HOPE ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; Απο τον Βασίλη Καρατζόγλου

614 Views
HOPE ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; Απο τον Βασίλη Καρατζόγλου HOPE ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; Απο τον Βασίλη Καρατζόγλου

 HOPE ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; Απο τον Βασίλη Καρατζόγλου.

«Δεν μου λες. Τι θα γίνει με την συμφωνία; Ναι, σου είπα ότι με τα 10.000 είμαστε μια χαρά. Δεν κατεβαίνω άλλο. Είναι υγιέστατος. Ναι, έχει κάνει τα εμβόλια του. Που να το βρω το βιβλιάριο; Κάπου θα το έχει βάλει η άλλη η μαλακισμένη. Εντάξει θα το ψάξω. Ναι, ρε σου λέω. Κοίτα, μην μου την φέρεις. Τα λεφτά τα έχω ανάγκη. Θα με σκοτώσουν αν δεν τους τα δώσω. Μου το είπανε. Μην γελάς ρε καριόλη γαμώ τον Αντίχριστο μου. Οκ. Συγνώμη. Θα μιλάω καλύτερα. Εντάξει ηρέμησε. Θα τον ξυπνήσω και θα σου τον φέρω. Εκεί που είπαμε. Έγινε. Τα λέμε από κοντά».
-Αλέξη, Αλέξη. Ξύπνα αγόρι μου. Ξύπνα. Θα πάμε βόλτα. Θα σε πάω εκεί που σου είχα υποσχεθεί. Θα σου πάρω και το παιχνίδι που σου έταξα. Το αεροπλάνο με το κοντρόλ που πετάει στα 20 μέτρα. Έλα σήκω τώρα. Βούρτσισε τα δόντια σου και έλα να φας το πρωινό. Πλύσου καλά. Εκεί που θα πάμε θα έχει κόσμο, και άτομα που δεν έχεις ξαναδεί….Να ‘σαι περιποιημένος και να κάτσεις φρόνιμα. Να ‘σαι καλό παιδί. Οκ;
-Ναι, μπαμπά. Μετά όμως θα μου πάρεις το αεροπλανάκι που μου υποσχέθηκες;
-Ναι, θα στο πάρω.
-Και θα γυρίσουμε πίσω γρήγορα να το βάλω να φορτίσει και να παίξω μαζί του.
-Ναι, θα γυρίσουμε πίσω γρήγορα…..
-Στην μαμά θα το πούμε.
-Όχι ακόμα. Μόλις γυρίσουμε.
-Εντάξει μπαμπά. Θα της το κρατήσουμε για έκπληξη. Θα χαρεί πολύ μόλις δει ότι επιτέλους έχω το αεροπλανάκι μου.
-Ναι, για αυτό δεν θα της πεις τίποτα. Αν μας πάρει τηλέφωνο θα της πούμε ότι ετοιμάζεσαι για το σχολείο. Δεν θα της πεις τίποτα για το αεροπλανάκι.
-Ναι, μπαμπά.
-Το υπόσχεσαι;
-Το υπόσχομαι.
-Άντε πήγαινε να φας το βουρτσίσεις τα δόντια σου και κοίτα να φας όλο το πρωινό σου. Να έχεις δυνάμεις για να πετάξεις το αεροπλανάκι σου.
-Γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
-Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι….Γιουπ……ιιιιιιιιιιιιιι
«Σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε νέες περικοπές των συντάξεων, την ίδια ώρα που η ανεργία για τον μήνα Σεπτέμβριο αυξήθηκε κ’  άλλο, με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Ο Υπουργός εργασίας σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κανάλι Lie TV, έκανε λόγο για σημαντικές αλλαγές στον εργασιακό τομέα και υποσχέθηκε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, εξασφαλίζοντας χιλιάδες νέες εργασίας και φέρνοντας την επανάσταση στον εργασιακό τομέα, οποίος δυστυχώς στις μέρες δοκιμάζεται μέρα με την μέρα...μπλα, μπλα, μπλα.
-Ήσυχα Μπούμπη. Σε λίγο φτάνουμε στον γιατρό. Ναι, έχεις δίκαιο. Αγανάκτησες μ΄ αυτά που γίνονται. Μα δεν ακούς και μία καλή είδηση. Μείωση συντάξεων, ανεργία, φτώχεια. Πως μας καταντήσανε έτσι να βρισκόμαστε σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο και καθημερινά να χάνουμε την αισιοδοξία μας; Και η ελπίδα μέρα με την μέρα να μειώνεται; Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Πω, πω, σαν τον πατέρα μου μιλάω που όλη μέρα βλέπει ειδήσεις και περιμένει το τέλος του κόσμου. Εντάξει μην γαβγίζεις. Δίκαιο έχεις. Τα λέω σε σένα, λες και φταις κάπου ή μπορείς να κάνεις κάτι. Ένας σκύλος είσαι. Έξυπνος μεν αλλά σκύλος.
-Γουβββββββββββββββββββ.
-Χαίρομαι που συμφωνείς. Φτάσαμε. Βρήκα και παρκινγκ εύκολα. Τυχερός είμαι. Έλα φύγαμε να δούμε τι θα μας πει ο γιατρός. Ωχ, περίμενε ένα λεπτό. Το τηλέφωνο. Που το έχω βάλει. Α, ναι το βρήκα. Κάποιος με παίρνει με απόκρυψη.-----Παρακαλώ.
-Έλα αγόρι μου τι κάνεις.
-Κυρία Πολυξένη τι κάνετε;
-Καλά αγόρι μου. Πήρα να σου πω ότι γύρισα και ότι θέλω να σε ευχαριστήσω για τα λουλούδια μου. Μπράβο σου. Τα περιποιήθηκες και με το παραπάνω. Τα βρήκα ακόμα πιο ωραία και δυνατά. Έτσι θέλω να είσαι και εσύ. Ωραίος και δυνατός. Ότι και να σου συμβεί, να σκέφτεσαι ότι μπορείς να είσαι δυνατός και περήφανος σαν τον φίκο μου που έχει πρασινίσει και έχει μεγαλώσει κ’ άλλο.
-Ευχαριστώ κυρία Πολυξένη για τα καλά σου λόγια. Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Σιγά. Περιποιήθηκα για 2 μήνες τα λουλούδια σας. Θα περάσω και από το σπίτι  να σας δω. Να μου πείτε πως περάσατε στην εξοχή.
-Ναι, αγόρι μου να έρθεις. Σου έχω φέρει και ένα μικρό δωράκι. Να έρθεις να στο δώσω και να σε δω. Ο σκύλος τι κάνει;
-Καλά είναι. Να, τον έχω φέρει στον κτηνίατρο γιατί έχει κάποια πονάκια και γρυλίζει όλη την ώρα. Μάλλον θα έχει χτυπήσει κάπου και δεν τον έχω πάρει χαμπάρι.
-Ναι, αυτό θα ‘ναι. Να μου τον φιλήσεις και να τον φέρεις να τον δω.
-Έγινε κυρία Πολυξένη. Σας αφήνω να μπω στον κτηνίατρο. Βιάζομαι. Ήδη έχω καθυστερήσει δέκα λεπτά.
-Ναι, κάνε την δουλειά σου και ξαναμιλάμε. Ή τα λέμε από κοντά.
-Ναι. Σας χαιρετώ.
-Γεια σου αγόρι μου. Γεια σου.
«Συνελήφθη ο πατέρας του μικρού Αλέξη Ελπίδη μετά την ομολογία της συζύγου του ότι ο μικρός  την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε σημειώσει κάτι στο τετράδιο του το οποίο και οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην σύλληψη του πατέρα του. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο μικρός Αλέξης εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, και από τότε οι αστυνομικές αρχές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του.
«Αγαπημένο μου τετράδιο σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για μένα. Αλήθεια σου λέω….. Σήμερα είναι η μέρα που μετά από καιρό επιτέλους με τον μπαμπά μου θα..…».
-Παλιάνθρωπε. Δεν θα γλιτώσεις από την θεία Δίκη. Θα το δεις. Δεν θα γλιτώσεις παλιοκάθαρμα. Και εσύ και οι υπόλοιποι. Και στο λέω εγώ η κυρία Πολυξένη. Το ακούς; Στο λέει η Πολυξένη αλήτη…..Να κλείσω και αυτό το μαραφέτι. Στα κομμάτια πια. Μια χαρούμενη είδηση δεν ακούς. Λίγη ελπίδα γαμώτο….

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Γεννήθηκα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας πριν από 41 έτη και αυτό είναι αρκετό όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω εμπειρίες και καταστάσεις που κάποια μέρα θα γίνουν ιστορίες και θα εκδοθούν από κάποιον εκδοτικό οίκο που θα εκτιμήσει τους ήρωες αυτούς. Μέχρι τότε πίνω τον μέτριο φρέντο εσπρέσο κάθε πρωί, γυμνάζομαι όσο μπορώ, ακούω Bruch Springsteen, και γράφω στην Κουλτουρόσουπα για να ξεφύγω και λίγο από την καθημερινότητα αλλά η ρημάδα πάντα μας ξεπερνάει. Νομίζω ότι κάπου μας κάνει πλάκα ο Θεός και ότι ξεκαρδίζεται στα γέλια ο άτιμοςόταν μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και να ψάχνουμε μανιωδώς την ευτυχία. Πιστεύω στην ειρήνη και ότι μια μέρα ο κόσμος θα ζει χωρίς θανατηφόρους ιούς, πολέμους και ηλίθιους πολιτικούς. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο…

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη