Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/ put the rss description here. +Sun, 26 Mar 2017 08:38:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Μπουτάρης: Να καταργηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τη σημερινή μορφή στη Θεσσαλονίκη]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/boutaris-25-18565/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/boutaris-25-18565/#comments +Sun, 26 Mar 2017 08:38:00 +0300 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/boutaris-25-18565/ Μπουτάρης: Να καταργηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τη σημερινή μορφή στη Θεσσαλονίκη

]]>
 Μπουτάρης: Να καταργηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τη σημερινή μορφή στη Θεσσαλονίκη.

Την κατάργηση της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, και να πάρει μια άλλη μορφή, με παράλληλη γιορτή στη νέα παραλία, πρότεινε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε αυτή την άποψη και στη διάρκεια της παρέλασης, όσο βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων, συνομιλώντας με βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για τη σύνθεση της παρέλασης, και σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε πως «την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι, όμως κάποιος πρέπει να βγει και να το πει δημόσια».
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/boutaris-25-18565/feed/
<![CDATA[130 θέματα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης [27/3/2017]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/130-hmerisia-diatax-18557/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/130-hmerisia-diatax-18557/#comments +Sat, 25 Mar 2017 20:48:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/130-hmerisia-diatax-18557/    130  θέματα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης [27/3/2017]

]]>
  130  θέματα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης [27/3/2017]

Με 130 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 16.00, η 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος).
 
            Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
 • Έγκριση Υπαγωγής στη Ρύθμιση Οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία (Άρθρο 79 Ν. 4316/2014)
 • Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα εθελοντών «Let's Do It Greece»
 • Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων»
 • Απολογισμός έτους 2016 του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης»
 • Έγκριση εκτέλεσης και τρόπου δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση και Επισκευή πλατειών, πεζοδρόμων και υπαίθριων αθλητικών χώρων Δήμου Θεσσαλονίκης»
 • Διοργάνωση εκθέσεων και δράσεων του Τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουλίου 2017
 • Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου με μεθόδους διαχείρισης ομβρίων υδάτων»
 • Πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο των φεστιβάλ Comicon, In Edit και Animasyros
 • Διοργάνωση θεματικού εργαστηρίου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος URBACT III (Arrival Cities) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • Έγκριση του ετήσιου προγραμματισμού δράσεων του Αυτοτελούς Τμήματος Εθελοντισμού Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας έτους 2017
 • Συνδιοργάνωση του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» (Πέλλα- Θεσσαλονίκη) και των αγώνων δρόμου 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων και δρόμων υγείας 5.000 μ. και 10.000 μ.
 
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα γίνει η παρουσίαση του απολογισμού για τη διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Χριστούγεννα Μαζί 2016».
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/130-hmerisia-diatax-18557/feed/
<![CDATA[Street Food Festival στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/street-food-festival--18548/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/street-food-festival--18548/#comments +Fri, 24 Mar 2017 14:54:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/street-food-festival--18548/   Street Food Festival στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

]]>
 Street Food Festival στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει το 1st Thessaloniki Street Food Festival το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, από τις 10 π.μ μέχρι και τις 10 μ.μ., στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 
 
Μια μεγάλη εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τί είναι το Thessaloniki Street Food Festival?
Η ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.
 
            Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της.  Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!

Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις. Για 2 μέρες θα ζωντανέψει  ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!
 
Μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου, σ’ αυτή την προσπάθεια μας πρέπει να ευχαριστήσουμε το χορηγό εκπαίδευσης (#learntocooksponsor) Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ που στηρίζει την προσπάθεια μας και θα βρίσκεται εκεί με workshops μαγειρικής, διατροφολογίας και θα παρουσιάσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα! 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/street-food-festival--18548/feed/
<![CDATA[Σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής από τον Στέλιο Καλαθά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/stelios-kalathas-dialektiki-18542/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/stelios-kalathas-dialektiki-18542/#comments +Fri, 24 Mar 2017 12:33:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/stelios-kalathas-dialektiki-18542/ Σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής από τον Στέλιο Καλαθά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

]]>
 Σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής από τον Στέλιο Καλαθά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Στέλιος Καλαθάς και η Συναισθηματική Διαλεκτική σας προσκαλούν στο μονοήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στη 1 Απριλίου και ώρα 11.00 - 15.00. 

Ο Στέλιος Καλαθάς μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο έχει δημιουργήσει τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης "Συναισθηματική Διαλεκτική".

Μέσα από τους κώδικες της υποκριτικής μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας και να επικοινωνούμε ουσιαστικά με τους γύρω μας!

Στο μάθημα διδάσκονται ασκήσεις ενδυνάμωσης προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης, υποκριτική, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, σωστή επικοινωνία, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι, διαχείριση συναισθημάτων και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.

Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων και της εσωτερικής αναζήτησης και ανάπτυξης! 
Το σεμινάριο αφορά νέους αλλά και παλιούς φίλους!

Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες.
Ώρες 11.00 - 15.00 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2.

Κόστος συμμετοχής : 30 ευρώ (για εργαζόμενους), 25 ευρώ (για ανέργους και φοιτητές).

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε το 6946 105520.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/stelios-kalathas-dialektiki-18542/feed/
<![CDATA[ Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kolimviririo-posidoneio-18530/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kolimviririo-posidoneio-18530/#comments +Thu, 23 Mar 2017 15:30:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kolimviririo-posidoneio-18530/  Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

]]>
 Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

Τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες για την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ποσειδώνιου κολυμβητηρίου οι οποίες είχαν διακοπεί, θα ξεκινήσουν και πάλι, έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΓΓΑ  αναφέρει ότι οι εργασίες σταμάτησαν λόγω κάποιων τεχνικών ζητημάτων και επισημαίνεται ότι στόχος είναι η παράδοση του κολυμβητηρίου στους αθλητές. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ έδωσαν τις απαραίτητες εγκρίσεις και : “οι εργασίες θα συνεχιστούν με στόχο την όσο τον δυνατόν συντομότερη παράδοση του έργου στην αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης, για την οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή της στην αθλητική εγκατάσταση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα δοθεί στην αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο που θα πληροί τις προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. “Σχετικά με όσα διαδίδονται από κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε, η απάντηση θα δοθεί με την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου απόλυτα σύμφωνου με τις διεθνείς πλέον προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που είχε μείνει χωρίς την αναγκαία συντήρηση επί σειρά δεκαετιών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του την έντονη ανησυχία του πως το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό και δεν θα παραδοθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία είχε εκφράσει στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9” ο ομοσπονδιακός προπονητής και επιστημονικός συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Τάσος Παπαδόπουλος. “Οι 8 μήνες εκπνέουν και τελικά το μόνο που έγινε είναι να καταστρέψουν τις υφιστάμενες υποδομές. Και να θέλουμε τώρα να το ανοίξουμε δεν μπορούμε. Ο εργολάβος παραιτήθηκε. Μας είπε ο ίδιος δεν πληρώθηκε κάποια τιμολόγια και έκανε παύση εργασιών και περιμένει τώρα από τη Γενική Γραμματεία” είχε πει ο κ. Παπαδόπουλος.

Το Ποσειδώνιο αποτελεί το μεγαλύτερο κολυμβητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και τόπος προπόνησης 20.000 ατόμων την ημέρα. “Τώρα περιμένουμε ένα θαύμα. Ο εργολάβος δεν έχει εμφανιστεί, η Γενική Γραμματεία υπόσχεται ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Αναμένουμε μία επίσημη απάντηση” τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης ο οποίος είχε επισημάνει ότι χιλιάδες μαθητές και αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό αναγκάζονται να συνωστίζονται στο Εθνικό κολυμβητήριο.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή και επιστημονικό συνεργάτη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αθλητικοί παράγοντες και αθλητές έχουν προγραμματίσει, για την 1η Απριλίου, αγώνες με αίτημα να ανοίξει το Ποσειδώνιο.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kolimviririo-posidoneio-18530/feed/
<![CDATA[Το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/pasxalino-orario-18525/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/pasxalino-orario-18525/#comments +Thu, 23 Mar 2017 10:05:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/pasxalino-orario-18525/ Το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη

]]>
 Το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργούν από την Κυριακή των Βαΐων (9/4).

Την ημέρα εκείνη τα καταστήματα θα είναι ανοικτά 11:00-18:00.
.
Βάσει της ανακοίνωσης του ΕΣΘ, στις 6 και 7 Απριλίου η αγορά στον νομό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 8 του μηνός τα εμπορικά καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά στις 6 το απόγευμα.
/
Τη Μεγάλη Εβδομάδα το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
Μεγάλη Δευτέρα 10/4: 10:00-21:00
Μεγάλη Τρίτη 11/4: 10:00-21:00
Μεγάλη Τετάρτη 12/4: 10:00-21:00
Μεγάλη Πέμπτη 13/4: 10:00-21:00
Μεγάλη Παρασκευή 14/4: 13:00-19:00
Μεγάλο Σάββατο 15/4: 10:00-16:00
Κυριακή του Πάσχα 16/4 κλειστά
Δευτέρα 17/4 κλειστά.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/pasxalino-orario-18525/feed/
<![CDATA[Παγκόσμια Διάκριση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/apth-diakrisi-arxitekton-18505/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/apth-diakrisi-arxitekton-18505/#comments +Wed, 22 Mar 2017 10:27:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/apth-diakrisi-arxitekton-18505/   Παγκόσμια Διάκριση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

]]>
 Παγκόσμια Διάκριση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

Παγκόσμια Διάκριση στον Διαγωνισμό «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY AWARDS» απέσπασαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Αλίκη Βαϊνά και Ειριάννα Βαϊνα για τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «MATERIA REDIVIVA: ύλη εκτεινόμενη στον χρόνο». Η εργασία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Student category» μεταξύ 112 συνολικών υποψηφιοτήτων.
 
Η Διπλωματική Εργασία των φοιτητριών εκπονήθηκε, το 2016, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Μαρίας Βογιατζάκη.
 
Τo «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY» είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και ακαδημαϊκούς που προωθεί την ανταλλαγή ιδεών. Από το 2006 έχει διοργανώσει και συμπληρώσει 24 διαγωνιστικούς κύκλους για την ανάδειξη των καλύτερων αρχιτεκτονικών πρότζεκτ. Ο οργανισμός «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY» έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.
 
Στον Διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 13/2/2017 συμμετείχαν 17 χώρες από όλον τον κόσμο, όπως Λιθουανία, Ινδία, Βραζιλία, Ομάν, Ιράν, ΗΠΑ κ.α.
 
Περίληψη Εργασίας
 
Παρελθόν, παρόν και μέλλον δεν αντιμετωπίζονται σαν ανεξάρτητες σφαίρες αλλά συγχρονικά, επιχειρώντας μία πειραματική επανάχρηση. Έχουμε συχνά την εντύπωση πως το παρελθόν δεν μπορεί να επιβιώσει στο παρόν, παρά μόνο ως επιλεγμένο συμβολικό δείγμα μιας άλλης εποχής, επιφέροντας έτσι και την ισοπέδωση του παλίμψηστου της αρχιτεκτονικής. Επιλέγουμε να απαγκιστρωθούμε από τις δυαδικές σχέσεις διαχείρισης του παρελθόντος. Το κτίριο παύει να είναι προϊόν μίας μόνο εποχής και ενός μόνο Δημιουργού, αλλά γίνεται αντιληπτό ως ένα ατελείωτο έργο, υπό επεξεργασία, από πολλούς δημιουργικούς παράγοντες. Αυτή η συμβίωση γίνεται σχεδιαστική πράξη στο παλιό συγκρότημα παραγωγής αρσενικού του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Οι αρχαίοι άφησαν κληροδότημα στο έδαφος μεταλλουργικά κατάλοιπα, γνωστά και ως σκωριές με βαρέα μέταλλα υψηλής επικινδυνότητας. Αυτό αποτέλεσε ένα σχετικά έτοιμο επεξεργασμένο απόθεμα για περαιτέρω αξιοποίηση σε ύστερους χρόνους, όταν αποκτήθηκε η κατάλληλη τεχνογνωσία. Το συγκρότημα, στο σενάριο αυτής της διπλωματικής, όπως συνηθίζει ανά τους αιώνες, αναγεννάται χάρη στις δυνατότητες της ίδιας του της ύλης. Συγκεκριμένα, προτείνεται το μεταλλευτικό απόθεμα να αδρανοποιηθεί με χημικές διαδικασίες της Στερεοποίησης-Υαλοποίησης, με αποτέλεσμα την απορρύπανση της περιοχής και ένα νέο κύκλο ζωής του υλικού, το οποίο δομεί εκ νέου την ιστορία του και να συμπληρώνει τους ερειπωμένους τοίχους. Η προτεινόμενη χρήση είναι Κέντρο Υλικών, με ερευνητική δραστηριότητα, βιομηχανική παραγωγή πιλοτικής κλίμακας, υλικοθήκη και εκθεσιακό χώρο με υποστηρικτικές χρήσεις. Χρησιμοποιήθηκε το ψηφιακό εργαλείο της προσομοίωσης ρευστού για να επιτευχθεί η ροϊκή μορφή που συνομιλεί με το ανάγλυφο και τα υπάρχοντα κτίρια.
 
Η Αλίκη Βαϊνά αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ τον Απρίλιο του 2016 και τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. H Ειριάννα Βαϊνα αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ το 2016 και τώρα εργάζεται για πρακτική άσκηση στο Παρίσι. 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/apth-diakrisi-arxitekton-18505/feed/
<![CDATA[Παιδιά με σύνδρομο Down αγκάλιασαν τον Λευκό Πύργο]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-down--18503/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-down--18503/#comments +Tue, 21 Mar 2017 17:11:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-down--18503/   Παιδιά με σύνδρομο Down αγκάλιασαν τον Λευκό Πύργο

]]>
Παιδιά με σύνδρομο Down αγκάλιασαν τον Λευκό Πύργο
,
Δεκάδες παιδιά με σύνδρομο Down μαζί με τους γονείς, τους φίλους και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και παίκτες του ΠΑΟΚ, ένωσαν τα χέρια για να "αγκαλιάσουν" τον Λευκό Πύργο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, διεκδικώντας το σπάσιμο των στερεοτύπων και την αποδοχή τους από την κοινωνία. Μαζί τους ήταν και ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Γονιδιώματος, Στυλιανός Αντωναράκης, ο οποίος καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down το 2006.

"Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι οι συνάνθρωποι μας που έχουν σύνδρομο Down είναι λίγο διαφορετικοί από εμας αλλά αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας. Η Ημέρα του Συνδρόμου Down έχει καθιερωθεί για να μπορούμε να εντάξουμε τους συνανθρώπους μας αυτούς στην κοινωνία μας, να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ύπαρξη του συνδρόμου Down και στην υποχρέωση που έχουμε να βοηθήσουμε και τα παιδιά και τις οικογένειες και τους ενήλικες με σύνδρομο Down. Να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εκπαίδευσή τους , την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της έρευνας και στο τέλος να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε. Η Ημέρα του Συνδρόμου Down είναι μια κοινωνική πίεση και στον ιατρικό κόσμο και στον ερευνητικό κόσμο και στον κόσμο της πολιτικής και στον κόσμο της οικονομίας ώστε να πετύχουμε περισσότερα για το σύνδρομο Down" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αντωναράκης.

Πατέρας ενός 17χρονου με σύνδρομο Down, ο Σταύρος Τσιφλίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: "Όταν γεννήθηκε το παιδί, μού είπαν να το αφήσω να πεθάνει ή να το αφήσω σε ένα ίδρυμα. Το περίεργο βλέμμα, το σχόλιο, το κουτσομπολιό είναι για μας τους γονείς και για τα ίδια τα παιδιά που το αντιλαμβάνονται ανασταλτικός παράγοντας του να βγεις έξω να πας μια βόλτα. Βγαίνω εγώ με το παιδί μου βόλτα και όταν θα το κοροϊδέψουν, δεν θα θέλει να ξαναβγεί. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος ότι τα παιδιά μας δεν κολλάνε στους άλλους σύνδρομο Down. Ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι είναι επιθετικά τα παιδιά με Down και ότι μπορεί να κάνουν κάτι κακό και να πειράξουν τα άλλα παιδιά. Αυτό πρέπει να καταρριφθεί. Αυτές οι προσπάθειες που κάνουμε εδώ έχουν σκοπό να καταρρίψουμε ταμπού και τέτοια στερεότυπα. Σήμερα εδώ, αγκαλιάζοντας τον Λευκό Πύργο αγκαλιάζουμε και την πόλη και περιμένουμε από αυτήν να ανταποδώσει αυτή την αγκαλιά και να αποδεχτεί τα άτομα με σύνδρομο Down μέσα στην αγκάλη της, ώστε να έχουμε μία κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες. Ο σκοπός ύπαρξης του Συλλόγου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλων των εκδηλώσεων είναι η ομαλή ένταξη στον κοινωνικό ιστό και η αποδοχή και από την υπόλοιπη κοινωνία".
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-down--18503/feed/
<![CDATA[Κρασί και Θέατρο στο Θέατρο Τ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/theatro-t-krrasi-18495/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/theatro-t-krrasi-18495/#comments +Tue, 21 Mar 2017 09:01:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/theatro-t-krrasi-18495/  Κρασί και Θέατρο στο Θέατρο Τ

]]>
 Κρασί και Θέατρο στο Θέατρο Τ

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη, η θεατρική ομάδα ΠΡΟΣΕΧΩΣ SUBWAY, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οργανώνει στο Θέατρο Τ μια ξεχωριστή βραδιά για τους φίλους του κρασιού και του θεάτρου.
 
Πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η Γαλλία. Θέμα της βραδιάς, η αξία του να μοιραζόμαστε. Να μοιραζόμαστε στιγμές της ζωής μας μαζί με άλλους.
 
Η βραδιά ξεκινά στις 19:00 με γευσιγνωσία των κρασιών της Άνοιξης με τη χημικό-οινολόγο Μάγδα Ιακωβίδου, η οποία παρουσιάζει 3 λευκά και 3 ροζέ κρασιά από δημοφιλείς γαλλικές ποικιλίες σταφυλιών. Στη γευσιγνωσία συμμετέχουν τα οινοποιεία: Κτήμα ΑΛΦΑ, Κτήμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, Κτήμα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Chateau NICOLAZARIDI, Κτήμα ΜΟΥΣΩΝ και Κτήμα ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ.  Μέσα από τη γευσιγνωσία, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών Sauvignon Blanc, Viogner, Chardonnay, Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, μαθαίνουν να παρατηρούν, να μυρίζουν, να δοκιμάζουν και να περιγράφουν το κρασί και εισάγονται σε βασικές αρχές food & wine pairing.
 
Μετά τη γευσιγνωσία, ακολουθεί η παράσταση BurnBabyBurn της Γαλλίδας Carine Lacroix, μια ιστορία για τη σημασία του να μοιράζεσαι ακόμα και τη μοναξιά σου μαζί με κάποιον.
 
Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο Τ, απολαμβάνουμε μαζί μια ιδιαίτερη οινική και θεατρική βραδιά. Σας περιμένουμε!
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία event: Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
Ώρα έναρξης γευσιγνωσίας: 19:00 (διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά)
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων
Γευσιγνωσία: 5€
Παράσταση: 10€ (γενική είσοδος) | 8€ (φοιτητών, ανέργων & ατέλειες)
*Ισχύουν και ενιαία εισιτήρια 14€ (γενική είσοδος) & 12€ (μειωμένο)
**Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 6937 042 031.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/theatro-t-krrasi-18495/feed/
<![CDATA[«Δεν είναι όπως στην τηλεόραση»: Stand Up Comedy στο Μαιευτήριο]]> http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-stand-up-comedy--18489/ http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-stand-up-comedy--18489/#comments +Mon, 20 Mar 2017 20:28:00 +0200 36 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-stand-up-comedy--18489/   «Δεν είναι όπως στην τηλεόραση»: Stand Up Comedy στο Μαιευτήριο


]]>
 «Δεν είναι όπως στην τηλεόραση»: Stand Up Comedy στο Μαιευτήριο

Μια παράσταση stand-up comedy, έξω από τα συνηθισμένα. Ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος και ο Πάρις Ρούπος μοιράζονται εναλλάξ τη σκηνή, καθώς και τις πιο σκοτεινές τους σκέψεις πάνω σε θέματα της καθημερινότητας, τη σχέση τους με τον πατέρα τους, τις εμπειρίες τους με τα ταξί και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά και μπορούν να πάρουν άλλη διάσταση.
 
Ακούγεται σοβαρό... αλλά θα είναι αστείο. Μια φρέσκια ματιά στην κωμωδία που δεν είναι όπως στην τηλεόραση. Κλείστην και έλα να τους δεις! Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία!

Φιλική συμμετοχή: Βαγγέλης Μουλαράς & Στέφανος Ζεν

Mαιευτήριο Comedy Club, Βαλαωρίτου 19, εντός στοάς, 2ος όροφος
Σάββατο 25 Μαρτίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισόδου 6€
Κρατήσεις: 6941490402

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-stand-up-comedy--18489/feed/