Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Sat, 18 Feb 2017 18:26:00 +0200 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Και το ΚΘΒΕ το χαβά του! Εκδήλωση με Κωστή Ζαφειράκη!!! - «ΚΑΝΕ SAVE - ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ!»]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ktve-kane-save-zafirakis-18035/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ktve-kane-save-zafirakis-18035/#comments +Sat, 18 Feb 2017 18:26:00 +0200 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ktve-kane-save-zafirakis-18035/ Και το ΚΘΒΕ το χαβά τουΕκδήλωση με Κωστή Ζαφειράκη!!! - «ΚΑΝΕ SAVE  -  ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

]]>
 Και το ΚΘΒΕ το χαβά του! Εκδήλωση με Κωστή Ζαφειράκη!!!- «ΚΑΝΕ SAVE  -  ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ!»

Κοπιάρουμε το δελτίο Τύπου και λέμε να μη σχολιάσουμε περεταίρω τους ευσεβείς πόθους του ΚΘΒΕ που το έχει ρίξει απο ένα ευρώ… στη ζητιανιά... για να καλλωπίσει το Θ.Δ. αντί να απαιτήσει απο το δικό τους αριστερό Υπουργείο που έταζε λαγούς με πετραχήλια. Αφήστε που ποιος σοβαρός χριστιανός θα πετάξει το ευρώ του όταν στα Χαμόγελα του Παιδιού, συνωστίζονται κατά δεκάδες άποροι Έλληνες… Αν δείτε δε την εκδήλωση που ετοιμάζουν με φίρμα τον Κωστή Ζαφειράκη, ας το ξαναπούμε… τον Κωστή Ζαφειράκη… ενώ παρόντες όλη η  άρχουσα τάξη της πόλης…
Για ποιο λόγο Κύριοι;
"Κ"
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τις ανάγκες συντήρησης του Θεάτρου Δάσους καθώς και τη δυναμική που μπορεί να επιφέρει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει την εκδήλωση «Κάνε Save  -  το Δικό σου Θέατρο Δάσους!», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο.
.
Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα act4Greece με τη συμμετοχική συγκέντρωση πόρων (crowdfunding) προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες -για την ομαλή λειτουργία του θεάτρου Δάσους- εργασίες συντήρησης.
.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό της Θεσσαλονίκης, τα ΜΜΕ και η επιχειρηματική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος για τη συγκεκριμένη δράση αλλά και να τονιστεί η σημαντικότητα της επιχειρηματικότητας στη συμβολή του πολιτιστικού έργου.
.
O Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και να συμβάλλει στο σχηματισμό μίας ολοκληρωμένης δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τις επιχειρήσεις.
.
Την εκδήλωση, που περιλαμβάνει ένα δρώμενο έκπληξη, θα παρουσιάσει ο Κωστής Ζαφειράκης.  Θα ακολουθήσει cocktail
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 
Συντονίζει ο Κωστής Ζαφειράκης
 
19.00 - 19.20   Την εκδήλωση προλογίζουν:
Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών
Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ
Παρουσίαση της δράσης «Σώσε το δικό σου Θέατρο, κάνε save για το Θέατρο Δάσους» καθώς και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας act4greece της Εθνικής Τράπεζας
19.20-19.30     Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ
19.30-19.40  Αναστασία  Ναζίδου, Διευθύντρια Καταστημάτων Ανατολικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης Εθνικής Τράπεζας
19.40 – 19.50  «Η Πολιτιστική Βιομηχανία του Θεάτρου: Μοχλός Τουριστικής Ανάπτυξης»
Στέλλα Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
19.50 – 20.00  «Ο ρόλος των επιχειρήσεων στον Πολιτισμό – ΕΚΕ»
Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. , Εταίρος & Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΕΒΕ
Στέφανος Διαμαντόπουλος Ράδιο Θεσσαλονίκη – ThessNews
 
Αποφώνηση: Γιάννης Αναστασάκης,  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ
20.00 – 20.30  Μία θεατρική «έκπληξη»…
20.30 Coctail
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ktve-kane-save-zafirakis-18035/feed/
<![CDATA[Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kriogenetiki-18026/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kriogenetiki-18026/#comments +Sat, 18 Feb 2017 16:53:00 +0200 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kriogenetiki-18026/  Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]

]]>
 Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]

Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε ότι συμβαίνει μόνο στις ταινίες και στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η μέθοδος της κρυογενετικής (cryonics), υπόσχεται νίκη επί του θανάτου και αναγέννηση. Τουλάχιστον θεωρητικά!

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα.» 

Με αυτή τη φράση οι επαΐοντες της κρυογενετικής προσελκύουν τους μελλοντικούς πελάτες τους, που φυσικά θα πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ για την πολυπόθητη.... αθανασία.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος με απλά λόγια -  Όταν κάποιος πεθαίνει και νομικά ανακοινώνεται νεκρός, το κορμί του διατηρείται μέσα σε υγρό άζωτο στους -196 βαθμούς Κελσίου. Όταν η τεχνολογία και η ιατρική φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο (υψηλότερο από το σημερινό) θα μπορούν οι βλάβες που επέφεραν τον θάνατο κάποιου (καθώς επίσης και το γήρας και οι διάφορες νόσοι) να διορθωθούν μοριακά και - θεωρητικά πάντα- ο άνθρωπος να επιστρέψει ακμαίος στη ζωή.

Το αίμα μέσα στις φλέβες αφαιρείται και αντικαθίσταται με ειδικό αντιψυκτικό, ενώ το κορμί τοποθετείται σε κάψουλες με το κεφάλι προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή. Όταν ανακαλυφθεί μια θεραπεία για την ασθένεια που σκότωσε τον κρυογενετικά συντηρημένο, εκείνος -θεωρητικά πάντα- θα μπορέσει να ξαναζήσει.

Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο στο BBC 

Και αν όλα αυτά σας θυμίζουν τον Όστιν Πάουερς ή τον Σταλόνε και τον Γουέσλι Σνάιπς στην ταινία Demolition Man (1993), διαβάστε ποια διάσημα ονόματα θέλησαν στην πραγματικότητα να προχωρήσουν στην κατάψυξη του σώματός τους, προκειμένου κάποτε να ξαναζήσουν!

Ο γνωστός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ έχει δηλώσει ότι εξετάζει τις πιθανότητες να καταψυχθεί γιατί αυτό του δίνει μεγαλύτερες ελπίδες για αθανασία από τη θεωρία της μετά θάνατον ζωής.

Ο γνωστός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ έχει δηλώσει ότι εξετάζει τις πιθανότητες να καταψυχθεί γιατί αυτό του δίνει μεγαλύτερες ελπίδες για αθανασία από τη θεωρία της μετά θάνατον ζωής. 

Ο κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός της σειράς Family Guy έχει συζητήσει την απόφασή του να καταψυχθεί με τον ... Λάρι Κινγκ - που επίσης θέλει να καταψυχθεί.

Ο κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός της σειράς Family Guy έχει συζητήσει την απόφασή του να καταψυχθεί με τον ... Λάρι Κινγκ - που επίσης θέλει να καταψυχθεί. 

Ο Σάιμον Κάουελ θέλει άλλη μια ευκαιρία να κρίνει τους μελλοντικούς ποπ σταρς σε κάποιο ριάλιτι τύπου X Factor του μέλλοντος. Έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει όσο όσο για να καταψύξει το σώμα του μετά

Ο Σάιμον Κάουελ θέλει άλλη μια ευκαιρία να κρίνει τους μελλοντικούς ποπ σταρς σε κάποιο ριάλιτι τύπου X Factor του μέλλοντος. Έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει όσο όσο για να καταψύξει το σώμα του μετά το θάνατό του. 

Η Πάρις Χίλτον έχει τα λεφτά έχει και τη ματαιοδοξία να θέλει να ... ξαναγεννηθεί στο μέλλον. Η κληρονόμος της δυναστείας Χίλτον έχει εκφράσει την επιθυμία της να εξερευνήσει την πιθανότητα της κρυ

Η Πάρις Χίλτον έχει τα λεφτά έχει και τη ματαιοδοξία να θέλει να ... ξαναγεννηθεί στο μέλλον. Η κληρονόμος της δυναστείας Χίλτον έχει εκφράσει την επιθυμία της να εξερευνήσει την πιθανότητα της κρυογενετικής. 

Το ποπ είδωλο Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει περάσει και λίγα με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είνα πραγματικά αποφασισμένη να το κάνει πάντως το διαδίκτυο την συμπεριλαμβάνει στη

Το ποπ είδωλο Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει περάσει και λίγα με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είνα πραγματικά αποφασισμένη να το κάνει πάντως το διαδίκτυο την συμπεριλαμβάνει στη λίστα των διάσημων που έχουν αχοληθεί με το θέμα cryonics.

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα, ο πυγμάχος είδωλο Μοχάμεντ Άλι είχει ασχοληθεί με την πιθανότητα να επιμηκύνει το... μέλλον του, από το 1980. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε πραγματικότητ
Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα, ο πυγμάχος είδωλο Μοχάμεντ Άλι είχει ασχοληθεί με την πιθανότητα να επιμηκύνει το... μέλλον του, από το 1980. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε πραγματικότητα το θεωρητικό ενδιαφέρον του... Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Πατέρας εννέα παιδιών, απεβίωσε στις 3 Ιουνίου 2016 σε νοσοκομείο της Αριζόνα μετά από αναπνευστικό πρόβλημα.
Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους είναι ότι δήθεν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν έχει πεθάνει, αλλά τον έχουν ?καταψύξει σε μια κλινική? (κρυογονική) και ότι τάχα θα το ξεπαγώσουν, όταν θα βρεθεί το φά
Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους είναι ότι δήθεν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν έχει πεθάνει, αλλά τον έχουν ?καταψύξει σε μια κλινική? (κρυογονική) και ότι τάχα θα το ξεπαγώσουν, όταν θα βρεθεί το φάρμακο της ασθένειάς του. Υποτίθεται ότι έχει αφήσει πολλά χρήματα για τη συντήρηση του στην κατάψυξη. Κατά μία άλλη εκδοχή (Bell, 1996, σ.123) αναφέρεται ότι το παγωμένο σώμα του βρίσκεται θαμμένο στη γη, στην Disneyland, κάτω από το κάστρο της Σταχτοπούτας?
Ο Τεντ Γουίλιαμς, Αμερικανός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, είναι ήδη  παγωμέμος  και περιμένει τη μέρα που η τεχνολογία και η ιατρική θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει μεταμόσχευση κα

Ο Τεντ Γουίλιαμς, Αμερικανός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, είναι ήδη «παγωμέμος» και περιμένει τη μέρα που η τεχνολογία και η ιατρική θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς (πέθανε από καρδιομυοπάθεια) και να ξαναζήσει. 

Άλλος ένας αστικός μύθος είναι ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταψυχθεί το σώμα του και να ξαναζήσει.  Όμως ο τρόπος που πέθανε δεν επέτρεψε την προετοιμασί

Άλλος ένας αστικός μύθος είναι ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταψυχθεί το σώμα του και να ξαναζήσει. Όμως ο τρόπος που πέθανε δεν επέτρεψε την προετοιμασία του σώματός του με το σωστό τρόπο για τη διαδικασία και έτσι ΔΕΝ βρίσκεται σε μια δεξαμενή «παγωτό».

Η Ασιάτισσα ηθοποιός Λούσι Λιου έχει δηλώσει ότι όταν πεθάνει θέλει να καταψυχθεί και ... να την τοποθετήσουν στην ντουλάπα της απόλυτης Αμερικανίδας σελέμπριτι, Ναν Κέμπνερ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί

Η Ασιάτισσα ηθοποιός Λούσι Λιου έχει δηλώσει ότι όταν πεθάνει θέλει να καταψυχθεί και ... να την τοποθετήσουν στην ντουλάπα της απόλυτης Αμερικανίδας σελέμπριτι, Ναν Κέμπνερ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αστειευόταν.

Ο Ντικ Κλερ ηθοποιός και συγγραφέας πέθανε το 1988 και έγινε γνωστός στην Αμερική από τις σειρές  It&#39;s a Living ,  The Facts of Life  και  Mama&#39;s Family

Ο Ντικ Κλερ ηθοποιός και συγγραφέας πέθανε το 1988 και έγινε γνωστός στην Αμερική από τις σειρές «It's a Living», «The Facts of Life» και «Mama's Family». Έφυγε από πολλαπλές λοιμώξεις που προκλήθηκαν από το AIDS, σε ηλικία 57 ετών. Έχει καταψυχθεί στο Alcor Life Extension Foundation.

Στην ταινία «Austin Powers: International Man of Mystery» (1997) ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς καταψύχθηκε κρυογενετικά ... και επανήλθε στη ζωή.
Στην ταινία «Austin Powers: International Man of Mystery» (1997) ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς καταψύχθηκε κρυογενετικά ... και επανήλθε στη ζωή.
Στην ταινία Demolition Man ο Γουέσλι Σνάιπς γνώρισε της χάρες της κρυογενετικής ... αναγεννήθηκε εγκληματίας και επικίνδυνος.

Στην ταινία Demolition Man ο Γουέσλι Σνάιπς γνώρισε της χάρες της κρυογενετικής ... αναγεννήθηκε εγκληματίας και επικίνδυνος. 

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Demolition Man Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Demolition Man Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο διάσημος καθηγητής ψυχολογίας της Καλιφόρνια James Hiram Bedford (20 Απριλίου 1893 ? 12 Ιανουαρίου 1967) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το σώμα του έχει καταψυχθεί με τη μέθοσο της κρυγενετικής, και παρ
Ο διάσημος καθηγητής ψυχολογίας της Καλιφόρνια James Hiram Bedford (20 Απριλίου 1893 ? 12 Ιανουαρίου 1967) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το σώμα του έχει καταψυχθεί με τη μέθοσο της κρυγενετικής, και παραμένει συντηρημένος στο Alcor Life Extension Foundation.
Πηγή: www.tff.gr/
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kriogenetiki-18026/feed/
<![CDATA[ ΑΙΣΧΟΣ: H Digea επιμένει να κλείσει το Mega ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-digea-mega-17979/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-digea-mega-17979/#comments +Wed, 15 Feb 2017 12:56:00 +0200 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-digea-mega-17979/   H Digea επιμένει να κλείσει το Mega 

]]>
  H Digea επιμένει να κλείσει το Mega 

Αμετακίνητη στην απόφασή της να προχωρήσει στην υποβάθμιση του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το κανάλι θα χαθεί από εκατοντάδες χιλιάδες τηλεοπτικούς δέκτες ανά την Ελλάδα, παραμένει η Digea - Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.

H εταιρεία για μια ακόμη φορά ενημερώνει μέσω... ανεπίσημης ενημέρωσηςπως η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε στη Digea πρόταση αποπληρωμής των οφειλών του σταθμού, ωστόσο υιοθετεί το, έωλο -σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αγοράς-, επιχείρημα πως "η πρόταση αυτή δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη και δέσμευση των δανειστριών τραπεζών οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, ενώ παράλληλα, δεν προέβλεπε αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος”.

Η Digea επιμένει να πέσει "μαύρο” στο Mega, παρότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια να επιλυθούν τα μετοχικά και δανειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο τηλεοπτικός σταθμός. Κύκλοι της αγοράς βλέπουν πίσω από την επιμονή της Digea ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα, ιδιαίτερα εάν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι βασικοί μέτοχοι της Digea είναι ανταγωνιστικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. 

Στην προσπάθεια της να αιτιολογήσει την απόρριψη της πρότασης της διοίκησης του Mega για την αποπληρωμή των οφειλών του σταθμού, η εταιρεία στην ανεπίσημη ενημέρωσή της αναφέρει τρεις λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή: 

1. Τη δέσμευση των εσόδων του Mega από τους πιστωτές του, η οποία πρακτικά αφαιρεί από την εταιρεία τη δυνατότητα πληρωμών,
2. Την παραδοχή και από το ίδιο το Mega, ότι δεν έχει τη δυνατότητα διαχείρισης των εσόδων του σταθμού,
3. Την έλλειψη δέσμευσης εκ μέρους του Mega προς καταβολή των ποσών που οφείλει στην Digea.

Η Digea αναφέρει πως "παρά του ότι, μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος εννέα περίπου μηνών, το οικονομικό πρόβλημα του Mega είναι διαρκές και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινό, η Digea του έδωσε τη δυνατότητα να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι κάτωθι προϋποθέσεις: 

* δέσμευση για συγκεκριμένες καταβολές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,
* οι δανείστριες Τράπεζες του Mega θα συναινούσαν στην εκ μέρους του πρόταση και θα επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή των οφειλών προς την Digea, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η όποια πρόταση εκ μέρους του αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί”.

Στο πλαίσιο αυτό η Digea ενημέρωσε το Mega ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 16/02/2017, θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα, τα οποία εάν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν σημαντικό πλήγμα στο εγχείρημα να παραμείνει το Mega "στον αέρα”. 

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 18:00 έως τις 21:00 σήμερα Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου) αποφάσισε η Ένωση Συντακτών, στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, Ε και ΑΡΤ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το επικείμενο "μαύρο" στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το οποίο θα επιβάλει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, λόγω ανεξόφλητων οφειλών του καναλιού. Στη στάση εργασίας συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΒΕ. Οι Ενώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα της στάσης, έξω από τα γραφεία της DIGEA, στο Μαρούσι.

Από την πλευρά της, η DIGEA, με ένα νέο non paper, ενημερώνει ότι η διοίκηση του MEGA, στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε πρόταση αποπληρωμής των χρεών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς αυτήν. Ωστόσο, υπογραμμίζει η DIGEA, η πρόταση δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, συνεπώς δεν έγινε αποδεκτή. Επίσης προσθέτει ότι, μετά την πάροδο εννέα περίπου μηνών, με το οικονομικό πρόβλημα του MEGA να είναι διαρκές, η DIGEA έδωσε τη δυνατότητα στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα δεσμευόταν για συγκεκριμένες καταβολές, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και ότι θα υπήρχε η συναίνεση εκ μέρους των δανειστριών τραπεζών για την αποπληρωμή των οφειλών προς την DIGEA. Στο πλαίσιο αυτό η DIGEA ενημέρωσε το MEGA ότι από την Πέμπτη 16/02/2017 θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα.

ΑΜΠΕ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/h-digea-mega-17979/feed/
<![CDATA[Meryl Streep: «Είμαι η πιο υπερεκτιμημένη ηθοποιός της γενιάς μου»]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/meryl-streep-17958/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/meryl-streep-17958/#comments +Mon, 13 Feb 2017 15:22:00 +0200 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/meryl-streep-17958/  Meryl Streep: «Είμαι η πιο υπερεκτιμημένη ηθοποιός της γενιάς μου»

]]>
 Meryl Streep: «Είμαι η πιο υπερεκτιμημένη ηθοποιός της γενιάς μου»

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Meryl Streep, το βράδυ του Σαββάτου, σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Οργανισμού «Human Rights Campaign» υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου παρέλαβε το βραβείο «Σύμμαχος για την Ισότητα»,  εκφώνησε ομιλία κάνοντας το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτήσει παρατεταμένα.

Η 67χρονη ηθοποιός, εμφανώς συγκινημένη,  μίλησε μεταξύ άλλων για τους κινδύνους που κρύβει η διακυβέρνηση του Donald Trump για τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας. «Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στις παλιές κακές μέρες της άγνοιας και της καταπίεσης και του να κρύβουμε το ποιοι είμαστε. Το οφείλουμε στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει για τα δικαιώματά μας και που πέθαναν πριν καν αποκτήσουν τα δικά τους».

H Meryl Streep, για ακόμα μια φορά, αναφέρθηκε στον Trump, σχολιάζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο του χρωστούν ευγνωμοσύνη: «Αν επιζήσουμε από αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Αν το καταστροφικό ένστικτο για εκδίκηση δεν μας οδηγήσει σε πυρηνικό χειμώνα, θα έχουμε πολλούς λόγους για να ευχαριστήσουμε τον τωρινό ηγέτη μας. Θα μας έχει αφυπνίσει σχετικά με το πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία».

Τέλος, στο δείπνο που ακολούθησε, απάντησε στο διαβόητο σχόλιο του Trump στο twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «είμαι η πιο υπερεκτιμημένη και η πιο υπερ-βραβευμένη και αυτή τη στιγμή η πιο υπερ-κατσαδιασμένη ηθοποιός της γενιάς μου».

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/meryl-streep-17958/feed/
<![CDATA[Κυρά Κονιόρδου μου, θα δώσεις τον Παρθενώνα στον Οίκο Gucci για την επίδειξη μόδας;]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/gucci--17957/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/gucci--17957/#comments +Mon, 13 Feb 2017 15:12:00 +0200 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/gucci--17957/  Κυρά Κονιόρδου μου, θα δώσεις τον Παρθενώνα στον Οίκο Gucci για την επίδειξη μόδας;

Επιθυμία να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα εξέφρασε ο Οίκος πολυτελών ειδών Gucci. Το αίτημα κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αναμένεται να εξεταστεί αύριο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Η εκδήλωση αφορά στη διοργάνωση fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα, την 1η Ιουνίου 2017. Παράλληλα, η εταιρεία «Guccio Gucci S.p.A.» (όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ) ζητά και τη χορήγηση άδειας για την κινηματογράφηση της επίδειξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφορεία Αρχαιοτήτων εμφανίζεται αρνητική ως προς την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης καθώς ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις. 

Τον τελευταίο λόγο έχει η υπουργός Πολιτισμού η οποία θα αποφανθεί έπειτα και από την εισήγηση του ΚΑΣ. Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική». 

Εφόσον η επίδειξη δεν προορίζεται για την προβολή των προϊόντων της εταιρείας μόνο στα social media, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν και καθίσματα για τους θεατές αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν ρούχα και αξεσουάρ τα μοντέλα. 

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/gucci--17957/feed/
<![CDATA[Απίστευτο - φαγοπότι στην ΑΕΠΙ: Επαιρναν μισθό 635 χιλιάδες ευρώ....]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aepi-17930/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aepi-17930/#comments +Sat, 11 Feb 2017 10:44:00 +0200 41 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aepi-17930/  Απίστευτο - φαγοπότι: στην ΑΕΠΙ Επαιρναν μισθό 635 χιλιάδες ευρώ σε ελληνική εταιρεία!

]]>
 Απίστευτο - φαγοπότι στην ΑΕΠΙ: Επαιρναν μισθό 635 χιλιάδες ευρώ...

Πόρισμα - φωτιά των ορκωτών λογιστών για την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Όπως αποκάλυψε το tvxs.gr, ο διευθύνων σύμβουλος έπαιρνε μισθό 635.565 ευρώ το χρόνο, συγγενής μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 ευρώ και είχαν 42 εκατ. κέρδη που δεν διένεμαν στους δικαιούχους. 

Ο έλεγχος έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού για την εταιρεία ΑΕΠΙ (). Σημειώνεται ότι από τον Αυγουστο του 2015 η εταιρεία ΕΥ βάσει διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΠΙ έπειτα από εντολή του Υπ. Πολιτισμού επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη, ανέλαβε το έργο του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ.

Μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούσε να αναλάβει καθώς η ΑΕΠΙ αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία. Έτσι σταμάτησε το έργο του ελέγχου και ξεκίνησε ξανά μετά το πρόστιμο στην εταιρεία από το Υπ. Πολιτισμού για την άρνηση της αυτή. Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο έλεγχος αφορά στην Περίοδο 2011-2014.

Τα βασικά σημεία

Το πόρισμα διαπιστώνει ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι ψηλότερα από τα έσοδα της εταιρείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ζημιών για την περίοδο 2011 - 2014 συνολικού ύψους 11.3 εκ.
Τα σημαντικότερα έξοδα για την περίοδο αυτή αφορούν αμοιβές μελών ΔΣ και συγγενών αυτών ύψους 7,4 εκ. ευρώ, αμοιβές υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης από συνδεδεμένη εταιρεία ύψους 7,2 εκ. ευρώ, προμήθειες είσπραξης τιμολόγιου ύψους 6,7 εκατομμύρια και αμοιβές νομικών συμβούλων και δικαστικά έξοδα ύψους 4,5 εκ.

Μόνο ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου το 2011 ανερχόταν στα 635.565 ευρώ (52.000 ευρώ το μήνα) ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 το χρόνο! Οι αμοιβές μισθοδοσίας μελών ΔΣ για το 2011 ανέρχονται 1.900.000 ευρώ ενώ οι συνολικές αμοιβές μισθοδοσίας για τον ίδιο χρόνο στα 4.828.353 ευρώ.

Τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν επίσης χρήματα εκτός μισθοδοσίας από το 2011-2014 ποσά που κυμαίνονταν από 6.000 έως 38.000 ευρώ. Σε αυτά τα ποσά προσθέστε και την ιδιωτική ασφάλιση των μελών του ΔΣ.

Η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί περισσότερους από 14.540 Έλληνες και ξένους πνευματικούς δημιουργούς καθώς και 2.200.000 και πλέον ξένους δημιουργούς μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης.

Για την περίοδο 2011-2014 η εταιρεία έχει παρακρατήσει 10% προμήθεια επί των διανεμηθέντων δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς οργανισμούς στα πάσης φύσεως εκτελεστικά δικαιώματα συνολικού ύψους 1,6 εκ. με σκοπό τη μετέπειτα χρήση των κονδυλίων σε πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το σημαντικότερο μέρος του εν λόγω ποσού 1,2 εκ. αφορούσε εργασίες συντήρησης και εμπλουτισμού του αρχείου μουσικής της εταιρείας οι οποίες πραγματοποιούνται από υπάλληλους της εταιρείας.

Το πόρισμα αναφέρει στοιχεία για τα αδιανέμητα δικαιώματα, ποσά που έχει εισπράξει αλλά δεν έχουν αποδοθεί. Τα αδιανέμητα δικαιώματα σε μέλη, δικαιούχους ύψους 42 εκ. (την 31-12 - 2014) περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής τα οποία δεν έχουν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και δεν στάθηκε δυνατό να αναλυθούν από την εταιρεία λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Επίσης, η εταιρεία έδιναν δάνεια στο προσωπικό της με εξευτελιστικό επιτόκιο. Η εταιρεία χορήγησε δάνειο τον Ιανουάριο του 2014 στον γ. διευθυντή μέτοχο και μέλος ΔΣ μέχρι του ποσού των 125 χιλ ευρώ με επιτόκιο 2%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 δάνεια προς μέλη του ΔΣ απαγορεύονται.

πηγη: tvxs.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aepi-17930/feed/
<![CDATA[Τατσόπουλος κατά Λυδίας Κονιόρδου: «Είσαι ηλίθια με νοημοσύνη βερίκοκου»]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tatsopoulos-koniordou-17887/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tatsopoulos-koniordou-17887/#comments +Wed, 08 Feb 2017 18:33:00 +0200 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tatsopoulos-koniordou-17887/   Τατσόπουλος κατά Λυδίας Κονιόρδου: «Είσαι ηλίθια με νοημοσύνη βερίκοκου»

]]>
 Τατσόπουλος κατά Λυδίας Κονιόρδου: «Είσαι ηλίθια με νοημοσύνη βερίκοκου».

Πέρα από κάθε μέτρο η αντίδραση Τατσόπουλου με αφορμή ανάρτηση της υπουργού Πολιτισμού για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Ο γνωστός συγγραφέας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το ακόλουθο μήνυμα:

«Λυδία, διάβασα τον επικήδειό σου για τον Λουκιανό. Στάθηκα ιδιαίτερα στα θερμά σου λόγια για τη στάση του Λουκιανού κατά το δημοψήφισμα του 2015, μια στάση που η κυβέρνησή σου την πήρε και την έριξε στα σκουπίδια την ίδια κιόλας νύχτα του δημοψηφίσματος, πριν καν ξημερώσει. Λυδία, το περιστατικό που διάλεξες και η στιγμή που διάλεξες για να μας το υπενθυμίσεις, με πείθουν ότι έχεις νοημοσύνη βερίκοκου και ευαισθησία μικρότερη από όση διαθέτει ένα πόμολο. Είσαι ηλίθια, κοπέλα μου. Δηλαδή, όχι απλώς ηλίθια. Καρα-ηλίθια. Να σε διδάσκουν στα σχολεία. Προς αποφυγήν». 

Η ανακοίνωση της Λυδίας Κονιόρδου
«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν ένας τραγουδοποιός με όλη τη σημασία της λέξης. Eνας ταλαντούχος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, με κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες που αποτυπώνονταν στα τραγούδια του, στις συνεργασίες του και στους τρόπους που διάλεγε για να συναντήσει το κοινό του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Πολιτισμού.

«Ποιος δεν θυμάται τα "Μικροαστικά" του '73, τα "Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας" του '75, το "Κι εσύ χτενίζεσαι" με το Ελεύθερο Θέατρο, τα δέκα χρόνια με την Ελεύθερη σκηνή, την παρουσία του στο Θεσσαλικό Θέατρο της αγαπημένης του Αννας Βαγενά, τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Παντελή Βούλγαρη, ή τον Βασίλη Αλεξάκη, αλλά και το θρυλικό πάρτι στη Βουλιαγμένη το 1983 που κατέβασε 70.000 κόσμο στην παραλία ή και το πρώτο ελληνικό λαϊκό μιούζικαλ που έστησε στο θέατρο Λυκαβηττού το 1993 με το "Αχ! Πατρίδα μου γλυκιά"», σημειώνει η υπουργός Πολιτισμού.
 
«Ο Λουκιανός κοίταζε κατάματα το παρόν από τότε, μέσα στη δικτατορία, που συνεργαζόταν με τον Γιάννη Νεγρεπόντη και τον Μποστ, μέχρι τον Ιούλιο του 2015, που σχολίαζε τη στάση των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα αλλά και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ. Ο Λουκιανός ήταν όμως και η νοσταλγία. Η νοσταλγία για άλλες αξίες και για την ουσία των πραγμάτων, και μέσα από αυτήν (μέσα από τα παλιά Σινεμά, τα 50ς, τον Μικρό Ηρωα) έκανε παράλληλα και την κριτική του στην κοινωνία της κατανάλωσης. Ηταν συνειδητά ο "φτωχός και μόνος καουμπόης" του ελληνικού τραγουδιού, που δεν θέλησε να γίνει -και δεν έγινε- κομμάτι του συστήματος και κράτησε αποστάσεις από τη βιομηχανία του τραγουδιού», τονίζει η κ. Κονιόρδου.
 
«"Μιλούσε" -και ήταν αγαπητός- στο ροκ κοινό, αλλά και στους πιστούς του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού. Ηταν, όμως, και ο ατμοσφαιρικός συνθέτης του "Μedia Luz" και του "Θίασου". Ο λάτρης των μουσικών χρωμάτων, της Νέας Ορλεάνης, του "δρόμου", της περιπλάνησης. Και στα τραγούδια του μπορούσαν να συγκατοικούν ο Φελίνι και ο Μπόγκαρτ, ο Σαββόπουλος και ο Τσιτσάνης, ο Βέγγος και ο Σεφέρης, οι παιδικοί ήρωες και οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Ο Λουκιανός ήταν ένα σημείο αναφοράς στην πολιτιστική μας ζωή που ένωνε διαφορετικές "φυλές", τάσεις, ηλικίες. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια και ο γιατρός πατέρας του το είχε πληρώσει ακριβά. Το 2014, σε μια συνέντευξή του δήλωνε: "Εγώ έχω συναισθηματική σχέση με τρία πράγματα στη ζωή μου: Τον Ολυμπιακό, παρ' όλο που γεννήθηκα σε γειτονιά Παναθηναϊκών, τη τζαζ, παρ' όλο που δεν είμαι βαθύς γνώστης και την Αριστερά". Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Αννα Βαγενά, στις κόρες του, Γιασεμή και Μαρία και στους οικείους του», καταλήγει η υπουργός Πολιτισμού.

Πηγη: Πρώτο Θέμα

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tatsopoulos-koniordou-17887/feed/
<![CDATA[Ο σύμβουλος Καρανίκας ξαναχτύπησε και στο Twitter κάνουν πάρτι…]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/karanikas-17849/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/karanikas-17849/#comments +Tue, 07 Feb 2017 12:00:00 +0200 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/karanikas-17849/  Ο σύμβουλος Καρανίκας ξαναχτύπησε και στο Twitter κάνουν πάρτι…

]]>
 Ο σύμβουλος Καρανίκας ξαναχτύπησε και στο Twitter κάνουν πάρτι…

O σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα δηλώνει πως όταν οι αριστεροί διάβαζαν φιλοσοφία, οι δεξιοί διάβαζαν Marie Claire

Πολλά σατιρικά σχόλια έχει προκαλέσει στο ελληνικό Twitter το άρθρο του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, με τίτλο «Απέναντί μας και η Δεξιά ως νοοτροπία», το οποίο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» το Σαββατοκύριακο.

Στο άρθρο του ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Πρώτη φορά στην Ελλάδα ήρθε ο κόσμος του πολιτισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης να κυβερνήσει εις βάρος των προηγούμενων ισορροπιών...» και στη συνέχεια καταπιάνεται με τη λογοτεχνία για να αναδείξει τις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην Αριστερά και την Δεξιά.

«Εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι, προτιμούσαμε να ανιχνεύσουμε τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό. Δυσκολευόμασταν με την ευρωπαϊκή διανόηση και τα φιλοσοφικά ρεύματα, αλλά επιμέναμε. Κουβεντιάζαμε τα αναγνώσματά μας, μιλάγαμε για φιλοσόφους και τις απόψεις τους, πηγαίναμε να δούμε Ταρκόφσκι, Βισκόντι και Αγγελόπουλο, ενώ μετά βγαίναμε να αναλύσουμε τι είδαμε και, καθώς μιλάγαμε για τον ιταλικό νεορεαλισμό, μαλώναμε για τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό και κοροϊδεύαμε το Χόλιγουντ», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες. Ήμασταν μαζί με τα κορίτσια φεμινιστές, γιατί μας άρεσε το κομμάτι της ιστορίας για τις σουφραζέτες αλλά και την Σιμόν ντε Μποβουάρ. Καταλαβαίναμε και αγαπούσαμε τα κορίτσια διαφορετικά από τους φαλλοκράτες. Όλες αυτές οι κουβέντες ήταν που μας έκαναν να διαφέρουμε από τους δεξιούς, τους δαπίτες και τις δαπίτισσες. Εκείνοι διαβάζανε "4 τροχούς", "Moto" και "Marie Claire", όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία. Τους κοροϊδεύαμε ως αντιδραστικούς και αυτοί με τη σειρά τους μας κορόιδευαν ως γραφικούς και κουλτουριάρηδες. Αυτές οι κουβέντες ήταν για εμάς γεμάτες ιδέες, αυτές μας άλλαζαν τα μυαλά, την οπτική, τον τρόπο που θα συμπεριφερόμασταν στους πιο αδύναμους. Αυτές οι κουβέντες, αυτά τα διαβάσματα, μας έμαθαν να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, μας έμαθαν να ζούμε με αξιοπρέπεια, να φροντίζουμε να δημιουργούμε περιβάλλοντα που δεν καταστέλλουν τις δυνατότητες των άλλων· μάθαμε τι είναι η ισότητα, η ισοτιμία και η αλληλεγγύη. Κοροϊδεύαμε τον δεξιό τρόπο ζωής. Είχαμε μια εικόνα δυο διαφορετικών κόσμων, με αξίες και ιδανικά διαφορετικά».

Η υπογραμμισμένη γκάφα, που θυμίζει λίγο τα νησιά Μυτιλήνη και Λέσβος που είχε πει ο Αλεξης Τσίπρας, προκάλεσε θυμηδία στο Twitter που εκτός από το να επισημαίνει πως Πασκάλ και Μπρικνέρ είναι το ίδιο πρόσωπο, έχει εμπνευστεί και για τις υπόλοιπες λογοτεχνικές ανησυχίες του κυρίου Καρανίκα. To hashtag #vivliothiki_karanika, βρίσκεται από το πρωί μεταξύ των κορυφαίων trending θεμάτων.

Πληροφορίες απο lifo.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/karanikas-17849/feed/
<![CDATA[Διονύσης Τσακνής: Συριζαίος παιδί μου μυαλό κουκούτσι… και για Eurovision.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ysaknis-eurovision-17812/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ysaknis-eurovision-17812/#comments +Fri, 03 Feb 2017 18:09:00 +0200 138 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ysaknis-eurovision-17812/  Διονύσης Τσακνής: Συριζαίος παιδί μου μυαλό κουκούτσι… και για Eurovision.

]]>
Διονύσης Τσακνής: Συριζαίος παιδί μου μυαλό κουκούτσι… και για Eurovision.

Μικρό ιστορικό για να΄χουμε να θυμόμαστε...
.
Πέρσι τέτοιο καιρό η ΕΡΤ έστελνε στο μουσικό διαγωνισμό ένα αχταρμά τραγούδι: λίγο χιπ χοπ, λίγη ποντιακή λίρα και πρόσφυγες... να αιωρούνται στο μουσικό πόνημα τους.
 
Οι δε ευσεβείς πόθοι του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΣΑΚΝΗ για το τραγούδι και το μουσικό θεσμό ήταν τα εξης: «δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και εφέ», ξεκαθαρίζοντας … “Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές τραγουδίστριες με τις προκλητικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως, θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη”, εξήγουσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

Αποτέλεσμα;

Οι ARGO, ένα παγκοσμίως άγνωστο ακόμη και σήμερα, μα και παντελώς αδιάφορο μουσικό συγκρότημα [μη μου πει κανείς πως τους θυμάστε...], που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε, καταποντίστηκε στα ημιτελικά εφόσον δεν κατάφεραν να κερδίσουν για τη χώρα μας μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας την πρώτη απουσία από το 2004 που ξεκίνησε η διαδικασία των ημιτελικών…
 
Για την παταγώδη αποτυχία [και εκατοντάδων μουσικόφιλων διαμαρυτυριών], έσπευσε να μπαλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, δηλώνοντας: «Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κ. Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό. Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διαγωνισμό. [σημείωση: για απευθείας ανάθεση μιλούσε ο Τσακνής, ότι να'ναι δηλαδή εκεί στην ΕΡΤ...]. Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στο χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού»… Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Απλώς ενημερώνω ότι η «χολή» που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση»... [ότι να΄ναι εκεί στην ΕΡΤ, δις...]
 
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, πετάει στα σκουπίδια τα παχιά λόγια περί ποιότητας, άλλου προφίλ, ελληνικής πραγματικότητας [βλέπε μιζέριας όπως μας κατάντησαν] και άλλων κουλτουριάρικων αριστερών αντιλήψεων και αναθέτει σε μια «δυναμική ομάδα», δηλαδή στην γιουροβιοζινίστικη αφρόκρεμα [της ποπ κουλτούρας], τη συμμετοχή της Ελλάδας στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.  

Και αυτοί είναι:

Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Σκηνοθέτης: Φωκάς Ευαγγελινός
Ερμηνεύτρια: Demy
 
Οπότε το συμπέρασμα για τον πρόεδρο παραμένει το ίδιο: Συριζαίος παιδί μου μυαλό κουκούτσι… ακόμα και για τη Eurovision.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ysaknis-eurovision-17812/feed/
<![CDATA[Να γιατί κ. ΚΙΜΟΥΛΗ δεν πρέπει να αναλάβετε την προεδρική καρέκλα. Από τον «ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΦΟΥΑΓΙΕ» της Π. Στασινοπούλου]]> http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-17732/ http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-17732/#comments +Mon, 30 Jan 2017 09:40:00 +0200 55 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-17732/  Να γιατί κ. ΚΙΜΟΥΛΗ δεν πρέπει να αναλάβετε την προεδρική καρέκλα. Από τον «ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΦΟΥΑΓΙΕ» της Π. Στασινοπούλου

]]>
 Να γιατί κ. ΚΙΜΟΥΛΗ δεν πρέπει να αναλάβετε την προεδρική καρέκλα. Από τον «ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΦΟΥΑΓΙΕ» της Π. Στασινοπούλου.

Μετά τη Λυδία Κονιόρδου, ένας ακόμη φανατικός υποστηρικτής του κυβερνώντος κόμματος στον καλλιτεχνικό χώρο, πιθανότατα θα αναλάβει κορυφαία διοικητική θέση ως διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο παραχωρεί τη διαχείρισή του συνολικά στο Δημόσιο, ένα… πλήγμα ήδη από μόνο του! Αυτό τουλάχιστον δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», πυροδοτώντας ένα μπαράζ αντεγκλήσεων για το πρόσωπο του συγκεκριμένου. Κατά πόσο είναι ή όχι  το «κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση», με εκατέρωθεν έντονους διαξιφισμούς από συμφωνούντες και διαφωνούντες.
 
       Βέβαια ακούγοντας για καταλληλότητα προσώπων σε δημόσιες θέσεις στην Ελλάδα – ανέκαθεν και ειδικότερα σήμερα -  το πρώτο που σου έρχεται αυθόρμητα να πεις είναι «το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;» Είδε κανείς πουθενά εδώ γύρω την αξιοκρατία και μου διαφεύγει; Είδε μήπως αξιολόγηση προσώπων για κρίσιμες θέσεις ευθύνης με αδιάβλητα, αντικειμενικά, ποιοτικά κριτήρια; Είδε μήπως διαφανείς διαδικασίες,  διαγωνισμούς, εξετάσεις ή προσλήψεις για υψηλά πόστα του δημόσιου τομέα; Εάν είδε και το γεγονός είναι πιστοποιημένο, ας ενημερώσει τους αρμόδιους να το εντάξουν επειγόντως στα «προστατευόμενα είδη υπό εξαφάνιση», διότι δεν πρόκειται να το ξαναδεί ή στον κατάλογο των θαυμάτων, που μπροστά του η ανάσταση του Λαζάρου δεν πιάνει μία… Γιατί είναι πολύ πιο εφικτό να συμβεί μια νεκρανάσταση, παρά μια αξιοκρατική τοποθέτηση στην κορυφή ενός δημόσιου φορέα.
 
       Τα κριτήρια για τις εν λόγω τοποθετήσεις στα καθ’ ημάς είναι εντελώς διαφορετικά, πολυσύνθετα, πρωτότυπα και για να μην το κουράζουμε… το εξής ένα: ο βαθμός κομματικής πίστης, για να το πω ευπρεπώς. Στο πιο… απρεπές θα έλεγα το πόσο «κομματόσκυλο» είσαι. Πόσο φανατικά στηρίζεις το κόμμα σου, πόση προπαγάνδα κάνεις υπέρ του, πόσους ψηφοφόρους επηρεάζεις, πόσους χειροκροτητές κουβαλάς, πόσο «πλάτη» βάζεις στα στριμώγματα… Σε παρόμοια «υψηλά κλιμάκια» οπαδών, δεν μιλάμε για χαμαλοδουλειές τύπου αφισοκόλλησης, ποδαρόδρομου σε πορείες, κατασκευής πανώ με συνθήματα, πώλησης κουπονιών και λοιπά που αφορούν τη «πλέμπα» των ανώνυμων. Ο διάσημος οπαδός- δημόσιο πρόσωπο επιτελεί  καθοριστικό κομματικό έργο, θέτοντας την επιρροή του σε ευρύ κοινό στην υπηρεσία του κόμματος και φροντίζοντας να αξιοποιεί την προβολή του για διαρκή υπεράσπιση- προπαγάνδα. Ακόμα κι αν πρέπει να σώσει αυτά που ΔΕΝ σώζονται με καμία κυβέρνηση, ούτε καν τη δική του!
 
       Ακριβώς σαν τη στάση (και δράση) του Γ. Κιμούλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ουδείς αρνείται ότι πρόκειται για αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα να στηρίζει με όποιον τρόπο επιθυμεί οποιοδήποτε κόμμα, αναλαμβάνοντας μάλιστα γενναία το κόστος της όποιας  επιλογής. Και εκθέτοντας τον εαυτό του, πέραν της καλλιτεχνικής κριτικής ΚΑΙ σε πολιτική- κομματική για τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που προφανώς δεν μπορεί να αποφύγει. Ακούγοντάς τον σε συνεντεύξεις τα τελευταία δύο χρόνια της «αριστερής» διακυβέρνησης, όπου οι ερωτήσεις περί πολιτικών είναι αναπόφευκτες, δύο τινά εισπράττεις: από τη μία θαυμασμό για τον περίτεχνο τρόπο υπεράσπισης και της πιο φαιδρής κυβερνητικής πατάτας με άριστο χειρισμό «σοφιστειών» και από την άλλη απορία που ένα ευφυές, ελεύθερο και καλλιεργημένο πνεύμα ταλαντούχου καλλιτέχνη, έχει εγκλωβιστεί σε τόσο θλιβερές στενωπούς! Σαν να θέλεις να χωρέσεις το πόδι ενός γίγαντα σε παπούτσι νάνου… κι ο γίγαντας να μην αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα και παραλογισμό του εγχειρήματος,
 
       Ωστόσο, αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται – αιωρούμενος σε ένα παράλληλο, ακατανόητο σύμπαν, δεν σημαίνει ότι το κόμμα δεν εκτιμά τα πολύτιμα άλλοθι που του προσφέρει γενναιόδωρα, με το κύρος, την αίγλη και κουλτούρα ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη. Κάθε άλλο, και μόνο για αγνωμοσύνη δεν μπορείς να το κατηγορήσεις, καθώς ξέρει να αμείβει το ίδιο γενναιόδωρα τις αξιέπαινες προσπάθειες των κομματικών φίλων, προσφέροντάς τους υψηλά ιστάμενες θέσεις, είτε είναι κατάλληλοι γι αυτές είτε όχι. Δεν κολλάει σε ασήμαντες λεπτομέρειες και για του λόγου το αληθές, το παράδειγμα Καρανίκα ας πούμε, τα λέει όλα, για να αναφέρουμε ένα πρόχειρο από τα άπειρα… Οπότε πολύ φυσικά, μόλις φάνηκε στον ορίζοντα θέση προέδρου για πολιτιστικό οργανισμό, το όνομα Κιμούλης για τους κομματικούς εγκεφάλους έκανε αυτόματο συνειρμό. Ιδού ένα υπέροχο δώρο ως ανταμοιβή των κομματικών  κόπων ενός ορκισμένου φίλου, σε θέση σχετική με το αντικείμενό του, τύπου Κονιόρδου στο ΥΠΠΟ.
 
       Διότι προφανώς οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι μέσα σε όλο τον ερασιτεχνισμό που διέπει την παραμικρή τους κίνηση, θεωρούν «σχετική» με έναν καλλιτέχνη τη διαχείριση ενός μεγάλου πολιτιστικού φορέα. Τρίβοντας – υποθέτω- τα χέρια με τρελή χαρά, που πέρα από τα εξασφαλισμένα κομματικά κριτήρια ως νούμερο ένα για την επιλογή, το εν λόγω πρόσωπο τυγχάνει παράλληλα να είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης ευρείας αποδοχής. Αδιαφορώντας πλήρως για τις διοικητικές  ικανότητες που κατεξοχήν απαιτεί η διαχείριση ενός οργανισμού, είτε πραγματεύεται τον πολιτισμό είτε οτιδήποτε! Θεωρώντας προφανώς ότι πρόκειται για… θίασο ή ανέβασμα παράστασης και ο πρόεδρος καλείται να τη σκηνοθετήσει ή να ερμηνεύσει  ρόλο! Κάτι που ίσως και να μοιάζει λογικό μέσα στο γενικότερο θέατρο του «αριστερού» παραλόγου ενταύθα…
 
       Βέβαια κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι «αποκλείεται δηλαδή ο Κιμούλης, πέρα από άξιος καλλιτέχνης να διαθέτει και διοικητικές ικανότητες;» Αν κρίνουμε από την εδώ και χρόνια πορεία του, τις «περιπετειώδεις» συνεργασίες του, τον ιδιαίτερο αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του που ο ίδιος ομολογεί τη δυσκολία προσαρμογής και «συνύπαρξης» με ανθρώπους γενικώς- θέτοντας αυστηρούς όρους, όχι μόνο τίποτα δεν εγγυάται σχετικές ικανότητες, αλλά μάλλον στο αντίθετο παραπέμπει. Όσον αφορά δε στην οικονομική διαχείριση, που αποτελεί καθοριστικό κομμάτι της γενικότερης, προσωπικά τον έχω ακούσει να λέει με αφορμή κατά καιρούς οικονομικά στραπάτσα στη δουλειά του, φτάνοντας στα όρια της χρεωκοπίας και κατηγορούμενος επίσημα για χρέη, ότι τα λογιστικά, οι δοσοληψίες και τα συναφή δεν είναι με τίποτα το δυνατό του κομμάτι, κάπως σαν να τα «απεχθάνεται». Μάλλον αναμενόμενο για έναν αυθεντικό καλλιτέχνη- δημιουργό και ουδεμία έκπληξη.
 
       Η έκπληξη αφορά στην επιλογή του συγκεκριμένου με αυτά τα δείγματα γραφής στον διαχειριστικό / τεχνοκρατικό τομέα, εντελώς άσχετο με το βεβαιωμένο καλλιτεχνικό του μέγεθος. Που μόνο εγκεφαλικά τρικυμισμένοι θα έβρισκαν τους δύο τομείς «σχετικούς» και αντί να αναζητήσουν με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για την κορυφαία διοικητική θέση έναν έμπειρο μάνατζερ σε ανάλογα πόστα με περγαμηνές και συστάσεις, απευθύνονται σε έναν καλλιτέχνη με εξαιρετικές θεατρικές επιδόσεις μεν, αλλά ανίδεο περί των διαχειριστικών με «συστάσεις» μάλλον αποτυχίας! Βάζοντας πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο την κομματική ταυτότητα, ως πιστή συνέχιση της εθνικής παράδοσης που αλίμονο… αριστεροί ξε-αριστεροί οι παραδόσεις του τόπου είναι ιερές! Για να ακολουθήσει και το σημαντικότατο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το σπουδαίο μέχρι στιγμής πολιτιστικό έργο, την μοιραία πορεία μιας ακόμα χρεωκοπημένης… ΔΕΚΟ! Ιερή παράδοση και αυτό! (Κάτι που βέβαια στις παρούσες συνθήκες δεν αποκλείεται ακόμα και με τον ικανότερο μάνατζερ, πόσω μάλλον…) Ευελπιστώ ο Γ, Κιμούλης, για λόγους σεβασμού στη θαυμαστή καλλιτεχνική του πορεία και τον πολιτισμό, αλλά και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, θα αρνηθεί την πρόταση - παγίδα, ρίχνοντας απλά μια ματιά σε όσους κατά καιρούς συναδέλφους του – με πιστοποιημένη μάλιστα διοικητική εμπειρία-  «μπλέχτηκαν με τα πίτουρα και τους έφαγαν οι κότες». Ποτέ δεν είναι αργά για αυτογνωσία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#Κουλτουρόσουπα  #kulturosupa  #Θεατρομανία  #ΣτονΠαλμόΤωνΦουαγιέ  #ΠίτσαΣτασινοπούλου  #ΓιώργοςΚιμούλης  #ΙδρυμαΣταύροςΝιάρχος  #Σύριζα
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-17732/feed/