Η αποκτήνωση της πείνας: Μια σοκαριστική φωτογραφία μάς υπενθυμίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται

1807 Views
Η αποκτήνωση της πείνας: Μια σοκαριστική φωτογραφία μάς υπενθυμίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται Η αποκτήνωση της πείνας: Μια σοκαριστική φωτογραφία μάς υπενθυμίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται


Eνώ πολλοί από εμάς συνεχίζουμε τις διακοπές μας, η Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς πολέμου, όπου όσο συνεχίζουν να μαίνονται οι συγκρούσεις, στους νεκρούς και τους τραυματίες προστίθενται όλο και περισσότερες μακροπρόθεσμες συνέπειες. Ανάμεσα σε αυτές τις συνέπειες είναι η πείνα, πρωτόγνωρη για ένα μεγάλο μέρος του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, που τόλμησαν να ονειρευτούν να ενταχθούν στο δυτικό κόσμο.

Αποτέλεσμα αυτής της πείνας μπορεί να είναι η αποκτήνωση, η καταφυγή στη βία για ένα πιάτο φαγητού. Το βλέπουμε να συμβαίνει σε μια σοκαριστική φωτογραφία, με την υπογραφή του Ουκρανού φωτογράφου Mikhail Palinchak, που δημοσιεύτηκε σε γερμανικό περιοδικό και την οποία αναπαράγει ο ίδιος μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram.Όπως εξηγεί στη λεζάντα της ανάρτησής του:

«Φωτογραφία δύο γυναικών που άρχισαν να λογομαχούν και να τσακώνονται στην ουρά για κουπόνια φαγητού-ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χάρκοβο, στην Ουκρανία, την 1η Αυγούστου 2022. Μαζί με την ιστορία, δημοσιεύτηκε στο Süddeutsche Zeitung Magazin. Το εξήντα τοις εκατό των ανθρώπων που στήνονται σε ουρές για ανθρωπιστική βοήθεια είναι εκείνοι που έμειναν άνεργοι όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Άλλοι είναι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν με τη σύνταξή τους. Η κυβέρνηση διανέμει φαγητό στους ντόπιους σε έντεκα σημεία, σε συστηματική βάση, αλλά οι ουρές ξεπερνούν τα πακέτα βοήθειας. Ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν να καλύψουν το κενό, αλλά οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες. Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, το 54% των επιχειρήσεων στην πόλη έχουν αναστείλει, μερικώς ή ολοκληρωτικά, τη λειτουργία τους, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ανθρώπινα δικαιώματα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
με 0 Σχόλια 2496 Views

Έχει προταθεί για τον ρόλο της στην παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μεντή στο Θέατρο Σοφούλη.Γράφει η Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη