Οι κρυφοί παράδεισοι εξόδου της πόλης. Στάση πρώτη : Λουτρά Παράδεισος.

705 Views
Οι κρυφοί παράδεισοι εξόδου της πόλης. Στάση πρώτη :  Λουτρά Παράδεισος. Οι κρυφοί παράδεισοι εξόδου της πόλης. Στάση πρώτη : Λουτρά Παράδεισος.

Οι κρυφοί παράδεισοι εξόδου της πόλης. Στάση πρώτη :  Λουτρά Παράδεισος.
Καλησπέρα, καλησπέρα… όπως θα έλεγε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν έγραφε αυτό το άρθρο!
Πριν από λίγες μέρες μπήκε και επίσημα η Άνοιξη… όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει από τον καιρό!
Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές για την εποχή και για να σας δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβετε το ανησυχητικό της κατάστασης, στην περιοχή που μένω, λίγο έξω από την Δυτική πλευρά της πόλης, τα κουνούπια ήδη έχουν κάνει την παρουσία τους!
Μήπως σας έδωσα ένα σημαντικό στοιχείο;
Αλλά αυτά για τον τόπο, όπου μένω! Ας μιλήσουμε λίγο για την δική μας πόλη, η οποία αν και σε προεκλογική περίοδο, παραμένει βρώμικη σε πολλά σημεία της! Αν δεν την περιποιηθούν και τώρα, φανταστείτε πότε θα γίνει καθαρή.
Υπάρχουν, όμως, κάποια σημεία της πόλης, τα οποία κάθε άλλο από αυτό το γκρίζο πρόσωπό της δεν μας θυμίζουν! Για 2 εξ’αυτών θα σας μιλήσω σήμερα!
Η πρώτη μας στάση θα γίνει στην Εγνατία και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί ακριβώς μπροστά από την στάση Αριστοτέλους συναντούμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Λουτρών Μπέη Χαμάμ.
Αποτελεί ένα υποβαθμισμένο σε αξία σημείο της πόλης μας. Παρόλα αυτά νομίζω πως μετά την έναρξη λειτουργίας του υπέροχου καφέ θα αρχίσουν τα πλήθη να ρέουν! Είναι ένας χώρος ήρεμος, που μπορεί να σε χαλαρώσει στο λεπτό. Δεν ονομάστηκαν τυχαία Λουτρά Παράδεισος.
Δε λειτουργεί κάθε μέρα, παρά μόνο Τρίτη με Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, οπότε για ένα διάλειμμα από την δουλειά ή για χαλάρωση μετά από μια έντονη μέρα στην πόλη είναι ότι πρέπει.
Δεν χρειάζεται να περιηγηθείτε στον εκθεσιακό χώρο, ώστε να γεμίσετε το μυαλό σας και με άλλες πληροφορίες, πηγαίνετε κατευθείαν στο υπέροχο καφέ του, από όπου μπορείτε να απολαύσετε το κέντρο της πόλης από μια άλλη οπτική γωνία. Οι τιμές είναι προσιτές, που δεν διαφέρουν από αυτές που έχω προτείνει στα προηγούμενα άρθρα!
.
Αν πεινάσατε, τότε περάστε απέναντι από την Εγνατία και κατεβείτε την Αριστοτέλους. Στο αριστερό σας χέρι θα βρείτε ένα πολύ ωραίο ουζερί, το οποίο φημίζεται για τον υπέροχο διάκοσμο του, βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία. Μπορεί να μην φάτε τζάμπα, αλλά θα αποζημιωθείτε από το κλίμα. Οπότε αν έχετε χρήματα να χαλάσετε σαν εξαίρεση βρε αδερφέ, τότε αξίζει να συναντήσετε αυτόν τον χαμένο παράδεισο.
Εντάξει χαμένο δεν τον λες, γιατί είναι αρκετά γνωστός, αλλά θέλει λίγη ακόμη προβολή για να αποκτήσει την ίδια φήμη με άλλα ωραία μέρη της πόλης μας!
Αυτά προς το παρόν, γιατί όπως είδατε αυτό είναι απλά το πρώτο μέρος!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη