So you think you can teach 50: Από μακριά κιαγα*ημένοι...

12669 Views
So you think you can teach 50: Από μακριά κιαγα*ημένοι... So you think you can teach 50: Από μακριά κιαγα*ημένοι...

 

 
Τι αλλάζει μεταξύ ιδιαίτερου και τηλειδιαίτερου;
Ω, καλά.
Πάμε ανάγνωση.
 
Silent killer Βίκυ
Δεν αποκαλείται έτσι μόνο επειδή είναι φυτουλοκόρακας (είναι η μόνη που δυσαρεστήθηκε με τη μείωση της ύλης). Πυροβολεί εξ επαφής σαν το Disco Girl του Sakis, γενικά δεν κάνει διακοπές, σου δίνει αυτό που θες. Το μάθημα με τη Βίκυ κυλάει ως εξής: φημί - ποιος; - ούτος - τι; - δοκείν – ποιος; - τους πολεμίους, ετεροπ– παρακάτω- ενταύθα – τι δοκείν; - παραδούναι, τελικ- παρακάτω – τους φυγάδας άμεσο, άπαντας επιθετ-what? – σόρυ, κατηγορ- παρακάτω – παραχρήμ- έμμεσο; -α ναι, σωστά, τη πόλει έμμεσο, παραχρήμα επιρρηματικός του τόπ- what? – σόρρυ, του ποσού – WHAT? του χρόνου ήθελα να πω ρε Γιάν- και του χρόνου με υγεία. Όλα αυτά σε 30 - 45”.
 
Μεταξύ 5 - 7 που έχουμε μάθημα, η Βίκυ στις 5.30 θα ρωτήσει αν πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά των Πολιτικών, στις 6 αν η Μάγδα βγαίνει με τον Χριστόφορο, τον αιμοσταγή παοκτσή Συκεώτη, στις 6.30 αν ο Ισοκράτης τα έπαιρνε απ’ τον Φίλιππο και γιατί ο Λυσιοκούμπο δεν πήρε ποτέ υπηκοότητα. Όλα by the book και μπροστά της ο Σέλντον Κούπερ είναι απλά άπλας.
 
Η Μαύρη Ντίνα δεν άλλαξε πάρα πολλά στο μάθημα με τη Βίκυ. Ακόμη και με το lag του Skype ξέρω από πριν τι θα πει, ξέρει από πριν τι θα διορθώσω, τη διορθώνω πριν το πει, λέει σόρυ πριν τη διορθώσω, το μάθημα παραμένει ίδιο, απλά προλαβαίνουμε το μέλλον κατά λίγα δευτερόλεπτα.
 
Μαγουλάρες
Μετά απ’ αυτό το shoot ‘em up ακολουθεί η Μαγδάλω με τα cheeks της Κέιλι Κουόκο. Η Μάγδα θέλει πάντα “λίγο χρόνο να συγκροτήσει τη σκέψη της”. Στον λίγο αυτόν χρόνο εγώ μπορώ από μαλλί χίτη να αποκτήσω μαλλί χίπη. Θυμίζει εκείνο που έλεγε κάποτε ο Γεωργίου. Με τον Τζιοβάνι στην προπόνηση ο Ματζουράκης δεν κρατάει χρονόμετρο, αλλά ημερολόγιο. Η μαγουλού Μάγδα είναι μουλάρι που κουτσαίνει στην ανηφόρα, οπότε στο φέις του φέις συνήθως τάιμ stands still, και βασικά στο ενδιάμεσο χρειάζομαι κανένα Μίκυ Μυστήριο για να διαβάζω, ή να ανταλλάσσω μηνύματα με τη Μαριάντζελα, σε φάση αν της πάει το μπομπάρι στον κότσο, και γιατί στα εκπαιδευτικά μου βίντεο στο Υουτούμπιον κράζω τόσο τις υδροχόους.
 
Επί Μαύρης Ντίνας το μάθημα με τη Μαγδάλω είναι the most wonderful time of the year. Στα περίπου είκοσι λεπτά που εκείνη χρειάζεται για να μεταφράσει το πάτερ ημών σε πατέρα μας, εγώ χαζεύω τα είκοσι καλύτερα γκολ από τους είκοσι τελευταίους τελικούς τσάμπιονς λιγκ (Ζιντάν με Λεβερκούζεν, αρέσκομαι, ποιος Μπέιλ) κατεβάζω δε περίπου είκοσι χιλιάδες φράουλες κάτω από τη θάλασσα, ευγενική χορηγία Σκλαβενίτη, αναπολώντας τον Σεπτέμβριο που βγαίνουν οι σουλτανίνες.
 .
.
Κι έναν ομμάτ
Ο Δημητράκης ο Χοακίν Φοίνιξ Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι πιο πόντιος από το παιδί που θα συλλάμβανε η Παναγιώτα Καραχισαρίδου από τον Παύλο Κοντογιαννίδη ακριβώς στη σέντρα του γηπέδου της Τραμπζονσπόρ. Κάθε δυο σειρές άγνωστο κείμενο κάνουμε μια κουβέντα για τις χαμένες πατρίδες, για το λάθος τακτικής του πρίγκιπα Αντρέα στον Σαγγάριο, εφάμιλλο του οποίου μόνο ο Επαμεινώνδας στη Μαντινεία, περνάμε σε Γη ο πλανήτης των Ελλήνων, τα ρωσικά είναι γεμάτα ελληνικές λέξεις, τα γιαπωνέζικα και τα αμερικάνικα το ίδιο, το ντιβιντί προέρχεται από την ελληνική λέξη διβιδή, επειδή στερεώνεται στον υπολογιστή με δύο βίδες, ο χαιρετισμός σαγιονάρα προέρχεται από σύντμηση των ελληνικών τρισάγιο και ***νάρα.
 
Μέσω skype έχω απλώς τη χαρά να μπορώ real-time να γκουγκλάρω τα λεγόμενά του και να κρυφογελάω με τα μηδέν αποτελέσματα που επιστρέφει η αλεπού φλαμπέ. Όσο ένας εικοσάχρονος με αφοπλίζει με την αυθεντία του (“έτσι είναι ρε, στο λέω εγώ!”), εγώ διαπιστώνω ότι τα ευρήματα είναι πιο στο κεφάλι του από ότι είναι τα τρυφερά αισθήματα του Πώποτα στο κεφάλι της Αγλαΐας της κυραΔασκάλας.
 
Μήτρογλου
Η Ασπασία δεν είναι καθαρόαιμο ιδιαίτερό μου, την ξέρω από το φροντιστήριο, αλλά μου ζήτησε όσο διαρκεί η Black Dina bam-a-lam να “βρισκόμαστε” για να κρατήσει ζεστή τη μηχανή. Όσο βρισκόμαστε, άλλο τόσο κρατάει κι αυτή ζεστή τη μηχανή. Της βάζω ασκήσεις που δεν λύνει ποτέ, παρόλο που μου ζητάει να της ορίσω συγκεκριμένη προθεσμία παράδοσης, μάλλον για να έχει τη χαρά να με γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι (ή εκεί που δεν πιάνει ήλιος, λένε οι Αθηναίοι, προτιμώ το μελάνι), οπότε τις λύνουμε προφορικά από skype.
 
Η Ασπασία ο μάιτι μάους παραμένει ένα όρθιο ρεμπελιό των ποπολάρων, που κι από κοντά κι από skype προσπαθεί να σου δείξει ότι είσαι ένας ηλίθιος, και κακώς σε ανέχεται. Το μόνο που έχει αλλάξει μέσω ίντερνετ είναι η ατάκα το “το έχω πει πέντε φορές ως τώρα, δε μ΄ακούτε” που έχει αντικαταστήσει το “σηκώνω χέρι μισή ώρα τώρα, δε με βλέπετε”. Μόνο καλό, ότι με τις προφορικές ασκήσεις έχω γλιτώσει τα γίνετε και τα φαίνετε.
 

Credits to Νίκος Γαβριηλίδης (Γαβ-Γαβ-Nick) για την ατάκα “Λυσιοκούμπο”.

.
*Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
.
So you think you can teach 
.
Κάθε 1, 11 και 21 του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr
------------------------
--------------------
----------------
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Φασούλας
Γιάννης Φασούλας
Εντεχνόπληκτος και σχολειόπληκτος εκπαιδευτικός ετών 33. Όταν δεν καλύπτει την εντεχνοεπικαιρότητα της πόλης υπό μορφή ιστοριών νυχτερινής μουσικής "περιπέτειας", θα μοιράζεται "διδακτικές" ιστορίες από τη σχολική ζωή και τη μέση εκπαίδευση για τη στήλη "So you think you can teach". Κάθε Τετάρτη.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

6 Comments

 1. <strong>ΝΝ</strong>
  ΝΝ
  ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΡΕ ΣΥ ΔΕ Η ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
 2. <strong>ΓΚΟΛΧΑΘ ΤΟ ΡΙΦΙ</strong>
  ΓΚΟΛΧΑΘ ΤΟ ΡΙΦΙ
  ΜΠΡΕΕΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΥΝΩΘΕΝ:
  ΤΙΣ ΠΡΟΤΣΕΣ ΜΠΡΕΕΙΝΕΣ ΟΡΕΣ ΚΑΜΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΥΔΙΟΝ. ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΚΑΙ ΓΥΔΙΑ, ΤΡΑΓΟΙ ΚΕ ΚΡΙΟΙ, ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΡΟΙΚΑ ΑΛΠΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑΧΥ ΤΣΗ ΓΗΣ...ΝΙΚΗΣΑΜΕ! ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΚΑ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΔΙΟΝ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥΒΛΥΣΗ ΘΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΑΙ ΗΜΕΤΕΡΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΦΤΕΕΣ ΣΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΥΔΑ.

  ΕΓΟ Ο ΓΚΟΛΧΑΘ ΕΡΙΦΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΡΙΦΙ ΤΗΣ ΒΑΛΔΟΥΡΙΟΥ ΠΥΛΗΣ Ο ΓΙΔΟΠΑΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΟΣ ΑΡΧΟΝ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΑΦΤΟΑΝΑΚΙΡΗΣΣΟΜΕ ΠΛΑΝΥΤΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΠΑΝΤΟΝ ΠΑΝΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΙΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΝΟΜΟΣ.

  ΑΝΑΣΤΕΛΟΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ: ΤΑ ΑΡΘΡΑ 1 ΕΩΣ 119 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΑΡΘΡΑ 25, 122, 56 ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΔΥΚΑ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΣΕΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΗ ΣΦΑΓΕΣ ΖΟΟΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΒΟΝΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΥΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΣΘΗΜΑ ΤΟ ΣΥΝΕΣΘΗΜΑ Κ ΤΙΣ ΓΚΑΒΛΕΣ ΜΟΥ ΟΠΟΣ ΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ. ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΙΕΣ ΜΠΛΑΚ ΜΕΤΑΛ ΝΤΕΘ ΜΕΤΑΛ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΑΛΙΕΣ.

  Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΚΡΕΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΓΝΟΣΤΣΟΣ Κ ΟΣ ΠΟΥΤΣΜΑΙΣΤΕΡ, ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΟΡΜΙ 100 ΚΙΛΑ, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ, Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ, Ο ΒΟΕΒΟΔΑΣ ΤΟΥ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΦΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΔΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΚΑΖΕΤΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΣΟΥΒΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΟΟΠΑΝΥΓΗΡΗ ΣΤΟ ΞΕΦΟΤΟ ΕΞΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΟΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΑΝΟ.
 3. <strong>ΠΟΛΥτικός</strong>
  ΠΟΛΥτικός
  ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΝΟΜΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΚΟΛΧΑΘ! Η ΣΟΥΒΛΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΓΙΔΙΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

  ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΓΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

  ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΝΗ. ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

  ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ (Η ΟΛΓΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ). Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΙΦΙΩΝ.

  ΕΛ ΓΙΔΙ ΓΙΟΥΝΙΔΟ ΧΑΜΑΣ ΣΕΡΑ ΒΕΝΘΙΔΟ. ΒΕΝΘΕΡΕΜΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!
 4. <strong>Γερμανοφιλολογος</strong>
  Γερμανοφιλολογος
  Die Deutsche Philologie der AUTh sendet Ihnen Grüße και κοίτα να μη τα χώνεις εκεί που δε ξέρεις καημενουλη.
 5. <strong>Κάστορας από Καστοριά</strong>
  Κάστορας από Καστοριά
  re poios golxath emeis to mpamph theloume oxi to gidi tou bring the bambi back
 6. <strong>ΝΙΚΟΣ</strong>
  ΝΙΚΟΣ
  ΜΑΡΕΣΕΙΣ... ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΡΟΣ...
  ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ...
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.
  ΝΙΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη