3η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

1060 Views
3η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης 3η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Tolkien “The Prancing Pony” επιστρέφει για 3η χρονιά στη Θεσσαλονίκη για την ετήσια πλέον Ημερίδα του με τίτλο «Ταξίδι στη Μέση-Γη», που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη της Θεσσαλονίκης (Casa Bianca).

Το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ποικιλία θεμάτων, όπως τα Role Playing Games (RPG) σε συνάρτηση με το σύμπαν του J.R.R. Tolkien, την εραλδική επιστήμη και την εμβληματολογία. Για πρώτη φορά θα έχουμε μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τους αγαπημένους μας ήρωες. Τέλος, θα σας παρουσιάσουμε εν συντομία μία μικρή ανασκόπηση της ζωής του Smial της Άρνορ με φωτογραφίες και λίγες κουβέντες για τις δράσεις μας. Μέλη του Συλλόγου και συγγραφείς του Φανταστικού θα αναλάβουν τη σκυτάλη από τους περσινούς ομιλητές συνεχίζοντας να σκαλίζουν και να συζητούν τόσο αγαπημένα όσο και ανεξερεύνητα θέματα που εντοπίζουμε στο σύμπαν του αγαπημένου μας καθηγητή.


Πρόγραμμα
16:00 – 16:45 Καλωσόρισμα – Άρνορ 2015 – 2019
Παρουσίαση έργου και δράσης του Σμίαλ της Άρνορ
Κολοβός Δημήτριος – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου
17:00 – 17:40 Roleplaying games in Middle Earth
Κεσκίνης Χρήστος, Κούτσιανος Χρήστος – Μέλη του Συλλόγου Φίλων Τόλκιν.
18:00 – 19:00 Ανοιχτή συζήτηση – Αγαπημένοι ήρωες στα έργα του J.R.R Tolkien και διαφορές στην απόδοσή τους στις ταινίες
Συντονισμός Σαμψώνας Σπυρίδων – Γραμματέας του Συλλόγου
19:15 – 19:45 «Το ρομαντικό στοιχείο στο “Βασίλειο Πέρα από το Δάσος” και ο κόσμος του καθηγητή Τόλκιν»
Αναφορά επάνω στις αρχές του Αυλικού Έρωτα, πώς ο μεσαιωνικός ρομαντισμός και οι τροβαδούροι επηρέασαν το έργο του Καθηγητή Τόλκιν και παράλληλες αναφορές στο έργο της συγγραφέως.
Γκιριτζιώτη Αποστολία, Συγγραφέας

20:00 – 20:50 «Η Εραλδική Επιστήμη και η εμβληματολογία στο Τολκινικό έργο»
Συγκριτική αναφορά στα εμβλήματα του κόσμου του Τόλκιν, ανά τις εποχές και τους πολιτισμούς της μέσης γης, σε σχέση με την ιστορική εραλδική τέχνη. Τα πεδία των εμβλημάτων, οι κανόνες και η διευθέτηση των πρόσθετων σχημάτων. Η σημειολογική και συμβολική τους ερμηνεία.
Σχοινάς Γιώργος KLJ, Εραλδικός ειδικός, Κήρυκας του Δυναστικού Οίκου Guadamillas y Cortes της Ισπανίας

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
  • 04/05/2019
Ώρες: 16.00 – 21.00
Τοποθεσία:
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη, Θεσσαλονίκη
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.facebook.com/events | Τηλ.:  231 331 8538


Φωτογραφικό υλικό





Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Μαέστρος Μιχάλης Χατζηαναστασίου παρών στη Τελετή Βραβείων: «Είμαι άνθρωπος της υπομονής κι όχι της ανοχής»
Ο Μαέστρος Μιχάλης Χατζηαναστασίου παρών στη Τελετή Βραβείων: «Είμαι άνθρωπος της υπομονής κι όχι της ανοχής»
με 0 Σχόλια 1691 Views
Με την καταλυτική του παρουσία θα συνδράμει καθ΄ όλη τη διάρκεια της βραδιάς στη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης. Συνέντευξη του κορυφαίου σολίστ, συνθέτη, μαέστρου Μιχάλη Χατζηαναστασίου στην Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη