15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται (β’ μέρος).

731 Views
15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται (β’ μέρος). 15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται (β’ μέρος).

15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται.

(β’ μέρος)

Η αναμενόμενη συνέχεια της λίστας αυτών που όλοι εμείς που μιλάμε την ίδια γλώσσα, αυτή των βιβλίων, ξέρουμε καλά. Αρκετά κράτησε το σασπένς.
 
9. Ξέρουν καλά ότι τις πιο δυνατές τους φιλίες μπορούν να τις χτίσουν μόνο με ανθρώπους που είναι επίσης βιβλιοφάγοι.
Οι φιλικές σχέσεις με κάποιον σημαίνουν ενδελεχή έρευνα σχετικά με το τι έχει και τι  δεν έχει διαβάσει και πόσο πνευματικό πλούτο διαθέτει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι απανταχού βιβλιόφιλοι καλλιεργούν μια φιλία μιλώντας για αγαπημένους συγγραφείς, νέες, κλασικές και σπάνιες εκδόσεις και, βέβαια, ανταλλάσσοντας βιβλία και τις εμμονές τους για λογοτεχνικούς χαρακτήρες.
 
10. Προτιμούν τη συντροφιά των βιβλίων από την ανθρώπινη.
Οι άρρωστοι βιβλιοφάγοι θα προτιμήσουν να μείνουν στο σπίτι διαβάζοντας ένα βιβλίο παρά να διακινδυνεύσουν συναναστροφή με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουν και πολλά να μοιραστούν. Ακόμη, αντιλαμβάνονται ότι τα βιβλία μπορούν να φανούν θεραπευτικά σε στενάχωρες περιόδους και συχνά να προσφέρουν μια καλύτερη υποστήριξη από τα λόγια παρηγοριάς που θα πει κάποιος.
 
11. Οι τέλειες διακοπές γίνονται απαραιτήτως με τη συντροφιά ενός βιβλίου.
Από τη στιγμή που τα βιβλία προσφέρουν στον αναγνώστη μια απρόσκοπτη μετάβαση σε άλλα μέρη και εποχές, προτιμούν είτε να συμπεριλάβουν την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου στις τέλειες διακοπές τους ή να κάνουν την ίδια την ανάγνωση την ιδανική εμπειρία διακοπών τους.
 
12. Ξέρουν καλά ότι το να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο μπορεί να είναι δύσκολο…
Το να ξεκινά κανείς να διαβάζει ένα βιβλίο σημαίνει πολλές προσδοκίες, ενθουσιασμό και αγωνία. Όταν ξεκινάς ένα βιβλίο είναι δύσκολο να σταματήσεις και να το παρατήσεις (και να αναρωτιέσαι μια ζωή τι έγινε στο τέλος).
 
13. …Και το να το τελειώσεις μπορεί να είναι ακόμη δυσκολότερο.
Ενώ η ανάγνωση ενός βιβλίου συνοδεύεται από πολλές υποσχέσεις, το τέλος του μπορεί να είναι εντελώς απογοητευτικό και να αφήνει τον αναγνώστη ένα ράκος. Απαραίτητη υπενθύμιση: κανείς βιβλιοφάγος δε θέλει να μάθει το τέλος ενός βιβλίου μέχρι να φτάσει ο ίδιος στην τελευταία σελίδα.
 
14. Δεν έχουν ένα αγαπημένο βιβλίο.
Έχουν διαβάσει τόσα πολλά υπέροχα βιβλία, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξουν ένα από αυτά σαν το πιο αγαπημένο τους. Και είναι δύσκολο έως αδύνατο να απαντήσουν σε μια τέτοια ερώτηση, ακόμη κι αν υποβληθούν σε εξονυχιστική ανάκριση. Μπορούν, όμως, να έχουν αγαπημένο είδος ή/ και αγαπημένο συγγραφέα.
 
15. Καμιά άλλη δραστηριότητα ή ασχολία δεν μπορεί να φτάσει σε αξία και ομορφιά το διάβασμα.
Το διάβασμα απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους και είναι εκείνο γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο κόσμος τους. Καμία άλλη δραστηριότητα δε μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα και είναι ανώφελο να το αρνείται κανείς, καθώς το να κάνει κάτι άλλο θα τον οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ανία και αποστροφή και θα αρχίσει να σκέφτεται και να φαντάζεται – τι άλλο; – βιβλία.
.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη