Γράφει ο Ιωάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα.


Το λούπινο ανήκει, σύμφωνα με έρευνες, στα «ύπουλα» τρόφιμα, που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνη αλλεργική συμπτωματολογία. Έχουν αναφερθεί περιστατικά όπως κνίδωση, οίδημα των χειλιών, εμετός, δυσκολία στην αναπνοή μέχρι και αναφυλακτικό σοκ μετά την κατανάλωσή του, μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή.Οποιοσδήποτε μπορεί να αναπτύξει αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό κάποια στιγμή της ζωής του, ενώ οι μελέτες δείχνουν πως τα άτομα που είναι αλλεργικά σε φυτά της οικογένειας ψυχανθών ή στα φιστίκια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία και στο λούπινο.
Πάμε τώρα στο ντεκότο .

1 κρόκο φρεσκότατου αυγού
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Βάζετε τον κρόκο σε μια μεγάλη κούπα και τον χτυπάτε με την ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
2
Προσθέτετε το κακάο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει πολύ και να κάνει φουσκάλες
3
Καλή όρεξη!
4
Υ.Γ. Μπορείτε να παραλείψετε το κακάο ή να βάλετε νεσκαφέ, εγώ το ήθελα γιά να μου σπάει την αυγουλίλα.

Για την ιστορία και έτσι για να αναμείξω ξανά το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” θα σας αναφέρω το σπουδαίο καστ της Ελληνικής ραδιοφωνικής ηχογράφησης Αντιγόνη Βαλάκου, Δέσπω Διαμαντίδου, Νίκος Χατζίσκος, Πέτρος Φυσσούν, Έλλη Βοζικιάδου, Σπύρος Καλογήρου, Κλεώ Σκουλούδη, Κώστας Ναός, Νίκος Φιλιππόπουλος, Κρινιώ Κωνσταντέλλου, Κώστας Μπάκας, Μαρία Κωνσταντάρου, Δάνης, Μαρία Γιαννακοπούλου, Γιώργος Νέζος, Τόνυ Ιακωβάκης, Γιώργος Πλούτης