Ένα από τα πρώτα έργα του Banksy βγαίνει σε δημοπρασία

801 Views
Ένα από τα πρώτα έργα του Banksy βγαίνει σε δημοπρασία Ένα από τα πρώτα έργα του Banksy βγαίνει σε δημοπρασία

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, θα δημοπρατηθεί έργο του Banksy, της πρώτης περιόδου καλλιτεχνικών παρεμβάσεών του, το οποίο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου και ακτιβιστής ζωγράφισε στο εξωτερικό ενός φορτηγού Volvo. Και αναμένεται να αποφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Turbo Zone Truck (Laugh now but one day will be in charge)», το οποίο ο Banksy δημιούργησε το 2000, χαρακτηρίζεται από σειρά μοτίβων αναρχίας και απείθαρχης συμπεριφοράς: παρόντες είναι φτερωτοί πίθηκοι και βαριά εξοπλισμένες ειδικές μονάδες αποκατάστασης τάξης (και τα δύο εμφανίζονται σε πολλές παραλλαγές καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας του).
Το 1999, προσκάλεσαν τον ανώνυμο Βρετανό καλλιτέχνη στη νότια Ισπανία να ζωγραφίσει το φορτηγό Volvo ενόψει ενός πάρτι σε αποθήκη για τους εορτασμούς της χιλιετίας. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Banksy πέρασε τις πρώτες στρώσεις και, τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ολοκλήρωσε το έργο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, το συγκεκριμένο φορτηγό Volvo συμμετείχε σε διεθνή τουρνέ του Turbozone Circus, ενός τσίρκου φημισμένου για τα θεάματα με πυροτεχνήματα που παρουσίαζε. Λόγω της έκθεσής του σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη είναι διάσημο.
Ο Bonhams προσφέρει το έργο στο πλαίσιο της Goodwood Revival Sale, της φετινής δημοπρασίας οχημάτων που διενεργεί.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Banksy

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο