Rss title here http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Tue, 19 Sep 2017 10:08:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Αλλαγή φύλου σε 5 λεπτά και με 1 αίτηση: Στη Βουλή το νομοσχέδιο]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/αallagi-fylou--20681/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/αallagi-fylou--20681/#comments +Tue, 19 Sep 2017 10:08:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/αallagi-fylou--20681/ Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου  και τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνηση, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

]]>
Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου  και τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνηση, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με τις προωθούμενες διατάξεις ορίζεται ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
Προβλέπεται ότι «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει δε την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στην βούληση του προσώπου».
Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις, «ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου, το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του ώστε αυτό να αντιστοιχεί στην βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. Καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη διόρθωση καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση» ενώ επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αλλαγή μία μόνο φορά της νέας ληξιαρχικής πράξης
]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/αallagi-fylou--20681/feed/
<![CDATA[Αθλητισμός και ομοφυλοφιλία: Η απόκρυψη και αυτοί που μίλησαν]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/omofil-athlitismos-20639/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/omofil-athlitismos-20639/#comments +Sat, 16 Sep 2017 11:43:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/omofil-athlitismos-20639/  Αθλητισμός και ομοφυλοφιλία: Η απόκρυψη και αυτοί που μίλησαν

]]>
 Αθλητισμός και ομοφυλοφιλία: Η απόκρυψη και αυτοί που μίλησαν

Η ομοφυλοφιλία και ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου, δεν είχαν ποτέ... καλές σχέσεις. Η διαρκής και έντονη έκθεση των πρωταθλητών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποτρέπουν όσους έχουν επιλέξει ως συντρόφους ζωής άτομα του ιδίου φύλου.

Καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά απόκρυψης διαδραματίζουν, ασφαλώς, τα σχετικά συμπλέγματα και η απόρριψη που κυριαρχούν στην σύχρονη κοινωνία. Σημαντικό μέρος της οποίας, θεωρεί την ομοφυλοφιλία «μιαρή», αντίθετη με τα θρησκευτικά ειωθότα και «αντικανονική».

Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού που, είτε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, είτε αργότερα, πήραν την απόφαση να δημοσιοποιήσουν τη σεξουαλική επιλογή τους, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες, σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Πιo πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Κόλιν Τζάκσον (φωτό). Ο -ουαλικής καταγωγής- Βρετανός σπρίντερ, με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στα 110μ. εμπόδια, αποκάλυψε προ δεκαημέρου, σε εκπομπή της σουηδικής τηλεόρασης, ότι είναι ομοφυλόφιλος, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν το είχε αρνηθεί δημοσίως, επειδή δεν ήθελε η περίπτωση του να γίνει αντικείμενο συζήτησης.

«Ό,τι αισθάνονται οι άνθρωποι είναι δικαίωμά τους και αποτελεί μέρος της ιδιωτικής τους ζωής. Αυτό δεν σχετίζεται επ' ουδενί με το αθλητικό σκέλος. Απλώς οφείλουμε να το σεβόμαστε. Εάν μας σέβονται, τους σεβόμαστε. Είναι τόσο απλό», δήλωσε πρόσφατα ο Γάλλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Πολ Πογκμπά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αφορμής δοθείσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ορισμένες από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αθλητών, που επέλεξαν να γνωστοποιήσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, απασχολώντας ασφαλώς τον διεθνή Τύπο.

Ήταν το 1981 όταν η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία της. Η Αμερικανίδα -τσεχοσλοβακικής καταγωγής- πρωταθλήτρια του τένις, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί «πρωτοπόρος», ιδιαίτερα εάν αναλογισθούμε την αντιμετώπιση της δημόσιας γνώμης για το συγκεκριμένο θέμα, εκείνη την εποχή.

Δραματική κατάληξη είχε η περίπτωση του Τζον Φάσανου. Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ Φόρεστ, δηλώνει το 1990 οτι είναι ομοφυλόφιλος. Αποπέμπεται από την ομάδα του, η καριέρα του παίρνει την κατιούσα και οκτώ χρόνια αργότερα, αυτοκτονεί...

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει και η περίπτωση του Γκρεγκ Λουγκάνης. Ο κορυφαίος καταδύτης όλων των εποχών μίλησε ανοικτά για την σεξουαλική του προτίμηση το 1994, ενώ παράλληλα, συμμετείχε στους «Gay Games».

Πέντε χρόνια αργότερα και σε ηλικία μόλις 19 ετών, η Γαλλίδα τενίστρια, Αμελί Μορεσμό, που εξέπληξε τους πάντες φθάνοντας στον τελικό του Open Αυστραλίας, αποκάλυψε το «μυστικό» της και λίγο αργότερα, δήλωσε σχετικά με τις αντιδράσεις, πως αισθάνθηκε σαν να έχει «περάσει από παλιρροιακό κύμα».

Μία συνέντευξη στην εφημερίδα «Daily Mail», επέλεξε το 2009, ο Γκάρεθ Τόμας για να επικοινωνήσει την προτίμηση του στους άνδρες. Εκείνη την εποχή, ο άσος του ράγκμπι μετρούσε πλέον των 100 συμμετοχών στην εθνική ομάδα της Ουαλίας.

Το 2011 ο Αμερικανός αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, Τζόνι Γουέϊρ, ανακοίνωσε ότι θα παντρευθεί τον σύντροφο του. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που ακολούθησαν στο Σότσι της Ρωσίας, η ομοφυλοφιλία χαρακτηρίσθηκε «αδίκημα»...

Έναν χρόνο αργότερα, το 2012, χωρίς κανείς να το περιμένει, η Σουηδή Ολυμπιονίκης κι επτάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκι, Άνια Πάερσον, δηλώνει σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι συζεί με την σύντροφο της επί σειρά ετών.

Τον σχετικό κατάλογο συμπληρώνουν αρκετοί διάσημοι και λιγότερο γνωστοί αθλητές, όπως ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, Αθλητισμός και ομοφυλοφιλία, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Τζέισον Κόλινς, ο κατσέρ Ντάρεν Γιανγκ, ο Βρετανός καταδύτης Τομ Ντάλεϊ και ο άσος του αμερικανικού ποδοσφαίρου Μάϊκλ Σαμ.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/omofil-athlitismos-20639/feed/
<![CDATA[Είναι οι ελκυστικοί άνδρες περισσότερο εγωιστές;]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/andres-egoistes-20619/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/andres-egoistes-20619/#comments +Fri, 15 Sep 2017 10:12:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/andres-egoistes-20619/ Μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Brunel του Λονδίνου δικαιώνει την πεποίθηση πολλών γυναικών.

]]>
 Είναι οι ελκυστικοί άνδρες περισσότερο εγωιστές;

Μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Brunel του Λονδίνου δικαιώνει την πεποίθηση πολλών γυναικών, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες που είναι πιο εμφανίσιμοι είναι συνήθως και πιο εγωιστές. Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι ελκυστικοί άνδρες τείνουν να είναι λιγότερο γενναιόδωροι, ανταποδοτικοί και υποστηρικτές της ισότητας κάτι που δεν ισχύει για τις γενναιόδωρες γυναίκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που διερευνά τις ψυχολογικές επιδράσεις της ελκυστικής εξωτερικής εμφάνισης στα άτομα. Μια μελέτη του 2014 ανέφερε ότι τα άτομα με μέτρια εμφάνιση φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστα ενώ μια πιο παλιά του 2013 βρήκε ότι οι άνδρες με πιο πλατιά πρόσωπα μπορεί να πυροδοτήσουν πιο εγωιστικές αντιδράσεις στους άλλους.

Στην πρόσφατη μελέτη η ερευνητική ομάδα του Brunel εξέτασε το πώς επηρεάζει η ελκυστικότητα της εμφάνισης τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων αναφορικά με την ανισότητα και τον εγωισμό.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι εμπνεύστηκαν από μια προγενέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία όταν τα άτομα ανταγωνίζονται για το κοινωνικό status τείνουν να επικρατούν αυτά που έχουν την πιο ελκυστική εμφάνιση. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα εμφανίσιμα άτομα έχουν περισσότερα να κερδίσουν ενισχύοντας την κοινωνική ανισότητα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 63 άνδρες και 62 γυναίκες των οποίων τα σώματα μετρήθηκαν κι εκτιμηθήκαν με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου σκάνερ. Όλοι συγκέντρωσαν ένα σκορ ελκυστικότητας, βασισμένο στις διάφορες σωματικές μετρήσεις που συμπεριλάμβαναν μεταξύ άλλων το λόγο της περιφέρειας της μέσης προς την περιφέρεια στήθους για τους άνδρες και το λόγο της περιφέρειας της μέσης προς την περιφέρεια των γοφών στις γυναίκες. Οι συμμετέχοντες επίσης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο προσωπικότητας, από το οποίο οι ερευνητές άντλησαν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις και τις συμπεριφορές τους ως προς τον εγωισμό και την ανισότητα. Τέλος, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ένα πείραμα κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβαν ένα χρηματικό ποσό από το οποίο θα έπρεπε να αποφασίσουν ποιο μερίδιο θα δώσουν σε ένα άλλο άτομο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες με μεγαλύτερα σκορ ελκυστικότητας ήταν περισσότερο εγωιστές και υποστήριζαν λιγότερο την ισότητα και την ισονομία σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλότερα σκορ ελκυστικότητας. Οι γυναίκες με υψηλότερα σκορ ελκυστικότητας όμως, ήταν εξίσου γενναιόδωρες και υποστήριζαν το ίδιο θερμά την ισότητα με αυτές που είχαν τα χαμηλότερα σκορ.

Στη συνέχεα οι ερευνητές ζήτησαν από «εκτιμητές» να εξετάσουν τις τρισδιάστατες σαρώσεις σώματος των συμμετεχόντων και να τις κρίνουν ως προς την ελκυστικότητα. Μια άλλη ομάδα εκτιμητών κλήθηκε να κρίνει κατά πόσο οι συμμετέχοντες είναι πράγματι γενναιόδωροι και υποστηρικτές της ισότητας και της ισονομίας. Οι εκτιμητές λοιπόν θεώρησαν ότι οι πιο ελκυστικοί άνδρες και γυναίκες θα ήταν περισσότερο εγωιστές και λιγότερο θερμοί υποστηρικτές της ισότητας. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα αυτά οι πιο ελκυστικοί άνδρες είναι πιο πιθανό να συμπεριφερθούν με τρόπους λιγότερο ευνοϊκούς για την οικονομική και κοινωνική ισότητα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πιο οικονομικά ισχυρά άτομα είναι αυτά που τείνουν να λειτουργούν περισσότερο εγωιστικά , αλλά τα νέα ευρήματα δείχνουν πως η ελκυστική εμφάνιση είναι τουλάχιστον τόσο σημαντική όσο η οικονομική δύναμη αναφορικά με την επίδρασή της στις στάσεις και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τον εγωισμό και τη αντιλαμβανόμενη σημασία της ισότητας.
Οι ερευνητές βέβαια επισημαίνουν πως τα ευρήματα τους αναδεικνύουν απλά μια συσχέτιση μεταξύ της ελκυστικής έμφασης και του εγωκεντρισμού και δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ελκυστική εμφάνιση ενός άνδρα συνεπάγεται άμεσα ότι είναι εγωιστής. Σημειώνουν μάλιστα, ότι πολλοί ελκυστικοί άνδρες μπορεί να είναι πραγματικά δοτικοί και γενναιόδωροι.

Πηγή: medicalnewstoday.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/andres-egoistes-20619/feed/
<![CDATA[Η Τζούλια είναι εδώ! Σάλος που συστήνει topless την Ακρόπολη (φωτο)]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/julia-akropili-20613/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/julia-akropili-20613/#comments +Fri, 15 Sep 2017 09:35:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/julia-akropili-20613/  Σάλος με τη Τζούλια Αλεξανδράτου που “συστήνει” topless την Ακρόπολη (φωτο)

]]>
 Η Τζούλια είναι εδώ! Σάλος που “συστήνει” topless την Ακρόπολη (φωτο)

Μια έκπληξη περίμενε χθες τους followers της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Instagram. «Θρυλικό μέρος, θρυλική γυναίκα» έγραψε ως λεζάντα στο στιγμιότυπο όπου ποζάρει ανφάς, προφανώς κάνοντας αντιπαραβολή τον εαυτό της με το μνημείο-σύμβολο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ σε εκείνο που στάθηκε με την όπισθεν στον φακό επισήμανε πως αυτό που βλέπουμε στο βάθος είναι η Ακρόπολη. Το τι έγινε στα σχόλια; Δεν λέγεται!

tzoulia akropoli

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/julia-akropili-20613/feed/
<![CDATA[Προτιμάτε τις κούκλες του σεξ; Προσέξτε αυτό.]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/koukles-sex-20610/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/koukles-sex-20610/#comments +Fri, 15 Sep 2017 09:17:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/koukles-sex-20610/  Προτιμάτε τις κούκλες του σεξ; Προσέξτε αυτό.

]]>
 Προτιμάτε τις κούκλες του σεξ; Προσέξτε αυτό.

Σε…φονικά όπλα μπορούν να εξελιχθούν οι ηλεκτρονικές κούκλες του σεξ σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού μπορούν να πέσουν θύματα επιθέσεων από χάκερ.
Σύμφωνα με τον Νικ Πάτερσον από το πανεπιστήμιο της Βικτόρια στην Αυστραλία, το hacking σε ένα τέτοιο ρομπότ είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι σε συσκευές όπως τα smartphones ή τα PC.
Έτσι οι χάκερ θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο των αρθρώσεων οδηγώντας τις κούκλες του σεξ στο να πάρουν μαχαίρια ή άλλα φονικά αντικείμενα και να επιτεθούν στα ανυποψίαστα θύματά τους.

«Το τελευταίο που θα ήθελε κανείς είναι ένας χάκερ να έχει έλεγχο του ρομπότ που χρησιμοποιεί για την ερωτική του απόλαυση» λέει ο Πάτερσον. Όπως εξηγεί οι κίνδυνοι θα αυξάνονται όσο αυτές οι κούκλες θα συνδέονται στο διαδίκτυο και έτσι θα εκτίθενται στους χάκερ.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/koukles-sex-20610/feed/
<![CDATA[Πότε χάνουμε το ενδιαφέρον για σεξ;]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/sex-endiaferon-20609/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/sex-endiaferon-20609/#comments +Fri, 15 Sep 2017 08:57:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/sex-endiaferon-20609/ Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά: αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.


]]>
 Πότε χάνουμε το ενδιαφέρον για σεξ; 

Οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα από ό,τι οι άνδρες σε μια σχέση ή σε ένα γάμο να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σέξ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.
Για τους άνδρες η ηλικία που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος, είναι κυρίως μεταξύ 35-44 ετών, ενώ για τις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά: αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σίνθια Γκράχαμ του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Open, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες. Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτή η απώλεια δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι αφύσικο.

Στη μελέτη το 15% των ανδρών και το 34% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ επί τουλάχιστον τρεις μήνες μέσα στο έτος. Ειδικά οι γυναίκες ανέφεραν ότι μπορεί να αρχίσουν να αδιαφορούν για το σεξ με το σύντροφό τους, «αν δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ούτε τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις».

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/sex-endiaferon-20609/feed/
<![CDATA[Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/falakra-stitiki-20516/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/falakra-stitiki-20516/#comments +Thu, 07 Sep 2017 19:13:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/falakra-stitiki-20516/  Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία

]]>
 Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία.

Ένα φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

Συγκεκριμένα η φιναστερίδη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, έχει μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες, με 14% περισσότερες πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, καθώς επίσης για μειωμένη ερωτική διάθεση και πρόωρη εκσπερμάτιση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόβλημα που προκαλεί η φιναστερίδη είναι ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτό που προκαλούν ο διαβήτης, η υπέρταση και το κάπνισμα.

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί του International Andrology συνεργάζονται με κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παρενέργεια που μπορεί να τραυματίσει διά παντός την ερωτική ζωή των ανδρών.

Όπως αναφέρει ο ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλείται από τη φιναστερίδη, το φάρμακο που ονομάζεται αναστολέας ενζύμου 5-άλφα αναγωγάσης τύπου II.

Ειδικότερα, το σκεύασμα συνταγογραφείται για να «φρενάρει» την απώλεια μαλλιών σε άνδρες με αδύναμο τριχωτό κεφαλής, αλλά και για να βοηθήσει τη θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, εμποδίζοντας ουσιαστικά τον οργανισμό να απορρίπτει τις νέες τρίχες.

Από τη χρήση του φαρμάκου έχουν αναφερθεί επίσης ως παρενέργειες  νευρολογικά και άλλα συμπτώματα, όπως η μυϊκή ατροφία, η χρόνια κόπωση και η κατάθλιψη. Αυτές οι παρενέργειες έχουν γίνει τόσο συχνές, ώστε δημιουργήθηκε και Ίδρυμα για το Σύνδρομο Μετά τη φιναστερίδη, για την ενημέρωση του κοινού.

  

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/falakra-stitiki-20516/feed/
<![CDATA[«Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο… όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» προτείνει ο Μπουτάρης]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/boutaris-omofilofilia-20436/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/boutaris-omofilofilia-20436/#comments +Sat, 02 Sep 2017 10:24:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/boutaris-omofilofilia-20436/  «Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο… όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» προτείνει ο Μπουτάρης

]]>
 «Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο… όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» προτείνει ο Μπουτάρης

Την απόλυτη στήριξή του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για την υπογραφή του συμφώνου.
«Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχουμε νομοθετήσει ή θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι με την υπογραφή του συμφώνου «δεν ολοκληρώνεται το θέμα. Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει το, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση», πρότεινε ο κ.Μπουτάρης προσθέτοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης.»


Παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι προτάσεις του Δημάρχου να περάσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, είτε μέσα από την Αγωγή του Πολίτη ή το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. «Να μην μαθαίνουμε μόνο για το πότε ύψωσε την σημαία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός» σχολίασε ο μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/boutaris-omofilofilia-20436/feed/
<![CDATA[Δωρητής σπέρματος αποκαλύπτει: Έχω 59 παιδιά και η γυναίκα μου δεν ξέρει τίποτα]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/doritis-spermatos-59-20419/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/doritis-spermatos-59-20419/#comments +Fri, 01 Sep 2017 09:41:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/doritis-spermatos-59-20419/  Δωρητής σπέρματος αποκαλύπτει: Έχω 59 παιδιά και η γυναίκα μου δεν ξέρει τίποτα

]]>
 Δωρητής σπέρματος αποκαλύπτει: Έχω 59 παιδιά και η γυναίκα μου δεν ξέρει τίποτα...

Το ντοκιμαντέρ του BBC αναφέρει πως επειδή οι δωρητές είναι απολύτως ανεξάρτητοι και δεν ελέγχονται από κάποιον, δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα ακολουθήσει ακόμα και μετά την πληρωμή

Για ορισμένα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά με φυσιολικό τρόπο το διαδίκτυο προσφέρει μία πολύ φθηνότερη, και πολλές φορές «σκοτεινή» εναλλακτική: τις online τράπεζες σπέρματος. 

Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει η δωρεά με τον τρόπο που γίνεται στις τράπεζες σπέρματος ή με τον δωρητή να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με την ενδιαφερόμενη.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC 3 συνάντησε online δωρητές σπέρματος, συμπεριλαμβανομένων και ανδρών που παραδέχθηκαν ότι το έκαναν ως μία ευκαιρία για σεξ χωρίς προφυλάξεις και έναν ακόμη που αποκάλυψε ότι είναι πατέρας 60 παιδιών χωρίς η γυναίκα του να γνωρίζει το παραμικρό. 

Ένας από τους ανώνυμους δωρητές δήλωσε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Desperately Seeking Semen ότι οι δωρεές σπέρματος γίνονται στα πιο απίθανα μέρη. «Μερικές φορές πηγαίνεις στο σπίτι κάποιου, άλλες φορές σε ξενοδοχείο ή σε σιδηροδρομικό σταθμό ή σε τουαλέτες μίας pub, των McDonald's, του Costa Cafe...», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ένας άλλος δωρητής, ονόματι Τζορτζ, θυμάται συνάντηση με μία γυναίκα, που δεν είχε δει ούτε φωτογραφία. Οπως λέει αισθάνθηκε πολύ τυχερός που άνοιξε την πόρτα και είδε μια πανέμορφη γυναίκα. Αφού της έκανε μασάζ, έκαναν σεξ και η «δουλειά» έγινε, όπως λέει.

Η πιο συγκλονιστική ωστόσο ομολογία είναι ενός δωρητή, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι είναι «πατέρας» περισσότερων από 60 παιδιών, πίσω από την πλάτη της γυναίκας του. 

«Ήδη έχω 59 παιδιά από δωρεές σπέρματος, επτά είναι "καθ' οδόν" και η γυναίκα μου δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό. Όταν ανακαλύψεις ότι ο άνδρας σου δεν έχει έξι παιδιά πλέον, αλλά πάνω από 60, θα είναι σκέτη καταστροφή. Αυτό το μυστικό πρέπει να το πάρω στον τάφο μου», τονίζει

Η περίπτωση της Τζόντι και της Σαρλίν

Δύο 18χρονες, η Τζόντι και η Σαρλίν εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ και μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τον δωρητή. 

Επέλεξαν τον Γκάρι μέσω μίας διαδικτυακής ομάδας και του ζήτησαν να τις επισκεφθεί στο σπίτι τους για να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλά όταν η Σαρλίν δεν κατάφερε να μείνει έγκυος στην πρώτη προσπάθεια δυσκολεύτηκαν να τον ξαναβρούν για να επαναλάβουν τη διαδικασία. 

Τελικά πάρκαραν έξω από το σπίτι του, όπου τούς έδωσε το φιαλίδιο με το σπέρμα του. Ήταν ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο για το ζευγάρι, ώστε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και να ολοκληρωθει η διαδικασία. 

Όταν απέτυχε και η δεύτερη φορά ο Γκάρι αποχώρησε, παρά τις υποσχέσεις του ότι θα ήταν πάντα διαθέσιμος για το ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Έτσι άρχισαν τη διαδικασία ξανά από την αρχή. 

Το ντοκιμαντέρ του BBC αναφέρει πως επειδή οι δωρητές είναι απολύτως ανεξάρτητοι και δεν ελέγχονται από κάποιον, δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα ακολουθήσει ακόμα και μετά την πληρωμή.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/doritis-spermatos-59-20419/feed/
<![CDATA[Ανοίγουν πάρκο στο Παρίσι 7.300τ.μ. μόνο για γυμνιστές]]> http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/parko-gimniston-parisi-20409/ http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/parko-gimniston-parisi-20409/#comments +Thu, 31 Aug 2017 08:47:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/parko-gimniston-parisi-20409/  Ανοίγουν πάρκο στο Παρίσι 7.300τ.μ. μόνο για γυμνιστές

]]>
 Ανοίγουν πάρκο στο Παρίσι 7.300τ.μ. μόνο για γυμνιστές

Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του το πρώτο πάρκο γυμνιστών στο Παρίσι σε μια έκταση 7.300 τετραγωνικών μέτρων.

Το πάρκο θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο 12ο διαμέρισμα και συγκεκριμένα στην περιοχή Bois de Vincennes.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ενώ τις επόμενες ημέρeς το «γυμνό» πάρκο θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 19:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας στο πάρκο θα μπουν ειδικές πινακίδες στις οποίες θα αναγράφεται ότι το πάρκο είναι ειδικά προορισμένο για τους γυμνιστές καθώς και ότι απαγορεύονται οι επιδειξίες.

«Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι μια επιπλέον ελευθερία για τους λάτρεις της φύσης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά τους οι γυμνιστές σχολίασαν ότι αυτό δείχνει το πόσο ανοιχτόμυαλο είναι το Παρίσι.

Προς το παρόν οι γυμνιστές συγκεντρώνονται στην πισίνα Roger Le-Gall, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη βράδυ, αλλά τα μέλη του Συλλόγου Γυμνιστών του Παρισιού υποστήριζαν πως οι εγκαταστάσεις είναι μικρές και οι ίδιοι περιορίζονται.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/parakseni-zwi/parko-gimniston-parisi-20409/feed/