Η One from the Heart παρουσιάζει την ταινία «Αγάπη Μόνο» (Love Only), το τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Όσλο του σκηνοθέτη Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ (Dag Johan Haugerud), ο οποίος είναι βραβευμένος με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου για την προηγούμενη ταινία του, DREAMS.
Μέρος της Τριλογίας του Όσλο
Το «Αγάπη Μόνο» είναι το αυτόνομο τρίτο κεφάλαιο της Τριλογίας του Όσλο, που αποτελείται επίσης από τις ταινίες SEX – Όσα λένε οι άνδρες μεταξύ τους και DREAMS. Θεωρείται το πιο συγκινητικό κομμάτι της τριλογίας, καθώς επικεντρώνεται στο βαθύτερο νόημα της αγάπης – τόσο για τους άλλους όσο και για τον εαυτό μας –, στη σημασία της ενσυναίσθησης και στην αίτηση για προσωπική ελευθερία.
Υπόθεση: Μια συνάντηση που αλλάζει την οπτική
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φωτεινό, καλοκαιρινό Όσλο, την εποχή που η πόλη ετοιμάζεται να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της.
Γνωρίζουμε τη Μαριάν, μια πραγματίστρια γιατρό, και τον Τορ, έναν συμπονετικό νοσοκόμο. Και οι δύο αποφεύγουν τις συμβατικές σχέσεις.
Μετά από ένα απογοητευτικό ραντεβού στα τυφλά, η Μαριάν συναντά τυχαία τον Τορ στο φέρι. Ο Τορ, που συχνά αναζητά περιστασιακές σχέσεις με άνδρες, μοιράζεται μαζί της τις θετικές του εμπειρίες από αυτόν τον τρόπο ζωής. Η Μαριάν εμπνέεται βαθιά από την οπτική του γύρω από τις σχέσεις και αποφασίζει να δοκιμάσει και η ίδια αν οι αυθόρμητες, σύντομες σχέσεις μπορούν να λειτουργήσουν και για εκείνη.
Ο Χάουγκερουντ και οι ανθρώπινες σχέσεις
Ο Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ, σταθερός ανατόμος της πολυπλοκότητας των ανθρώπινων σχέσεων (I Belong, Το νου σου στα παιδιά), ανατέμνει για άλλη μια φορά, με διεισδυτικότητα και βάθος, τους παράξενους δρόμους με τους οποίους επιδιώκουμε το «ιερό δισκοπότηρο» της αγάπης. Μέσα από διαλόγους-κόσμημα, θέτει το καίριο ερώτημα: η αγάπη συνεπάγεται απαραίτητα την απώλεια της αυτονομίας;
Η απάντηση που δίνει ο ίδιος ο τίτλος είναι ξεκάθαρη: ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.
Ταυτότητα Ταινίας & Συντελεστές