Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/ put the rss description here. +Mon, 29 May 2017 11:13:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Αποτελέσματα 2ης ψηφοφορίας για τα Βραβεία Κοινού. 6 χιλιάδες ψήφοι για 83 παραστάσεις.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2h-apotelesmata-19401/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2h-apotelesmata-19401/#comments +Mon, 29 May 2017 11:13:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2h-apotelesmata-19401/   Αποτελέσματα 2ης ψηφοφορίας για τα Βραβεία Κοινού. 6 χιλιάδες ψήφοι για 83 παραστάσεις.

]]>
 Αποτελέσματα 2ης ψηφοφορίας για τα Βραβεία Κοινού. 6 χιλιάδες ψήφοι για 83 παραστάσεις.

Χθες βράδυ Κυριακής ολοκληρώθηκε η 2η μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία που αφορούσε θεατρικές παραστάσεις [πρεμιέρες] που παρουσιάστηκαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη περίοδο Φεβρουαρίου – Μαίου 2017 για τα βραβεία Κοινού.
,
Η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού ξεπέρασε κάθε μας πρόβλεψη. 6.011 ψήφοι καταγράφηκαν στην φόρμα συμμετοχής [για να καταλάβετε τη διαφορά η 1η ψηφοφορία συγκέντρωσε 2221 ψήφους] και 856 e-mails. Ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός καθώς μιλάμε για επιλογή θεατρικών παραστάσεων και όχι κλήρωση κάποιων δώρων, η συμμετοχή με ανταποδοτικά κοκ. Το ενδιαφέρον ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες, συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια του 4ημέρου και κορυφώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής με μια μικρή καθυστέρηση στο κλείσιμο της «κάλπης» καθώς το τελευταίο μισάωρο περισσότεροι από 350 επισκέπτες ψήφιζαν και ήταν αδύνατο να διακόψουμε τη διαδικασία. Τελικώς ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
.
Την ψηφοφορία παρακολουθούσαν ανελλιπώς εκατοντάδες καθημερινά σημειώνοντας και ρεκόρ επισκεψιμότητας. Η σελίδα αυξήθηκε κατά 45% και τη συγκεκριμένη δημοσίευση της ψηφοφορίας, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες επισκέπτες στο 4ήμερο που βρισκόταν σε εξέλιξη. Εκατοντάδες δε ήταν και οι κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
.
Συμπερασματικά διαπιστώνουμε πως το κοινό αγαπά τις ψηφοφορίες που πρώτη η Κουλτουρόσουπα καθιέρωσε πριν 6 χρόνια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτές οι ψηφοφορίες αφορούν πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας. Ένας άπα αυτούς είναι και τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης που καθιερώσαμε και με πολλή χαρά απονέμουμε τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση σας.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3ης ψηφοφορίας θυμίζουμε:
-Οι 3 πρώτες παραστάσεις σε ψήφους από τις δυο ψηφοφορίες, σύνολο 6, παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για την 3η και τελευταία ψηφοφορία. Για τις τέσσερις κενές θέσεις [6 έως 10] που απομένουν, συμπληρώνουν παραστάσεις που ψηφίστηκαν περισσότερο και από τις δυο ψηφοφορίες, επιπλέον και των e-mails.

-Τρίτη 30/5.2017 θα ανακοινωθούν οι 10 παραστάσεις που θα συμμετάσχουν στην 3η και τελευταία ψηφοφορία [θα διεξαχθεί Πέμπτη 1 έως Κυριακή 4 Ιουνίου], όπου σε αυτή τη ψηφοφορία το θεατρόφιλο κοινό ψηφίζει τους ΝΙΚΗΤΕΣ για τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ.

-Τρίτη 6/6.2017 ανακοινώνονται ΟΛΕΣ οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Βραβείων Κοινού & Κριτικής Επιτροπής.

-Νικητές των Βραβείων Κοινού είναι συνάρτηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ΚΑΙ πραγματικών ψηφοδελτίων και θα ανακοινωθούν τη μεγάλη βραδιά της Απονομής των 7ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον.
 
Μείνετε συντονισμένοι στο Kulturosupa.gr
.
Συγχαρητήρια σε όλους.
.
Μετά από τη καταμέτρηση φόρμας συμμετοχής και 856 e-mails που λάβαμε τα αποτελέσματα της 2ης ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
 
[οι 3 παρακάτω πρώτες σε ψήφους παραστάσεις, περνάνε αυτόματα στη 3η και τελική ψηφοφορία]

902 ΨΗΦΟΙ

1. «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ» THE MUSICAL. Κείμενο / Σκηνοθεσία / Χορογραφίες: Στεφάνου Μαρία. Πρεμιέρα: 02/03. Μέγαρο Μουσικής.
 

859 ΨΗΦΟΙ

2. «Ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΊΝΙΣΜΟΡ» του Μάρτιν Μακ Ντόνα. Σκηνοθεσία: Σπύρος Αθηναίου. Πρεμιέρα: 10/03. Studio Vis Motrix.
 

846  ΨΗΦΟΙ

3.  «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» του Νικολάι Γκόγκολ, Πολιτεία Θεάτρου.  Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή. Πρεμιέρα 11/2. Πολιτεία Θεάτρου.        
 
΄΄
===============================================================
[για τις 4  θέσεις [6 έως 10] που απομένουν της  10άδας, θα συμπληρώσουν οι περισσότερες σε ψήφους παραστάσεις 1ης και 2ης ψηφοφορίας. Αύριο Τρίτη η ανακοίνωση της 10άδας.]
 
823 ΨΗΦΟΙ
4. «ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ» του Έντουαρντ Άλμπερτ. Σκηνοθεσία: Χριστίνα Μαγκάκη. Με τον Γρηγόρη Μήτα. Πρεμιέρα: 17/03. Θέατρο Φλέμινγκ.
 
'
477 ΨΗΦΟΙ
5. «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ» του Στέλιου Βραχνή. Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής. Απο την Ομάδα Θεάτρου Άνευ Όρων. Πρεμιέρα: 17/03. Θέατρο Σοφούλη.
 

428 ΨΗΦΟΙ

6.  «Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΩ» του Ζαν Ζιρωντού. Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή. Πρεμιέρα 11/2. Πολιτεία Θεάτρου.

288 ΨΗΦΟΙ

7.  «ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ». Μουσική-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης. Με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Πρεμιέρα: 21/04. Μονή Λαζαριστών.    
 
250 ΨΗΦΟΙ
8.  «ΌΨΕΙΣ» των Άγγελου Κάλφα, Χρύσας Τσιακίρη. Πρεμιέρα: 01/03. Θέατρο Αυλαία.               
 

201 ΨΗΦΟΙ

9. «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΕΣ» των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου. Σκηνοθεσία: Μαρία Λαφτσίδου. Πρεμιέρα: 21/04. Θέατρο Αυλαία.             
 

183 ΨΗΦΟΙ

10.  «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» της Γασμίνα Ρεζά. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Με τους: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου. Πρεμιέρα: 16/04. Θέατρο Αριστοτέλειον.
 
.
Θυμίζουμε οι 3 παραστάσεις που έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τρίτη και τελική ψηφοφορία μετά τα αποτελέσματα της 1ης ψηφοφορίας [αφορούσε πρεμιέρες Σεπ’ 2016 – Ιαν’ 2017], είναι:
560 ΨΗΦΟΙ - «ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ» του Jean Poiret. Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος. Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης – Θεατρική Έρευνα. Πρεμιέρα: 8/12. Θέατρο Αθήναιον.
301 ΨΗΦΟΙ - «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» του Κώστα Ταχτσή. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου. ΚΘΒΕ. Πρεμιέρα 7/10. Μονή Λαζαριστών.
299  ΨΗΦΟΙ - «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑ ΔΕΜΒΡΙΕΝΤΕΣ» των Μυλωνά & Ροβέρτου. Σκηνοθεσία: Βαγ. Ηλιάδης. Πρεμιέρα 5/12. Θέατρο Ταξίδι Ονείρου.
(Ολα τα αποτελέσματα της 1ης ψηφοφορίας, εδώ)
'

Αύριο Τρίτη 30/5/2017 ανακοίνωση τελικής 10άδας υποψήφιων παραστάσεων για τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ.

 
Επόμενη και τελευταία ψηφοφορία αφορά την ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ [10άδα] όσων παραστάσεων υπερψηφίστηκαν στις 2 προηγούμενες ψηφοφορίες.
 

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΙΚΗΤΗ.
 
Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας [3ης] ψηφοφορίας, οι 10 υποψήφιες παραστάσεις για τα 3 Βραβεία Κοινού μαζί με όλες τις υποψηφιότητες της Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 6 Ιούνιου.  
 
Νικητές των 3 Βραβείων Κοινού είναι συνάρτηση 3 ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και κανονικών ψηφοδελτίων και θα το ξέρουμε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον.
 
Ακολουθούν:
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, διπλές προσκλήσεις κ.α. για τα 7α θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 206/17,  θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι : ΕΔΩ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016/17.
ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ
------
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ = FACEBOOK PAGES ΕΔΩ
------
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ  FACEBOOK ΕΔΩ
------
Θ.Κ.Θ: ΣΕΛΙΔΑ KULTUROSUPA.GR - ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΛΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΚ ΕΔΩ
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2h-apotelesmata-19401/feed/
<![CDATA[Russian Ballet Theater: «Ωραία Κοιμωμένη» σε καλοκαιρινή περιοδεία 2017 (πρόγραμμα)]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/russian-ballet-theater-19396/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/russian-ballet-theater-19396/#comments +Sun, 28 May 2017 19:54:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/russian-ballet-theater-19396/  Russian Ballet Theater: «Ωραία Κοιμωμένη» σε καλοκαιρινή περιοδεία 2017 (πρόγραμμα)

]]>
Russian Ballet Theater: «Ωραία Κοιμωμένη» σε καλοκαιρινή περιοδεία 2017 (πρόγραμμα).

Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου - κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky- με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας, από τις 18 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2017.

Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα «Λίμνη των Κύκνων» (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015) και «Καρυοθραύστης» (Δεκέμβριος 2016), καθώς και την πετυχημένη περιοδεία «Η Λίμνη των Κύκνων» (καλοκαίρι 2016) σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα φημισμένα Russian Ballet Theater με 25 κορυφαίους χορευτές παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.


Η «Ωραία Κοιμωμένη» έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το σημαντικότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Rudolf Nureyev στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του George Balanchine (στο περίφημο Θέατρο Μαρίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Covent Garden (με την Margot Fonteyn στο ρόλο της Αυγής) το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορική χορογραφία του Πετιπά βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Charles Perault την «Ωραία του κοιμώμενου δάσους» (1697). Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της Πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί οι όμορφες νεράιδες και τα ξωτικά, που καταφθάνουν φέρνοντας δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι. Η κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν προσκλήθηκε στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η Πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι της χρόνια, η Μάγισσα ρίχνει τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο. Μετά από εκατό χρόνια, ο ενάρετος Πρίγκιπας της δίνει το πολυπόθητο φιλί και εκείνη ξυπνά. Η βασιλική αυλή γιορτάζει την αγάπη τους και τελούνται οι γάμοι τους.Τα Russian Ballet Theater ιδρύθηκαν το 2000 και εξελίχθηκαν ως το πλέον ανερχόμενο συγκρότημα κλασικού χορού. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα).Πρόγραμμα περιοδείας:


Τρίτη 18 Ιουλίου: Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου

Τετάρτη 19 Ιουλίου: Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Πέμπτη 20 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Παρασκευή 21 Ιουλίου: Κηποθέατρο Παπάγου

Σάββατο 22 Ιουλίου: Βεάκειο Θέατρο, Πειραιά

Κυριακή 23 Ιουλίου: Θέατρο Κάστρου Καλαμάτα

Τρίτη 25 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία

Τετάρτη 26 Ιουλίου: Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Πέμπτη 27 Ιουλίου: Θέατρο Ε.Η.Μ. – Φρόντζου, Ιωάννινα

Παρασκευή 28 Ιουλίου: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 29 Ιουλίου: Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μ. Μερκούρη"

Κυριακή 30 Ιουλίου: Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς", Αίγιο

Τετάρτη & Πέμπτη 2, 3 Αυγούστου: Δημοτικό Κηποθέατρο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης"

Παρασκευή 4 Αυγούστου: Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά

Σάββατο 5 Αυγούστου: Φορτέτζα, Ρέθυμνο

Προπώληση εισιτηρίων:
www.viva.gr, www.artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ.

=============================================

Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 – Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ & ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ -KΛΙΚ ΕΔΩ
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/russian-ballet-theater-19396/feed/
<![CDATA[Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης: Όλα τα βραβεία, όλοι οι νικητές, όλων των απονομών, έως τώρα. [Αρχείο]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/theaika-kulturovraveia-thess-arxeio-19394/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/theaika-kulturovraveia-thess-arxeio-19394/#comments +Sun, 28 May 2017 13:19:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/theaika-kulturovraveia-thess-arxeio-19394/ Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης: Όλα τα βραβεία, όλοι οι νικητές, όλων των απονομών, έως τώρα. [Αρχείο]

]]>
Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης: Όλα τα βραβεία, όλοι οι νικητές, όλων των απονομών, έως τώρα. [Αρχείο]

Όλα τα βραβεία των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης από την έναρξη τους έως και σήμερα. Από τη πρώτη θεατρική περίοδο 2010/11 μέχρι τα 6α ΘΚΘ 2016  και λίγο πριν τα 7α που θα απονεμηθούν 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον. Επιπλέον: οι «πρωταθλητές» βραβείων, παραστάσεις με τα περισσότερα βραβεία και παραστάσεις με τις περισσότερες υποψηφιότητες. Ένα αρχείο βραβείων που θα ανανεώνεται προσθέτοντας νέους τροπαιούχους μετά από κάθε απονομή.  

,

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

2011
«ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» του Πέτρου Ζούλια. Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Πρεμιέρα 8/10/2010, θέατρο Εγνατία.
Ως κορυφαίες παραστάσεις τιμητικά επισημάνθηκαν: «ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΙΜΕ» του Π. Μπρατάκου. Σκην. Γιάννης Ρήγας. «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» του Θ. Ψύρρα. Σκην. Δήμος Αβδελιώδης. «ΚΡΥΦΟ ΔΩΜΑΤΙΟ» της Κ. Φρεσέτ. Σκην. Χριστίνα Χατζηβασιλείου. «ΛΑ ΠΟΥΠΕ» του Β. Χατζηγιαννίδη. Σκην. Άννα Κοκκίνου. «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» της Μ. Ιορδανίδου. Σκην. Σωτήρης Χατζάκης. «ΦΟΥΡΚΕΤΑ» της Ε. Γκασούκα. Σκην. Ελένη Γκασούκα. «ΜΕΘΟΔΟΣ GRŐNHOLM» του Χ. Γκαλθεράν. Σκην. Διαγόρας Χρονόπουλος.
.
2012
«ΌΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΘΕΙΣ» του Δημήτρη Δημητριάδη. Σκηνοθεσία Νίκος Σακαλίδης. Θίασος Ακτίς Αελίου. Πρεμιέρα 26/1/2012, θέατρο Ακτίς Αελίου.
Β’ «Η ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ» του Μόρις Πάνιτς. Σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας. Πρεμιέρα: 22/2/2012 θέατρο Αριστοτέλειον.
 
2013
«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» του Ιάκωβου Καμπανελλη. Σκηνοθεσία:  Σωτήρης Χατζάκης Κ.Θ.Β.Ε. Πρεμιέρα 14/12/2012, Βασιλικό Θέατρο.
Β’ «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» του John Priestley. Σκηνοθεσία Γρηγόρης Βαλτινός. Πρεμιέρα: 22/3/2013,  θέατρο Αριστοτέλειον.
 
2014:
«ΒΑΣΙΛΙΚΗ» της Βάσως Νικολοπούλου. Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα. Πρεμιέρα:  27/11/2013, Θέατρο Αυλαία.
Β’ «Η ΜΑΡΙΝΕΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΒΕΜΠΟ». Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Πρεμιέρα: 5/3/2014, Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
,
2015:
«Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ» του  Μάρτιν Μακ Ντόνα. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Πρεμιέρα 12/4/2014, θέατρο Αριστοτέλειον.
.
2016: «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» του Anthony Burges. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Πρεμιέρα 5/2/2016. Θέατρο: Αριστοτέλειον. Παραγωγή: Παπανδρέου Α.Ε.
 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
2011: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ: «ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΙΜΕ».
          Β’ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ :«DEJA VU»
2012: ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: «ΌΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΘΕΙΣ»
          Β’ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ: «ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΈΚΡΗΞΗ»
2013: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ: «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»
          Β’ ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ «ΆΓΡΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ».
2014: ΛΙΝΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ: «ΒΑΣΙΛΙΚΗ»
         Β’ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ: «Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ".
2015: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ»
2016: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ: «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»
 

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

2011: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ: «ΜΕΘΟΔΟΣ GRONHOLM»
Ως κορυφαίες ερμηνείες τιμητικά επισημάνθηκαν: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ: «ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΙΜΕ», ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: «ΓΑΛΑ», ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ: «ΦΩΤΑ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, ΚΛΑΚΕΤΑ», ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΣΗΣ:«ΓΑΛΑ».
.
2012: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: «Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ».
     '
Β’: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ: «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ».
.
2013: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΥΡΗΣ: «ΆΓΡΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ».
          
     Β’ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΜΣΙΑΡΗΣ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».
.
2014: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ».
     '
    Β’ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΚΧΕΣ».
.
2015: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ».
.
2016: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ: «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

2011: ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ: «ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Ως κορυφαίες ερμηνείες τιμητικά επισημάνθηκαν: ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ: «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ», ΑΝΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ: «ΛΑ ΠΟΥΠΕ», ΕΦΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ: «Η ΓΚΡΕΤΑ ΓΚΑΡΜΠΟ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ: «ΛΩΞΑΝΔΡΑ», ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ: «ΦΟΥΡΚΕΤΑ», ΛΥΔΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΚΑΜΙΛ ΚΛΟΝΤΕΛ», ΕΦΗ ΔΡΑΜΑΛΗ: «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟΝΤΑΚΑ».
.
2012: ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ: «Η 6Η ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ».
     '
   Β’ ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ: «ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ»
.
2013: ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ:  «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».
΄΄
       B’ ΝΑΝΤΙΑ ΔΑΛΚΥΡΙΑΔΟΥ, ΆΝΝΑ ΣΩΤΗΡΟΥΔΗ &  ΜΟΜΩ ΒΛΑΧΟΥ: «NORDOST»
 
2014: ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΒΑΣΙΛΙΚΗ»
 ''
        Β’ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ: «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ»
.
2015: ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ: «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»
.
2016: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ: «ΟΡΕΣΤΕΙΑ».
 

ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ:

2015: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ».
.
2016: ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ: «ΜΑΚΜΠΕΘ».
.

ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ:

2015: ΈΦΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ: «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.
.
2016: ΛΙΛΑ ΜΠΑΚΛΕΣΗ: «ΓΚΑΜΠΥ».
 

ΕΡΝΗΜΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ:

2011: «ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΙΜΕ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ [ΚΘΒΕ].
          Β’ «Η ΦΟΥΡΚΕΤΑ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΣΟΥΚΑ.
.
2012: «Η ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΩ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΕΤΡΟΣ  ΖΟΥΛΙΑΣ.
         Β’ «ΧΡΥΣΗ ΠΟΛΗ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ  ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ».
.
2013: «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ.
         Β’ «ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ 2.45 -  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.
       Β’ «ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» - ΣΚΗ. ΧΡΙΣ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.
2014: «ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΣ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΆΛΛΟΤΕ
         Β’ «ΓΚΟΛΦΩ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
         Β’ «Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ – ΚΘΒΕ
 ,
2015: «ALEXANDER THE GREAT. ROCK OPERA» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ.
,
2016: «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»  - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ.
 

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

2011: C. FOR CIRCUS: «Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ» & «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ».
          Β’ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ: «ΚΑΡΕΚΛΕΣ» ΤΟΥ ΙΟΝΕΣΚΟ.
          Β’ ΟΜΑΔΑ ΡΙSΚΟ: «Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟΝΤΑΚΑ» ΤΟΥ ΧΟΣΕ ΤΡΙΑΝΑ.
          Β’: TARIFA: «ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ».
.
2012: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ:  «ΦΟΒΟΣ»
.
2013 ECLIPSES GROUP THEATER: «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ» 
.
2014: ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ:  «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ»
.
2015 ΜΠΡΙΚΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ:  «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ».
.
2016: NO VAN THEATRE GROUP: «ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ»
 

ΤΟΠΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

2012: ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ
2012: ANGELUS NOVUS
2013: ΟΜΑΔΑ PERROS
2013: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ»
2014: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ
2014: PUSH YOUR ART COMPANY
2015 ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ - ΘΙΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΑΡΑ
2016: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ
 
ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
[ΜΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ].
2012: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»
2013: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: «Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ».
2014: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ: «ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ» & «ΜΠΕΤΤΥ».
2015: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ».
          & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «NAKED TRUTH».
2016: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ» 
 

ΣΚΗΝΙΚΑ:

2013: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ: «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ».
2014: ΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΒΑΣΙΛΙΚΗ»
2015: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΛΙΔΗ: «ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ»
2016: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ: «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»
 

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ:

2013: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ: «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ».
2014: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΣ: «CABARET»
2015: ΙΩΑΝΝΑ ΤΙΜΟΘΕΑΔΟΥ: «ALEXANDER THE GREAT. ROCK OPERA»
2016: CELEBRITY SKIN - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ: «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»
 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

2013: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ: «SUNSET LIMITED».
2014: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ: «ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ».
2015: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ: «ALEXANDER THE GREAT. ROCK OPERA»
2016: ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «ΓΚΑΜΠΥ»
 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:

2013: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ: «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ».
2014: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ: «CABARET»
2015: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ: «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ Η ΠΩΣ ΞΕΜΑΘΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ»
2016: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ: «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»
 

 ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ:

2015: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ»
2016: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ: «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»
 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

2016: «ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ» - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

2012: «ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ.
2013: «Η ΕΙΛΥΘΙΑ».  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΡΝΑΚΗΣ.
2014: «ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΠΑΣΙΜΠΑ - ΝΤΑ».  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ.
2015: «ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ».  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ.
2016: «ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ». ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ.
 

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

2012: «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ».  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΆΓΓΕΛΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ.
2013: «ALEXANDER ROCK OPERA».  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ
2014: «MEA CULPA». ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ.
2015: «Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ»  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
2016: «ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΙΑΤΑ». ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ
 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

2012: «Ο ΦΟΒΟΣ». ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ.
2013: «ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ»: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΡΑΤΖΟΣ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ».
2014: «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ»: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ.
2015: «ΓΥΜΝΗ ΠΑΓΙΔΑ»: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΑΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ
2016: «ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ». ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΆΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΦΑΣ.
 

TIMHTIKA BΡABEIA:

2015:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΒΑΛΤΙΝΟΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΑΚΗΣ ΓΙΣΓΑΚΗΣ
2016:

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΝΤΙΔΗΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ
 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ:

12

ΚΘΒΕ: έχει τιμηθεί με 12 βραβεία: Επαινος καλυτερης παράτασης, σκηνοθεσια Γιάννης Ρήγας, Β΄, καλ. ερμηνειας Γιάννης Καραούλης για το «Το Όνειρο το Χάιμε», σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις για το «Deja Vu»,  2011. Καλύτερη παράσταση της Χρονιάς για «Το μεγάλο μας Τσίρκο», Γυναικεία ερμηνεια, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Β’ ανρικης ερμηνειας Γιάννης Σαμσιάρης 2013, Άρτιας παράστασης για τη «Μικρή μας πόλη», 2014 και καλύτερου θεατρικού συνόλου, κοστούμια (Ιωάννα Τιμοθεάδου), μουσική (Κωνσταντίνος Αθυρίδης) για τη παράσταση «ALEXANDER THE GREAT. ROCK OPERA», 2015 Β΄Ανδρικού, Νίκος Καπέλιος, 2016.
6
Πειραματική σκηνή της «Τέχνης»: Έχει τιμηθεί με 6 βραβεία: 2ο βραβείο Καλύτερης παράστασης για το «Κρυφό Δωμάτιο» και Θεατρικού συνόλου για την «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας» 2011. Βραβείο Θεατρικού συνόλου «Χρυσή Πόλη», 2012.  Καλύτερου θεατρικού συνόλου για το «Με χτύπησε στις 2.45», Άρτιας παράστασης και Καλύτερου τοπικού θιάσου για τον «Βυσσινόκηπο», 2013.
 
θέατρο του Άλλοτε: Έχει τιμηθεί με 6 βραβεία. Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και 3ο Βραβείο Κοινού για τον «ΦΟΒΟ» 2012. Καλύτερου Τοπικού θιάσου και  Καλύτερου θεατρικού συνόλου για το «ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΣ» 2014, Καλύτερου Τοπικού θιάσου και Νέου προσώπου, Δημήτρης Βασιλειάδης, 2016.
4
Γρηγόρης Βαλτινός: τιμήθηκε με 4 βραβεία. Β΄ καλύτερη παράσταση της χρονιάς, σκηνοθεσία και ερμηνευτικού συνόλου για το «Ο Επιθεωρητής Έρχεται», 2013. Υπήρξε υποψήφιος 5 φορές. Του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του, 2015.
 
Θέατρο Αρατος: Έχει τιμηθεί με 4 βραβεία. 2 πρώτα Βραβεία Κοινού, «Κωδικός Σπασίμπα Ντα» 2014 & «Σουτζούκ Λουκούμ» 2015.  Καλύτερου τοπικού θιάσου, 2015 και 2ο  Βραβείο Κοινού «Τα Άδεια Πιάτα» 2016.
3
Πέτρος Ζούλιας: τιμήθηκε με 3 βραβεία Β’ καλύτερης παράστασης της χρονιάς, «Ευτυχία Παπαγιανοπούλου», 2011, «Η θεια και εγώ», 2012, «Η Μαρινέλα συναντά τη Βέμπο», 2014.
 
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: έχει τιμηθεί με 3 βραβεία. Ανδρικής ερμηνείας, σκηνοθεσία και μετάφρασης για τον «Πουπουλένιο», παράσταση που τιμήθηκε και με το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς 2015. Υπήρξε υποψήφιος 4 φορές.
.
Ελένη Ευθυμίου: Τιμήθηκε με 3 βραβεία. Ερμηνευτικού συνόλου για το «Με χτύπησε στις 2.45» 2013, Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ» για το «Ο Ανθρωπος ανεμιστήρας ή πως να ντυσετε εναν ελέφαντα» 2014 & Μουσικής για την «Γκάμπυ» 2016.
,
Κωνσταντίνος Αθυρίδης: Τιμήθηκε με 3 βραβεία. 2ο βραβείο Κοινού, «Alexander The great. Rock opera», 2013. Ερμηνευτικού συνόλου(συν/σκηνοθεσία με Γιάννη Βούρο) και μουσικής για το «Alexander The great. Rock opera» 2015.
2
Έφη Σταμούλη: Τιμήθηκε με 2 βραβεία δεύτερου γυναικείου ρόλου. Για τις παραστάσεις: «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας» 2011 & «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» 2015. Υπήρξε υποψήφια 3 φορές.
 
Φωτεινή Μπαξεβάνη: Τιμήθηκε με 2 βραβεία πρώτου γυναικείου ρόλου, «Λωξάνδρα» 2011 & «Ο Γύρος του Θανάτου» 2013.
 
Γιάννης Βούρος: Τιμήθηκε με 2 βραβεία δεύτερου Ερμηνευτικού συνόλου, «Η μικρή μας πόλη», 2014 και «Alexander The great. Rock opera». (συ/νσκηνοθεσία με Κωνσταντίνο Αθυρίδη) 2015.
 
Γιάννης Στάνκογλου: τιμήθηκε με 2 βραβεία Ανδρικού ρόλου Β΄ για το «Τρίτο Στεφάνι, 2012 & Α' για το «Είμαι ένας άλλος»,  2014.
 
Μανώλης Παντελιδάκης: τιμήθηκε με 2 βραβεία: «Απατεώνες και Τζέντλεμαν» 2013 &«Κουρδιστό Πορτοκάλι» 2016. Υπήρξε υποψήφιος 4 φορές.
 
Αλέξανδρος Κοέν: τιμήθηκε με 2 βραβεία. Σκηνοθεσία και Διασκευασμένου κειμένου, «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ», 2016.
.
Χριστίνα Χατζηβασιλείου: τιμήθηκε με 2 βραβεία. Β’ Σκηνοθεσία «ΚΡΥΦΟ ΔΩΜΑΤΙΟ» 2011 & Β’ ερμηνευτικού συνόλου «Βυσσινόκηπος». Ολες οι παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».
 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

5 ΒΡΑΒΕΙΑ

 «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ»:
(υποψήφια παράσταση σε 11 κατηγορίες)
 Καλύτερη παράστασης της χρονιάς, σκηνοθεσία (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), ανδρικής ερμηνείας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), δεύτερου ανδρικού ρόλου (Γιώργος Πυρπασόπουλος), μετάφρασης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), 2015
 
«ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»:
(υποψήφια παράσταση σε 9 κατηγορίες)
Καλύτερη παράσταση της χρονιάς, Α’ ανδρικού ρόλου (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), θεατρικού συνόλου [σκηνοθεσία Γιαννης Κακλέας], σκηνικών) Μανώλης Παντελιδάκης, Α’ βραβείο Κοινού, 2016
 
4 ΒΡΑΒΕΙΑ
«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»:
(υποψήφια παράσταση σε 6κατηγορίες)
Β΄ Καλύτερη παράστασης της χρονιάς, σκηνοθεσία (Γρηγόρης Βαλτινός), θεατρικού συνόλου, Φωτισμών, 2013.
 
«ΒΑΣΙΛΙΚΗ»:
(υποψήφια παράσταση σε 5 κατηγορίες)
Καλύτερη παράσταση της χρονιάς, Σκηνοθεσία (Λίνα Ζαρκαδούλα), Γυναικεία ερμηνεία (Αθηνά Μαξίμου), Σκηνικών (Αση Δημητρολοπούλου), 2014.
 
«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»:
(υποψήφια παράσταση σε 8 κατηγορίες) 
 Σκηνοθεσία (Αλέξανδρος Κοέν), Κειμενου Πρωτότυπου ή διασκευασμένου (Αλέξανδρος Κοέν), Φωτισμών (Κατερίνα Μαραγκουδάκη),  Κοστουμιών  (Celebrity Skin - Δημήτρης Στρέπκος) 2016.
 
3 ΒΡΑΒΕΙΑ
«Η ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ»:
(υποψήφια παράσταση σε 6 κατηγορίες)
Β΄ καλύτερης παράστασης της χρονιάς, ερμηνεία (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), θεατρικού συνόλου, 2012.
 
«ΆΓΡΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ»:
(υποψήφια παράσταση σε 7 κατηγορίες)
Β’ σκηνοθεσία (Σπύρος Αθηναίου), Ανδρικής ερμηνείας (Γρηγόρης Παπαδόπουλος και Κίμωνας Κουρής),  Τοπικού θιάσου (Perros) 2013.
 
«ALEXANDER THE GREAT. ROCK OPERA»:
(υποψήφια παράσταση σε 4 κατηγορίες) 
Καλύτερου θεατρικού συνόλου, κοστούμια (Ιωάννα Τιμοθεάδου), μουσική (Κωνσταντίνος Αθυρίδης), 2015.
 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ:

11
«Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ» 2015: Καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσία, ανδρικής ερμηνείας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), δεύτερου ανδρικού ρόλου Νίκος Κουρής, δεύτερου ανδρικού  ρόλου Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, δεύτερου ανδρικού ρόλου Γιώργος Πυρπασόπουλος, άρτιας παράστασης, καλύτερου θεατρικού συνόλου, σκηνικά, μουσική, φωτισμοί, μετάφραση.
Κέρδισε 5
9
«ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» 2016: Καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2016, Σκηνοθεσία (Γιάννης Κακλέας), Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), Ερμηνευτικού Συνόλου, Σκηνικών (Μανόλης Παντελιδάκης), Κοστουμιών (Μαρία Καραπούλιου), Φωτισμών (Χρήστος Τζιόγκας), Κειμένου: Πρωτότυπου/Διασκευασμένου (Θοδωρής Πετρόπουλος), Φιναλίστ, Α΄ Βραβείο Κοινού.

Κέρδισε 5

8
«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ» 2016: Καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2016, Σκηνοθεσία (Αλεξανδρος Κοέν), Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Δημήτρης Πιατάς), Σκηνικών (Χριστίνα Κωστέα), Κοστουμιών (Celebrity Skin - Δημήτρης Στρέπκος), Φωτισμών (Κατερίνα Μαραγκουδάκη), Κειμένου Πρωτότυπου/Διασκευασμένου (Αλέξανδρος Κοέν), Φιναλίστ Υποψ. Βραβείο Κοινού.
Κέρδισε 4
7
«ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ» 2016: Καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2016, Σκηνοθεσία (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Σταυροπούλου), Σκηνικών (Αθανασία Σμαραγδή), Φωτισμών (Νίκος Βλασόπουλος), Φιναλίστ Υποψ. Βραβείο Κοινού.
Δέν κέρδισε κανένα.
 
«ΜΑΚΜΠΕΘ» 2016: Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Κωνσταντίνος Καβακιώτης), Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Νίκος Καπέλιος), Β΄ Γυναικείου  Ρόλου (Εύη Σαρμή), Ερμηνευτικού Συνόλου, Σκηνικών (Μαϊρα Βαζαίου), Μουσική (Δαιμόνια Νύμφη [Εύη Στεργίου, Σπύρος Γιασαφάκης]), Φωτισμών (Γιάννης Κατσαρής). 
Κέρδισε 1
6
«ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ»: Καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2016, Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Χριστόδουλος Στυλιανού), Ερμηνευτικού Συνόλου, Μουσική (Γιώργος Περού), Κειμένου: Πρωτότυπου/Διασκευασμένου (Κωνσταντίνα Νικολαίδη), Φιναλίστ Υποψ. Βραβείο Κοινού.
Δεν πήρε κανένα.
 
«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ» - 2015: Καλύτερης παράστασης, δεύτερου γυναικείου ρόλου (Έφη Σταμούλη), τοπικού θιάσου, νέου προσώπου (Σοφία Βούλγαρη), μετάφραση, μακιγιάζ. Κέρδισε 2
 
«ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ» - 2015: Καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσία, καλύτερου θεατρικού συνόλου, σκηνικά, μουσική, φωτισμοί. 
Δεν κέρδισε κανένα. 
5
«ΟΡΕΣΤΕΙΑ» - 2016:
Καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2016, Σκηνοθεσία (Γιάννης Χουβαρδάς), Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Καριοφυλιά Καραμπέτη), Ερμηνευτικού Συνόλου, Φωτισμών (Λευτέρης Παυλόπουλος), 
Κέρδισε 1.

Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία:

1α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2011 -ΕΔΩ
2α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2012 -ΕΔΩ
3α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2013 -ΕΔΩ
4α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2014 -ΕΔΩ
5α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2015 -ΕΔΩ
6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία 2016 -ΕΔΩ

================
 
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
==================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

==============================

Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης [σελίδα ανακοινώσεων] ΕΔΩ
Facebook page ΕΔΩ
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/theaika-kulturovraveia-thess-arxeio-19394/feed/
<![CDATA[Breakin’ Mozart στο Θέατρο Δάσους. Η εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance!]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/breakin’-mozart--19388/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/breakin’-mozart--19388/#comments +Sat, 27 May 2017 20:17:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/breakin’-mozart--19388/   Breakin’ Mozart στο Θέατρο ΔάσουςΗ εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance!

]]>
 Breakin’ Mozart στο Θέατρο Δάσους. Η εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance!

Ανατρεπτική και απρόβλεπτη, η παράσταση Breakin’ Mozart ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με 60.000 θεατές, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους.
 
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος με Echo μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel και η σοπράνο Anna Krauja, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance. Ο Μότσαρτ κατεβαίνει στους δρόμους και συναντά τα... B-Boys!
 
Οι νέοι χορευτές συναντούν την πρόκληση του Μότσαρτ και συνδυάζουν για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του παιδιού-θαύμα από τη Βιέννη. Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας μουσική, χορό και ακροβατικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 
Τα έργα του Μότσαρτ ακούγονται στην παράσταση πρωτότυπα, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από τον Christoph Hagel, αλλά και σε ορχηστρικές εκδοχές με μοντέρνες hip-hop διασκευές και δυνατά techno beats. Και τότε... η απρόσμενη συνάντηση της κλασικής μουσικής με τον χορό του δρόμου, δημιουργεί εκρηκτικές εντυπώσεις!
 
Γιατί... η πρωτοπορία φοράει άρωμα κλασικό!
 
Christoph Hagel
Ο μαέστρος και σκηνοθέτης Christoph Hagel σπούδασε υπό την αιγίδα του Leonard Bernstein και Sergiu Celibidache, μεταξύ άλλων. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την πρωτοτυπία του να παρουσιάζει κλασικά έργα σε ιδιαίτερους χώρους και είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Cross Over στη Γερμανία. Μεγάλες του παραγωγές όπερας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής του Βερολίνου και πήραν παγκόσμια αναγνώριση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (“Ο Μαγικός Αυλός” στο μετρό, “Ορφέας και Ευρυδίκη” στο Μουσείο Bode, η χορευτική έκδοση από Τα ΚατάΙωάννη Πάθη και το σηκηνοθετημένο “Ορατόριο των Χριστουγέννων” στην Berliner Dom). Για το έργο του “Flying Bach” απέσπασε το 2010 το πολύ σημαντικό βραβείο Echo, ενώ το 2015 εμφανίστηκε με την παραγωγή αυτή σε παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 40 χώρες.
 
Dancefloor Destruction Crew – DDC
Οι DDC αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες breakdance διεθνώς. Είναι πρωταθλήτρια ομάδα Γερμανίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο breakdance. Το 2013 οι DDC έλαβαν τον τίτλο “Europe’s Best Show”. Οι χορευτές και χορεύτριες της ομάδας έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια με το δικό τους breakdance και hip-hop στυλ. Εμφανίζονται τακτικά στο πολύ επιτυχημένο Σαββατιάτικο τηλεοπτικό σόου του καναλιού ARD με την νέα τους παράσταση "Breakdance με δερμάτινα παντελόνια" και έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουν ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Έγραψαν για την παράσταση:
 
“O Μότσαρτ είναι τώρα B-Boy!”   (Περιοδικό Tip, Βερολίνο)

“Η δομή στις χορογραφίες δείχνει πόσο βαθιά έχουν κατανοήσει οι breakdancers τον Μότσαρτ.  Ήχος και κίνηση συγχωνεύονται σε μια μακάρια ενότητα”.
(Main Post, Würzburg)
 
“Η μουσική του Μότσαρτ υπήρξε πάντα η αποτύπωση της ίδιας της ζωής στην επιδίωξη της ευτυχίας, τη λαχτάρα για αγάπη, τη θλίψη της απώλειας. Και η απόλυτη διασκέδαση της ύπαρξης. Η ομάδα του Breakin’ Mozart το έχει καταλάβει αυτό και δημιούργησε με τον σκηνοθέτη Christoph Hagel ένα έργο με ισχυρή διάρκεια”.
(Main Post, Schweinfurt)

“Οι ‘Γάμοι του Φίγκαρο’, ‘Ο Μαγικός Αυλός’ και το ‘Rondo Alla Turca’ δίνονται στην παράσταση Breakin’ Mozart σε μια ροκ εκδοχή με πολύ ρυθμό και υψηλή ποιότητα”. (Περιοδικό Tip, Βερολίνο)
 
“O σκηνοθέτης Christoph Hagel ξέρει καλά το έργο του Amadeus. Η παραλλαγή breakdance που παρουσιάζει, σίγουρα θα έχει ένα ευρύ αντίκτυπο”.
(Περιοδικό Tip, Βερολίνο)

“Ο θεατής μπορεί να βιώσει έναν εκπληκτικά αρμονικό συγκερασμό των διαφορετικών εποχών με τους ήχους και τις κινήσεις”.    (Berliner Zeitung)

“Ο σκηνοθέτης Christoph Hagel είναι ένας καλλιτέχνης με κλασική παιδεία αλλά και με αίσθηση της νεανικής κουλτούρας. Ο ίδιος μας έχει συνηθίσει στις επιτυχίες. Τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να τον επαινέσουμε”.    (Berliner Zeitung)

“Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό. Το Breakin’ Mozart διατηρεί μουσική, χορό και ακροβατικά σε υψηλό επίπεδο”.    (Berliner Zeitung)

“Ένα από τα πλεονεκτήματα του " Breakin’ Mozart " είναι ότι τα ακροβατικά και οι χορευτικές κινήσεις breakdance δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός. Είναι και το μέγεθος της μουσικής του Μότσαρτ που θα θυμόμαστε από την παράσταση”. (Main Post Würzburg)
 
INFO
Breakin’ Mozart
Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 9:15 μμ.
Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη
Tιμές εισιτηρίων:
 Γενική είσοδος (χωρίς αρίθμηση):
- Early birds (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων): 18€
- Προπώληση και Ταμείο: 20€
- Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, παιδιά: 18€
Προπώληση:  
Στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ: στο Βασιλικό Θέατρο (τηλ. 2315 200200) και περίπτερο ΚΘΒΕ Πλατεία Αριστοτέλους
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210 7234567
Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

. .

=============================================

Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 – Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ & ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ -KΛΙΚ ΕΔΩ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/breakin’-mozart--19388/feed/
<![CDATA[2.500 ψήφοι – Οι 10 πρώτες παραστάσεις έως τώρα. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως Κυριακή 28/5. ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2500-19381/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2500-19381/#comments +Fri, 26 May 2017 22:05:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2500-19381/ 2.500 ψήφοι – Οι 10 πρώτες παραστάσεις έως τώρα. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως Κυριακή 28/5. 

]]>
 2.500 ψήφοι – Οι 10 πρώτες παραστάσεις έως τώρα. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως Κυριακή 28/5. 

Από χθες Πέμπτη 25/5 «τρέχει» [έως Κυριακή 28/5] η μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία για τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ στα 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης που θα απονεμηθούν τη  Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον. 

Η ανταπόκριση της 2ης αυτής ψηφοφορίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς δεν συμπληρώθηκαν 48 ώρες και πλησιάζουν [αν δεν έχουν ήδη ξεπεράσει] τους δυόμισι χιλιάδες ψήφους έως και αυτή τη στιγμή. Στη «μάχη» για μια θέση στην τελική δεκάδα βρίσκονται όλες οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν από Φεβρουάριο έως και τις μέρες μας [δείτε παρακάτω το γράφημα].

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για την πρωτιά «κονταροχτύπιουνται» δύο παραστάσεις: «ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ» του Έντουαρντ Άλμπερτ σε σκηνοθεσία Χριστίνας Μαγκάκη που πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα Φεβρουαρίου στο Θέατρο Φλέμινγκ και «Ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΊΝΙΣΜΟΡ» του Μάρτιν Μακ Ντόνα που σκηνοθέτησε ο Σπύρος Αθηναίου στο Studio Vis Motrix. Η απόσταση που έχουν από τις υπόλοιπες είναι αρκετά μεγάλη, ενώ την τρίτη θέση διατηρεί η μουσική νεανική κωμωδία «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ» του Στέλιου Βραχνή. 

Από εκεί και πέρα 3 παραστάσεις έχουν σπάσει το φράγμα των 100 ψήφων και είναι: «ΌΨΕΙΣ» των Άγγελου Κάλφα και Χρύσας Τσιακίρη, «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ» THE MUSICAL, κείμενο/σκηνοθεσία/χορογραφίες Μαρίας Στεφάνου και «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΕΣ» των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου. 

Σαφώς δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως. Μέχρι τη λήξη της τρέχουσας ψηφοφορίας μένουν δυο ολόκληρες ημέρες, όπου οι τρεις πρώτες σε ψήφους παραστάσεις παίρνουν «αυτόματα» το εισιτήριο για τη  3η και τελευταία ψηφοφορία [θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, 1-4/6], όπου σε αυτήν το θεατρόφιλο κοινό ψηφίζει τον ΝΙΚΗΤΗ
.
Θυμίζουμε οι 3 παραστάσεις που έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τρίτη και τελική ψηφοφορία μετά τα αποτελέσματα της 1ης ψηφοφορίας [αφορούσε πρεμιέρες Σεπ’ 2016 – Ιαν’ 2017], είναι:
560 ΨΗΦΟΙ - «ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ» του Jean Poiret. Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος. Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης – Θεατρική Έρευνα. Πρεμιέρα: 8/12. Θέατρο Αθήναιον.
301 ΨΗΦΟΙ - «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» του Κώστα Ταχτσή. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου. ΚΘΒΕ. Πρεμιέρα 7/10. Μονή Λαζαριστών.
299  ΨΗΦΟΙ - «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑ ΔΕΜΒΡΙΕΝΤΕΣ» των Μυλωνά & Ροβέρτου. Σκηνοθεσία: Βαγ. Ηλιάδης. Πρεμιέρα 5/12. Θέατρο Ταξίδι Ονείρου.
(Ολα τα αποτελέσματα της 1ης ψηφοφορίας, εδώ)

Όποτε, οι τρεις παραπάνω και οι τρεις πρώτες από τη 2η ψηφοφορία θα είναι στην διαδικασία της τελικής κρίσης του κοινού. Τις 4 κενές –πολύτιμες- θέσεις [6 έως 10] που απομένουν για την 10άδα θα συμπληρώσουν οι περισσότερες σε ψήφους παραστάσεις. 

Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας [3ης] ψηφοφορίας, οι 10 υποψήφιες παραστάσεις για τα 3 Βραβεία Κοινού μαζί με όλες τις υποψηφιότητες της Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 6 Ιούνιου.  

Νικητές των 3 Βραβείων Κοινού είναι συνάρτηση 3 ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και κανονικών ψηφοδελτίων και θα το ξέρουμε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον.

------
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ την ανοιχτή ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ να ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΟΜΑΔΑ και την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε φίλους και θαυμαστές σας.
------
ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ στους ΦΙΛΟΥΣ σας την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με κοινοποιήσεις στα προφίλ σας.
------
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, αναδεικνύει καθαρή ΝΙΚΗ του ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
------
Όσοι συμμετέχουν με την ψήφο τους στην ψηφοφορία θα διεκδικήσουν ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, οι οποίες θα κληρωθούν αυτόματα για τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον καθώς και για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της επόμενης εβδομάδας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ 

'
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΈΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
.
TA MΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/5 - ΩΡΑ: 23.00)
'
]]>
1 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifoforia-2500-19381/feed/
<![CDATA[Μια ζωή «δηλητήριο». Από τη θεατρική στήλη «Όταν Πέσει η Αυλαία» του Νίκου Γρυλλάκη.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/grillakis-inisimor-dilitirio-19379/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/grillakis-inisimor-dilitirio-19379/#comments +Fri, 26 May 2017 20:19:00 +0300 175 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/grillakis-inisimor-dilitirio-19379/ Μια ζωή «δηλητήριο».  Από τη θεατρική στήλη «Όταν Πέσει η Αυλαία» του Νίκου Γρυλλάκη.

]]>
 Μια ζωή «δηλητήριο».  Από τη θεατρική στήλη «Όταν Πέσει η Αυλαία» του Νίκου Γρυλλάκη.

Πρώτα έχασαν το παιδί τους. Μετά τους εαυτούς τους. Και μετά ο ένας τον άλλο. Είναι κάποιες φορές που νομίζουμε ότι κάποιος έχει συνωμοτήσει εναντίον μας. Σαν να σου έχει βάλει στοίχημα η ζωή ότι δεν θα σε αφήσει σε ησυχία. Σαν να λειτουργούν όλα για κακό σου και ακόμη και το καλό το κοιτάς με δυσπιστία. Δεν έχεις την όρεξη να προσπαθήσεις παραπάνω. Έχεις αφεθεί. Έχεις παραδοθεί σε ό,τι σου συνέβη και δεν έχεις καμιά διάθεση να σκαλίζεις το παρελθόν. Αλλά κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα αυτό θα επιστρέψει να σου χτυπήσει την πόρτα. Και ας μην το περιμένεις.
 
Στο νεκροταφείο. Σε μέρος ησυχίας και απόλυτης γαλήνης. Εκεί αποφάσισαν να βρεθούν. Είχαν πολλά να πουν αλλά και τίποτα. Τίποτα δεν τους συνέδεε πια και όλα ήταν εκεί να τους συνδέουν. Πώς γίνεται να έχεις περάσει τόσα πολλά με έναν άνθρωπο και απλά να τον εγκαταλείπεις; Ή να σε εγκαταλείπει; Πώς γίνεται να ζεις μαζί του μια ζωή και άλλη μία αλλά και πάλι αυτή να μην είναι αρκετή να σας κρατήσει μαζί; Το παρελθόν που σε δένει άλυτα μαζί του γίνεται το δηλητήριο που μολύνει την ύπαρξή σου. Αλλά μην ξεχνάς ότι αν το πιεις ίσως και να λυτρωθείς.
 
Και η όρεξη για ζωή; Πού πήγε η όρεξη για ζωή; Η ίδια η ζωή, αυτή η έρμη, η αέναη προσπάθεια για να προλάβουμε να ζήσουμε γίνεται ο λόγος που κάποια στιγμή θα πούμε φτάνει. Δεν θέλω άλλο. Χόρτασα. Νισάφι. Έζησα αρκετό γκρεμό και δεν θέλω να δω παρακάτω. Όπως είπε αυτή. Η γυναίκα. Η ανώνυμη γυναίκα του έργου η οποία, κουρασμένη από την προσπάθεια θέλει απλά να αναπαυθεί. Θέλει απλά να βγει από τον κυκεώνα και να ζήσει τη ζωή από τη θέση του παρατηρητή. Με ασφάλεια. Χωρίς εντάσεις. Χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας κομπάρσος που παρασιτεί αντί για μια πρωταγωνίστρια που βασανίζεται.
 
Αυτός όμως διαφωνεί. Δεν θέλει να βλέπει πίσω. Ό,τι έγινε έγινε. Ανήκει στο παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει. Ξαναπαντρεύεται. Κάνει παιδί. Τραγουδάει. Ξεφεύγει. Ή τουλάχιστον προσπαθεί. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να αγνοούμε το παρελθόν από το να το αφήνουμε να μας στοιχειώνει. Το ξέρει καλά. Και με βάση αυτό σχεδιάζει την ζωή του. Έχει όμως μια εκκρεμότητα πίσω του. Και θέλει να κλείσει όλα τα ανοιχτά κεφάλαια. Συναντιέται μαζί της. Της λέει τι νιώθει και τι θέλει από αυτήν. Και επιδιώκει απλά να κλείσει το κεφάλαιο.
 
Πόσο μας παίρνει να ξεχάσουμε πραγματικά; Πόσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να διαγράψει ένα κεφάλαιο, ευχάριστο ή μη, από την μνήμη του μια για πάντα; Άραγε ξεχνάει κανείς πραγματικά; Μάλλον συνηθίζει στο να μην θυμάται. Συνηθίζουμε στη λήθη μας, συνηθίζουμε στη θλίψη μας και σταδιακά τα συναισθήματα αποδυναμώνονται έτσι ώστε να μην μας πονάνε.
 
Το έργο «Δηλητήριο» της Lot Vekemans που παρακολούθησα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι μια συγκινητική ιστορία δύο ανθρώπων που είχαν την ευκαιρία τους μαζί αλλά την ξόδεψαν χώρια. Η ζωή στάθηκε άδικη και ίσως σκληρή απέναντί τους και τους ανάγκασε να χάσουν τους εαυτούς τους αλλά και ο ένας τον άλλο. Η αγάπη όμως, όπως και ο άνθρωπος, δεν ξεχνά.
.
Είδαμε - Βαθμολογήσαμε με 5,5 & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση ΕΔΩ

#Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa #Θεατρομανία # ΌτανΠέσειηΑαυλαία #Δηλητήριο #ΚΘΒΕ #ΓρυλλάκηςΝίκος
λ
==========================================================================================================

 θεατρικές περιοδείες - Καλοκαίρι 2017
========================================================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ==================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/grillakis-inisimor-dilitirio-19379/feed/
<![CDATA[ Λαμπεντούζα: Το Θέατρο συναντά την Αλήθεια... Είδαμε & Σχολιάζουμε.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lampetouza-eidame-19377/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lampetouza-eidame-19377/#comments +Fri, 26 May 2017 12:17:00 +0300 12 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lampetouza-eidame-19377/   Λαμπεντούζα: Το Θέατρο συναντά την Αλήθεια... Είδαμε & Σχολιάζουμε.

]]>
 Λαμπεντούζα: Το Θέατρο συναντά την Αλήθεια... Είδαμε & Σχολιάζουμε.

Η Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών, για 4 μόνο παραστάσεις, μετά το τέλος της επιτυχημένης πορείας του στην πρωτεύουσα και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το δελτίου τύπου αναφέρει:Το παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες, και παράξενα σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα. Η οικογένεια του Στέφανου είναι ψαράδες πάππου προς πάππου. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Δουλειά του είναι τώρα να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.
.
Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν. Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν.

Ο Άντερς Λουστγκάρτεν είναι βραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας. Η Λαμπεντούζα γράφτηκε το 2015 ύστερα από παραγγελία του Θεάτρου Σόχο του Λονδίνου. 

Τις περισσότερες φορές όταν το θέμα της παράστασης,”πουλάει”, η δυσπιστία ως προς αυτό που θα παρακολουθήσεις είναι το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργείται. Προσφυγικό, μεταναστευτικό, ίσως ακόμα μια θεατρική καταγραφή με γραφικότητα,επαναλήψεις, επίκληση στο συναίσθημα, ίσως μια στιγμιαία επαγρύπνιση και μετά η ζωή συνεχίζεται.. Και όμως αυτή τη φορά, ήταν κάτι διαφορετικό, ήταν κάτι αληθινό.. Το κείμενο του Βρετανού συγγραφέα, Άντερς Λουστγκάρτεν, με έναν σπονδυλωτό τρόπο αφήγησης σου παραδίδει αυτούσια μια καλλιτεχνική ειλικρίνεια. Μέσα από τη κυνικότητα και την ωμότητα της σκληρής πραγματικότητας, των θαλασσοπνιγμένων άψυχων κορμιών ή το αδιέξοδο της σύγχρονης καπιταλιστικής διαβίωσης, σου γεννά το μοναδικό συναίσθημα επιβίωσης, την καλοσύνη.Σου γεννά τη ζωή. Σου θυμίζει ότι προχθές έχασες τη δουλειά σου και κάποιος σου χάρισε μια βόλτα στο ηλιοβασίλεμα,σου θυμίζει μια μέρα που ένας άγνωστος δίπλα σου, σε ένα νοσοκομείο, περίμενε αγωνιωδώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του και του χάρισες ένα χαμόγελο, σου θυμίζει ένα φιλί στο μάγουλο και ένα όλα θα πάνε καλά... Σου θυμίζει μάτια παιδικά να γεμίζουν λάμψη όταν ένα χέρι τους τραβάει από το νερό ή όταν μια αγκαλιά τους σώζει από συντρίμμια...

“{…} ώρα να μπει στο κάθε πράγμα ο χτύπος της καρδιάς
Να συνεπάρει τα σπαρτά μια τραμουντάνα υγείας
Να πιεί ο χυμός της θύμησης το θελκτικό του μέλλον
Ν’ ανθοβολίσουν κερασιές μες στα σγουρά μαλλιά
Να καταργήσει ο λόγος το χρυσάφι”.
    Οδυσσέας Ελύτης: Η καλωσύνη στις λυκοποριές

Σε ένα λευκό τοπίο σκηνικού (Μαγδαληνή Αυγερινού) όπου ανέδυε μια λιτότητα, μια ψυχρότητα ο σκηνοθέτης του έργου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος διαμόρφωσε μια μινιμαλιστική σκηνοθετική επιμέλεια,δίνοντας έμφαση στους εναλλασσόμενους μονολόγους των δυο πρωταγωνιστών, φωτίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τη δυναμική του κειμένου. Η σκηνοθεσία κατείχε διακριτικό ρόλο μέσα στην παράσταση που κορυφώνονταν όμως μέσα από το λόγο παρουσιάζοντας ένα καθαρό σκηνοθετικό αποτέλεσμα με συναίσθημα,πληρότητα και ουσία. Εξωτερίκευσε μια μεστή καλλιτεχνική αλήθεια έχοντας συμμάχους σε όλο αυτό το θεατρικό επίτευγμα τους δύο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές του. 

«Οι μετανάστες δε βάζουν σε μια τσάντα τα υπάρχοντά τους, αφήνοντας πίσω παιδιά και οικογένεια, λαδώνοντας και παλεύοντας να χωθούν στις ρόδες ενός τρένου ή πίσω απ’ τα κιβώτια σ’ ένα φορτηγό μαζί με άλλους σαράντα, δεν υποφέρουν τους σκοτωμούς και τους βιασμούς αγαπημένων τους, μόνο και μόνο για να τσεπώσουν επιτέλους αυτό το επίδομα από 67 λίρες και 46 πένες τη βδομάδα από το βρετανικό δημόσιο.» 

Η κορυφαία ερμηνεία του έργου αποδόθηκε από τον Αργύρη Ξάφη με μία αξιέπαινη ερμηνευτική ισορροπία και τεχνική. Μια ερμηνεία τόσο ρεαλιστική, τόσο ανθρώπινη που την καθιστούσε καθηλωτική. Ήταν εκεί. Ήταν στην Λαμπεντούζα. Εκεί που η θάλασσα ξέβραζε τα θαλασσοπνιγμένα πτώματα. Κάπου τον συνάντησες στον δρόμο και σου αφηγούνταν όλα όσα έζησε.. Τόσο άμεσος, τοσο συναισθηματικός ,τοσο αληθινός..
.
Εξίσου καλή, με μια αίσθηση όμως αποστασιοποίησης από τον ρόλο της, σε κάποια σημεία του έργου, η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου μετέφερε το αδιέξοδο της σύγχρονης κοινωνίας, του αδηφάγου καπιταλισμού, που κρύβεται πίσω από κουμπιά και αριθμούς και ψάχνει ζωή, ψάχνει για άνθρωπο, όπως ο Διογένης ο Κυνικός και όταν ανακαλύπτει έναν από αυτούς αναρωτιέται με κάποιες λέξεις που καρφώνονται σαν πρόκες στο μυαλό μας...«Γιατί είναι καλοί οι άνθρωποι;» 

Καταλήγοντας,
Επρόκειτο για ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο αξιώσεων με ισχυρό στίγμα στο σήμερα, που απογειώθηκε μέσα από την ευρηματικά λιτή σκηνοθεσία της παράστασης και τους δύο ταλαντούχους πρωταγωνιστές της. Το έργο γέννησε το αίσθημα που οφείλει να παράγει το θέατρο, την δύναμη της αλλαγής, την αισιοδοξία της πραγμάτωσης κάθε ονείρατου...“Το Θέατρο έχει άλλο Θεό...”

"Δεν ξέρω τι θα πει ελευθερία, ούτε πού να τη βρω, αλλά πού θα πάει, θα τη βρω, και κανένας δεν θα με σταματήσει." 

Βαθμολογία:
6,5/10
.
Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ

#Κουλτουρόσουπα  #Kulturosupa  #Θεατρομανία  #ΕίδαμεΚαιΣχολιάζουμε  

====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lampetouza-eidame-19377/feed/
<![CDATA[«Περι-κυκλώθηκα από γκρίζο.». Για το έργο Ο Κύκλος. Από τη θεατρική στήλη «Σωφέρ» της Ζωής Ταυλαρίδου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/tavlaridou-kiklos-19364/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/tavlaridou-kiklos-19364/#comments +Thu, 25 May 2017 17:55:00 +0300 167 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/tavlaridou-kiklos-19364/ «Περι-κυκλώθηκα από γκρίζο.». Για το έργο Ο Κύκλος.  Από τη θεατρική στήλη «Σωφέρ» της Ζωής Ταυλαρίδου.

]]>
 «Περι-κυκλώθηκα από γκρίζο.». Για το έργο Ο Κύκλος.  Από τη θεατρική στήλη «Σωφέρ» της Ζωής Ταυλαρίδου.

Μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη γραμμή χαράσσει με ανυπομονησία κι ενθουσιασμό μία κόλλα χαρτί, σαν να παρίσταται σε σχολικές εξετάσεις, σαν να συναγωνίζεται τον εαυτό της ως προς την ευστροφία και την καθαρότητα των στρογγυλεμάτων της, σαν να αποκτά επαφή με τις γωνίες της κόλλας και συνάμα με το κέντρο της. Μετράει τα χνάρια της στο χαρτί, φοβούμενη ενδόμυχα μήπως αλλοιώσει την υφή του, μήπως χαλάσει την εικόνα του. Το χαρτί δέχεται την καλλιτεχνική αυτή επέμβαση με προκλητικά διαγεγραμμένη στην επιφάνειά του την ευτυχία, σαν το γελαστό κι αθώο πρόσωπο του ερωτευμένου. Η σχέση της γραμμής και της κόλλας είναι άρρηκτη. Η ζωή υφαίνει τον κυκλικό της ιστό γύρω τους, σαν αράχνη μαύρη κι άραχνη, που έχει διαλευκάνει τον σκοπό της ζωής της αλλά και τα μέσα επίτευξής του- γκριζάροντας. Η γραμμή και το χαρτί ερωτεύονται, αναμειγνύονται τόσο βαθιά, ώστε κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πού τελειώνει το ένα και πού αρχίζει το άλλο. Η υφή και το χρώμα του χαρτιού ωστόσο έχει αλλάξει. Όλως περιέργως, η επιφάνειά του έχει χοντρύνει, παρόλες τις περιπλανήσεις των κυκλικών γραμμών στο σώμα του, και έχει γκριζάρει όμορφα και ευανάγνωστα, σχεδόν ειδυλλιακά. Δεν υπάρχει στη ζωή μόνο το άσπρο και το μαύρο... αλλά και το παρεξηγημένο ως ηθικά ανάρμοστο, μεμπτό και μη διαχειρίσιμο, βάσει της κοινής λογικής, γκρίζο.

Πόσο εκλεπτυσμένο θα σου φανεί αυτό το γκρίζο χρώμα του κύκλου! Εκεί που παραδέχεσαι υπό πίεση ότι η γκρίζα κυκλική γραμμή "δένει" με την ανία και τη μελαγχολία των τσιμεντένιων δρόμων, αρχίζεις ξαφνικά να συνειδητοποιείς ότι διακόπτει εξαίσια το πράσινο, το κόκκινο και το μπλε, που πιτσιλίζουν τον κόσμο σου, μικρό ή μεγάλο, ανάλογα με τις προσδοκίες, τα θέλω και τα πρέπει σου. Αγαπάς τις μολυβένιες γραμμές και τον γκρίζο κύκλο των χειλιών σου. Λατρεύεις το χαρτί που απλώς δέχεται, απο-δέχεται και χαράσσεται, που ποθεί να αλλάξει και να εκφραστεί. Η ζωή είναι ένας κύκλος. Η ζωή είναι μία σειρά ομόκεντρων κυκλικών γραμμών με έναν ζουμερό και γλυκό πυρήνα, ένα γλυκόπικρο κουκούτσι. Ο πυρήνας αυτός δεν είναι απρόσιτος. Έχεις τη δυνατότητα να τον φτάσεις, με τον πιο εκλεπτυσμένο κι ευγενικό ιστό αράχνης, με αφοσίωση και πίστη, χαρά κι αισιοδοξία. Απλά χαράσσεις τις γραμμές σου κυκλικά πάνω σε ένα tabula raza χαρτί, λευκό και λεπτό, δίχως να φοβάσαι τη λευκότητα και τη λεπτότητά του, δίχως να κολλάς σε προσδοκίες του μικρομέγαλου κόσμου σου, υπερβαίνοντας το θέλω και το πρέπει, αγγίζοντας τους ιστούς της δικής σου αράχνης και χτίζοντάς τους σε οποιαδήποτε γωνία ή στρογγύλεμα σου "καπνίσει". Αψηφάς τις γωνίες, αφού βέβαια τις κατακτήσεις μετρώντας και αξιολογώντας τες. Κι έπειτα με οδηγούς τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του τυχαίου κι αστάθμητου, της υπέρβασης και της υπεροχής, έρχεσαι σε πλήρη επαφή με το κέντρο του σύμπαντός σου, με το είναι σου. Αυτή η επαφή είναι η αλήθεια σου και η γνωριμία σου τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον Άλλον. Ο γκρίζος κύκλος είναι η αλήθεια της λησμονιάς σου, η παρηγοριά στις ανασφάλειές σου, η ταχύρυθμη αναπνοή στα φτερουγίσματα της καρδιάς σου, η ζωή που δεν έζησες και τώρα σου παρουσιάζεται η ευκαιρία! Μην κυνηγάς τις γωνίες, απλά αγκάλιασε τον Κύκλο σου, αφήνοντας πίσω κάθε θηλιά. Στην τελική, 

Είναι ωραία να πέφτεις, αν αντέχεις να πέφτεις. 

Ίσως μάθεις να πετάς τελικά.

Ο Κύκλος του Δημήτρη Μητρόπουλου σε σκηνοθεσία και προσαρμογή κειμένου του Γιάννη Αϊβάζη στο Θέατρο Αριστοτέλειον σκιαγραφεί με κωμικοτραγικό κι εύσχημο τρόπο σχέσεις ανθρώπων, οι οποίοι κινούνται στον σκηνικό χώρο και διαπλέκονται μεταξύ τους γύρω από μία θηλιά κι έναν υπολογιστή γραφείου. Μια θηλιά κρέμεται από το ταβάνι. Ένας άνδρας επιθυμεί να τοποθετήσει εκεί το λαιμό του και να κάνει το βήμα. Διακόπτεται ωστόσο συνεχώς από εξω-σκηνικές απόπειρες ανθρώπων να έρθουν μαζί του σε επικοινωνία, περιμένει αναποφάσιστος και μετέωρος. Το κουδούνι και το τηλέφωνο συνεχώς χτυπούν και διακόπτουν ως από μηχανής θεός το τελετουργικό μιας ενδεχόμενης αυτοκτονίας. Ο άνθρωπος της κρίσης, ο άνεργος, ο ταλαιπωρημένος, ο μοναχικός πλην τίμιος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, βρίσκεται σε αδιέξοδο: "εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα". Μάταια αγωνίζεται να βρει δουλειά. Απορρίπτεται από το κοινωνικό σύνολο ως παρίας στοχαστικός μεν αλλά και εξοικειωμένος με το αναπόδραστο τέρμα της ζωής. Ούτε και σε αυτή την επιλογή είναι παρών. Η θηλιά χάσκει απελπισμένη και δίχως να τραφεί.
;
Στον αγώνα του για επιβίωση καλείται να παρανομήσει άθελά του. Ως θύμα εκμετάλλευσης και απομόνωσης, παρηγορείται άστοχα από μια πλαστική κούκλα, έναν δικηγόρο της κακιάς ώρας, μια παντρεμένη γυναίκα-θύμα της οικογενειακής της σταθερότητας, την κόρη του κι έναν Τούρκο. Στον ιστό της αράχνης του διαγράφονται διάφοροι κύκλοι, άλλοτε με μελανά χρώματα άλλοτε με λευκό. Οι κύκλοι αυτοί χαράσσουν το χαρτί της ζωής του και κλείνουν. Ευτυχώς οι κύκλοι κλείνουν! Το άσπρο και το μαύρο παραχωρούν τη θέση τους στο γκρίζο ενός ανθρώπου που ξαστόχησε, αλλά τελικά βρήκε το τέλος που του άρμοζε, την αρχή της πνευματικής και ηθικής του σταδιοδρομίας. Προσ-καλείται λοιπόν να ζήσει ως γλυκόπικρο κουκούτσι, ως πυρήνας στους κύκλους του, επιτυγχάνοντας μια πρώτη και ουσιαστική επαφή τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους ανθρώπους που αγαπά και θεωρεί οικογένειά του. Δικαιώνεται, καθαίρεται και ανακουφίζεται. 

Αντί Επιλόγου: Σας παραθέτω το τραγούδι "Είναι ωραία να πέφτεις" του Μανώλη Φάμελλου. Κι όπως πάντα, περιμένω με αγωνία τις σκέψεις και τα σχόλιά σας.
α) Μανώλης Φάμελλος. "Είναι ωραία να πέφτεις".
Στίχοι:   Μανώλης Φάμελλος
Μουσική:   Μανώλης Φάμελλος

Συμφορές αίμα δράματα στην αυλή μου άγρια σκυλιά
μα όσα ήταν να πάθω τα `παθα και δε με τρομάζουν πια
Γύρω μου ο τόπος καίγεται σπρώχνω ιδρωμένα σώματα
και πηδάω σ’ ένα ηφαίστειο από πεινασμένα στόματα.

Όποια πόρτα εδώ κι αν ανοίξεις τραγικές σκηνές θ’ αντικρίσεις
Μα οι προσευχές αν γυρίζουν πίσω ξανά
και οι στροφές δε μας οδηγούν πουθενά 
Είναι ωραία να πέφτεις αν αντέχεις να πέφτεις 
ίσως μάθεις να πετάς τελικά.

Δεσποινίς ξανθιά πρωταγωνίστρια κλαίει πάνω στο σενάριο
Δεσποινίς ξανθιά πρωταγωνίστρια κλαίει για του κόσμου τ’ άδικο
Μα εγώ δεν τα πάω άσχημα κι όλους τους σταυρούς στο στήθος μου
Τους φυλάω για παράσημα που θα με κρατάν στο ύψος μου.

Όποια πόρτα κι αν είχα ανοίξει πίσω με περίμενε η θλίψη
Μα οι προσευχές αν γυρίζουν πίσω ξανά 
και οι στροφές δε μας οδηγούν πουθενά 
Είναι ωραία να πέφτεις αν αντέχεις να πέφτεις 
ίσως μάθεις να πετάς τελικά.

Εγώ έχω το τραγούδι μου που `χει σώμα κι ήχο στέρεο
Πίσω απ’ το χάος μου `φερε έναν εαυτό ακέραιο.

Όποια πόρτα εδώ κι αν ανοίξεις πάλι στην αρχή θα κυλήσεις
Μα οι προσευχές αν γυρίζουν πίσω ξανά
και οι στροφές δε μας οδηγούν πουθενά
Είναι ωραία να πέφτεις αν αντέχεις να πέφτεις
ίσως μάθεις να πετάς τελικά.
========================================================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ==================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/tavlaridou-kiklos-19364/feed/
<![CDATA[Η Ψηφοφορία ξεκίνησε. Ψήφισε ΤΩΡΑ τις 5 καλύτερες θεατρικές παραστάσεις Φεβρουαρίου – Μαίου 2017 για τα 3 Βραβεία Κοινού]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifise-tora-1-19361/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifise-tora-1-19361/#comments +Wed, 24 May 2017 20:27:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifise-tora-1-19361/ Η Ψηφοφορία ξεκίνησε. Ψήφισε τώρα τις 5 καλύτερες θεατρικές παραστάσεις Φεβρουαρίου – Μαίου 2017 για τα 3 Βραβεία Κοινού

]]>
 Η Ψηφοφορία ξεκίνησε. Ψήφισε ΤΩΡΑ τις 5 καλύτερες θεατρικές παραστάσεις Φεβρουαρίου – Μαίου 2017 για τα 3 Βραβεία Κοινού.

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΈΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ - ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης προκηρύσσουν τη δεύτερη μεγάλη ηλεκτρονική ψηφοφορία κοινού για τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ που θα διεκδικήσουν μια θέση στις υποψηφιότητες των 7ων θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης 2017.
------
Η μεγάλη ανοιχτή ψηφοφορία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους θεατρόφιλους να διαμορφώσουν με την δική του ψήφο τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ χωρίς καμία εμπλοκή παραγόντων και επιτροπής σε μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο που θα διεξαχθεί 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης, όπως λαμπρά βιώσαμε τις δυο προηγούμενες χρονιές.
------
Θυμίζουμε πως η πρώτη ψηφοφορία που αφορούσε παραστάσεις Σεπτεμβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί, δείτε ΕΔΩ. Μετά τη λήξη της 2ης ψηφοφορίας, θα ακολουθήσει 3η και τελική που σε αυτή την ψηφοφορία [1- 4 Ιουνίου], το θεατρόφιλο κοινό θα ψηφίσει τον ΤΕΛΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ. Οι 3 πρώτες παραστάσεις με τους περισσότερους ψήφους κατακτούν τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ.
-----
Από ΠΕΜΠΤΗ 25 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2017 ΨΗΦΙΖΕΤΕ σε ειδική φόρμα συμμετοχής [ΟΧΙ στο Facebookτου Kulturosupa.gr [δείτε παρακάτω] ή ψηφίζετε μέσω e-mail τις 5 [ΠΕΝΤΕ] ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ της προτίμησης σας δεύτερου 4μηνου θεατρικής χειμερινής περιόδου 2016/17: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ & ΜΑΙΟΣ 2017.
.
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ:
2 απλοί τρόποι συμμετοχής στη ψηφοφορία:
.
ΒΛΕΠΕΤΕ παρακάτω τη ΛΙΣΤΑ ΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που παρουσιάστηκαν το συγκεκριμένο διάστημα και ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ από το σύνολο ΤΣΕΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο ΛΕΥΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ, έως 5 παραστάσεις της αρεσκείας σας, [ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ αν κάνατε λάθος επιλογή και ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ εκ νέου] και κατεβαίνετε στο τέλος της λίστας πατώντας VOTE. Αυτόματα έχουν προστεθεί οι ψήφοι σας. Ανατρέχετε στην αρχή και βλέπετε ποιες παραστάσεις και με πόσους ψήφους προηγούνται μέχρι στιγμής.

ή

Στέλεντε e-mail στο Kulturosupasite@yahoo.gr, σημειώνοντας σε τίτλους, έως 5 παραστάσεις, θέμα «ΒΡΑΒΕΙΑ» και το ονοματεπώνυμό σας

------
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΈΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
------
Για να συμμετάσχει μια παράσταση στην ψηφοφορία των 7ων Θ.Κ.Θ. οφείλει να έχει δώσει έστω μια κανονική παράσταση για θεατές τη τρέχουσα σεζόν και να μην είναι επανάληψη.
-----
Όσοι συμμετέχουν με την ψήφο τους στην ψηφοφορία θα διεκδικήσουν ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, οι οποίες θα κληρωθούν αυτόματα για τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον καθώς και για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της επόμενης εβδομάδας.
------
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ την ανοιχτή ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ να ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΟΜΑΔΑ και την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε φίλους και θαυμαστές σας.
------
ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ στους ΦΙΛΟΥΣ σας την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με κοινοποιήσεις στα προφίλ σας.
------
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, αναδεικνύει καθαρή ΝΙΚΗ του ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
------

3η και τελευταία ψηφοφορία: 
από Πέμπτη 1 έως Κυριακή 4 Ιουνίου που θα αφορά την ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ όσων παραστάσεων υπερψηφίστηκαν στις 3 προηγούμενες ψηφοφορίες. ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΙΚΗΤΗ.
------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τελικής 10άδας υποψηφίων παραστάσεων ΒΡΑΒΕIΩΝ ΚΟΙΝΟΥ καθώς και ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ. 
------
Από το σύνολο των 2 ηλεκρονικών ψηφοφοριών και ψηφοδελτίων καταρτίζεται η τελική 10άδα για τα 3 βραβεία κοινού. Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία το κοινό από την τελική λίστα, ψηφίζει τους 3 νικητές. 
-----
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016/17.
ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ
------
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ = FACEBOOK PAGES ΕΔΩ
------
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ  FACEBOOK ΕΔΩ
------
Θ.Κ.Θ: ΣΕΛΙΔΑ KULTUROSUPA.GR - ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΛΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΚ ΕΔΩ

------ 

Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης. όπου τα … τρία Κ «Κοινό - Καλλιτέχνες - Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!

Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία Θεσσαλονίκης 206/17, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι : ΕΔΩ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ:
Επιλέξτε έως 5 παραστάσεις και στο τέλος της λίστας πατήστε VOTE. Οι ψήφοι σας έχουν αυτόματα καταχωρηθεί. Αμέσως μετά ανατρέξτε στην αρχή βλέποντας ποιες παραστάσεις και με πόσους ψήφους προηγούνται μέχρι στιγμής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
]]>
78 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifise-tora-1-19361/feed/
<![CDATA[Τελευταίες 4 Παραστάσεις για τον «Κύκλο» στο Αριστοτέλειον]]> http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-teleftees--19354/ http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-teleftees--19354/#comments +Wed, 24 May 2017 17:24:00 +0300 3 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-teleftees--19354/  Τελευταίες 4 Παραστάσεις για τον «Κύκλο» στο Αριστοτέλειον

]]>
 Τελευταίες 4 Παραστάσεις για τον «Κύκλο» στο Αριστοτέλειον

Μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου

Ένας σαρανταπεντάρης μικροαστός (Γιώργος Κοψιδάς) ξαφνικά χάνει τα πάντα! Αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως σαν από μηχανής θεός, ο δικηγόρος της πρώην γυναίκας του  (Δημήτρης Γιώτης), του δίνει την λύση μη ξέροντας τις προθέσεις του. 

Το μπέρδεμα όμως στη ζωή του θα το φέρει μια απρόσμενη επίσκεψη απο την Τουρκία (Burak Hakki) που θα του αλλάξει τη ζωή. Θα του φέρει την αλήθεια και ξεκαρδιστικές συναντήσεις με απίθανους χαρακτήρες (Κατερίνα Τσάβαλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Κώστας Φραγκολιάς, Νίκος Κερασιώτης). 

Ο κύκλος της ζωής είναι πάντα απρόβλεπτος!

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλλειμα)

Με τους

 BURAK HAKKI,  ΓIΩPΓOΣ KOΨIΔAΣ, KATEPINA TΣABAΛOY,  
ΔHMHTPHΣ ΓIΩTHΣ, KΩΣTAΣ ΦPAΓKOΛIAΣ, 
EYΓENIA ΠANAΓOΠOYΛOY, NIKOΣ KEPAΣIΩTHΣ  

Φιλική συμμετοχή
XPYΣA ΠAΠΠA, NIKOΛAΣ MAKPHΣ, ΛIΛA MΠAKΛEΣH, TETA KAMΠOYPEΛΗ

Kείμενο
ΔHMHTPHΣ MHTPOΠOYΛOΣ
        
Προσαρμογή - Διασκευή κειμένου
ΓIANNHΣ AΪBAZHΣ
          
Σκηνοθεσία
ΓIANNHΣ AΪBAZHΣ

Φωτισμοί
NIKOΣ BOYΛΓAPHΣ

Σκηνικά
KIKH MHΛIOY

Video
NIKOΛAΣ MAKPHΣ

Eνδυματολόγος
KΛEΩN ΦYΣEKHΣ

Πρωτότυπη μουσική
ΔHMHTPHΣ IΣAPHΣ
Bοηθός σκηνοθέτη
HΛIAΣ MIXAHΛ

Φωτογραφίες εξωφύλλου
POYΛA MONIAKΙ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

ΠAPAΣKEYH 21:15 
 ΣABBATO 18:15 & 21:15
KYPIAKH 20:15 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 17€
Φοιτητικό - Παιδικό - Ανέργων - Αμεα: 13€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
• Ταμείο Θεάτρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
o
-Βίντεο –αυλαία χειροκρότημα, πρεμιέρα 19/05/2017 –  θέατρο Αριστοτέλειον. 
-Μπουράκ Χακί, Γιάννης Αιβάζης και συντελεστές, μιλούν για τη παράσταση «Ο Κύκλος» [βίντεο – Συνέντευξη Τύπου].

====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 
Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-teleftees--19354/feed/