Για μπάνιο στη Βούλα το Άσυλο Ανιάτων - Για πολλούς το πρώτο της ζωής τους

978 Views
Για μπάνιο στη Βούλα το Άσυλο Ανιάτων - Για πολλούς το πρώτο της ζωής τους Για μπάνιο στη Βούλα το Άσυλο Ανιάτων - Για πολλούς το πρώτο της ζωής τους

 Ανθρώπινες και έντονα συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, με ομάδα ασθενών του Ασύλου Ανιάτων να κάνουν εκδρομή και μπάνιο στη θάλασσα.

Ομάδα εθελοντών συνέβαλε στο εγχείρημα, το οποίο χάρισε στους νοσηλευόμενους χαρά και στιγμές που ζούμε όλοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει το iatronet.gr, το μπάνιο έγινε στη παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές να υποστηριχθεί μία τέτοια προσπάθεια.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, οι περιθαλπόμενοι πέρασαν μία από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο, καθώς η διοίκηση του Ασύλου μπόρεσε να συγκεντρώσει, από δωρεές, το ποσό που απαιτήθηκε προκειμένου να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των ασθενών.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά:
"Την πρώτη φορά που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους, ήξερα ότι για πολλούς που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό.

Η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα να αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας".

Προσπάθεια
Το Άσυλο Ανιάτων, που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει.

Επιδιώκει, επίσης, να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας του θεραπευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το βίντεο του Ιδρύματος στο youtube και να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα, στέλνοντας τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5€/sms (2,0168€ + ΦΠΑ 24% - γραμμή βοηθείας: 210-8646172).

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ανθρώπινα δικαιώματα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη