Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στη μείωση του καπνίσματος λόγω χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου

1068 Views
Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στη μείωση του καπνίσματος λόγω χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στη μείωση του καπνίσματος λόγω χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου

 


Η Ελλάδα αναδεικνύεται η πιο επιτυχημένη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη θετική επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη μείωση του καπνίσματος, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που διεξήχθη στη χώρα μας για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Internal and Emergency Medicine.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστημονικές ομάδες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των Πανεπιστημίων Πατρών και Μακεδονίας οι οποίες ανέλυσαν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών.

Κύριο εύρημα της μελέτης είναι η υψηλή θετική συσχέτιση μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής του καπνίσματος καθώς προκύπτει ότι η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να 11πλασιάσει την πιθανότητα διακοπής του καπνίσματος.

Περίπου το 40% των ενηλίκων που διέκοψαν το κάπνισμα από το 2014 και μετά χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο, στοιχείο που αποδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στην ελάττωση του αριθμού των καπνιστών τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό.

Σχολιάζοντας τη μελέτη η Αρετή Δελή, Δ/ντρια Marketing & Regulatory Affairs της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου σημείωσε: «αν και η χώρα μας την τελευταία δεκαετία έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο στη μείωση του καπνίσματος, οι Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστριών στον κόσμο.

Εμείς στη NOBACCO συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσες αποφασίζουν να κόψουν το κάπνισμα κι ενθαρρύνουμε τη γνωριμία τους με τον κόσμο του ατμίσματος, προτείνοντας επιλεγμένες λύσεις σεπρονομιακές τιμές. Είμαστε δίπλα τους στην προσπάθειά τους να κάνουν μια νέα αρχή».

Πηγή: queen

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη