4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι.

531 Views
4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι. 4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι.

 4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι.

Τέσσερις στου δέκα εργαζόμενοι και σχεδόν οι έξι στους δέκα νέοι ηλικίας έως 24 ετών φοβούνται ότι θα απολυθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Την αύξηση του φόβου της απόλυσης κατά 2% και τα ποσοστά καταγράφει συγκριτική έρευνα της Randstad σε δείγμα 405 ατόμων. Με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν στη ερώτηση «πόσο πιθανή θεωρούν οι εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες», το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό και είναι αυξημένο κατά 2% από το β' τρίμηνο του 2016.

Οι άνδρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (φτάνει το 40%) ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αγγίζει το 39%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό φόβου απόλυσης, είναι αυτή των 18-24 ετών (57%).

Τέλος, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας, σε ποσοστό 42%. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητά νέες θέσεις εργασίας μειώθηκε κατά 3%, φτάνοντας το 31% το τρίτο τρίμηνο του 2016 (32% για τις γυναίκες και 29% για τους άνδρες). Το υψηλότερο ποσοστό όσων αναζητούν νέες θέσεις εργασίας εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 55-67 ετών (ποσοστό 40%). Το ποσοστό των εργαζομένων που άλλαξε θέση εργασίας εντός των τελευταίων έξι μηνών μειώθηκε κατά 2% κι έφτασε στο 19%, με την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών να έχει τον υψηλότερο δείκτη αλλαγής απασχόλησης (29%) και να ακολουθούν οι γυναίκες (22%).

4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι

Να σημειωθεί, τέλος, ότι παραμένουν ισχυρές οι διακρίσεις λόγω φύλου, καθώς το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι άνδρες προτιμώνται από τις γυναίκες, όταν δύο υποψήφιοι έχουν τα ίδια προσόντα για μια θέση, ενώ η προτίμηση στους άνδρες για διευθυντικές θέσεις είναι πολύ υψηλή στην Ελλάδα και φτάνει, σε ποσοστό, το 80%.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη