Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/ put the rss description here. +Tue, 17 Jan 2017 18:32:00 +0200 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης υπέρ Παιδικού Χωριού SOS. ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xenagisis-17554/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xenagisis-17554/#comments +Tue, 17 Jan 2017 18:32:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xenagisis-17554/  Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης με κόστος 5 ευρώ (υπέρ Παιδικού Χωριού SOS)

 
]]>
Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης υπέρ Παιδικού Χωριού SOS

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η 1η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.
 
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς και τις διευθύνσεις των μουσείων που συμμετέχουν.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ξεναγήσεις και διαμορφώνεται ως εξής:
 • Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – ξενάγηση στην έκθεση «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι-Υποθετικοί χοροί» από την Μαρία Χαριστού
 • Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 11.00, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - ξεναγός: Κώστας Σφήκας
 • Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 11.00, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης –ξενάγηση από την Έρικα Περαχιά-Ζεμούρ, Έφορο του Μουσείου
 • Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00, Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής - ξεναγεί η επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη - Διδασκάλου, Κοινωνική ανθρωπολόγος, λαογράφος, τ. πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά,  ΕΔΩ  
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση θα είναι τα 40 άτομα, εκτός από το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου λόγω στενότητας του χώρου, μπορούν να πάρουν μέρος έως και 20 άτομα.
 
Η είσοδος σε όσα μουσεία έχουν εισιτήριο, θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις καλούνται να συνεισφέρουν εθελούσια το ποσό των 5 ευρώ (ή και άνω), με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS. 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xenagisis-17554/feed/
<![CDATA[Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. η επέκταση του μετρό στο Ωραιόκαστρο. ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oraiokastro-metro-17543/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oraiokastro-metro-17543/#comments +Tue, 17 Jan 2017 10:19:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oraiokastro-metro-17543/ Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. η επέκταση του μετρό στο Ωραιόκαστρο. 

]]>
 Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. η επέκταση του μετρό στο Ωραιόκαστρο.

Σε ένα παλαιότερο αίτημα της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, αυτό της εγκατάστασης του τερματικού σταθμού της γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης του μετρό στο χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο δημαρχείο Κορδελιού- Ευόσμου.
 
Στη σύσκεψη με θέμα τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες. συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κ.α.
 
Ο κ. Γαβότσης τόνισε ότι η χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στον χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 πολίτες. Παράλληλα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι στο εν λόγω αμαξοστάσιο καταλήγουν για μετεπιβίβαση όλες οι γραμμές ΟΑΣΘ της λεκάνης του Λαγκαδά ενώ με τον συγκεκριμένο σταθμό θα μπορούν να εξυπηρετούνται και κάτοικοι όμορων νομών όπως π.χ. Κιλκίς.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γαβότση υποστήριξε ότι η επέκταση του μετρό εντάσσεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oraiokastro-metro-17543/feed/
<![CDATA[Θεσσαλονίκη: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο για τις παγωμένες αλατιέρες!]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/dhmotiko-simv-alatieres-17536/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/dhmotiko-simv-alatieres-17536/#comments +Tue, 17 Jan 2017 09:17:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/dhmotiko-simv-alatieres-17536/  Θεσσαλονίκη: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο για τις παγωμένες αλατιέρες!

]]>
 Θεσσαλονίκη: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο για τις παγωμένες αλατιέρες!

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη σημερινή (χθες Δευτέρα) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη χιονόπτωση της περασμένης εβδομάδας, τις ακινητοποιημένες αλατιέρες, τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη και τον τρόπο που αντέδρασε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ.Μπουτάρης στην τοποθέτησή του ανέλυσε τα γεγονότα με τις αλατιέρες και την καθυστέρηση να βγουν στους δρόμους υποστηρίζοντας πως "αυτό που ζήτησαν οι συμπολίτες μας ήταν να ρίξουμε το αλάτι στην ώρα του. Και αλάτι όμως να ρίχναμε θα υπήρχε η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έχουμε μια σχετική ευθύνη".

"Ότι υπάρχουν ευθύνες, πιθανότατα υπάρχουν. Έδωσα εντολή στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου να κινήσει τις διαδικασίες και να δει εάν αξίζει τον κόπο να κάνουμε ΕΔΕ. Μας πρόλαβε ο εισαγγελέας για το τεράστιο κομφούζιο που δημιουργήθηκε", υποστήριξε ο δήμαρχος.

Συμπλήρωσε πως "το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα" και πως θα πρέπει "ως διοίκηση να δούμε που κάναμε λάθος στις διαδικασίες αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων".

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πρότεινε να υπάρξουν μειώσεις στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, του νερού και του ρεύματος για τα χιλιάδες νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν τις ημέρες του έντονου παγετού. 

Να ζητήσει ο δήμαρχος ειλικρινά συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την καθυστερημένη αντίδραση της διοίκησης του στα καιρικά φαινόμενα απαίτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

"Έστω και τώρα ζήτα μια συγνώμη, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και εισαγωγικά. Δείξε ότι διοικείς τους πολιτικούς σου υφισταμένους και δεν διοικείσαι από αυτούς. Κάνε δεκτές τις παραιτήσεις ή απέπεμψε τους πολιτικά υπεύθυνους. Ευθύνη έχεις, απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Γιατί αν περιμένεις να τους αντικαταστήσεις απλώς στις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνεις ούτως ή άλλως, απλώς κοροϊδεύεις τους συμπολίτες μας", υποστήριξε ο κ.Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής των "Εντάξει" πρόσθεσε πως "διαφορετικά θα είσαι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που κέρδισε το χαρακτηρισμό του επίτιμου δημάρχου. Και μάλιστα όντας εν ενεργεία". Ο κ.Καλαφάτης σημείωσε ακόμη "το ξεγύμνωμα της διοίκησης Μπουτάρη έγινε κυρίως μετά την παταγώδη αποτυχία της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Αποκαλύπτεται στους Θεσσαλονικείς ότι πρόκειται περί μιας ανίκανης, ανεπαρκούς και αξιοθρήνητης διοίκησης. Μιας διοίκησης που δεν αξίζει στους Θεσσαλονικείς". 

"Ζήτησα συγνώμη. Με μια συγνώμη δεν αλλάζει η ταλαιπωρία των πολιτών. Αυτοί θα αποφασίσουν εάν μου δίνουν συγχώρεση ή όχι στις εκλογές. Εάν σ' αυτό το περιστατικό είχε ευθύνη ο δήμαρχος", είπε στη δευτερολογία του ο κ.Μπουτάρης. "Εάν θεωρείται ότι είμαι γουρούνι όρθιο και δεν λυπήθηκα μέσα μου, σας λέω ότι δεν είμαι. 'Έχω ευαισθησίες που δεν μπορείς να φανταστείς", πρόσθεσε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τον κ.Καλαφάτη. 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", έκανε λόγο για "έλλειψη προετοιμασίας και πολιτική προστασία που δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Να υπάρξει ταπεινή συγνώμη στους συμπολίτες για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε".

Ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δήλωσε πως "μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, σήμερα είναι τα χιόνια, μετά τα σχολεία και στη συνέχεια κάτι άλλο να συζητάμε για τη διοίκηση", ενώ ο Μάκης Στεργίου από τη "Συμμαχία Πολιτών" είπε πως "δεν έχει ευθύνη κανείς μόνο ο καιρός".

Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις "Γειτονιές σε Δράση" ζήτησε "προσωποποίηση των ευθυνών", ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από το "Μένουμε Θεσσαλονίκη" αναρωτήθηκε "Υπάρχει οργανωτικό σχέδιο; Εάν δεν υπάρχει στο δήμο να το κάνουμε σήμερα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/dhmotiko-simv-alatieres-17536/feed/
<![CDATA[ Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Θεσσαλονίκης]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-sxoleia-degtera-17518/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-sxoleia-degtera-17518/#comments +Sun, 15 Jan 2017 20:36:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-sxoleia-degtera-17518/   Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Θεσσαλονίκης

]]>
  Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Θεσσαλονίκης

Ανοίγουν αύριο 16 Ιανουρίου στον νομό Θεσσαλονίκης τα περισσότερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (1Ο διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες των οποίων η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο). Τα νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν είναι το 2ο , το 26ο ,το 30ο ,το 38ο ,το 47ο ,το 49ο, 57ο, το 102ο και το 113ο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής δημοτικά:40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ , Επίσης δεν θα λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών και θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει η πλειονότητα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς υποχώρησαν αισθητά τα καιρικά φαινόμενα και σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο και όλα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:
3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
Δημοτικό σχολείο Λητής
1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
1ο λύκειο Ωραιοκάστρου
2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου.Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Ετοιμα να λειτουργήσουν αύριο είναι 50 σχολεία του δήμου Θερμαϊκού. Κατ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 και 30

Στο δήμο Θέρμης η εικόνα στην πλειονότητα των 67 σχολικών μονάδων είναι σε πολύ καλό επίπεδο καθώς τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα να έχουν αποκατασταθεί. Η δημοτική αρχή Θέρμης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των σχολείων αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κ. Σχολαρίου. Επίσης για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης ? ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα και , οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου .

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία και τον παγετό των προηγούμενων ημερών. Τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά που θα παραμείνουν κλειστά αύριο είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:
Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών
1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ:
Νηπιαγωγείο Περιβολακίου
Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ:
Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής
Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΑΣ:
Νηπιαγωγείο Όσσας
Δημοτικό Σχολείο Όσσας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ:
Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ:
Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων
Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:
1ο Νηπιαγωγείο Σοχού
Γυμνάσιο Σοχού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ:
Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Η κατάσταση επανεκτιμάται και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
1ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά
1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
Γυμνάσιο Καλινδοίων
Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Καλινδοίων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ
Νηπιαγωγείο Κριθιάς
Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-sxoleia-degtera-17518/feed/
<![CDATA[Με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το 2017]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/hmerisia-diataxi-h-17510/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/hmerisia-diataxi-h-17510/#comments +Sun, 15 Jan 2017 11:54:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/hmerisia-diataxi-h-17510/ Με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το 2017

]]>
Με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το 2017

Με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 16.00, η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος).
 
            Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: 
 • Έγκριση υπογραφής Μνημονίου και Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διοργάνωσης εκδήλωσης γύρω από θέματα βιβλιοθηκών, αρχείων και συλλογών
 • Έγκριση του ταμειακού απολογισμού συνολικής οικονομικής δραστηριότητας και του απολογισμού επιχορήγησης 2016 και έγκριση του προϋπολογισμού 2017 της ΔΕΠΘΕ
 • Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υποβολή χρηματοδοτούμενης Πρότασης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό ERASMUS+2014-2020
 • Συνδιοργάνωση δράσεων με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Διαβάζω για τους άλλους» για το πρώτο τρίμηνο του 2017
 • Έγκριση εκδηλώσεων του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017
 • Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018
 • Έγκριση εκδηλώσεων των μουσικών σχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017
 • Συναντήσεις της ομάδας ανάγνωσης των πωλητών του περιοδικού «Σχεδία» στα γραφεία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας μία φορά το μήνα στη διάρκεια του 2017
 • Δωρεάν διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα φιλοξενούμενα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Συνεργασία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας με μουσεία της πόλης για τη διοργάνωση δωρεάν ξεναγήσεων
 • Συνεργασία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας με τη Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης» για την πραγματοποίηση 10ήμερου Δωρεάν Προληπτικών Ιατρικών Εξετάσεων σε ανασφάλιστα και οικονομικά αδύναμα άτομα
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/hmerisia-diataxi-h-17510/feed/
<![CDATA[ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Project Σπουδαστών Φωτογραφίες με θέμα τις Παγκόσμιες Ημέρες]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/project--17509/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/project--17509/#comments +Sun, 15 Jan 2017 11:39:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/project--17509/ Project Σπουδαστών Φωτογραφίες με θέμα τις Παγκόσμιες Ημέρες

]]>
 Project Σπουδαστών Φωτογραφίες με θέμα τις Παγκόσμιες Ημέρες

Ένα ιδιαίτερο project ανέλαβε ο τομέας Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με τους σπουδαστές να αποτυπώνουν μέσα από το φακό τους Παγκόσμιες Ημέρες που έχουν θεσπιστεί και εορτάζονται κατά τη διάρκεια του έτους.
 
Κάθε σπουδαστής από το τμήμα Φωτογραφίας έχει αναλάβει ως προσωπικό project την αποτύπωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας του Δεκεμβρίου, προσπαθώντας μέσα από την απεικόνιση του να μεταδώσει το μήνυμα, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.
 
Πρώτη η σπουδάστρια Πένυ Σολωμού, με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Κατά του AIDS στη 1 Δεκεμβρίου, αποθανάτισε μέσα από το φωτογραφικό φακό της, το σοβαρό αυτό ζήτημα.
 
Ο σπουδαστής Γιάννης Ψύλλας με τη σειρά του αποτύπωσε μέσα από το φακό του την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκετμβρίου.
 
Η σπουδάστρια Χριστίνα Αποστολίδου πέρασε μέσα από το φακό της το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου.
 
H σπουδάστρια Αλίκη Πασιαλή αποτύπωσε την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, στις 14 Δεκεμβρίου.
 
Το project ολοκληρώθηκε με το σπουδαστή Μάνο Σιδερά, που αποτύπωσε μέσα από το φωτογραφικό φακό την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, στις 18 Δεκεμβρίου.
 
Δείτε το σύνολο των  έργων στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

http://bit.ly/photo-project

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/project--17509/feed/
<![CDATA[Παρόλα αυτά... (part 2) η χιονισμένη Θεσσαλονίκη την κάνει πιο όμορφη πόλη! [photos]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-part-2-photos-17500/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-part-2-photos-17500/#comments +Sat, 14 Jan 2017 16:30:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-part-2-photos-17500/ Παρόλα αυτά…(part 2) η χιονισμένη Θεσσαλονίκη την κάνει πιο όμορφη πόλη! [photos]

]]>
  Παρόλα αυτά…(part 2) η χιονισμένη Θεσσαλονίκη την κάνει πιο όμορφη πόλη! [photos]

Η φωτογράφος Ευτυχία Πλαζουμίτη φόρεσε μποτάκια, μπουφάν, κασκόλ, σκούφο, διπλές κάλτσες, οπλίστηκε και με την απαραίτητη φωτογραφική της μηχανή που αντέχει στους μείον 10 βαθμούς... και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η... λευκή Θεσσαλονίκη είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ... 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/xionias-part-2-photos-17500/feed/
<![CDATA[ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-1.000--17495/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-1.000--17495/#comments +Sat, 14 Jan 2017 09:48:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-1.000--17495/  ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά 

]]>
 ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά 

Μετά από πρόταση του υπουργείου Εργασίας και την έκδοση ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3989/13-12-2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ ανά εργαζόμενο των επιχειρήσεων: «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ (Εφημερίδα Αγγελιοφόρος)» και «Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Εφημερίδα Σπορ του Βορρά)», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναφέρεται πως εγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ ανά άνεργο των επιχειρήσεων που πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει το επίδομα ανεργίας, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο των επιχειρήσεων που μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα της επίσχεσης (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας λόγω της επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ ή άλλον ασφαλιστικό φορέα.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μετά την προσκόμιση καταλόγου από τα σωματεία των εργαζομένων και σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου θα προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση και η τυχόν άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

β) Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (AMΚΑ).

δ) Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ).

ΑΜΠΕ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-1.000--17495/feed/
<![CDATA[Από το 1930 είχε να ζήσει η Θεσσαλονίκη τόσες ημέρες ολικού παγετού]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/1930--17492/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/1930--17492/#comments +Fri, 13 Jan 2017 15:15:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/1930--17492/  Από το 1930 είχε να ζήσει η Θεσσαλονίκη τόσες ημέρες ολικού παγετού

]]>
 Από το 1930 είχε να ζήσει η Θεσσαλονίκη τόσες ημέρες ολικού παγετού.

Από το 1930 είχε να καταγραφεί ολικός παγετός πέντε ημερών, όπως αυτός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, γεγονός που σημαίνει ότι και η ανώτερη θερμοκρασία που σημειώθηκε κατά τις ημέρες αυτές ήταν υπό του μηδενός.

Ο ολικός παγετός ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, και διατηρήθηκε στις 8, 9, 10 και 11 Ιανουαρίου, εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τριήμερος ολικός παγετός είχε καταγραφεί στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου του 1963, ωστόσο το ρεκόρ του πενθήμερου ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη αφορά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου του 1930, οπότε ξεκίνησε να τηρείται αρχείο δεδομένων.

Για τις επόμενες μέρες ο κ. Καρακώστας γνωστοποιεί ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι καλός, με μέγιστες θερμοκρασίες οι οποίες θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θα είναι πάνω από το 0. Ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένονται νέα καιρικά φαινόμενα, με πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και το επίπεδο του μηδενός. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για βροχόπτωση, πολύ περιορισμένη, τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα κρατήσουν χαμηλές τις θερμοκρασίες και θα αυξήσουν την πιθανότητα βροχόπτωσης ακόμα και χιονόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα φαινόμενα που θα διαρκέσουν δύο με τρεις μέρες, θα είναι πολύ ηπιότερα εκείνων που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα κινηθούν γύρω από το μηδέν.

Φωτο: Ευτυχία Πλαζουμίτη
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/1930--17492/feed/
<![CDATA[«Εθελοντική Αιμοδοσία μια πράξη Αγάπης» για να κάνουν και άλλες ανθρώπινες καρδιές να χτυπούν.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/aimodosia----17488/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/aimodosia----17488/#comments +Fri, 13 Jan 2017 12:45:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/aimodosia----17488/ «Εθελοντική Αιμοδοσία μια πράξη Αγάπης» για να κάνουν και άλλες ανθρώπινες καρδιές να χτυπούν.

]]>
 «Εθελοντική Αιμοδοσία μια πράξη Αγάπης» για να κάνουν και άλλες ανθρώπινες καρδιές να χτυπούν.

Το Σωματείο η Φιλαδέλφεια, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 9:30 π.μ.
 
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για να κάνουν και άλλες ανθρώπινες καρδιές να χτυπούν.
 
Με σλόγκαν «Η Φιλαδέλφεια δίνει ζωή, είναι στο αίμα της!», σας περιμένουμε όλους με χαρά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017,όπου κινητή μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου θα στηθεί στις εγκαταστάσεις μας από της 09:30 έως της 13:00, για να πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες.
 
Ακόμη ως Κοινωνικό Σωματείο, η Φιλαδέλφεια και έχοντας ως στόχο να παροτρύνει τον άνθρωπο να ενδιαφερθεί για τον συνάνθρωπο του, πραγματοποιεί επί σειρά ετών αιμοδοσίες, γνωρίζοντας την αξία της προσφοράς αίματος σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6972 304 034. 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/aimodosia----17488/feed/