Βάσεις 2020: Μπήκε στο πανεπιστήμιο με ...λευκή κόλλα και βαθμό 0,6

5393 Views
Βάσεις 2020: Μπήκε στο πανεπιστήμιο με ...λευκή κόλλα και βαθμό 0,6 Βάσεις 2020: Μπήκε στο πανεπιστήμιο με ...λευκή κόλλα και βαθμό 0,6

 

Ρεκόρ "βουτιάς" στις Βάσεις 2020 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια καταγράφει η σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι.

Είναι η πανεπιστημιακή σχολή στην οποία ο τελευταίος από τους νεοεισαγόμενους φοιτητές της έχει γράψει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσο όρο βαθμολογίας... 0,6 στα 20! Η βάση αυτής της σχολής κατακρημνίστηκε στα 625 μόρια, χάνοντας σχεδόν 6.000 μόρια από την περσινή της βάση.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου τμήματος δεν είναι η μοναδική. Ενδεικτικά μόνο, στο τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι ο τελευταίος εισάγεται με σχεδόν 0,8 (875 μόρια). Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα έχει 3825, δηλαδή ο τελευταίος εισάγεται με μέσο όρο βαθμολογίας λιγότερο από 4 (στα 20), στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στα Χανιά 2650, δηλαδή μ.ο σχδόν 2,5.


Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων
Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ, το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%.

Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

"Βουτιά" στις Ιατρικές, άνοδος στις Οικονομικές - Αναλυτικοί πίνακες
Σε... ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι βάσεις ακόμη και στις δημοφιλείς Ιατρικές Σχολές. Στην Αθήνα, η βάση της Ιατρικής διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια, ενώ στα χαμηλότερα, η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης "έπιασε" 17.400 μόρια.

Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων διεκδίκησαν περίπου 77.000 θέσεις, δηλαδή το 77% των υποψηφίων εισάγονται σε κάποια σχολή.

"Ιδιαίτερη" χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και όπως ανέφερε το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες. Η κ. Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών πέραν του ποσοστού των επιτυχόντων.
Πηγή: The Toc

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Πανελλαδικές2020

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη