ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ. Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
To ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες Ο Αναγνώστης συμμετέχει με τους «βόρειους» φίλους του στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων.
.
Ο τίτλος του Φεστιβάλ «Γιώργος Σεφέρης – χορηγός αισιοδοξίας» εμπνέει ποιητές και πεζογράφους από τη Δράμα και την Καβάλα για να παρουσιάσουν τη δική τους, ιδιαίτερη σχέση με τον νομπελίστα ποιητή.
.
Ο τίτλος της εκδήλωσης – παράστασης του Αναγνώστη είναι: «Ο Σεφέρης κατά μόνας- προσωπικές εξομολογήσεις», όπου ποιητές και πεζογράφοι θα εξομολογηθούν την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην Παλιά Μουσική, την προσωπική τους εμπειρία επαφής με το έργο και την προσωπικότητα του ποιητή.
/
Ποια ήταν η πρώτη στιγμή γνωριμίας με το έργο του, τις αντιρρήσεις τους, την απομάκρυνση και την εκ νέου επαφή, το νόημα που έδιναν τότε και που δίνει τώρα ο καθένας προσωπικά.
Συμμετέχουν οι: Κυριακος Συφιλτζόγλου, Δημήτρης Πέτρου, Κοσμάς Χαρπαντίδης, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Σπύρος Γαλήνης, Θάνος Γώγος, Γιώργος Κασαπίδης.
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο συνθέτης Δημήτρης Δοξάκης.
Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Αργύρης Μπακιρτζής με το συγκρότημά του παρουσιάζοντας τον «Έρωτικό λόγο» του Σεφέρη.
Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Παλιά Μουσική
Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 21.00
Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.
Είσοδος Ελεύθερη
Φωτογραφικό υλικό