Τα περιβόητα walking tours σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανάμεσα σε μνημεία, αξιοθέατα και ιστορικές γειτονιές, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τείνουν να λάβουν διαστάσεις εναλλακτικών παραστάσεων, με πρωταγωνιστές την ίδια την ιστορία και τη ζωή.
Στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται συχνά πυκνά τέτοιου είδους περιηγήσεις στην Καμάρα, στην Αρχαία Αγορά, στην Πλατεία Ναυαρίνου, ανάμεσα στα μουσεία της πόλης ή και τα ιστορικά της οικήματα.
Πρόσφατα τα Thessaloniki Walking Tours αναζήτησαν με μεγάλη επιτυχία, σε επίπεδο προσέλευσης και ενδιαφέροντος, τα ίχνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο μακεδονικό μέτωπο, και επισκέφθηκαν τόπους και χώρους που αφηγούνται ιστορίες σημαντικών μαχών που καθόρισαν την εξέλιξη του πολέμου.
Δύο στρατιωτικά κοιμητήρια, ένας λόφος με ένα μνημείο και ένα μουσείο αποτελούν σταθμούς σε μια διαδρομή που “περπατήθηκε” με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.
Όσες και όσοι συμμετείχαν, εκτός από τη γερή δόση ιστορίας και πολιτισμού, έζησαν την εμπειρία μίας liveπαράστασης, σχεδόν κινηματογραφικής ταινίας , που εξελισσόταν ως ζωντανό ντοκιμαντέρ.
Στην Αθήνα αυτού του είδους οι περίπατοι λαμβάνουν χώρα στην Πλάκα, στου Ψυρρή, σε ιστορικές πλατείες και λεωφόρους και φυσικά στην περιοχή της Ακρόπολης.
Και όσο διαρκούν νιώθει κανείς ότι βρίσκεται σε μία live performance που εξελίσσεται εκείνη την ώρα ως πλοκή και εκτέλεση. Έτσι λοιπόν προτού έρθει η Επιστήμη να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα και η Αρχαιολογία να δώσει απτές αποδείξεις για γεγονότα του παρελθόντος, η Μυθολογία έδωσε τις απαντήσεις που ζητούσαν οι άνθρωποι των παλαιότερων εποχών.
Περπατώντας στα σοκάκια της Πλάκας, όπου θα μπορούσε να πει κανείς ότι γεννήθηκαν οι μύθοι, οι περιπατητές θα γνωρίσουν καλύτερα την Αθήνα και τους μυθικούς βασιλείς της. Μία γεύση για την ακτινοβολία της Αθήνας δίνει η γνωστή διαμάχη Αθηνάς και Ποσειδώνα οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση για να διεκδικήσει ο καθένας για τον εαυτό του αυτήν την όμορφη πόλη.
Θα μάθουν με αυτόν τον τρόπο πώς οι θνητοί αντιμετώπιζαν τους θεούς τους, δέχονταν την τιμωρία τους ή ακόμη έπεφταν θύματα του έρωτά τους.
Ο μύθος κρατούσε τις απαντήσεις και για το επέκεινα, ένα μυστήριο που παραμένει και ίσως παραμείνει άλυτο για πάντα, αλλά και για τη γέννηση θεών και ανθρώπων.
Πλάσματα φοβερά όπως οι Σειρήνες, οι Κένταυροι, οι Γίγαντες και οι Κύκλωπες αλλά και πλάσματα μαγικά σαν τις Νύμφες και τις Νηρηίδες εμπλουτίζουν το μύθο και τη φαντασία!
Μέσα από έναν δίωρο περίπατο παρέα με έμπειρο συνεργάτη της Be a Greek θα ανακαλύψουμε αυτό το κομμάτι του παρελθόντος στην ομορφότερη ώρα της ημέρας… Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τους μύθους που διασώθηκαν ανά τους αιώνες και να μάθουμε τον πραγματικό λόγο ύπαρξής τους. Γιατί ο μύθος είναι κάτι παραπάνω από ένα παραμύθι…
Fb Page : https://www.facebook.com/beagreektours/
=
Δείτε & αυτά:
–Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ

–Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ

–Σινεμά με Θέα 2018 στο Μέγαρο Μουσικής ΕΔΩ

–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ

.
–Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2018 ΕΔΩ

Τι θα δείτε στη Μονή Λαζαριστών Ιούνιο & Ιούλιο 2018 – Όλες οι συναυλίες ΕΔΩ

–Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2018 ΕΔΩ

–ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
–ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
–ΕΙΔΑΜΕ κιν/κές ταινίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
Φωτογραφικό υλικό