Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Thu, 17 Aug 2017 18:27:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Οι Έλληνες λατρεύουν τον Πούτιν...]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/poutin-latreia-20247/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/poutin-latreia-20247/#comments +Thu, 17 Aug 2017 18:27:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/poutin-latreia-20247/ Το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW πραγματοποίησε δημοσκοπήσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, ώστε να εξακριβώσει τη γνώμη των πολιτών για τους δύο «παγκόσμιους» ηγέτες, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

]]>
 Οι Έλληνες λατρεύουν τον Πούτιν...

Το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW πραγματοποίησε δημοσκοπήσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, ώστε να εξακριβώσει τη γνώμη των πολιτών για τους δύο «παγκόσμιους» ηγέτες, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Και εδώ οι Έλληνες κάναμε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία μας: είμαστε με διαφορά ο πιο φιλορωσικός αλλά και φιλο-πουτινικός λαός της Ευρώπης!

Κι ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι τρεις στους τέσσερις δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Ρώσο πρόεδρο, στη χώρα μας τον εμπιστεύεται ο ένας στους δύο και ερχόμαστε πιο κάτω μόνο από το Βιετνάμ (79%), τις Φιλιππίνες (54%) και την Τανζανία (51%).

Με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ουγγαρία, είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα που εμπιστεύεται περισσότερο τον Πούτιν

Με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ουγγαρία, είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα που εμπιστεύεται περισσότερο τον Πούτιν


Αντιθέτως, μόλις ο ένας στους πέντε Έλληνες δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, ποσοστό όμως που δεν απέχει και πολύ από τη γνώμη των πολιτών σε πολλές άλλες χώρες...
 
Πρώτη στην κούρσα των ηγετικών προσώπων που εμπιστεύεται ο κόσμος έρχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (42%).

Είμαστε πρώτοι στον κόσμο στη 'διαφορά' εμπιστοσύνης στα πρόσωπα των δύο προέδρων...

Είμαστε πρώτοι στον κόσμο στη 'διαφορά' εμπιστοσύνης στα πρόσωπα των δύο προέδρων...


H Ρωσία ως απειλή

Ακόμη, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις μόνο χώρες - πίσω από το Βιετνάμ (83%) και μπροστά από τις Φιλιππίνες (55%) - που εκφράζουν θετική άποψη για τη Ρωσία με ποσοστό 64%.

Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα μας, σύμφωνα με το 76% των πολιτών. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για το 65% των Πολωνών

Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα μας, σύμφωνα με το 76% των πολιτών. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για το 65% των Πολωνών


Παρ' όλα αυτά, το 31% αναγνωρίζει τη Ρωσία ως κορυφαία απειλή για την εθνική του ασφάλεια, ενώ μόνο η Πολωνία και η Ιορδανία τοποθετούν τη ρωσική δύναμη στην πρώτη θέση κινδύνου για την εθνική τους ασφάλεια. Το ίδιο ακριβώς ποσοστό (31%) συγκεντρώνει και η Κίνα, ενώ ελάχιστα αυξημένο είναι το ποσοστό (35%) που αναγνωρίζει ως απειλή για την εθνική του ασφάλεια τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο είναι το Ισλαμικό Κράτος και η κλιματική αλλαγή.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/poutin-latreia-20247/feed/
<![CDATA[To κείμενο της Ρέας Βιτάλη που έγινε viral! «Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου- Το ξέσκισμα των προσχημάτων»]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/rea-vitali-papas-20220/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/rea-vitali-papas-20220/#comments +Mon, 14 Aug 2017 12:31:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/rea-vitali-papas-20220/  To κείμενο της Ρέας Βιτάλη που έγινε viral! «Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου- Το ξέσκισμα των προσχημάτων»

]]>
 To κείμενο της Ρέας Βιτάλη που έγινε viral! «Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου- Το ξέσκισμα των προσχημάτων»

Σε άρθρο της στο Protagon η Ρέα Βιτάλη γράφει για τον διορισμό του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, Στέλιου, στην προεδρία του κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ και όπως αναφέρει «η πρόσληψη του πατρός Παππά στον ΟΑΣΘ είναι τελικά «ευλογία». Είναι το τελευταίο οχυρό ξεσκίσματος των προσχημάτων».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Ρέα Βιτάλη στο Protagon:

«…παρακολούθησε τώρα τις κινήσεις άρα και τη γραμμή πλεύσης και στόχο πορείας της κυβέρνησής μας. Δες πώς ξεμπροστιάζει τα «πιστεύω» της, δες τι κατεύθυνση σου δείχνει για το παιδί σου.

Πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά, ο Στέλιος Παππάς. Μια ζωή ο κάθε γονιός έσπευδε -ακόμα και μέσα από αναξιοπρεπείς δρόμους- να τακτοποιήσει το τέκνο του. Ηρθε η ώρα να τακτοποιεί το τέκνο τον γονιό του. Προσόν του πατρός Παππά η συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Πόσο πάει;

Αγαπητέ γονέα. Σκίζουν το πτυχίο του παιδιού σου. Δεν βρέθηκε σε τούτην τη χώρα, που όγκωσε τα πτυχία, ούτε ένας νέος, κατάλληλος, εμπνευσμένος, με πείρα στον συγκεκριμένο τομέα; Δεν μπορεί να γίνει ένα ανοικτό κάλεσμα; Πες μου, στον Θεό που πιστεύεις, υπήρχε περίπτωση να αναλάβει ιδιώτης τον ΟΑΣΘ, να αναζητήσει στελέχη, να διαβάσει βιογραφικά, να περάσει κόσμο από συνεντεύξεις και στο τέλος να προσλάβει τον πατέρα Παππά για πρόεδρο της εταιρείας;

Και μελέτα τη συνέχεια. Ο πατήρ Παππάς διατυμπανίζουν, θα εργαστεί δωρεάν. Γιατί; Ζούμε τα χρόνια του «δωρεάν»; Αν κάποιος έχει αξία και η εμπειρία του αναγνωρίζεται στην ελεύθερη αγορά εργασίας γιατί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν; Ποιος έχει δουλειά να κάνει και την αφήνει για να δουλέψει δωρεάν;

Η πρόσληψη του πατρός Παππά είναι «ευλογία». Ναι! Είναι το τελευταίο οχυρό ξεσκίσματος των προσχημάτων. Είναι η πιο ανεντιμο-έντιμη κίνηση αυτής της κυβέρνησης. Καθώς σου πετάει στα μούτρα, πιο καθαρά πεθαίνεις, τα «Πιστεύω» τους. Αφήνει, στη δική σου πλέον και μόνο διακριτική ευχέρεια, στη δική σου νοητική κατάσταση, στη δική σου εθελοτυφλία ή όχι, να «ΔΕΙΣ».

Μην ξεγελαστείς και πάλι. Ετούτη η χώρα δεν ήταν ποτέ χωρισμένη σε Δεξιούς και Αριστερούς. Ηταν σε λαϊκιστές και προκομμένους. Κι αν εσύ κάπου κατάφερες να χωθείς, δεν έχει νόημα να σε κρίνω, για το παιδί σου μην επιφυλάσσεις τέτοια τύχη. Τόσα που τράβηξες να το σπουδάσεις, δεν είναι κρίμα να τον κατευθύνεις στο, «κοίτα να τρουπώσεις». Είναι αρουραίοι τα παιδιά μας; Εκτός κι αν έτσι τα ονειρεύτηκες, εκεί στα κάγκελα που περίμενες τα αποτελέσματα, της σκληρής προσπάθειας τους.

ΥΓ. Ο πατήρ Παππάς αναφέρεται ότι σπούδασε Οικονομικά. Η εξάσκηση ωστόσο του επαγγέλματος, η εμπειρία δηλαδή είναι ένα θέμα για τη θέση του προέδρου, τουλάχιστον στις εταιρείες που γνωρίζω εγώ. Εχει αλλάξει κάτι;».

Ολόκληρο το κείμενο στο Protagon.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/rea-vitali-papas-20220/feed/
<![CDATA[Ενα καλό νέο. Ο Σαββίδης έδιωξε τον Φουρθιώτη από το Epsilon.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ο-σαββίδης-έδιωξε-τον-φουρθιώτη-από-το-epsilon.-20209/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ο-σαββίδης-έδιωξε-τον-φουρθιώτη-από-το-epsilon.-20209/#comments +Sun, 13 Aug 2017 08:41:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ο-σαββίδης-έδιωξε-τον-φουρθιώτη-από-το-epsilon.-20209/
Εκτός προγράμματος του Epsilon ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην μάνατζερ μετά από βέτο του επιχειρηματί για την παραμονή του στον σταθμό.

]]>
 Ο Σαββίδης έδιωξε τον Φουρθιώτη από το Epsilon.

Εκτός προγράμματος του Epsilon ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην μάνατζερ μετά από βέτο του επιχειρηματί για την παραμονή του στον σταθμό.

Λίγο μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» από τον όμιλο του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο τελευταίος έδιωξε απο το κανάλι των πρώην μάνατζερ και παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. 
Όπως αναφέρει το mononews.gr ήταν το πρώτο που ζητήθηκε να μείνει εκτός του νέου προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού από τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη.
 
Ο όρος -σύμφωνα με το παρασκήνιο- τέθηκε στο στάδιο των συζητήσεων και η πλευρά Σαββίδη δεν δέχθηκε καν να συζητήσει το θέμα παραμονής του Μένιου Φουρθιώτη στο νέο Epsilon, ακόμη και στην μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018, όπου το πρόγραμμα θα τρέχει με το υπάρχον δυναμικό του καναλιού και κάποιες νέες προσθήκες.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση να παρουσιάσει την εκπομπή του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όμως η πλευρά του νέου ιδιοκτήτη φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ο-σαββίδης-έδιωξε-τον-φουρθιώτη-από-το-epsilon.-20209/feed/
<![CDATA[H NEA Kουλτουρόσουπα ανανεωμένη όσο ποτέ έρχεται. Αλλάζουμε εικόνα, δεν αλλάζουμε μυαλά…]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-nea-kulturosupa-20207/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-nea-kulturosupa-20207/#comments +Sat, 12 Aug 2017 19:43:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-nea-kulturosupa-20207/  H NEA Kουλτουρόσουπα ανανεωμένη όσο ποτέ έρχεται. Αλλάζουμε εικόνα, δεν αλλάζουμε μυαλά…

]]>
 H NEA Kουλτουρόσουπα ανανεωμένη όσο ποτέ έρχεται. Αλλάζουμε εικόνα, δεν αλλάζουμε μυαλά…

Οσονούπω...

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-nea-kulturosupa-20207/feed/
<![CDATA[Καταδικάστηκε σε 8 μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/mpaxevanis-stournara-20166/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/mpaxevanis-stournara-20166/#comments +Tue, 08 Aug 2017 09:45:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/mpaxevanis-stournara-20166/  Καταδικάστηκε σε 8 μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα 

]]>
 Καταδικάστηκε σε 8 μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα 

Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

 Η απόφαση, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμηση διά του Τύπου στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό δημοσίευμα κατά της Λίνας Νικολοπούλου.Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η μήνυση αφορούσε σε δημοσίευμα στο περιοδικό Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορούμενου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης υποκατέστησε τη Δικαιοσύνη.

 Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή, καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

 Καταλήγοντας πρόσθεσε πως «η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμηση».

 Παράλληλα, επεσήμανε πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση, αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/mpaxevanis-stournara-20166/feed/
<![CDATA[Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ κατά Γαβρόγλου: Εγκλωβισμένος στις παρωπίδες προσωπικών ιδεοληψιών ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pamak-gavroglou-20165/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pamak-gavroglou-20165/#comments +Tue, 08 Aug 2017 09:42:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pamak-gavroglou-20165/  Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ κατά Γαβρόγλου: Εγκλωβισμένος στις παρωπίδες προσωπικών ιδεοληψιών 

]]>
 Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ κατά Γαβρόγλου: Εγκλωβισμένος στις παρωπίδες προσωπικών ιδεοληψιών 

«Nοοτροπία εγκλωβισμένη στις παρωπίδες προσωπικών ιδεοληψιών» καταλογίζει η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για όσα ανέφερε σχετικά με τις αμοιβές των διδασκόντων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

 Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Γαβρόγλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, οι πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ο υπουργός Παιδείας την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, καταπάτησε όλες τις κόκκινες γραμμές μεταξύ λογικής και αυθαιρεσίας, νηφάλιας και εποικοδομητικής συζήτησης και αλαζονικού ετσιθελισμού». Όπως διευκρινίζεται, η διαπίστωση σχετίζεται με «τη δήλωση του κ. Υπουργού ότι αν οι καλοί (καθηγητές) είναι να φύγουν στο εξωτερικό, επειδή δεν πληρώνονται, εγώ τους προτρέπω να φύγουν». Επισημαίνεται δε ότι «το νόημα της δήλωσης αυτής είναι προκλητικό και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα της διδασκαλίας των Μεταπτυχιακών και τη λογική που διέπει τη λειτουργία τους».

 «Η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων έχει πλήρη επίγνωση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός. Για το λόγο αυτό και παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί τόσο οι μισθοί τους όσο και οι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων, έχουν αφιερώσει τους εαυτούς τους στην προσπάθεια να διατηρηθεί το επίπεδο των σπουδών στο υψηλότερο δυνατό σημείο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pamak-gavroglou-20165/feed/
<![CDATA[Ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα: παραβίαση ιδιωτικότητας ή εκδίκηση «με τα δικά της λόγια»;]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/daiana-inter-20157/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/daiana-inter-20157/#comments +Tue, 08 Aug 2017 08:35:00 +0300 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/daiana-inter-20157/  Ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα: παραβίαση ιδιωτικότητας ή εκδίκηση «με τα δικά της λόγια»;

]]>
 Ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα: παραβίαση ιδιωτικότητας ή εκδίκηση «με τα δικά της λόγια»;

Λίγα στοιχεία δεν είχαν διαρρεύσει στον Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες από τη συνέντευξη ποταμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον καθηγητή ορθοφωνίας Πίτερ Σέτελεν. Το πρώτο μέρος του αμφιλεγόμενου και αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ, «Diana: In Her Own Words», μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το Channel 4 εξασφαλίζοντας 4,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και προκαλώντας τεράστια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αν ήταν ορθό απέναντι στη μνήμη της πριγκίπισσας και στα μέλη της οικογένειάς της να μεταδοθεί οπτικοαουστικό υλικό που δεν είχε καταγραφεί για να γίνει κτήμα της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν πολλά από τη διήγησή της που να μην έχουν γίνει ήδη γνωστά για την ίδια, τον σύζυγό της, την ερωμένη του, τα παιδιά της, το πρώτο φλερτ, τον αρραβώνα, τον γάμο του παραμυθιού, το σεξ με τον Κάρολο, την κατάθλιψη, τις κρίσεις βουλιμίας, τις ερωτικές της σχέσεις...


Πρώτη συνάντηση

Η Νταϊάνα λέει ότι δεν ενδιαφερόταν για τον Κάρολο μέχρι που τον είδε σε έναν αγώνα ράγκμπι όταν ήταν δεκαοκτώμισι ετών. Τότε «μου έπιασε την κουβέντα...ήταν σαν ενοχλητικό εξάνθημα, ήταν συνέχεια γύρω μου, και σκεφτόμουν... μπλιαχ». Η Νταϊάνα περιγράφει ότι όταν άρχισε «να τη φιλάει και τα σχετικά», σκεφτόταν «μπλιαχ, δεν κάνουν έτσι οι άνθρωποι», ενώ όλο το υπόλοιπο βράδυ την ακολουθούσε «σαν το κουτάβι».

Φλερτ

«Μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα για μία εβδομάδα και μετά δεν μου μιλούσε για τρεις εβδομάδες...πολύ περίεργο». Πάντως, όταν τελικά τηλεφωνούσε, οι τρεις συγκάτοικοί της «έκαναν σαν τρελές».

Αρραβώνας

Η Νταϊάνα δεν συνάντησε τον Κάρολο παρά 13 φορές πριν από τον γάμο. «Ανατράφηκα με την ιδέα ότι όταν αρραβωνιάζεσαι κάποιον, τον αγαπάς». Ενώ θυμάται την κοινή τους συνέντευξη στο ITN, όταν στην ερώτηση «Είστε ερωτευμένοι», εκείνη απάντησε «φυσικά και είμαστε», ενώ ο Κάρολος γυρίζοντας το κεφάλι του είπε: «Ό,τι κι αν σημαίνει ερωτευμένος».

Το σεξ με τον Κάρολο

Περίεργο, πολύ περίεργο, χαρακτηρίζει η Νταϊάνα ότι έκαναν σεξ «μία φορά στις τρεις εβδομάδες» και παραδέχεται ότι από όταν γεννήθηκε ο Χάρι, το θέμα σεξ «ξεθύμανε».

Ο ρόλος του Φιλίππου

Όταν αποφάσισε να εγκαλέσει τον Κάρολο για την ερωτική του σχέση με την Καμίλα Πάρκερ η πριγκίπισσα θυμάται ότι έλαβε την εξής απάντηση: «Αρνούμαι να είμαι ο μοναδικός πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ ερωμένη», ενώ ο πατέρας του Καρόλου του είχε δώσει τη συμβουλή που νομιμοποιούσε την εξωσυζυγική του σχέση: «Εάν ο γάμος σου δεν πάει καλά, μπορείς μετά από πέντε χρόνια να επιστρέψεις σε αυτήν».

Η βοήθεια της βασίλισσας

Η Νταϊάνα διηγείται ότι πήγε κλαίγοντας στη βασίλισσα για να την ρωτήσει τι να κάνει με την απιστία του Καρόλου: «Τι να κάνω; Έρχομαι σε σας. Τι να κάνω;», η Ελισάβετ απάντησε: «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις...».

Τηλεφωνικό σεξ

Η πριγκίπισσα περιγράφει ότι συνέλαβε τον Κάρολο καθισμένο στη λεκάνη της τουαλέτας, στη διάρκεια συνεδρίας τηλεφωνικού σεξ με την Καμίλα.

Η Νταϊάνα μιλά επίσης για τις ερωτικές της σχέσεις, για την απομόνωσή της στα ανάκτορα, για τις κρίσεις βουλιμίας. «Θα μπορούσα να έχω πέσει στο αλκοόλ, θα μπορούσα να έχω γίνει ανορεξική - πράγμα που θα ήταν πιο εμφανές. Αποφάσισα να το κάνω πιο διακριτικά. Που τελικά δεν ήταν διακριτικό. Αλλά επέλεξα να κάνω κακό στον εαυτό μου αντί σε σας όλους».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ επικρίθηκε σφοδρά από τους βιογράφους της βασιλικής οικογένειας και η στενή φίλη της Νταϊάνα Ρόσα Μόνκτον δήλωσε ότι πρόκειται για «παραβίαση της ιδιωτικότητάς της».

Όμως, το Channel 4 απάντησε ότι έδωσε φωνή και τοποθέτησε στο προσκήνιο την πριγκίπισσα 20 ακριβώς χρόνια μετά τον τραγικό της θάνατο.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/daiana-inter-20157/feed/
<![CDATA[Ζητούνται ΝΕΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟI στo KULTUROSUPA.GR που να διαθέσουν τσαχπινιά, πουτανιά και ξoυράφι μυαλό...]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zitountai0arthrografoi-2017-18-20065/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zitountai0arthrografoi-2017-18-20065/#comments +Sat, 29 Jul 2017 18:23:00 +0300 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zitountai0arthrografoi-2017-18-20065/  Ζητούνται ΝΕΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟI στo KULTUROSUPA.GR που να διαθέσουν τσαχπινιά, πουτανιά και ξoυράφι μυαλό...

]]>
 Ζητούνται ΝΕΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟI στo KULTUROSUPA.GR που να διαθέσουν τσαχπινιά, πουτανιά και ξoυράφι μυαλό...*

Το πολιτισμικό portal www.kulturosupa.gr με έδρα τη Θεσσαλονίκη αναζητά για 6η χρονιά ΝΕΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ώστε να στελεχώσουν τη δημιουργική ομάδα συντακτών της από Οκτώβριο 2017 έως Ιούλιο 2018 και να διαθέτουν:
Συγκροτημένη άποψη, αισθητική, γνώση αντικειμένου, υποστηρίζοντας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια το γραπτό τους λόγο, αλλά να είναι κοντά και στο δικό μας ελεύθερο πνεύμα έκφρασης. Καθώς ΔΕΝ υπηρετούμε ούτε «χαϊδεύουμε» κανένα κατεστημένο και αυτό κάνει τη διαφορά από «συμβατικά» σάϊτ, έστω κι αν κάποιες φορές το τίμημα είναι βαρύ… Ωστόσο για μας  είναι «εύσημο», ξέροντας ότι είμαστε πάντα ακέραιοι,  καλοπροαίρετοι και κυρίως αυθεντικοί. Κι αν επιμένουμε χαριτολογώντας σε «τσαχπινιά, πουτανιά και ξoυράφι μυαλό», είναι επειδή εν ολίγοις θέλουμε άτομα ντόμπρα και σταράτα. Οπότε, αν μας ξέρεις [αν όχι, «μελέτησέ» μας...] και θέλεις να γίνεις συντάκτης στην "Κ", σκέψου και πράξε… τί μπορείς να κάνεις και σε ποιο τομέα είσαι καλός.
 
Ο κύριος κορμός ενδιαφέροντος της Κουλτουρόσουπα είναι η Τέχνη σε όλες τις μορφές της. Ειδικευόμαστε στο θεατρικό χώρο, αγαπάμε τον κινηματογράφο, τα εικαστικά, το βιβλίο, τη μουσική. Νοιαζόμαστε για την πόλη που ζούμε, τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον, τα ζώα. Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες και όλες τις μειονότητες. Δίνουμε βήμα στους νέους και επικροτούμε κάθε αξιόλογη προσπάθειά τους. Παράλληλα «γυαλίζει» το μάτι μας σε ό,τι προκλητικό και ακραίο ερεθίζει τον εγκέφαλό μας. Και βέβαια συζητάμε οποιαδήποτε φρέσκια, ή ανατρεπτική πρότασή σου, είτε ζεις στη Θεσσαλονίκη είτε  στην άλλη άκρη του κόσμου, στέλνοντας την «αίτηση» ενδιαφέροντός σου στην «Κ».
 
Κατόπιν τούτου, για τις ανάγκες της σεζόν 2017/18, η "Κ" αναζητά νέους συντάκτες προκειμένου να καλυφθούν οι παρακάτω τομείς - πιθανόν κάποιοι από το ίδιο άτομο. Σημειωτέον ότι κάθε κατηγορία είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις.
 
Κατηγορία ΘΕΑΤΡΟμανία:
Συντάκτες για:
-θεατρική γνώμη «κριτική» παράστασης [προσοχή: όχι επαγγελματίες  κριτικοί, όχι θεατρολόγοι].
-Συνεντεύξεις από όλο το φάσμα του χώρου, Από πρωταγωνιστές, δευτεραγωνιστές, σκηνοθέτες, νέα πρόσωπα, έως… τεχνικούς και ταξιθέτριες.
-Ρεπορτάζ, ειδήσεις, κάλυψη συνεντεύξεων Τύπου, παραλειπόμενα του χώρου, αναδρομές στο παρελθόν,  αφιερώματα κ.α.
-Θεατρικός συντάκτης γενικού ενδιαφέροντος για θεωρητικά, ιστορικά θέματα.
-Παρουσιάσεις τοπικών ομάδων, ερασιτεχνικό θέατρο, χώροι, πρόσωπα.
 
Κατηγορία ΣΙΝΕμανία:
Συντάκτες για:
-Κινηματογραφική γνώμη «κριτική» νέων ταινιών.
-Παρουσιάση νέων ταινιών της εβδομάδας.
-Αφιερώματα ηθοποιών, φεστιβάλ, κινηματογραφίες χωρών κοκ
 
Κατηγορία ΜΟΥΣΙΚΟμανία:
Συντάκτες για:
-Κάλυψη συναυλιών, μουσικών φεστιβάλ άλλων εκδηλώσεων, συνεντεύξεων τύπου, παρουσιάσεων δίσκων κλπ.
-Μουσικά άρθρα θεωρητικού ενδιαφέροντος
-Συνεντεύξεις,  αφιερώματα  καλλιτεχνών κοκ
 
Κατηγορία: ΤΕΧΝΗ + ΒΙΒΛΙΟ
Συντάκτες για:
-Κάλυψη εικαστικών εκθέσεων.
-Παρουσιάσεις εκθέσεων, καλλιτεχνών, συνεντεύξεις.
-Βιβλιο «κριτικές» [διαβάσαμε & Σχολιάζουμε].
-Παρουσιάσεις νέων συγγραφέων, συνεντεύξεις, tips βιβλίων, κάλυψη βιβλιοπαρουσιάσεων – εκδηλώσεων.
-Θεωρητικά άρθρα περί βιβλίου.
-Παρουσίαση δράσεων Βιβλιοθηκών.
 
Κατηγορία: ΘΕΣΣαλοΝΙΚΗ:
Συντάκτες για:
-Προτάσεις εξόδου, πρόσωπα, χώροι, εκδηλώσεις, «στραβά και ανάποδα», άρθρα για τη πόλη, ιστορικά μνημεία, γεγονότα κοκ
 
Κατηγορία: ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ:
-Συντάκτης για:
-Φιλοζωικά θέματα, ανταποκρίσεις οικολογικών δράσεων στην πόλη και όχι μόνο, περιβάλλον, οικολογικές προτάσεις κοκ.
 
Κατηγορία: ΑΥΤΑ + ΑΛΛΑ:
-Συντάκτης για:
-Τηλεοπτικά θέματα. Παρουσιάσεις, σχολιασμό  εκπομπών, επικαιρότητα, δορυφορικά, ξένες σειρές.
-Συντάκτης για θέματα κοινωνικών δικτύων - διαδίκτυο.
-Συντάκτης για χιουμοριστικά κείμενα βασισμένα στην επικαιρότητα. 
 
Κατηγορία: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
-Άρθρα και ανταποκρίσεις περί εθελοντικών δράσεων, ευ ζην, κοινωνικών ή πολιτικής επικαιότητας, ανθρωπίνων  σχέσεων κλπ.
 
Κατηγορία: ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΖΩΗ:
-Άρθρα για Σχέσεις, Σεξ, γκέι κοινότητα, εκκεντρική επικαιρότητα.
 
Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ:
Ανταποκριτές απ όλη την Ελλάδα [και όπου υπάρχουν Έλληνες σε όλο τον κόσμο], για παρουσίαση τοπικών εκδηλώσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τοπικά ρεπορτάζ και επικαιρότητα.
-Ταξιδιωτικές προτάσεις.
 
Για όλα τα παραπάνω ή οποιαδήποτε νέα πρόταση, περιμένουμε την απάντησή σου που θα περιέχει…
 
1. Κατηγορία ενδιαφέροντος:
π.χ. ενδιαφέρομαι για την κατηγορία ΘΕΑΤΡΟμανια. Μπορώ να καλύψω τις θέσεις: συντάκτης θεατρικής γνώμης ή δικής μου πρότασης.
 
2. Ένα κείμενο με το θέμα που προτίθεσαι να ασχοληθείς το οποίο να είναι ολοκληρωμένο και ΟΧΙ δείγμα, έως 500 λέξεις. Για παράδειγμα εάν θέλεις να γίνεις μουσικός συντάκτης γράφεις ανταπόκριση για μια πρόσφατη συναυλία που πήγες, θεατρικός συντάκτης για μια παράσταση που είδες κ.ο.κ.
 
3. Ένα βιογραφικό με λίγα λόγια για να σε γνωρίσουμε και όχι τα πλούσια βιογραφικά με τις περγαμηνές σου. Ποιος είσαι, τί κάνεις, τί σου αρέσει, πού πηγαίνεις και πέντε λέξεις για το χαρακτήρα σου. Αυτά αρκούν. Και τέλος, τα στοιχεία σου, ονοματεπώνυμο, τηλ.  facebook  προφιλ για να έρθουμε σε επαφή μαζί σου εφόσον μας κάνεις.
 
Όλα τα παραπάνω στο e-mail kulturosupa@yahoo.gr με την ένδειξη «ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ 2017/18».
 
-Τελευταία ημερομηνία αποστολής, 10 Σεπτεμβρίου 2017. (όσο πιο νωρίς απαντήσεις τόσο πιο καλά...). Είτε μας κάνεις είτε όχι, θα απαντήσουμε σε όλους.
 
Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σου.
 
-Ανταποδοτικά, η «Κ» δεν σε πληρώνει, ωστόσο καλύπτει όλους τους συντάκτες με δωρεάν εισόδους – προσκλήσεις σε θεάματα για να κάνουν την δουλειά τους, παρέχει προσωπική προβολή και οικονομικά οφέλη από πιθανές χορηγίες άρθρων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική βοήθεια. Σημειωτέον ότι η «Κ» δεν υποχρεώνει κανέναν σε συμφωνητικά ή συμβόλαια συνεργασίας.
=
ΈΛΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ… και το εννοούμε!
.

*ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Αφορά δημοφιλή ή ημιδημοφιλή πρόσωπα από το γενικότερο χώρο της Τέχνης και τους παρέχουμε προσωπική ΣΤΗΛΗ γράφοντας ότι θέλουν… ένα άρθρο την εβδομάδα. Χωρίς περικοπές, χωρίς συστάσεις και παρεμβάσεις. 

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zitountai0arthrografoi-2017-18-20065/feed/
<![CDATA[Αυτό το κελεπούρι δεν χάνεται! Ο Κωνσταντίνος Βασάλος κυκλοφόρησε το δικό του περιοδικό!]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/vasalos-periodiko-20044/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/vasalos-periodiko-20044/#comments +Thu, 27 Jul 2017 09:33:00 +0300 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/vasalos-periodiko-20044/  Αυτό το κελεπούρι δεν θα το χάσουμε! Ο Κωνσταντίνος Βασάλος κυκλοφόρησε το δικό του περιοδικό!

]]>
 Αυτό το κελεπούρι δεν θα το χάσουμε! Ο Κωνσταντίνος Βασάλος κυκλοφόρησε το δικό του περιοδικό!

Τον πρώην παίκτη του Survivor τώρα μπορείτε να τον βρείτε όχι στα γαριδάκια, αλλά στα περίπτερα καθώς ο μορφονιός κυκλοφόρησε το δικό του περιοδικό, το οποίο λέγεται «Vasalos magazine»… 

Στο πλούσιο με περιεχόμενο ξέρετε με τι, περιοδικό, θα απολαύσετε: φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια, φωτογραφίες από τον στρατό, φωτογραφίες απο body building, φωτογραφίες απο την προσωπική του ζωή.
Το καλύτερο;;; Ένας αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ένα δείπνο με τον παίκτη του Survivor! 

Κατόπιν τούτου, ο  εκδότης είναι τόσο υπεραισιόδοξος που η έκδοση του «Vasalos magazine» θα είναι 100.000 φύλλα, ευελπιστώντας να ξεπουλήσει σαν φρέσκο ψωμάκι. Πόσο θα κοστίζει: 2,90€.
 
Τρέχουμε στα περίπτερα, τέτοιο κελεπούρι δεν χάνεται…


]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/vasalos-periodiko-20044/feed/
<![CDATA[Κι όμως, «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζει η Κυβέρνηση. ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/epidoma-sfragidas-20028/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/epidoma-sfragidas-20028/#comments +Tue, 25 Jul 2017 16:16:00 +0300 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/epidoma-sfragidas-20028/  Κι όμως, «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζει η Κυβέρνηση. 

]]>
 Κι όμως, «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζει η Κυβέρνηση. 

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Οπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

 «Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο. Και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ολγας Γεροβασίλη. Με απόφασή της λοιπόν θα χορηγείται επίδομα... σφραγίδας στους δημοσίους υπαλλήλους, ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

 Το μέτρο, όπως εξηγεί, αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των εφοριών, που κάνουν χρήση σφραγίδας. Δηλαδή όσοι δημόσιοι υπάλληλοι σφραγίζουν έγγραφα και ταλαιπωρούνται θα λαμβάνουν 50 ευρώ τον μήνα για να  «ανακουφίζονται».

 

 

Ναι, αυτό λέει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της σφραγίδας, όπως τενοντίτιδα και το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Για φαντάσου, μου έλεγαν, το να σταμπάρεις έγγραφα μπορεί να γίνει επικίνδυνο επάγγελμα και το κράτος θα μεριμνήσει για αυτό. Ή όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ «σε λίγο η κυβέρνηση θα δώσει και επίδομα πασιέντζας» στους δημοσίους υπαλλήλους».

]]>
1 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/epidoma-sfragidas-20028/feed/