«Εξήντα Μικροί Ήλιοι» στις βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

1522 Views
«Εξήντα Μικροί Ήλιοι» στις βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ «Εξήντα Μικροί Ήλιοι» στις βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

 


Αυτή την χρονιά, οι Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ διάλεξαν να καλωσορίσουν το 2023 με την εικαστική φωτιστική εγκατάσταση «Εξήντα Μικροί Ήλιοι», της Μαρίας Δελλαπόρτα.

Με έντονες επιρροές από την επαναστατική πρωτοπορία των Fauves, του Matisse και του Bauhaus, εμπνεόμενη από τον συσχετισμό των χρωμάτων που κανείς μπορεί να διακρίνει εμφανώς στα έργα του Josef Albers και τις γεωμετρικές φόρμες των υφαντών της συντρόφου του Anni Albers, τα καλειδοσκοπικά τοπία της Shara Hughes, τα συναρπαστικά

ρυθμικά μοτίβα του Juan Uslè, η Μαρία Δελλαπόρτα επιτρέπει συνειδητά στα χρώματα που κυριαρχούν στην παλέτα της να αλληλεπιδρούν αβίαστα μεταξύ τους και να δημιουργούν τελικά την δική τους πρωτότυπη φόρμα.

 
«Η φύση, τα ζώα, το γυναικείο σώμα, μα και βαθύτερες έννοιες που απασχολούν την δημουργό πνευματικά, αποτελούν τα αγαπημένα θέματα που βλέπουμε επάνω στους φωτεινούς καμβάδες της να διαδέχονται με παιδική αθωότητα το ένα το άλλο. ́Ενα τρυφερό παιχνίδι σκιών, που εκτυλίσσεται αθόρυβα την ιερή στιγμή που συναντά το σκοτάδι το φως.» σημειώνει η εικαστικός Σοφία Ζαράρη.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2191 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο