Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης BioMuse | Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων

1139 Views
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης BioMuse | Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης BioMuse | Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων

Η περιοδική έκθεση υλοποιείται σε συνέχεια του ερευνητικού προγράμματος BioΜuse, μια σύμπραξη φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, που στόχο είχε την ψηφιοποίηση, την τεκμηρίωση και τη διαφύλαξη πολύτιμων δεδομένων βιολογικής και πολιτισμικής κληρονομιάς.


Κεντρική ιδέα του έργου ήταν η αφήγηση ατομικών βιογραφιών, που προέκυψαν μέσα από τη μελέτη των σκελετικών καταλοίπων πραγματικών ανθρώπων που έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία 11.000 χρόνια.
H δημιουργία των «ατομικών βιογραφιών» βασίστηκε στην εφαρμογή αναλυτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών αιχμής με σκοπό την ανασύσταση της καθημερινής ζωής, της διατροφής και της γενετικής ιστορίας των ατόμων.Η έκθεση αναδεικνύει και ενσωματώνει τα αποτελέσματα της έρευνας με σύγχρονα φυσικά και ψηφιακά μέσα. Περιλαμβάνει εκθεσιακές επιφάνειες με ατομικές βιογραφίες, διαδραστική εφαρμογή σε επαυξημένη πραγματικότητα με πληροφορίες για τις βιογραφίες και την έρευνα, και οπτικοακουστική παραγωγή.
Η έκθεση οργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την Tetragon A.E. σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τους συνεργάτες του προγράμματος.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του έργου (www.biomuse.eu).
ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 09 Απρ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:30
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: BioMuse

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο