Μην ντρέπεσαι Kulturosupaki μου.. ΓΕΛΑ ΔΥΝΑΤΑ. Από τη Ζωή Οικονόμου.

2210 Views
Μην ντρέπεσαι Kulturosupaki μου.. ΓΕΛΑ ΔΥΝΑΤΑ. Από τη Ζωή Οικονόμου. Μην ντρέπεσαι Kulturosupaki μου.. ΓΕΛΑ ΔΥΝΑΤΑ. Από τη Ζωή Οικονόμου.

Μην ντρέπεσαι Kulturosupaki μου..

ΓΕΛΑ ΔΥΝΑΤΑ. Από τη Ζωή Οικονόμου.

‘Αλίμονο στον άνθρωπο που δεν έχει τη χαρά μέσα του και περιμένει να του τη δώσουν οι άλλοι’ Ν. Καζαντζάκης
Kulturosupakia μου γεια σας… Σήμερα θα συνεχίσουμε το θέμα ‘’ΓΕΛΙΟ’’.. Θα ξεκινήσω με μια προσταγή σήμερα: ΓΕΛΑΣΤΕ, ΓΕΛΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ…
Ναι, ναι καλά διαβάσατε θέλω  να αρχίσετε να γελάτε. Μην ντρέπεστε είμαστε μόνο εσείς , εγώ και η οθόνη σας (οι άλλοι γύρω τριγύρω δεν μας απασχολούν αυτή τη στιγμή). Πάρτε μια βαθειά αναπνοή, σκεφτείτε κάτι ευχάριστο και γελάστε δυνατά.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές..
Μην ντρέπεσαι Kulturosupaki μου..
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ντρέπεσαι όταν γελάς, δηλαδή όταν είσαι σοβαρός και μουρτζούφλης μπροστά στην οθόνη σου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ κανέναν και τίποτα;
Τώρα που ολοκληρώσαμε αυτή την άσκηση ας δούμε λίγα πράγματα για την επίδραση που έχει το γέλιο στον οργανισμό μας, για να μπορέσω να σε πείσω να επαναλαμβάνεις αυτή την άσκηση τουλάχιστον 3 φορές μέσα σε μια μέρα.
https://www.youtube.com/watch?v=N5aAae5HRs0
Το γέλιο, πρωτοεμφανίστηκε ως αντίδραση στον κίνδυνο, και γενικότερα σε κάθε άγνωστη εμπειρία. Ήταν μια από τις εκφράσεις του φόβου που δημιούργησε η έκπληξη ή ακόμη και ένας τρόπος να ειδοποιηθούν οι γύρω για περίεργα συμβάντα και γεγονότα.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως γελάμε όταν ένα ερέθισμα φτάσει σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Πρακτικά μπορεί να είναι αισθητηριακό (γαργαλητό), χημικό ( το πρωτοξείδιο του αζώτου δεν έχει ονομαστεί τυχαία το <<αέριο του γέλιου>>) ή πνευματικό (το χιούμορ).
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες θεωρίες τρεις λόγοι προκαλούν το πνευματικό γέλιο, η ανακούφιση, το αίσθημα ανωτερότητας και οι εκτός τόπου και χρόνου καταστάσεις.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το γέλιο διώχνει μακριά το συσσωρευμένο στρες..Μόλις αρχίσουμε να γελάμε ο οργανισμός μας αρχίζει να εκτοξεύει κατεχολαμίνες, νευροδιαβιβαστές που συνήθως απελευθερώνονται προκειμένου να επιτρέψουν στον οργανισμό να αντιδράσει άμεσα σε έναν πιθανό κίνδυνο.
Οι κατεχολαμίνες αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και στους μυς, μειώνουν το αίσθημα της κούρασης και δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας. Το αίσθημα της ευφορίας μας προδιαθέτει να ξαναγελάσουμε και όταν γελάμε συχνά αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών, φυσικών μορφινών οι οποίες έχουν αναλγητική και χαλαρωτική δράση. Επιπροσθέτως το γέλιο δραστηριοποιεί το αυτόνομο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα το οποίο ελέγχει μια πληθώρα λειτουργιών του οργανισμού, από την αναπνοή και την πέψη ως την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση.


Με το γέλιο επομένως μειώνεται η έκκριση ορμονών του άγχους, αδρεναλίνη, κορτιζόνη, επινεφρίνη και ντοπαμίνη, χαλαρώνει τους μυς και εκτονώνει το θυμικό. Κινείται το διάφραγμα και έτσι γίνεται ένα εσωτερικό μασάζ σε όλη την σπλαχνική κοιλότητα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό σύστημα. Το γέλιο λειτουργεί σαν ένα είδος εσωτερικού τζόκινγκ, ανεβάζει την πίεση ώστε να αυξήσει την παροχή οξυγόνου και αίματος στους ιστούς, αλλάζει τον κύκλο της αναπνοής ώστε να γίνεται εισπνοή περισσότερου οξυγόνου και εκπνοή περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα.
Δεν σε έπεισα ακόμα γλυκό μου αναγνωστόπουλο ότι πρέπει να γελάς;;
Θα σε πληροφορήσω ότι πέντε λεπτά γέλιου ισοδυναμούν με δέκα λεπτά κωπηλασίας ή τζόγκινγκ. Με το γέλιο τεντώνονται και χαλαρώνουν 400 διαφορετικοί μυώνες του σώματος, κάτι που επιτυγχάνεται και με ασκήσεις κατά του στρες Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και χαλαρώνει τους σφιγμένους μυώνες του προσώπου, αλλά και γενικά όλου του σώματος. Ανοίγει την όρεξη ενώ με μία ώρα γέλιου καίμε 500 θερμίδες, καθώς ενεργοποιούνται όλες οι μυικές ομάδες του σώματος.
Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά τα παραπάνω, το γέλιο καλυτερεύει την ερωτική ζωή των ανδρών, αφού όπως και το Viagra προκαλεί μέσω της ενεργοποίησης του παρασυμπαθητικού τη διαστολή των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα τα γεννητικά όργανα...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το γέλιο ‘’Απελευθερώνει ένα μεγάλο πλεόνασμα ενέργειας που παραμένει φυλακισμένο στον οργανισμό και κάνει τον άνθρωπο να νιώθει ανισορροπία και ένταση χωρίς την εξωτερίκευση της ‘’, όπως έχει υποστηρίξει ο Φρόυντ.
Γελάτε γιατί είναι μεταδοτικό Kulturosupakia μου..
Γελάστε δυνατά και παρασύρετε και τους άλλους γιατι χανόμαστε και πρέπει να θωρακιστούμε!!!
Αλλάξτε την οπτική με την οποία βλέπετε τη ζωή και που ξέρετε μπορεί και αυτή να αποφασίσει να σας κλείσει το μάτι πονηρά…
Με πολλή αγάπη σας κλείνω το μάτι πονηρά μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε,
Η δική σας Ζωούλα…


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη