Ένας κύκλος κλείνει στην γκαλερί Artis Causa.

1304 Views
Ένας κύκλος κλείνει στην γκαλερί Artis Causa. Ένας κύκλος κλείνει στην γκαλερί Artis Causa.

Η γκαλερί Artis Causa σας καλεί στην τελική  της έκθεση  που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας εποχής. "ΚΥΚΛΟΣ"
Διάρκεια: 05.12 - 31.12.2017
Επιμέλεια: Θάλεια Στεφανίδου
.
Η γκαλερί Artis Causa ιδρύθηκε το 2007 ως ένα προσωπικό όραμα και συμβολή στην Τέχνη από τη Σοφία Μουρατίδου και την εικαστικό Αλεξάνδρα Μαράτη.
 
Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με εκατοντάδες καλλιτέχνες.
 
Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια:
Δώσαμε το βήμα για να συστηθούν νεαροί καλλιτέχνες από τις σχολές Καλών Τεχνών, συνεργαστήκαμε άψογα με καθηγητές όπως ο Μανόλης Γιανναδάκης, ο Γιώργος Τσακίρης,  ο Γιώργος Διβάρης, ο Στέλιος Κουπέγκος, ο Σταύρος Παναγιωτάκης, ο Γιώργος Σκυλογιάννης, ο Μιχάλης Αρφαράς, η Kati Mahrt, ο Άρις Γεωργίου, ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Κυριάκος Μορταράκος, η Δήμητρα Σιατερλή.
 
Εκθέσαμε δουλειές από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: η Αλεξάνδρα Μαράτη, ο Bernhard Quade, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Άννη Καλτσίδου, ο Βασίλης Καρακατσάνης, ο Βασίλης Καρκατσέλης, ο Θοδωρής Λάλος, η Γιώτα Ανδριάκαινα και από “ζωντανές ιστορίες”, όπως ο Μιχάλης Κατζουράκης, ο Γιώργος Μήλιος και η Ρένα Παπασπύρου.
 
Δώσαμε την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης να δει από κοντά, έργα από τα  “μεγαθήρια” της παγκόσμιας σκηνής όπως : Joseph Beuys, Wolf Vostell, A.R.Penck, Georg Baselitz, Antoni Tàpies, Frank Stella, Arnulf Rainer, Marcus Lüpertz, Yuichi Higashionna, Beverly Fishmann αλλά και από Έλληνες που κάνουν λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό όπως ο Yannis Kounelis, ο Mark Hadjipateras, ο Takis και ο Nakis Panayotidis.
 
Προωθήσαμε την Ελληνική Σύγχρονη Τέχνη σε διεθνείς Art Fairs όπως: Art-Moscow, Berliner-Liste, Contemporary Istanbul, Art fair Dresden ενώ παράλληλα στηρίξαμε ελληνικούς θεσμούς όπως η Art-Athina και η Art-Thessaloniki.
 
Συνεργαστήκαμε με πολύ γνωστές γκαλερί του εξωτερικού όπως: Galerie Richard, EmmaGoss, Michael Werner, Galerie Chobot, Basel Art Center του Matthias Rüthmüller. Επίσης με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Έλλη Χρυσίδου και όλα τα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης και Φωτογραφίας της πόλης.
 
Διοργανώσαμε ομαδικές εκθέσεις με Τούρκους, Γερμανούς, Αυστριακούς και Ινδούς καλλιτέχνες και υποστηρίξαμε δράσεις όπως τα Δημήτρια, Gallery Weekend, 60 χρόνια Goethe-Institut, Δίκαιο και Τέχνη και τόσες άλλες.
 
Νιώθουμε  τόσο γεμάτοι, αλλά και τόσο συναισθηματικά φορτισμένοι για το κλείσιμο αυτής της εποχής.
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους καλλιτέχνες, που συνεργαστήκαμε, αλλά και όλους τους φίλους της γκαλερί που γίνατε συγκοινωνοί της ΤΕΧΝΗΣ μαζί μας.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Ιστορικούς Τέχνης που από την αρχή συνεργάστηκαν μαζί μας, τη Σάνια Παπά, τη Μαρία Κενανίδου, τη Θάλεια Στεφανίδου, τον Γιάννη Μπόλη, τη Θούλη Μισιρλόγλου, την Ανθή Αργυρίου και πολλούς άλλους.
 
Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που άφησαν το στίγμα τους στο να γίνει η Artis Causa αυτό που είναι. Σας περιμένουμε όλους για ένα κοκτέιλ, με πολλή χαρά και αγάπη.
 
Γκαλερί Artis Causa.
 
Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 12:00-15:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-21:00
Σάββατο 11:00-16:00
 
Artis Causa
Μητροπόλεως 97 / 54622 Θεσσαλονίκη
Τηλ. +30 2310.223.041
artcau@gmail.com
www.artcau.gr
 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΕκθέσειςArtis Causa

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη