Βασιλιάς Κάρολος: «Αφήνει στο πόδι του» τ' αδέρφια του και «σνομπάρει» Άντριου και Χάρι

2673 Views
Βασιλιάς Κάρολος: «Αφήνει στο πόδι του» τ' αδέρφια του και «σνομπάρει» Άντριου και Χάρι Βασιλιάς Κάρολος: «Αφήνει στο πόδι του» τ' αδέρφια του και «σνομπάρει» Άντριου και Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από το Κοινοβούλιο να προσθέσει τα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, στη λίστα των ατόμων που μπορούν να τον αναπληρώσουν στα επίσημα καθήκοντά του.

Σε μια δήλωση που υπογράφηκε από τον βασιλιά Κάρολο και διαβάστηκε στη Βουλή των Λόρδων τη Δευτέρα (14/11), υπογραμμίζεται ότι θα ήταν «πολύ ικανοποιημένος» εάν η αδελφή και ο αδελφός του μπορούσαν να γίνουν Σύμβουλοι Επικρατείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε Σύμβουλοι Επικρατείας, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα Άντριου και του πρίγκιπα Χάρι, οι οποίοι δεν εκτελούν πλέον επίσημα βασιλικά καθήκοντα.

karolos1


Ο βασιλιάς Κάρολος τονίζει ότι οι αλλαγές θα «διασφαλίσουν τη συνεχή αποτελεσματικότητα των δημόσιων επιχειρήσεων, όταν δεν είμαι διαθέσιμος. Όπως όταν αναλαμβάνω επίσημα καθήκοντα στο εξωτερικό».

Οι σύμβουλοι μπορούν να ασκούν συνταγματικά καθήκοντα εάν ο μονάρχης είναι άρρωστος ή εργάζεται στο εξωτερικό. Προκειμένου η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος να γίνουν Σύμβουλοι της Επικρατείας, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική αλλαγή για την τροποποίηση του νόμου περί αντιβασιλείας.

Σύμφωνα με το νόμο, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας είναι η σύζυγος του μονάρχη και οι τέσσερις επόμενοι στη σειρά διαδοχής, ηλικίας άνω των 21 ετών. Αυτή τη στιγμή είναι, η βασιλική σύζυγος Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, ο πρίγκιπας Άντριου και η πριγκίπισσα Μπεατρίς, η κόρη του.

Αυτή είναι μια σημαντική κίνηση του βασιλιά, όπως σχολιάζει το Sky News. Κάποιοι θα το δουν αυτό ως ένα περαιτέρω «σνομπάρισμα» στον πρίγκιπα Άντριου, για τον οποίο ο Σύμβουλος της Επικρατείας είναι μία από τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχει, αφού του αφαιρέθηκαν οι βασιλικοί του ρόλοι.

Από την άλλη πλευρά, είναι ο Βασιλιάς που κάνει μια πρακτική αλλαγή καθώς προετοιμάζεται για ταξίδια στο εξωτερικό το επόμενο έτος.

Πρόσφατα στη Βουλή των Λόρδων, ένα μέλος των Εργατικών τάχθηκε κατά της παραμονής του πρίγκιπα Άντριου και του πρίγκιπα Χάρι ως συμβούλων καθώς ο ένας έχει «φύγει από τη δημόσια ζωή» και ο άλλος «έφυγε από τη χώρα».

Τα νέα ήρθαν στα γενέθλια του Καρόλου - τα πρώτα του ως μονάρχης - όπου ανακοινώθηκε επίσης ότι θα αναλάβει το ρόλο του Ranger of Windsor Great Park, μια θέση που είχε στο παρελθόν ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα περάσει τα γενέθλιά του ιδιωτικά, χωρίς να έχουν προγραμματιστεί επίσημες εκδηλώσεις. 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη