπέτειες της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν μάλιστα ν’ αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας. Μας κάνουν να χαμογελάμε και να διαπιστώνουμε επανειλημμένα έκπληκτοι πόσο κοντά βρίσκονται το καθημερινό και το ασυνήθιστο. Γιατί: «Οι κακές αποφάσεις οδηγούν σε καλές ιστορίες». Αυτό το γνώριζαν σίγουρα ο Γκαίτε, οι Rolling Stones, η Πάτι Σμιθ ή το Karate Kid. Σύμφωνα μ’ αυτό το δόγμα εξιστορούνται αυτές οι φανταστικές ιστορίες. Ή μήπως είναι αληθινές τελικά;
 
Βραβείο Kujulie
Σε μετάφραση της Γιώτας Ποταμιάνου
 
Σελ.: 150 | Τιμή: 13.78 ευρώ
 
 
Χελένα Χένσεν
Στη σκιά ενός εγκλήματος
Στις 7 Μαρτίου 1932, ο Γιάλμαρ φον Σίντοου -συντηρητικός βουλευτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας Εργοδοτών- και δύο υπηρέτριες της οικογένειας βρέθηκαν νεκροί στην κατοικία τους στη Στοκχόλμη, όλοι χτυπημένοι μέχρι θανάτου με μια σιδερένια ράβδο. Παρόλο που η αστυνομία άρχισε σύντομα να υποπτεύεται τον γιο, όταν τον εντόπισε αυτός είχε σκοτώσει τη σύζυγό του και είχε αυτοκτονήσει.
 
Οι φόνοι των φον Σίντοου έτυχαν νέας προσοχής στη Σουηδία το 2004, ως αποτέλεσμα της έκδοσης του μυθιστορήματος της Χένσεν, της οποίας η μητέρα ήταν η μικρότερη κόρη της οικογένειας.
 
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009
Σε μετάφραση του Αντώνη Μπογαδάκη
Σελ.: 316 | Τιμή: 14.84 ευρώ 
 
Βασίλης Ν. Πης
Τα Νησιά Ι
Ένα ποίημα είναι ένα δένδρο
Οι ρίζες του χώνονται βαθιά στη Γη
Αναζητώντας φρέσκο χώμα και νερό
Μένοντας μόνο κι όρθιο
Όταν φυσά ο άνεμος
Λυγίζει τα κλαδιά του
Και ρίχνει τα φύλλα, για να βγουν νέα
 
Όταν γίνεται μούσκεμα στη βροχή
Δεν φοβάται τις αστραπές
Ούτε τις καραμπόλες κάτω στις ρίζες του
Έχει το δικαίωμα να ψηλώσει
Φωλιά να γίνει για τα πουλιά
 
Ένα δένδρο, θα μπορούσε να γίνει
Ένα ποίημα, πριν την κλιματική αλλαγή
 
Από τη ζέστη την πολλή
Οι μέρες του ραγίσαν.
 
Σελ.: 92 | Τιμή: 10.60 ευρώ
 
Γιάννης Μπερούκας
Ακροβάτες της επόμενης μέρας
Υπάρχουν ορισμένες γραμμές
που, αν από απελπισία τις περάσεις,
μπορεί να γίνεις κι εσύ
ένα περιφερόμενο παραμύθι.
Υπάρχουν όμως κι αληθινά παραμύθια
σιωπηλοί μάρτυρες ναυαγίων
που νυχτερινές αστραπές τα φωτίζουν
και με όμορφες λέξεις ντυμένα
βγαίνουν τις νύχτες και ψάχνουν.
 
Σελ.: 68 | Τιμή: 10.60 ευρώ
 
Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης
Ίσως ο θάνατος
Με στίχους κοφτερούς
το τέλος προλειαίνει
ο ζωντανός νεκρός
 
Τι είναι η ζωή παρά πρελούδιο θανάτου;
 
Σελ.: 146 | Τιμή: 12.72 ευρώ
 
Συλλογικό
Η πάλη των λέξεων/The battle of words
Με αφορμή την Poetry Expo 23 και σε συνεργασία με την ομάδα της Expo, οι εκδόσεις Βακχικόν διαμόρφωσαν το project «Η πάλη των λέξεων/The battle of words», με μια μικρή και στοχευμένη συλλογή ποιημάτων για τον πόλεμο, την κοινωνική αδικία, την βία, τον ρατσισμό, την εξορία, τη διαφθορά στην πολιτική, την αδιαφορία της πολιτικής, την πείνα, την προσφυγιά, τους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον. Περιλαμβάνονται ποιήματα 24 ποιητών και ποιητριών μας με κοινωνική ματιά, κοινωνική κριτική, κοινωνική καταγγελία.
 
Μετάφραση: Δήμητρα Χροναράκη
 
Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Αντωνιάδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Νίκος Βλαχάκης, Συλβα Γάλβα, Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου, Κατερίνα Ζυγούρα, Μαλβίνα Ιωσηφίδου, Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Ευτυχία Κατελανάκη, Βιβή Κοψιδά Βρεττού, Φροσούλα Κολοσιάτου, Κατερίνα Λιάτζουρα, Κατερίνα Λιβιτσάνου Ντάνου, Ευφροσύνη Μαντά Λαζάρου, Γιώργος Μολέσκης, Ασημίνα Ξηρογιάννη, Ειρήνη Παραδεισανού, Σοφιάννα Παρασκευοπούλου, Φώτης Σκουρλέτης, Ευαγγελία Τάτση, Τόνια Τσαρούχα, Έλενος Χαβάτζας, Στέργιος Φωτόπουλος.
 
Σελ.: 76 | Διαβάστε το εδώ
 
Νόρμα Ντάνινγκ
Παγωτό Εσκιμώων
Η ποιητική συλλογή της Νόρμα Ντάνινγκ Παγωτό Εσκιμώων - Μία ποιητική της ταυτότητας των Ινουίτ δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέρασε στα ευπώλητα (best seller). Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό έργο που περιλαμβάνει ποίηση, καθώς και πεζά. Η Νόρμα Ντάνινγκ τιμά με αυτό τη φυλή της, τους Ινουίτ, και ονειρεύεται έναν κόσμο απαλλαγμένο από την αποικιοκρατία, έναν κόσμο χωρίς παρεμβάσεις στις ζωές των αυτόχθονων.
 
Μεγάλωσα στον βορρά
αλλά όχι στον βόρειο βορρά,
άλλοι Καναδοί θα το αποκαλούσαν βόρεια.
Όχι όμως οι Ινουίτ.
 
Σε μετάφραση της Πηνελόπης Ζαλώνη και εισαγωγή της Λίλιας Τσούβα
 
Σελ.: 92 | Τιμή: 10.60 ευρώ
 
Μαρία Δρίμη
Continuum
Ένας οδοντίατρος, αντιμέτωπος με τη διάλυση του γάμου του, αναθέτει σε έναν ιδιωτικό ερευνητή την παρακολούθηση της συζύγου του. Μια γλύπτρια επιδιώκει με τα έργα της να απεικονίσει την ασχήμια. Ο Γιώργος και η Ευρυδίκη, ο Οδυσσέας και η Ιόλη. Δύο ζευγάρια που εισβάλλουν το ένα στη σφαίρα του άλλου· τέσσερις άνθρωποι που προσπαθούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα σε ένα συνεχές χώρου και χρόνου. Μια σχεδόν καλειδοσκοπική απεικόνιση του ρεαλιστικού κόσμου, ίσως η εικόνα που έχει για τον κόσμο μας ο άγνωστος και απροσπέλαστος σκηνοθέτης του.
 
Σελ.: 68 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 978-618-5733-21-6

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Εκδόσεις Βακχικόν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη