• Ποίηση και Μουσική - «Χρειάζονται» η μια την άλλη; Γράφει ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ανδρέου.
  με 0 Σχόλια 6564 Views
  Ποίηση και Μουσική - «Χρειάζονται» η μια την άλλη; Γράφει ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ανδρέου.

  Έχει άραγε ανάγκη της μελοποίησης η Ποίηση; Χρειάζεται κι  άλλη  μουσική εκτός από τη  δική  της, την αυθεντική, της είναι απαραίτητη μια επιπλέον ρυθμολογία που να “ερμηνεύει” τον εσωτερικό της   βηματισμό; Εξίσου, χρειάζεται η Μουσική  την Ποίηση (κι όχι απλά τον πολύτιμο στη σαφήνεια του, ρυθμολογικά συνεπή και ιδιοφυή στη φορμαλιστική του λιτότητα Στίχο των τραγουδιών)


  Περισσότερα ...
 • Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου και τα σενάρια για το 2018
  με 0 Σχόλια 2142 Views
  Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου και τα σενάρια για το 2018

   Γεννήθηκε στη Γαλλία τον 16ο αιώνα. Πέθανε το 1566, αλλά το όνομά του εξακολουθεί να είναι «ζωντανό», προκαλώντας αίσθηση με τις προβλέψεις του, αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν συμβούν τα μεγαλύτερα τραγικά γεγονότα στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία.

  Περισσότερα ...
 • Οι 12 στιγμές του 2017 όπως τις κατέγραψε το Reuters
  με 0 Σχόλια 1443 Views
  Οι 12 στιγμές του 2017 όπως τις κατέγραψε το Reuters

   Σε αυτό το ολίγον απολογιστικό άρθρο παρουσιάζονται δώδεκα στιγμές που χαρακτήρισαν το 2017, πάντα μέσα από έναν φακό, με την ελπίδα να μπορούν να αποδώσουν το πνεύμα των γεγονότων και να περιγράψουν κάπως έτσι μία ακόμη ταραγμένη χρονιά στην Ιστορία που γράφει «αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας».

  Περισσότερα ...
 • Τα πιο περίεργα πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου!
  με 0 Σχόλια 2615 Views
  Τα πιο περίεργα πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου!

   Αυτό ήταν, λοιπόν! Τα «φάγαμε» τα Χριστούγεννα και οδεύουμε ολοταχώς στην Πρωτοχρονιά, μία γιορτή που αφορά όλη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνικότητας. Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί ότι η έναρξη του νέου χρόνου είναι κάτι σημαντικό. Είναι μία ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να αφήσουμε πίσω μας τις ατυχίες του προηγούμενου έτους,

  Περισσότερα ...
 • Διδάσκεται ο εθελοντισμός;
  με 0 Σχόλια 1636 Views
  Διδάσκεται ο εθελοντισμός;

    Στη πλατφόρμα του act4Greece έχει ανέβει η καμπάνια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, και την διαμόρφωση στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές

  Περισσότερα ...
 • «Μαύρα Χριστούγεννα» για εργαζόμενους και προμηθευτές της ΣΕΚΑΠ
  με 0 Σχόλια 1181 Views
  «Μαύρα Χριστούγεννα» για εργαζόμενους και προμηθευτές της ΣΕΚΑΠ

    Με την αγωνία στο κατακόρυφο παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης οι 170 εργαζόμενοι, οι χιλιάδες καπνοπαραγωγοί και οι δεκάδες προμηθευτές, αφού όλα πλέον είναι πιθανά. 

  Περισσότερα ...
 • Δες μπας και είσαι μέσα στους 500 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
  με 0 Σχόλια 1297 Views
  Δες μπας και είσαι μέσα στους 500 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη

    Οι 500 δισεκατομμυριούχοι του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg, μετά το χθεσινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου (26η Δεκεμβρίου 2017) ελέγχουν συνολικά 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρσι την ίδια ημέρα ήλεγχαν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή με λίγα λόγια, οι πάμπλουτοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα σε έναν χρόνο κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. 

  Περισσότερα ...
 • Σε ΦΕΚ το διαζύγιο – εξπρές μέσω συμβολαιογράφου
  με 0 Σχόλια 1428 Views
  Σε ΦΕΚ το διαζύγιο – εξπρές μέσω συμβολαιογράφου

   Με εξπρές διαδικασίες πλέον και μακριά από τις δικαστικές αίθουσες, παρά περί του αντιθέτου διαμαρτυρίες των δικηγόρων, μπορούν να εκδίδονται τα συναινετικά διαζύγια στα συμβολαιογραφικά γραφεία.

  Περισσότερα ...
 • Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν τη γέννηση του Ιησού
  με 0 Σχόλια 1136 Views
  Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν τη γέννηση του Ιησού

   Τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν ποικιλοτρόπως σε όλο τον κόσμο από δισεκατομμύρια ανθρώπους που τίμησαν τη γέννηση του Χριστού. Ορισμένοι γιόρτασαν με βουτιές και κολύμπι στα παγωμένα νερά, άλλοι κάνοντας σκι στις χιονισμένες πλαγιές και άλλοι παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στην εκκλησία τα μεσάνυχτα της 25ης Δεκεμβρίου.

  Περισσότερα ...
 • Τα Χριστούγεννα του κόσμου
  με 0 Σχόλια 1583 Views
  Τα Χριστούγεννα του κόσμου

   Σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στις χριστιανικές χώρες, τα Χριστούγεννα αποτελούν τη γιορτή της ελπίδας και του φωτός αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για διακοπές και παιχνίδι με το χιόνι, εκεί όπου ο χειμώνας δείχνει το αυθεντικό του πρόσωπο.

  Περισσότερα ...
 • «Το θηρίο των ευχών». Από την «Πάνδημο Μούσα» της Αριάδνης Καναβάκη.
  με 0 Σχόλια 1209 Views
  «Το θηρίο των ευχών». Από την «Πάνδημο Μούσα» της Αριάδνης Καναβάκη.

   “Το θηρίο των ευχών” ενεργοποιείται κυρίως τις εορτάσιμες ημέρες και τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από την ανθρώπινη αύρα ή καθώς θα λέγαμε εκείνη την αξιαγάπητη που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε, ενεργειακή δύναμη. Οι ευχές είναι μια λεκτική ή γραπτή απόδειξη, κυρίως των επιθυμιών μας και των όσων θα θέλαμε να μας συμβούν. Συχνά είναι μια ένδειξη αγάπης που δεχόμαστε από το οικογενειακό ή οικείο μας περιβάλλον ή από όσους μας σκέφτονται φιλικά και ουσιαστικά. Τυπικά μιλώντας η ευχή είναι τα λόγια με τα οποία εκφράζεται η επιθυμία να συμβεί κάτι καλό σε κάποιον, με συνοδεία/ βοήθεια υπερφυσικών και θεϊκών δυνάμεων. Σε αυτές δε προσθέστε και την ιδανική ηλικία του ευχέτη, αφού συνήθως ο μύθος θέλει τους γηραιότερους να διαθέτουν τη σωστή ενεργειακή δύναμη για μια ευχή. 

  Περισσότερα ...
 • Ταξιδεύουμε Χριστούγεννα στη ΒΙΕΝΝΗ, με οδηγό την «τρελή, σοφή»... Καλλιρρόη Ηρώ Γιαννέλλη..
  με 0 Σχόλια 4932 Views
  Ταξιδεύουμε Χριστούγεννα στη ΒΙΕΝΝΗ, με οδηγό την «τρελή, σοφή»... Καλλιρρόη Ηρώ Γιαννέλλη..

   Κάθε γωνιά της, κάθε δρόμος, κάθε κτήριο, δείχνει τη μεγαλοπρέπεια που διαθέτει. Είναι ίσως η μοναδική πόλη που συνδυάζει τόσο αρμονικά την μεγαλοπρέπεια της πριγκιπικής ομορφιάς με τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Από το πρώτο λεπτό της επίσκεψης, είναι φανερή η αδυναμία των κατοίκων προς την πριγκίπισσα Σίσσυ. Η μορφή της έχει αποτυπωθεί σε λικέρ, σοκολάτες, μπρελόκ, μπλουζάκια και σε πολλά άλλα διάφορα. Η μουσική του Mozart και του Strauss αντηχεί μέχρι και σήμερα.


  Περισσότερα ...
 • 10 από τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα του 2017
  με 0 Σχόλια 1912 Views
  10 από τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα του 2017

    Αληθινά ή καλλιτεχνικές κατασκευές από μέταλλο, διακοσμημένα απλά ή υπερβολικά, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, κλασικά ή αντισυμβατικά: Χριστουγεννιάτικα δέντρα, σύμβολα των γιορτών των Χριστουγέννων και της ελπίδας φωτίζουν και πλατείες, εμπορικά κέντρα ή επισκιάζουν τις μέρες των γιορτών το μεγαλείο επιβλητικών κτηρίων σε διάφορες πόλεις του κόσμου. 

  Περισσότερα ...
 • Unicef: Αφιερωμένες στην προσφυγιά οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς
  με 0 Σχόλια 1217 Views
  Unicef: Αφιερωμένες στην προσφυγιά οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς

   Με το προσφυγικό να είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στον πλανήτη, η θεματολογία έγειρε προς αυτή την κατεύθυνση και οι δυνατές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν κατάφεραν να κερδίσουν και τα τρία πρώτα βραβεία του «Photo of the Year Award».

  Περισσότερα ...
 • Economist: «Χώρα της χρονιάς» η Γαλλία
  με 0 Σχόλια 1049 Views
  Economist: «Χώρα της χρονιάς» η Γαλλία

    Το βρετανικό περιοδικό The Economist επέλεξε τη Γαλλία ως «χώρα της χρονιάς» 2017 λόγω της εκλογής του Εμανουέλ Μακρόν στον προεδρικό θώκο, εκτιμώντας ότι ο νέος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας «ανέτρεψε το παλαιό καθεστώς».

  Περισσότερα ...
τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη