Το καρμικό μπλέξιμο του Βρασίδα Παπαρόπουλου με τη Βάνα Μπάρμπα. «HOPE ρε γαμώτο»... από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

803 Views
Το καρμικό μπλέξιμο του Βρασίδα Παπαρόπουλου με τη Βάνα Μπάρμπα. «HOPE ρε γαμώτο»... από τον Βασίλη Καρατζόγλου. Το καρμικό μπλέξιμο του Βρασίδα Παπαρόπουλου με τη Βάνα Μπάρμπα. «HOPE ρε γαμώτο»... από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

Το καρμικό μπλέξιμο του Βρασίδα Παπαρόπουλου με τη Βάνα Μπάρμπα. «HOPE ρε γαμώτο»... από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

Επεισόδιο 1ο -
    Με λένε Βρασίδα. Βρασίδα Παπαρόπουλο. Γεννήθηκα πριν από 30 χρόνια, σε ένα χωριό της Καρδίτσας. Είμαι Δίδυμος με ωροσκόπο Ταύρο. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αλήθεια. Επίσης  έχω την Αφροδίτη στον Ζυγό, τον Ήλιο στην Παρθένο, τον Δία κάπου που….. απαυτώνεται συνεχώς (κοινώς πηδιέται) και το Φεγγάρι αναλόγως τα κέφια του, αλλάζει τοποθεσία. Στο κινέζικο ωροσκόπιο είμαι γαϊδούρι. Σου το λέω με απόλυτη βεβαιότητα και απίστευτη σιγουριά. Με τέτοια υπομονή που έχω δεν θα μπορούσα να ήμουν και κάποιο άλλο ζώο. Ούτε κατσίκα, ούτε πίθηκος, ούτε βόας, μήτε κροταλίας. Είμαι γαϊδούρι ξεσαμάρωτο.
Επίσης παλαιότερα είχα πάει και στην κυρία Καίτη να βρει τον αστρολογικό μου χάρτη και να δει τι ήμουν στην προηγούμενη ζωή. Να δει τι κάρμα ξεπληρώνω, ποιες πτυχές του εαυτού μου είναι σκοτεινές και χρειάζονται λίγο φως και ποιοι τομείς της ζωής μου θα πάρουν τα πάνω τους. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην προηγούμενη μου ζωή ήμουν διάσημος ηθοποιός στην Αίγυπτο, και ότι κάναμε με τον θίασο περιοδεία σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου με μεγάλη επιτυχία. «Μεγάλο σουξέ ο Βρασίδας στην Αίγυπτο του 17ου αιώνα», σκέφτηκα μόλις έμαθα πως έβγαζα το ψωμί μου πριν κάποιους αιώνες. «Είσαι γεννημένος αστέρι», μου είπε η κυρία Καίτη και με κοίταξε με ένα βλέμμα όλο υπονοούμενα. «Μια μέρα θα λάμψεις και θα γίνεις πλούσιος και διάσημος. Φαίνεται στο κάρμα σου. Και να σου πω και κάτι που θα σε συγκλονίσει; Την ίδια δουλειά με σένα έκανε και η Βάνα Μπάρμπα στην προηγούμενη της ζωή. Να, στο σταυρό που σου κάνω. Ήταν διάσημη ηθοποιός στην Αίγυπτο τον 17ο αιώνα και είδες εξέλιξη που είχε τον 20ο αιώνα. Για αυτό σου λέω μην απελπίζεσαι».
Η σύγκριση με την Βάνα Μπάρμπα με τάραξε. Μα, τι τύχη είναι αυτή να είμαστε και οι δύο ηθοποιοί στην Αίγυπτο! Πάλι καλά που δεν μου βρήκε ότι έκανα γυμνή φωτογράφηση στο Playboy. «Απλά αυτή την στιγμή ξεχρεώνεις ένα παλιό χρέος από την προηγούμενη σου ζωή. Έχεις λίγο δρόμο μπροστά σου. Σου έχει μείνει ένα μικρό ποσό και μετά….Μετά ποιος σε πιάνει!
   Ο Βρασίδας πιάνει την ζωή από τα μαλλιά και δεν την αφήνει με τίποτα από τα χέρια του. Να, το βλέπω εδώ πάνω στον χάρτη σου. Είναι λίγο μαύρο το σημείο αυτό αλλά μετά βλέπω ότι ξε-μαυρίζει. Αλλάζει όψη παιδί μου, πως το λένε». «Καλά κυρία Καίτη τι χρέος είναι αυτό πια τόσο μεγάλο που πρέπει να το ξεχρεώνω για μια ζωή; Και το ελληνικό χρέος να ήτανε, πιο γρήγορα θα το είχα ξεχρεώσει», της απάντησα, ενώ το μάτι μου έψαχνε πάνω στον χάρτη το μαύρο σημείο που αλλάζει χρώμα και γίνεται ασπρουλιάρικο. «Μην βιάζεσαι. Να δεις που όλα θα αλλάξουν. Έχε πίστη και ελπίδα και όλα θα πάρουν τα πάνω τους. Πως το λένε στα Εγγλέζικα; Χουπ, χοπ, χοόυπ, κάπως έτσι». «Ηope το λένε». Ηοpe. Ωραία hope και όλα θα γίνουν καλύτερα. Αλλά πρέπει να κουνήσεις και εσύ το δαχτυλάκι σου. Μην τα περιμένεις όλα έτοιμα. Κοτζαμάν παλικάρι πρέπει να πιάσεις την πέτρα και να την στύψεις. Να μην αφήσεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη». «Και το δαχτυλάκι κουνάω, και όλα τα κουνάω κυρία Καίτη. Όλα τα κουνάω. Όλη μέρα κουνιέμαι ολόκληρος δεν κάνω και άλλη δουλειά. Όχι, μην με κοιτάς με αυτό το πονηρό σου βλέμμα. Δεν είμαι από αυτούς που το πάνε το γράμμα. Με παρεξήγησες. Απλά θέλω να σου πω ότι κουνιέμαι, κουνιέμαι αλλά αποτέλεσμα μηδέν». Το βλέμμα της άλλαξε όψη. «Ωραία, κάθισε. Θα σου πω κάτι που μπορεί να σε ταράξει. Ήρθε η ώρα να μάθεις όλη την αλήθεια». Αυτό που άκουσα ξεπερνάει κάθε φαντασία.
«Για το κακό σου το κάρμα, φταίει η ώρα που γεννήθηκες.
Δεν ήταν σωστή.
Για αυτό τυραννιέσαι έτσι τόσα χρόνια.
Έπρεπε να είχες γεννηθεί 1 ώρα νωρίτερα και τότε θα έβρισκες την σωστή θέση σου στο Σύμπαν.
Στις 6 και 53 δευτερόλεπτα και μάλιστα ημέρα Τετάρτη, δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο.
Στο λέω με το χέρι στην καρδιά.
Ήσουν σε λάθος ώρα και λάθος μέρα.
Από το 2014 και μετά αρχίζουν και κουνιούνται λίγο οι πλανήτες και αλλάζει το Κάρμα σου. Ξέρω ήταν σκληρό αυτό που σου είπα αλλά πρέπει να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις την ζωή σου».
Είχα κοκαλώσει και έμεινα με το στόμα ανοιχτό να την κοιτάζω. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου είχε συμβεί. «Όχι ρε πούστη μου» ψιθύρισα. «Όχι, γαμώ τον Κικίλια μου, δεν είναι δυνατόν. Έτσι εξηγούνται όλες αυτές οι αναποδιές. Έτσι εξηγούνται όλες αυτές οι καθυστερήσεις. Δηλ. λίγο ακόμα να αργούσε ο πατέρας μου να τελειώσει και θα είχαν αλλάξει όλα». Δεν το χωρούσε ο νους μου αυτό που μου συνέβη. Πλήρωσα την κυρία Καίτη, την ευχαρίστησα και με δάκρυα στα μάτια της είπα: «Ώστε λοιπόν κυρία Καίτη τα άστρα και τα ζώδια μου φέρνουν εμπόδια;».
Τα ‘χασε.
Δεν ήξερε τι να μου απαντήσει.
Δεν είχε τι να μου πει.
Χαμήλωσε το κεφάλι και μου σκούπισε το δάκρυ που είχε κολλήσει κάτω από την μακριά και έντονη βλεφαρίδα μου. Βγήκα στο δρόμο σαν τρελός. Δεν ήξερα προς τα πού να πάω. Ήθελα κάποιον να του πω τον πόνο μου. Έπιασα ένα περαστικό και με δάκρυα στα μάτια του είπα: «Έχω γεννηθεί λάθος ώρα και μέρα. Το καταλαβαίνεις;». Αυτός άρχισε να βρίζει και λέει κάτι ασυνάρτητα. «Γεμίσαμε πρεζάκια, α ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται, όλοι οι αριστεροί τα ίδια σκατά είσαστε και να φύγετε να πάτε στην χώρα σας».
   Έφτασα στο σπίτι μετά από μια άγρια περιπλάνηση στην ευρύτερη περιοχή του Θησείου. Ο Μπούμπη ήταν εκεί και με περίμενε. Το βλέμμα του αυτή την φορά είχε κάτι περίεργο. Ήταν σαν το βλέμμα του Τράγκα όταν βλέπει την Μέρκελ να μιλάει για την Ελλάδα. «Μπούμπη θέλω να σου πω κάτι! Είμαι σε λάθος πλανητική και καρμική θέση». Ο Μπούμπη άρχισε να γαβγίζει και σκέφτηκα ότι ήταν ώρα να τον πάω για κατούρημα.
Μόλις γύρισα από την βόλτα, έκανα ένα μπάνιο και έπεσα ξερός για ύπνο. Στον ύπνο μου είδα την Βάνα Μπάρμπα να φωτογραφίζεται γυμνή για το Playboy και κάτω από την φωτογραφία της μια τεράστια λεζάντα με τον τίτλο: «Hope ρε γαμώτο». Ξύπνησα ιδρωμένος (και ότι άλλο υπάρχει σε –ωμένος)και κοίταξα από το παράθυρο.
 Έξω χάραζε μια καινούργια ημέρα.
«Hope ρε γαμώτο σκέφτηκα»και έπεσα πάλι για ύπνο.
Συνεχίζεται...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

Ένας λαϊκός ήρωας γεννήθηκε! Γνωρίστε τον Βρασίδα Παπαρόπουλο.  Από τον Βασίλη Καρατζόγλου και τη ΝΕΑ στήλη του «HOPE ρε γαμώτο»...


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Γεννήθηκα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας πριν από 41 έτη και αυτό είναι αρκετό όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω εμπειρίες και καταστάσεις που κάποια μέρα θα γίνουν ιστορίες και θα εκδοθούν από κάποιον εκδοτικό οίκο που θα εκτιμήσει τους ήρωες αυτούς. Μέχρι τότε πίνω τον μέτριο φρέντο εσπρέσο κάθε πρωί, γυμνάζομαι όσο μπορώ, ακούω Bruch Springsteen, και γράφω στην Κουλτουρόσουπα για να ξεφύγω και λίγο από την καθημερινότητα αλλά η ρημάδα πάντα μας ξεπερνάει. Νομίζω ότι κάπου μας κάνει πλάκα ο Θεός και ότι ξεκαρδίζεται στα γέλια ο άτιμοςόταν μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και να ψάχνουμε μανιωδώς την ευτυχία. Πιστεύω στην ειρήνη και ότι μια μέρα ο κόσμος θα ζει χωρίς θανατηφόρους ιούς, πολέμους και ηλίθιους πολιτικούς. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο…

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη