Ας μιλήσουμε για ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ σε ένα κόσμο «ψεκασμένων»! Από την «ΟΙΚΟνική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Πίτσας Στασινοπούλου.

4692 Views
Ας μιλήσουμε για ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ σε ένα κόσμο «ψεκασμένων»! Από την «ΟΙΚΟνική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Πίτσας Στασινοπούλου. Ας μιλήσουμε για ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ σε ένα κόσμο «ψεκασμένων»! Από την «ΟΙΚΟνική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Πίτσας Στασινοπούλου.

Ας μιλήσουμε για ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ σε ένα κόσμο… «ψεκασμένων»! Από την «ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Πίτσας Στασινοπούλου.

       Είναι αλήθεια ότι… καίγομαι για πρόλογο, αλλά θα τον αποφύγω επιμελώς, διότι το θέμα μου είναι ήδη καυτό, τεράστιο και αν παρασυρθώ δεν θα μου φτάνουν ούτε 3000 λέξεις! Παρότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο… παρότι οι ΑΝΕΛ –λόγω συγκυβέρνησης πλέον- έχουν ψιλοηρεμήσει… εντούτοις η αφορμή ήρθε αναπάντεχα! Η υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου στον ΕΦΕΤ, «κόπηκε» λόγω υποστήριξης της «συνωμοτικής θεωρίας» των αεροψεκασμών! Δίνοντάς μου εξαιρετική αφορμή για ένα μείζον θέμα που με έχει  απασχολήσει σοβαρά και έχω ψάξει επισταμένα, αναζητώντας εκατέρωθεν τεκμηριωμένες απόψεις. Που κατά καιρούς έρχεται στο προσκήνιο και ΔΕΝ αναφέρομαι σε γραφικότητες τύπου «Λιακόπουλου & ΣΙΑ», αλλά σε αντιδράσεις έντρομων πολιτών που οσάκις δουν «γραμμές» στον ουρανό, τρέχουν αλλόφρονες να φωτογραφίσουν, να καταγγείλουν, να γεμίσουν το διαδίκτυο αφελείς κραυγές…
 
       Ας δούμε τί ισχυρίζεται η «θεωρία των αεροψεκασμών», που ονομάζει αυτές τις «γραμμές» στον ουρανό Chemtrails, δηλ. «χημικές ουρές», ως αποτέλεσμα ψεκασμών από αεροπλάνα αγνώστου ταυτότητας- χωρίς διακριτικά που ραντίζουν διάφορες περιοχές κυρίως με οξείδια και ενώσεις αλουμινίου και βαρίου. Οι στόχοι κατά την άποψή τους είναι πολλοί: α)  έλεγχος  καιρού/ κλίματος, καθώς ήδη από χρόνια η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει εμπλακεί με το θέμα, β) μαζικοί εμβολιασμοί για προστασία από βιολογική επίθεση τρομοκρατών, γ) έλεγχος φυσικών φαινομένων (σεισμός, χαλάζι, τυφώνας κλπ),  δ) έλεγχος… της συνείδησης των πολιτών και επ’ αυτού έχει στηθεί ένας πραγματικός… Αρμαγεδδών! Χαρακτηρίζοντας  τα δύο βασικά στοιχεία των ψεκασμών που είτε εισπνέονται είτε εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα, ως νευροτοξικά με τις κάτωθι παρενέργειες: βραδύτητα/ παράλυση/ σύγχυση/ κατάθλιψη/ νευρική αταξία/ φόβο/ έλλειψη αυτοπεποίθησης/ αφέλεια/ καχυποψία/ άνοια/ υστερία/ χρόνια κόπωση/ υπέρταση/ σκλήρυνση κατά πλάκας/ αλτσχάϊμερ και λοιπά… «δρακοειδή», ανάλογα με το εύρος της φαντασίας εκάστου «εμπειρογνώμονα»…
 
       Για να το ξεκαθαρίσουμε, το πρόγραμμα των εν λόγω ψεκασμών έχει ξεκινήσει γύρω στο 1998 στις ΗΠΑ και εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό με τίτλο «σύστημα HAARP(High Frequency Active Auroral Research Project) και βασικό στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (νάτην πάλι!) με τη συγκεκριμένη μέθοδο Γεωμηχανικής – πατέντα του «πατέρα» της βόμβας υδρογόνου Έντουαρντ Τέλλερ. Όπου οι  ψεκασμοί λειτουργούν ως «ηλιακή ασπίδα» για τη μείωση της ποσότητας ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη ή άλλοτε για να επηρεάσουν το κλίμα μιας περιοχής. Το φαινόμενο περιγράφεται ως γραμμές που ΔΕΝ διαλύονται αλλά παραμένουν σχηματίζοντας ομίχλη ή «ξεφτισμένα» νέφη ή πλέγμα στον ουρανό, ενώ αμέσως μετά τους ψεκασμούς πολλοί δηλώνουν «περίεργη αδιαθεσία»… Το θέμα βέβαια έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πάρει τεράστιες διαστάσεις σε Κογκρέσο και Ευρωπαϊκά Συμβούλια χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις, παρά μόνο μισόλογα περί «μη κινδύνου της δημόσιας υγείας». Μια θολούρα και άγνοια απαράδεκτες που φυσικά… αλείφουν με βούτυρο το ψωμί των λογής «ψεκασμένων» που παραληρούν ότι «μας ψεκάζουν για να μας ελέγχουν… να περνάνε τα μέτρα τους χωρίς αντιδράσεις… να μας έχουν υποχείρια…  δέστε πόσο αυξήθηκε τελευταία η παθητικότητα, η κατάθλιψη και τα άλλα συμπτώματα» (του αλουμινίου και βαρίου, μη ξεχνιόματε!)
 
       Έρχονται όμως οι γνώστες περί την Φυσική και την Αεροπορία για να βάλουν τάξη στο χάος, εξηγώντας ότι πρόκειται για Contrails, που σημαίνει «ίχνη συμπύκνωσης» υδρατμών από τα καυσαέρια των αεροπλάνων, απαντώντας μία προς μία όλες τις ενστάσεις των «συνωμοσιολόγων» και παραλληλίζοντας το φαινόμενο πολύ απλά με την… αναπνοή μας στο κρύο. Όπου όταν εκπνέουμε ζεστό αέρα σε κρύο περιβάλλον φαίνεται σαν να εκπνέουμε καπνό λόγω της συμπύκνωσης των υδρατμών. Αν σκεφθούμε τις  συνθήκες που επικρατούν στα ύψη των 30 – 40.000 ποδιών των πτήσεων, ΟΛΑ τα «παράξενα» εξηγούνται με τη ΦΥΣΙΚΗ! Π.χ. το αν ένα «ίχνος συμπύκνωσης» θα παραμείνει / θα διαλυθεί αμέσως/ δεν θα υπάρξει ΚΑΘΟΛΟΥ/ θα είναι διακοπτόμενο/ θα απλωθεί ως «κουβέρτα» κλπ., εξαρτώνται από: α) τη θερμοκρασία στο ύψος της πτήσης που ενίοτε φθάνει τους -40ο C και οι υδρατμοί των καυσαερίων παγώνουν σε μικροκρυστάλλους και αμέσως εξαχνώνονται, δηλ. μετατρέπονται σε αέριο, β) την υγρασία σε αυτά τα ύψη που επηρεάζει το πόσο αργά ή γρήγορα θα γίνει η εξάχνωση, γ) τις εναλλαγές των διαφορετικών αερίων στρωμάτων που «μπαινοβγαίνει» το αεροπλάνο,   δ) τον άνεμο σε αυτά τα ύψη  που φθάνει μέχρι… 400 χλμ/ώρα, οπότε κανένας ψεκασμός ΔΕΝ μπορεί να είναι στοχευμένος, ο άνεμος θα τον πάει… όπου να’ ναι κυριολεκτικά!
 
       Επιπλέον παράγοντες που επηρεάζουν τη μορφή και τη διάρκεια του ίχνους – το οποίο πέρα από «συμπύκνωσης» μπορεί να είναι και «αεροδυναμικό» από τα φτερά λόγω παγώματος σταγονιδίων νερού- είναι  το επίπεδο της πτήσης και ο τύπος του κινητήρα. Τελευταία  ο αριθμός των πτήσεων έχει αυξηθεί ραγδαία, έχουν γίνει αλλαγές στα επίπεδα πτήσεων και τους αεροδιαδρόμους, έχουν επίσης προστεθεί πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα (χωρίς διακριτικά) και είναι μοιραίο στον ουρανό να… διαπλέκονται πάμπολλα ίχνη συμπύκωσης, ενώ οι σύγχρονοι κινητήρες παράγουν ίχνη διαφορετικής μορφής και διάρκειας από τους παλαιότερους. Που με απλά λόγια σημαίνει ότι τα ΟΠΟΙΑΣ μορφής ίχνη στον ουρανό – κοινά για οποιαδήποτε πτήση ψεκαστικού ή μη αεροπλάνου- ΔΕΝ πιστοποιούν από μόνα τους κάτι ύποπτο! Και οργίζονται με τους  ανυπόστατους/ αντιεπιστημονικούς/ γραφικούς «δράκους» στα Μέσα ή π.χ. φωτογραφίες με βαρέλια «χημικών» μέσα σε αεροπλάνα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μέθοδο προσομοίωσης «βάρους επιβατών» σε δοκιμαστικές πτήσεις. Όπως οργίζονται με τους αδαείς πολιτικούς που λόγω άγνοιας του αντικειμένου ή ύποπτης σκοπιμότητας θολώνουν τα νερά και συντηρούν επιτούτου κλίμα καχυποψίας.
 
       Προφανώς αναγνώστη μου, σε ένα περιορισμένο άρθρο είναι αδύνατο να μεταφερθεί ΟΛΗ η επιστημονική προσέγγιση του θέματος, ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν  σοβαρές πηγές με πλήρη ανάπτυξη που λύνουν κάθε απορία. Ακόμη και την αυξημένη κάποιες φορές περιεκτικότητα σε αλουμίνιο και βάριο του αέρα, λόγω βιομηχανικής ρύπανσης, ψεκασμών με φυτοφάρμακα, ρύπων από καύσεις, όξινης βροχής κλπ, που ΒΟΛΕΥΕΙ τους οπαδούς της θεωρίας να  συγχέουν με «συνωμοτικούς» αεροψεκασμούς. Διότι είναι πολύ βολικό να μεταθέτεις την ατομική ευθύνη για την… μαλάκυνση του εγκεφάλου σου, την παθητικότητα, την αποχαύνωση, τον ευνουχισμό της σκέψης και την αδράνεια… κάπου αλλού… σε κάποιον άλλον. Αρκεί να φύγει από σένα! Κι όσο πιο θεαματικός είναι ο δράκος που σε απειλεί, τόσο πιο πιασάρικος! Μια λέσχη λυκανθρώπων που συνεδριάζει σε υπόγεια σπηλιά… ένας αντίχριστος και η παρέα του στα έγκατα της γης… ένα συνάφι ανθρωποειδών καρχαριών στα βάθη του ωκεανού… κάποια μυστηριώδη αεροπλάνα που ψεκάζουν ουσίες παράλυσης του εγκεφάλου…
 
       Αγαπητέ «ψεκασμένε», όσο ισχυρίζεσαι τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα! Μόνο που ΔΕΝ σου το δημιούργησαν οι «ψεκασμοί»… διότι απλούστατα το Σύστημα έχει στη διάθεσή του άπειρα μέσα για να το πετύχει, πολύ πιο αποτελεσματικά, εύκολα και φτηνά, χωρίς να ξοξεύει για πάρτη σου πανάκριβα αεροπλάνα, εξοπλισμούς, τόνους καυσίμων, μισθούς πιλότων… Μεγάλη η χάρη σου και κατέβα από το καλάμι του ψωνισμένου! Όταν μπορεί να πετύχει όλα τα «συμπτώματα» και να σε μετατρέψει σε πρόβατο με λίγο τρόμο από τα Μέσα του εντελώς ανέξοδα ή να σε αποχαυνώσει με ατέλειωτη κατανάλωση, υποκουλτούρα, τεχνολογικές εξαρτήσεις ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ κι από πάνω, ή να σε θολώσει άκοπα με θρησκοληψίες, τρομοκράτες, φανταστικές απειλές ΞΕΡΟΝΤΑΣ ότι θα τσιμπήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη… γιατί άραγε να καταξοδευτεί και να πονοκεφαλιάσει με αεροπλάνα και ψεκασμούς; ΤΟΣΟ «μαλάκα» θεωρείς το Σύστημα; Ή δεν σου έμεινε δράμι μυαλό να σκεφτείς τα προφανή ή… «φτιάχνεσαι» μαζοχιστικά με δράκους- υπερπαραγωγές και περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα!
 
       Διότι πρόσεξε: Είναι ΑΛΛΟ θέμα η περιβόητη Γεωμηχανική που στα πλαίσιά της πιθανότατα εκτελούνται αεροψεκασμοί για την «αντιμετώπιση» της ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ «Κλιματικής Αλλαγής», διότι προφανώς βρέθηκε ένας ΑΚΟΜΗ τρόπος για τεράστια κέρδη επιτήδειων από το «παραμύθι/ απάτη του αιώνα»! Και επ’ αυτού είμαι μαζί σου να τους… ξεσκίσουμε! Και είναι ΑΛΛΟ θέμα να εφευρίσκεις  «σκοτεινά κέντρα» που επέλεξαν τον συγκεκριμένο πολυδάπανο και πολύπλοκο μηχανισμό, προκειμένου να πετύχουν αυτά που έχουν ήδη… στο πιάτο και να επιδίδεσαι σε φαιδρά παραληρήματα! Άρα βάσει κοινής λογικής η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Ναι μεν δεν αποκλείονται καθόλου οι χημικοί ψεκασμοί, όμως με άλλη αφετηρία και στόχο (βεβαίως ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΙ!) και απόδειξη γι αυτούς ΔΕΝ αποτελούν τα ίχνη που βλέπεις! Α, και όταν βγούν τα ψεκαστικά να ραντίσουν για τα κουνούπια, το δάκο, τη μουχρίτσα ή το χαλάζι,  μη τρομάξεις πάλικι αρχίσεις τις φωτογραφίσεις … ούτε όταν βγουν τα πυροσβεστικά για τις πυρκαγιές… «ουρές νερού» θα είναι, στο υπογράφω! Μπορείς να παρακολουθήσεις χαλαρωμένος τις ειδήσεις στην TV σου… και καλύτερα μείνε μέσα κλεισμένος μαζί της για να αποφύγεις τα «συμπτώματα αλουμινίου και βαρίου»….άσε τους άλλους να πάθουν, ΕΣΥ θα είσαι προστατευμένος!
Να γελάσω ή να κλάψω;;;;

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

1 Comments

  1. <strong>DonKon</strong>
    DonKon
    Αρκετά επεξηγηματικό βίντεο:
    https://www.youtube.com/watch?v=GCW1pNDN6Js

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» του Μίλερ σε σκην. Γ. Νανούρη, με Π. Δαδακαρίδη & Ι. Παππά στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
«Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» του Μίλερ σε σκην. Γ. Νανούρη, με Π. Δαδακαρίδη & Ι. Παππά στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
με 0 Σχόλια 4462 Views

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τους 45.000 θεατές, η παράσταση «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» του Γιώργου Νανούρη, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Παππά συνεχίζει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή