Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Mon, 17 Apr 2017 18:15:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Η Τσετσενία θέλει να αφανίσει τους γκέι. ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tsetsenia-gay-18856/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tsetsenia-gay-18856/#comments +Mon, 17 Apr 2017 18:15:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tsetsenia-gay-18856/  Η Τσετσενία θέλει να αφανίσει τους γκέι. 

]]>
 Η Τσετσενία θέλει να αφανίσει τους γκέι...

Καταγγελίες για στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανιστήρια, διώξεις και δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το καθεστώς, ενώ η Μόσχα κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ακούει. Οι διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων όμως ζητούν έρευνες και εξηγήσεις

Μυστικές φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές συλλήψεις χωρίς αιτία, ηλεκτροσόκ, βασανιστήρια κάθε είδους, εξευτελισμοί, δολοφονίες. Στην Τσετσενία το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αρκεί η υποψία για να καταλήξει κάποιος στη φυλακή ή ακόμα χειρότερα να χάσει τη ζωή του. Η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα «Novaja Gazeta» που συχνά επικρίνει το Κρεμλίνο και όχι σπάνια προκαλεί οργή του, αποκαλύπτει μια ζοφερή κατάσταση σε αυτή την απομακρυσμένη ρωσική Δημοκρατία που παραπέμπει σε ναζιστικές πρακτικές.

Η έρευνα της δημοσιογράφου Ελενα Μιλάσενα με τίτλο «Εγκλημα τιμής» έφερε στο φως τα απίστευτα μαρτύρια που υφίστανται εκατοντάδες άνδρες ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία από το καθεστώς του Ραμζάν Καντίροφ. «Χτυπούν στα πόδια, στα πλευρά, παντού, λένε ότι είσαι σκύλος ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα» ανέφερε στη δημοσιογράφο ένα από τα θύματα.

«Με πήγαιναν κάθε τρεις και λίγο στη φυλακή, με χτυπούσαν, με χλεύαζαν, με ταπείνωναν και μου ζητούσαν να καταγγείλω άλλους γκέι. Αυτός ο εφιάλτης κράτησε δύο χρόνια» καταγγέλλει άλλος.

Η Ελενα Μιλάσενα συναντήθηκε με πολίτες, θρησκευτικούς ηγέτες, προσωπικότητες της τηλεόρασης. Οσοι δέχτηκαν να μιλήσουν το έκαναν υπό την προϋπόθεση της απόλυτης ανωνυμίας. Το να παραδεχτεί κανείς στον Καύκασο ότι είναι ομοφυλόφιλος ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο. Το σχόλιο που έκανε για τις καταγγελίες ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ – διά του εκπροσώπου του – είναι ανατριχιαστικό: «Δεν είναι δυνατόν να τους καταπιέζουμε γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχουν (ομοφυλόφιλοι). Αλλά και αν υποθέταμε ότι υπήρχαν τέτοια άτομα, οι ίδιοι οι συγγενείς τους θα τους έστελναν στον αγύριστο».

«Στην Τσετσενία διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Ιγκορ Κατσέτκοφ, επικεφαλής του Lgbt Network, της μοναδικής οργάνωσης στη Ρωσία που ασχολείται με τα δικαιώματα των γκέι. «Υπάρχει ένα υπόγειο σύστημα που διευθύνεται από το κράτος. Αστυνομία, Δικαιοσύνη, δυνάμεις ασφαλείας, όλοι συμμετέχουν στο έγκλημα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Κρεμλίνο, όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, έκανε ότι δεν κατάλαβε. «Η διερεύνηση των καταγγελιών είναι υπόθεση των Αρχών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν. Δηλαδή εκείνων των Αρχών που φέρονται να είναι υπεύθυνες των όσων καταγγέλλονται.

Η υπόθεση όμως πλέον, μετά την αποκάλυψη της «Novaja Gazeta», πήρε διεθνείς διαστάσεις. Οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστεία και η Human Rights Watch ζητούν έρευνες σε βάθος. Ενα ακόμη πρόβλημα για τον ρώσο πρόεδρο για τον οποίο άλλωστε τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα.
.
Η Τσετσενία φυλακίζει γκέι ανθρώπους σε στρατόπεδα βασανιστηρίων, και είναι τόσο φρικτά όσο φαντάζεσαι. Tους κάνουν ηλεκτροσόκ και τους βασανίζουν μέχρι να αποκαλύψουν ονόματα άλλων γκέι αντρών. Κάποιοι ήδη πέθαναν απ’ το πολύ ξύλο. 

Η απαγωγή και φυλάκιση ομοφυλόφιλων σε στρατόπεδα είναι κάτι που θα έκαναν οι Ναζί. Είναι απάνθρωπο και εξοργιστικό, αλλά υπάρχει σχέδιο για να τους σταματήσουμε.

Το Avaaz θα δυναμώσει τη φωνή των γενναίων ακτιβιστών της Τσετσενίας στα ΜΜΕ και θα χρησιμοποιήσει την τεράστια παγκόσμια κατακραυγή μας για να σταματήσουν οι διώξεις. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ και διάδωσέ το παντού. Ας φτάσουμε το 1,5 εκατ. υπογραφές:
 

Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Προς τον πρόεδρο Πούτιν και τις ρωσικές αρχές:

Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να σταματήσετε επειγόντως τις διώξεις ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία και να σεβαστείτε τις αξίες της δικαιοσύνης και της ανεκτικότητας.


Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Είναι πολύ απάνθρωπο για να το χωρέσει ο νους. Αλλά η Τσετσενία κυβερνιέται εδώ και χρόνια από έναν πρόεδρο που καταπατά ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα με την υποστήριξη της Ρωσίας. Οι αξιωματούχοι του, όταν ρωτήθηκαν για τα στρατόπεδα βασανιστηρίων, αρνήθηκαν ακόμη και την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσαν: «Αν υπήρχαν τέτοια άτομα στην Τσετσενία, δε θα χρειαζόταν να ασχοληθούν μαζί τους οι αρχές, αφού οι συγγενείς τους θα τους είχαν ήδη στείλει στον αγύριστο».

Η αξιόλογη οργάνωση International Crisis Group δημοσίευσε μαρτυρίες ανθρώπων που δραπέτευσαν από αυτά τα στρατόπεδα για να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή.

Ας αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μια τεράστια κατακραυγή και να βγάλουμε στη φόρα τις βάρβαρες πρακτικές της Ρωσίας και της Τσετσενίας. Λάβε μέρος στην εκστρατεία πατώντας παρακάτω και διάδωσέ την παντού:

Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα μοιάζουν να είναι εκτός ελέγχου. Όμως κάθε μέρα έχουμε δύο επιλογές: να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη φρίκη που ξεδιπλώνεται ή να κάνουμε κάτι για να τη σταματήσουμε. Ας επιλέξουμε όλοι μαζί τη δράση, την αγάπη και την αλληλεγγύη για να σταθούμε στο πλευρό των τρομοκρατημένων οικογενειών της Τσετσενίας που κινδυνεύουν να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Rewan, Emma, Fatima, Sarah και όλη η ομάδα του
Avaaz 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tsetsenia-gay-18856/feed/
<![CDATA[Το Στοματικό Σεξ χαρίζει στις γυναίκες υγεία ψυχική & σωματική - Σοβαρή επιστημονική έρευνα.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/stomatiko-sex-ginekes-18814/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/stomatiko-sex-ginekes-18814/#comments +Thu, 13 Apr 2017 09:38:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/stomatiko-sex-ginekes-18814/  Το Στοματικό Σεξ χαρίζει στις γυναίκες υγεία ψυχική & σωματική - Σοβαρή επιστημονική έρευνα.

]]>
 Το Στοματικό Σεξ χαρίζει στις γυναίκες υγεία ψυχική & σωματική - Σοβαρή επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, μελέτησαν την επίδραση του στοματικού σεξ στην ψυχολογία των γυναικών.

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 300 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους.

Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες.

Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Τι περιέχει το σπέρμα;

Κορτιζόλη, Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης (βλέπε: Η ορμόνη της αγάπης: Ωκυτοκίνη, Θυροτροπίνη, Μελατονίνη)

Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό “δέσιμο” της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/stomatiko-sex-ginekes-18814/feed/
<![CDATA[10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία: Προετοιμαστείτε & Γυμνωθείτε 10 Ιουνίου ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimni-podilasia-18797/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimni-podilasia-18797/#comments +Tue, 11 Apr 2017 20:18:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimni-podilasia-18797/ Προετοιμαστείτε & Γυμνωθείτε: 10 Ιουνίου,10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 

]]>

10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία: Προετοιμαστείτε & Γυμνωθείτε 10 Ιουνίου

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ανθρώπινο σώμα, το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα γιορτάζουμε φέτος τα 10 χρόνια, με ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες δράσεις.

.
Μέχρι στιγμής το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ περιλαμβάνει από συναυλίες:
Ράδιο Σολ (Indie Ska/Reggae, από Αθήνα)
Muchatrela Band (New Orleans Hot Jazz, Swing, Balkan και Caribbean Calypso, από Αθήνα) Grikanta (Tarantella Pizzica Κάτω Ιταλίας/Magna Grecia, από Θεσ/νίκη)
Κρούση (ομάδα κρουστών) (Αφρικάνικοι ρυθμοί από Θεσ/νίκη)

Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος,  χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ!  Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, έως και μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις.

Για ακόμη μια χρονιά η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει: • Την στασιμότητα, στην βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την συνεχιζόμενη “καταστροφική” επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής. • Την έξαρση των πολεμικών επιχειρήσεων με επιπλέον επακόλουθο χιλιάδες πρόσφυγες να χάνουν την ζωή τους ή να ζουν αβέβαια στα όρια της επιβίωσης προσπαθώντας να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη φρούριο.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ για την πόλη μας;

• Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, πάρκα στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία. • Ασφαλές, και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση και κυκλοφορία, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη, αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς υπεραστικούς Ποδηλατόδρομους. • Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων • Ασφαλή σημεία στάθμευσης ποδηλάτων • Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Τελεφερίκ, Τρένο, Ταξί. • Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών. • Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις. • Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.
.
Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι αυτo-oργανωμένη δράση από ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες. Φέτος με την υποστήριξη των Παιδιών Εν Δράσει και το Ποδηλατικό Καρναβάλι.

Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr  και ενημερωθείτε για τα νέα μας, το πλήρες πρόγραμμα, προβολές ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

ΥΓΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimni-podilasia-18797/feed/
<![CDATA[Διάσημοι πρωταγωνιστές μιλούν για τις σκηνές σεξ στις ταινίες τους [photos]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/25-sex-scenes--18721/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/25-sex-scenes--18721/#comments +Thu, 06 Apr 2017 10:15:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/25-sex-scenes--18721/ Διάσημοι πρωταγωνιστές μιλούν για τις σκηνές σεξ στις ταινίες τους [photos]

]]>
 Διάσημοι πρωταγωνιστές μιλούν για τις σκηνές σεξ στις ταινίες τους [photos]

Απαραίτητο κομμάτι κάθε φιλμ. Όμως πόσο δύσκολο είναι για τους άμεσα ενδιαφερόμενους; Ακούστε τις απαντήσεις σε πρώτο πρόσωπο από διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που δεν κρύβουν λόγια. Στις ταινίες, αυτές οι σκηνές ξεχειλίζουν από ένταση ενώ όταν είναι επιτυχημένες νιώθεις τις σπίθες και έξω από την οθόνη. Όμως στα γυρίσματα αυτών των σκηνών, η ατμόσφαιρα μόνο εκκρηκτική δεν είναι. Ιδού και οι αποδείξεις.


"Ήμουν εγώ σε όλες τις στιγμές. Στα πάντα. Όταν αναλαμβάνεις έναν χαρακτήρα σαν κι αυτό και θέλεις να αντικατοπτρίσεις με ακρίβεια τη φύση του, τότε πρέπει να το κάνεις. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου γιατί απλά δεν πρόκειται για εσένα, αλλά για την απεικόνιση κάοιου άλλου", ο Λεονάρντο ντι Κάπριο για την ταινία "Wolf of Wall Street".


"Ήταν τόσο... άβολο. Και δεν μπορείς ποτέ να καταστρέψεις αυτό το συναίσθημα.Θα είναι πάντα εκεί., ακόμη και αν είσαι με κάποιον για πρώτη φορά στην πραγματική ζωή. Είναι απλά πολύ περίεργο": Αμάντα Σέιφριντ για την ταινάι "Chloe" και τις σκηνές με την Τζουλιάν Μουρ. 


"Είμαι σχετικά ανώριμη και έτσι ντρέπομαι ακόμη. Όμως ναι, θα τσέκαρα μερικά πλάνα για να δω αν βγαίνω καλή, ώστε να νιώσω καλύτερα. Γιατί μερικές φορές, χρειάζεται να το δεις για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Και ανάμεσα σε δυο λήψεις εσύ πας στην άλλη κατεύθυνση. Τι κάνεις το Σαββατοκύριακο; πχ. Κανονική συζήτηση φυσιολογικών ανθρώπων ανάμεσα σε σκηνές σεξ", Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία No Strings Attached. Και ο συμπρωταγωνιστής Άστον Κούτσερ τι λέει;

Ξεκινάω ζητώντας συγνώμη... Νομίζω ότι κάποιος μου είχε πει -και δεν θυμάμαι ποιος. Νομίζω ότι ήταν ο Σερ Λόρενς Ολίβιε που το είπε... (Μπορεί και όχι αλλά πάντα το δικό του όνομα χρησιμοποιώ). Είπε λοιπόν "απολογούμαι αν ερεθίζομαι, απολογούμαι και αν δεν ερεθίζομαι". Και πάντα πρέπει να το πεις με την κατάλληλη προφορά. Και πάντα αναρωτιέσαι. Είναι ΟΚ; Δεν είναι; Και μετά κάνεις σαν να μην έγινε τίποτα και έτσι καταλαβαίνεις πόσο καλός ηθοποιός είσαι".


"Υπάρχει εκεινη η ντροπιαστική στιγμή όπου πρέπει να βγάλεις τα ρούχα σου μπροστά σε ξένους. Εννοώ, εγώ δεν πάω στην παραλία με μπικίνι γι'αυτό τον λόγο. Έτσι σκέφτηκα...ΟΚ, θα έχω τον έλεγχο. Θα κάνω τα πάντα σωστά, θα ξεγυμνωθώ την τελευταία στιγμή και ανάμεσα στα γυρίσματα θα φοράω ξανά τα ρουχα μου. Όμως τότε ανακάλυψα ότι κάθε φορά που φορούσα τη ρόμπα μου, ρουφούσε όλο το μέικ απ από το σώμα μου και αυτό προσέθετε κάθε φορά άλλα 20 λεπτά στο γύρισμα. Και όπως με κάθε πράγμα στη ζωή, τη στιγμή που σταματάς να βάζεις τον εαυτό σου μπροστά, αλλά βάζεις όλους τους άλλους, τότε, τολμώ να πω, ότι έχει και πλάκα", Αν Χάθαγουεϊ για την ταινία "Love and Other Drugs".

Και ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία, Τζέικ Τζίλενχαλ κάτι έχει να πει. Και είναι δυο τα τινά: Ή έχει πολύ λεπτή αίσθηση χιούμορ και κάνει πλακίτσα με τη φίλη και συμπρωταγωνίστριά του, ή είναι πολύ άκομψος γενικότερα: "Είχα μια πολύ λαμπερή καριέρα μέχρι εκείνο το σημείό, όμως το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε ποτέ να κάνω ήταν να υποκριθώ ότι με 'άναβε' η Άν Χάθαγουεϊ. Και καμαρώνω για τον εαυτό μου που τα κατάφερα".


"Ήταν κανονικό σπάσιμο νεύρων για μένα. Είπα στον ατζέντη μου αμέσως μετά ότι δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο ποτέ ξανά", Βανέσα Χάτζενς για το "Spring Breakers"


"Η σκηνή του σεξ ήταν πραγματικά άβολλη. Και ήταν την πρώτη μου μέρα στο γύρισμα... Τουλάχιστον ήταν καλό για να σπάσει ο πάγος", Μπλέικ Λάιβλι για την ταινία "The Town" με τον Μεν Άφλεκ


"Ήπια δυο σφηνάκια βότκα πριν τη σκηνή και στο τέλος, δυο ποτήρια σαμπάνια ως εορτασμό που δεν θα χρειαζόταν να κάνω κάτι ανάλογο ξανά", Κίρα Νάιτλι για την ταινία "A Dangerous Method"


"Ήθελα να είναι ειλικρινές, ήθελα να είναι ωμό, ήθελα να είνα αληθινό". Ρις Γουίδερσπουν για το "Wild". 


"Είναι μια πραγματικά τεχνική διαδικασία. Χτισμένη από πολλά μικρά κομμάτια. Δεν είναι απλά δυο άνθρωποι που κάνουν έρωτα και κάποιος φιλμάρει", ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβτι για τον "Don Jon" 


"Το πιο δύσκολο πράγμα σχετικά με τις σκηνές σεξ είναι ότι όλοι γίνονται κριτές. Δύσκολο να βρεις κάποιον που να έχει πυροβολήσει κάποιον, όμως όλοι έχουν κάνει σεξ, γεγονός που σημαίνε ότι έχουν και άποψη για το πώς θα πρέπει να γίνεται", Μάικλ Ντάγκλας στο  "Behind the Candelabra"


"Είναι δύσκολο να γυρίσεις μια σκηνή σεξ, τελεία και παύλα. Δεν έχει να κάνει με το αν πρόκειται για έναν φίλο, για άντρα ή γυναίκα. Βρίσκεσαι με 100 περίπου μέλη του συνεργείου να σε φωτίζουν, να σε τοποθετουν και δεν υπάρχει στιγμή άνεσης", Μίλα Κούνις για τον "Black Swan".


"Εννοείς τη σκηνή όπου προσπαθείς να μην κάνεις σεξ... Ήταν δύσκολη. Πολλές φορές οι ηθοποιοί μπορούν να ξεγελάσουν τον κόσμο κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι κάτι συμβαίνει τη στιγμή που δεν συμβαίνει τίποτα. Όλα αυτά είναι τεχνητά και και αν θέλεις να κάνεις μια σκηνή να δείξει πιο προσωπική πρέπει να διώξεις από πάνω σου κάθε εξωτερικό. Στην πραγματική ζωή το σεξ είναι άτακτο και θέλαμε να μεταφέρουμε ακριβώς αυτή την υπέροχη αταξία": Ράιαν Γκόσλινγκ για την ταινία "Blue Valentine"

Για την ίδια ταινία λέει η Μισέλ Γουίλιαμς: "Γυρίσαμε την αρχή της σχέσης μας πρώτα και είχε πλάκα και ζωντάνια. Μετά κάναμε τις σκηνές σεξ και ήταν... τοξικές. Ο Ράιαν και εγώ σταματήσαμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο ως  Ράιαν και Μισέλ. Αυτές οι σκηνές πήραν άπειρο χρόνο για να τελειώσουν. Γυρίζοντας στο σπίτι από τα γυρίσματα κάθε βράδυ άνοιγα τα παράθυρα και ούρλιαζα μέσα στη νύχτα. Ήταν η διέξοδός μου".


"Νομίζω ότι όσο πιο άνετος νιώθεις με τον άλλο, τόσο πιο δύσκολο είναι να γυρίσεις όποιου είδους δυνατή συναισθηματικά σκηνή. Σα να σκέφτεσαι 'Δεν θέλω να γίνω ρεζίλι μπροστά σε αυτό τον άνθρωπο", Ρόμπερτ Πάτινσον για το "Breaking Dawn


"Είναι σα να τρέχεις στη βροχή. Από ένα σημείο και μετά δεν σε νοιάζει πόσο θα βραχείς, άρα... χαλαρώνεις. Εννοώ, σίγουρα νιώθεις κάπως άβολα όταν φοράς ένα παράξενο στριγκάκι στο χρώμα του δέρματος και ανεβοκατεβαίνεις επάνω από μια ηθοποιό. Κι εγώ δεν είμαι μικροκαμωμένος. Και η συμπρωταγωνίστριά μου είναι μικροσποπική. Είναι περίεργο και άβολο στην αρχή αλλά μετά όλα τα άβολα συναισθήματα λιώνουν και σκέφτεσαι 'Οκ, θα το κάνουμε που θα το κάνουμε τουλάχιστον ας το διασκεδάσουμε. Ξέρεις τι εννοώ", Τζον Χαμ για την ταινία "Bridesmaids"


"Στην πραγματικότητα είναι εκνευριστικό, είσαι εκεί για 12 συνεχόμενες ώρες... Είναι εξαντλητικό", Τζάστιν Τίμπελεϊκ. 


"Είσαι μόνη με έναν άντρα που δεν είναι ο σύζυγός σου, ο οποίος επίσης έχει έναν σύζυγο. Εκείνος είναι με τα εσώρουχά του, το ίδιο κι εσύ και σα να χοροπηδάτε στα στεγνά στο κρεβάτι", είπε η Ρόζαμουντ Πάικ για την ερωτική σκηνή που γύρισε με τον Νιλ Πάτρικ Χάρις στην ταινία "Gone Girl".

Εκείνος τι λέει από την πλευρά του; "Έπρεπε να προβάρουμε την ερωτική σκηνή με τον Ντέβιντ [Φίντσερ, τον σκηνοθέτη] σε κάθε στιγμή της. "Μετά βάζεις το στόμα σου εκεί... κουνιέσαι πάνω κάτω τόσες φορές και μετά 'φτάνεις'. Δεν χρειάζεται μεγάλη εξήγηση από τη στιγμή που ξενικά το γύρισμα"


"Μπορεί και να ήταν περίεργο, το να υποκρίνεσαι το σεξ με τον σύζυγό σου μπροστά σε τόσους ανθρώπους. Όμως δεν είναι, πραγματικά. Όταν έχεις μια ερωτική σκηνή με κάποιον που αγαπάς πραγματικά, δεν υπάρχει σκέψη τύπου 'Μπορώ να τον αγγίξω εκεί; Μπορώ να τον αγγίξω εκεί; Ξέρεις που είναι τα όριά σου", Άνα Πάκουιν για το True Blood όπου πρωταγωνιστεί με τον σύζυγό της, Στίβεν Μόγιερ. 


"Είναι απλά μέρος του ρόλου. Έτσι το έκανα. Εννοώ.. τα βλέπω όλα" Κάμερον Ντίαζ για την ταινία "Sex Tape"


"Ήμουν απίστευτα νευρικός γιατί ήμουν ερωτευμένος με εκείνη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήταν τελείως σουρεαλιστικό για μένα". Τάδε έφη Ζακ Έκφρον για τις σκηνές που μοιράστηκε με τη Χέδερ Γκράχαμ στο "At Any Price"


«Είμαι στο πάτωμα και κάποιος σκίζει τα ρούχα μου. Ε, δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει τίποτα από όλα αυτά. Προτιμώ ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα να ξεμπερδεύουμε».

Τάδε έφη Κρίστεν Ντανστ, η οποία ήταν τυχερή καθώς η Σοφία Κόπολλα ήταν της ιδίας λογικής. Δεν καθυστερούσε τις σκηνές αυτές χωρίς λόγο. Παρτενέρ της στην ταινία "The Beguiled" ο Κόλιν Φάρελ.

Πηγή: www.womenonly.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/25-sex-scenes--18721/feed/
<![CDATA[ Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το Euro Pride 2020]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-thessaloniki-pride-euro-pride-2020-18694/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-thessaloniki-pride-euro-pride-2020-18694/#comments +Tue, 04 Apr 2017 15:51:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-thessaloniki-pride-euro-pride-2020-18694/   Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το Euro Pride 2020

]]>
 Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το Euro Pride 2020

Υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης  του EuroPride 2020 έθεσε και επίσημα το Thessaloniki Pride. Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Ευρώπης που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.
 
Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντίστοιχες διοργανώσεις των Βρυξελλών (Βέλγιο), του Αμβούργου (Γερμανία) & του Μπέργκεν (Νορβηγία). Η οριστική ανάθεση θα πραγματοποιηθεί υστέρα από ψηφοφορία της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας διοργανωτών pride (EPOA) στην ετήσια συνέλευσή της το Σεπτέμβριο 2017 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Thessaloniki Pride, η διοργάνωση ενός EuroPride στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική LGBTI κοινότητα, καθώς θα προβάλει τα αιτήματά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση αυτών. Παράλληλα, θα δώσει φωνή σε κοινότητες από γειτονικές χώρες των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.
 
Υπενθυμίζεται πως φέτος το Thessaloniki Pride θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «έλα όπως είσαι», και θα περιλαμβάνει μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτυ, συναυλίες και φυσικά τη μεγάλη Πορεία Υπερηφάνειας το Σάββατο, 17 Ιουνίου.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-thessaloniki-pride-euro-pride-2020-18694/feed/
<![CDATA[Στα 16, άρχισε να βγάζει τρίχες κι απ’ το αιδοίο της... Κάλεσμα συμμετοχής στην φωτογραφική έκθεση «Γυναίκες με τρίχες»...]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/aidio-photos-18682/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/aidio-photos-18682/#comments +Tue, 04 Apr 2017 10:25:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/aidio-photos-18682/ Στα 16, άρχισε να βγάζει τις τρίχες κι απ’ το αιδοίο της… Κάλεσμα συμμετοχής στην φωτογραφική έκθεση «Γυναίκες με τρίχες»...

]]>
Στα 16, άρχισε να βγάζει τρίχες κι απ’ το αιδοίο της… Κάλεσμα συμμετοχής στην φωτογραφική έκθεση «Γυναίκες με τρίχες»...

Γεννήθηκε με το βελούδινο δέρμα του μωρού. Άτριχο, καθαρό. Ξαφνικά, στα 12, μικρές τριχούλες άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος.
 
Στα 14, αν λίγο φαινόταν το γυμνό πόδι, φρόντιζε αμέσως να το κρύβει. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει αντιαισθητική. Τα χέρια της περιόριζε να μη σηκώνει ψηλά. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει αηδιαστική. Κι όταν τους μιλούσε σε κοντινή απόσταση έβλεπε τα μάτια των άλλων να σταματούν στα σημεία γύρω από το στόμα της. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει άσχημη.
 
Στα 16, άρχισε να βγάζει τις τρίχες κι απ’ το αιδοίο της, για να νιώθει πιο όμορφη και πιο καθαρή.
 
Στα 17 της, ενώ ο φίλος στο διπλανό θρανίο φαινόταν όλο και πιο άντρας όσο οι τρίχες πύκνωναν στο σώμα του, για αυτήν, η αφαίρεση κάθε τρίχας από το δικό της σώμα ήταν απαραίτητο στοιχείο της θηλυκότητάς της.
 
Τα μάτια των άλλων, τα μάτια τα δικά μας, έμαθαν μέσα από τις κυρίαρχες αναπαραστάσεις τι είναι η θηλυκότητα, τι είναι η ομορφιά. Τα μάτια θέλουμε να ανοιχτούν σε νέες εικόνες, σε άλλες διαστάσεις της θηλυκότητας και της ομορφιάς.
 
Για να διευρύνουμε λοιπόν τις αναπαραστάσεις μας, καλούμε γυναίκες με τρίχες να φωτογραφηθούν, είτε από τις ίδιες, είτε από άλλ@. Τρίχες σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, τρίχες που δε θα «έπρεπε» να υπάρχουν, τρίχες που αγαπάμε ή που προσπαθούμε να αγαπήσουμε.
 
Για να μπορεί η καθεμιά να επιλέγει πώς θα είναι γυναίκα, πώς θα είναι όμορφη, και να νιώθει όμορφη με ό,τι κι αν επιλέξει, ή να φαίνεται «άσχημη» κι αυτή να είναι η ομορφιά της.
 
Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας με όνομα ή ψευδώνυμο στο mail του Φεστιβάλ Sexualityfestival@hotmail.gr από τις 4/4 έως και τις 29/4 για να παρουσιαστούν στη φωτογραφική έκθεση με θέμα «Γυναίκες με τρίχες» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας 5-7 Μαΐου στη ΣΘΕ.
 
*Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi. Δεκτές και ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες φωτογραφίες.
*Η ομάδα του Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας δε θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες πέρα από τη συγκεκριμένη έκθεση παρά μόνο μετά από άδεια των δημιουργών τους.
*Αν ο αριθμός των φωτογραφιών ξεπερνάει τις οικονομικές μας δυνατότητες, θα εκτυπώσουμε όσες μπορούμε.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/aidio-photos-18682/feed/
<![CDATA[Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-magapa-18681/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-magapa-18681/#comments +Tue, 04 Apr 2017 10:19:00 +0300 53 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-magapa-18681/ Έχει λίγο καιρό που χώρισα και βγήκα μέσα από μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμα με πονάει φυσικά αυτή η εξέλιξη και με τίποτα δε θέλω να συζητήσω την κατάσταση μου, ειδικά με κάποιον δικό μου. Η ανωνυμία όμως και μάλιστα μέσα σε ένα ημερολόγιο, δεν είναι το ίδιο.. Αυτή η διαδικασία πραγματικά, με ανακουφίζει!

]]>
 Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα

Έχει λίγο καιρό που χώρισα και βγήκα μέσα από μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμα με πονάει φυσικά αυτή η εξέλιξη και με τίποτα δε θέλω να συζητήσω την κατάσταση μου, ειδικά με κάποιον δικό μου. Η ανωνυμία όμως και μάλιστα μέσα σε ένα ημερολόγιο, δεν είναι το ίδιο.. Αυτή η διαδικασία πραγματικά, με ανακουφίζει!
 
Ξεκινήσαμε με γνωριμία δυο εβδομάδων, και μεταπηδήσαμε σε κατάσταση σχέσης για οκτώ  μήνες. Ακολούθησε αρραβώνας διάρκειας δυο ετών παράλληλα με συγκατοίκηση και επιβιώσαμε μπορώ να πω. Αρχίσαμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια για τον γάμο μας. Και επάνω που άρχισε δειλά δειλά η προετοιμασία του, ξεκίνησαν τα μαύρα συννεφάκια στη σχέση μας.
 
Συνηθίζεται λένε αυτό  και συνήθως ξεπερνιέται σαν μια δύσκολη φάση της σχέσης. Λίγο η ένταση των υποχρεώσεων, λίγο το άγχος των νέων οικονομικών ανοιγμάτων, λίγο η δύσκολη οργάνωση πολλών πραγμάτων ταυτόχρονα και λίγο που ξεβολευτήκαμε όσο να πεις από την όμορφή μας ξέγνοιαστη καθημερινότητα, ήταν μερικοί από τους λόγους που μας οδήγησαν σε καβγάδες. Αρχίσαμε να τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον και να μεταφέρουμε το άγχος μας αμοιβαία. Χωρίς να καταλάβουμε πώς, αρχίσαμε να αλληλοκατηγορούμαστε  για το παραμικρό. Όταν το καταλαβαίναμε, ήταν πάντα αργά κι ο καβγάς είχε ήδη δυναμώσει με κουβέντες ξεσπάσματος που μετανιώναμε μεν αλλά ο άλλος της κρατούσε δε.
 
 Μα πως είναι δυνατόν να χωρίσουμε, ενώ ετοιμαζόμαστε για γάμο; Έτσι θα είναι όλη μας η ζωή; Τι καλά που ήμασταν πριν τη πρόταση γάμου! Είναι άραγε μεταβατική αυτή η περίοδος με τις εντάσεις μας ή μήπως τώρα βγάλαμε τον πραγματικό μας εαυτό; Οι ίδιες απορίες είναι και στους δυο μας, κάθε φορά που το συζητάμε μεταξύ μας.
 
Από κοινού αποφασίσαμε λοιπόν, να σταματήσουμε τα πάντα σχετικά με την προετοιμασία του γάμου μας και να μείνουμε για δέκα μέρες στα πατρικά μας με τους γονείς μας χωρίς να βρισκόμαστε και να επικοινωνούμε για να σκεφτούμε και να ανασυγκροτηθούμε. Ευτυχώς ήταν πραγματικά, αμοιβαία αυτή η ανάγκη και η απόφαση.
 
Σήμερα το απόγευμα ήταν να ξαναβρεθούμε μετά από όλο αυτό το διάστημα σε ένα ουδέτερο σημείο συνάντησης να συζητήσουμε. Είπαμε να βρεθούμε στο παρκάκι της γειτονιάς που πρωτογνωριστήκαμε και συγκεκριμένα στο παγκάκι … μας! Πήγα λοιπόν, στο σημείο συνάντησής μας μια ώρα νωρίτερα από το κανονικό, μια και περίμενα από το πρωί αυτή τη στιγμή της συνάντησής μας. Για αυτό, από την αγωνία μου ετοιμάστηκα και έφτασα στο παγκάκι μας αρκετά πιο νωρίς από την ώρα του ραντεβού μας. Μη έχοντας τι να κάνω, άρχισα να μαδάω τις μαργαρίτες που είχε εκεί στο παρτέρι δίπλα στο παγκάκι μας. Μ’ αγαπά… Δε μ’ αγαπά… μ’ αγαπά … δε μ’ αγαπά … και άντε και στην επόμενη. Σε κάθε λουλουδάκι, το αποτέλεσμα πάντα ίδιο. Ή μ’ αγαπά ή μ’ αγαπά και περισσεύει ένα.
 
Κάπως έτσι, πέρασε η ώρα της αναμονής και εμφανίστηκε! Εκεί που με πετυχαίνει να μαδάω την προτελευταία μαργαρίτα από το παρτέρι, με πλησιάζει με σφίγγει στην αγκαλιά του και μου λέει… «σ’ αγαπά, σ’ αγαπά… και δε σε αλλάζει με καμιά…»
 
HASHTAG:
#κουλτουροσουπα #ΕλενηΜαυροβα #ΙστοριεςΗμερολογιου #μαγαπαδεμαγαπα #μαγαπα #μαργαριτα #παγκακι #παρκακι #προετοιμασια_γαμου #kulturosupa #EleniMavrova #IstoriesImerologioy #magapademagapa #magapa #margarita #pagkaki #parkaki #proetoimasia_gamoy  
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-magapa-18681/feed/
<![CDATA[Υπάρχει ελπίς. Άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έκαναν σεξ χάρη σε θεραπεία βλαστοκυττάρων.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-dislitourgia-vlaastokitara-18562/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-dislitourgia-vlaastokitara-18562/#comments +Sun, 26 Mar 2017 08:26:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-dislitourgia-vlaastokitara-18562/  Υπάρχει ελπίς. Άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έκαναν σεξ χάρη σε θεραπεία βλαστοκυττάρων.

]]>
 Υπάρχει ελπίς. Άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έκαναν σεξ χάρη σε θεραπεία βλαστοκυττάρων.

Για πρώτη μια θεραπεία με χρήση βλαστικών κυττάρων επέτρεψε σε άνδρες με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, λόγω αφαίρεσης προστάτη, να κάνουν κανονικά σεξ.

Τις σχετικές επιτυχείς κλινικές δοκιμές έκαναν Δανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οντένσε, με επικεφαλής τη δρα Μάρτα Χάαρ και τις παρουσίασαν στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ουρολογίας στο Λονδίνο.

Μέχρι σήμερα αρκετές επιστημονικές ομάδες έχουν εργασθεί, με στόχο την ανάπτυξη βλαστοκυτταρικών θεραπειών για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά οι πρόοδοί τους δεν ήσαν επαρκείς σε βαθμό που οι άνδρες να μπορέσουν να έχουν μια ολοκληρωμένη συνουσία. Η νέα δανική έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι είναι δυνατό, χάρη στα βλαστοκύτταρα, να αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό η λειτουργία της στύσης ορισμένων τουλάχιστον ασθενών.

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών (φάση 1), που εστίασαν στην ασφάλεια και στη δοσολογία της νέας θεραπείας, συνεπώς θα ακολουθήσουν και νέες δοκιμές, προτού η νέα μέθοδος εφαρμοσθεί κλινικά. «Αυτό που δείξαμε, είναι ότι η νέα τεχνική μπορεί να επιτρέψει στους άνδρες να έχουν αυθόρμητη στύση, χωρίς χρήση φαρμάκων, ενέσεων ή εμφυτευμάτων. Αρχίζουμε τώρα μια μεγαλύτερη δοκιμή φάσης 2, που θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου και θα επιβεβαιώσει την ασφάλειά της», δήλωσε η Χάαρ. «Η νέα θεραπεία, που γίνεται μία μόνο φορά, είναι πολύ καλύτερη από το να παίρνει κανείς ένα χάπι κάθε φορά που θέλει να κάνει σεξ», ανέφερε ο καθηγητής Λαρς Λουντ.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, επηρεάζει σχεδόν τους μισούς άνδρες 40 έως 70 ετών. Η προστατεκτομή, η υπέρταση, ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και τα ψυχολογικά προβλήματα (χρόνιο στρες, διαπροσωπικές συγκρούσεις, άγχος απόδοσης στο σεξ, καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία κ.α.) είναι ανάμεσα στις κύριες αιτίες.

Η δανέζικη έρευνα έγινε σε 21 άνδρες που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση ριζικής αφαίρεσης προστάτη και στη συνέχεια δεν είχαν εμφανίσει βελτίωση της στύσης τους με τις συμβατικές φαρμακευτικές θεραπείες (τύπου «Βιάγκρα» κ.α.). Οι Δανοί επιστήμονες πήραν κύτταρα από τον λιπώδη ιστό της κοιλιάς των ανδρών και, αφού απομόνωσαν τα βλαστοκύτταρα, τα εισήγαγαν με σύριγγα στο πέος. Στη διάρκεια της διαδικασίας, οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε γενική αναισθησία, ενώ γύρισαν στο σπίτι τους την ίδια μέρα μετά την εισαγωγή των βλαστοκυττάρων.

Έξι μήνες μετά τη θεραπεία, οι οκτώ από τους 21 ασθενείς είχαν πλέον απολύτως ικανοποιητική στύση για να κάνουν σεξ. Η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας τους έχει διατηρηθεί εδώ κι ένα έτος. Η θεραπεία δεν είχε όμως αποτέλεσμα στους άνδρες που είχαν ακράτεια ούρων μετά την προστατεκτομή.

Η παγκόσμια αγορά φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία αναμένεται να φθάσει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-dislitourgia-vlaastokitara-18562/feed/
<![CDATA[Από άνεργη, μοντέλο! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/#comments +Fri, 24 Mar 2017 10:23:00 +0200 53 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/ Η ανεργία τεράστια και παντού. Αγανάκτησα να στέλνω βιογραφικά, να πηγαίνω σε συνεντεύξεις και να μην υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Τα έβαλα με την τύχη μου, με τον εαυτό μου, με την κοινωνία… Είπα να αρχίσω το ψάξιμο για δουλειά σε ευρύτερο φάσμα, πέρα από τα προσόντα, τα πτυχία και τις γνώσεις μου. Ίσως έτσι να έβρισκα πιο άμεσα δουλειά.

]]>
Από άνεργη, μοντέλο! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Η ανεργία τεράστια και παντού. Αγανάκτησα να στέλνω βιογραφικά, να πηγαίνω σε συνεντεύξεις και να μην υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Τα έβαλα με την τύχη μου, με τον εαυτό μου, με την κοινωνία… Είπα να αρχίσω το ψάξιμο για δουλειά σε ευρύτερο φάσμα, πέρα από τα προσόντα, τα πτυχία και τις γνώσεις μου. Ίσως έτσι να έβρισκα πιο άμεσα δουλειά.
 
Είπα λοιπόν να αναβαθμίσω και το βιογραφικό μου, μήπως και έφταιξε αυτό σε αυτή την αρνητική μου εξέλιξη. Σε σύμβουλο εργασίας που πήγα, μου είπε να βάλω και φωτογραφία στο βιογραφικό μου έτσι ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένο και κάπως πιο σύγχρονο. Αποφάσισα λοιπόν, να πάω σε φωτογράφο για επαγγελματική φωτογράφιση έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ως εικόνα του εαυτού μου.
 
Όταν με ρώτησε ο φωτογράφος, για τι χρήση την ήθελα τη φωτογραφία, του εξήγησα πως είναι για το βιογραφικό. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να με κοιτάει κάπως διαφορετικά, όλη την ώρα που ήμασταν στο στούντιό του. Μετά από ώρα, μου λέει διστακτικά. Μήπως θα σε ενδιέφερε να γίνεις μοντέλο; Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε πολύ ξαφνικό μια και ποτέ δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου κάτι παρόμοιο ως επάγγελμα για εμένα. Θες που δεν πίστευα ότι έχω ωραίο σώμα; Θες που φοβόμουν όλα αυτά που ακούγονται για αυτό τον χώρο; Πάντως δεν το είχα τολμήσει ούτε καν ως σκέψη. Στάθηκα λοιπόν για λίγη ώρα αμίλητη και διστακτική μπροστά του, απλά να τον κοιτάω αμήχανη και αναποφάσιστη.
 
Συνέχισε λέγοντας λοιπόν ο ίδιος, ότι μπορείς να δοκιμάσεις και αποφασίζεις μετά αν σου ταιριάζει ή όχι σαν επάγγελμα. Άλλωστε, λέει, αναλαμβάνω εγώ προσωπικά ως φωτογράφος πολλά προωθητικά και διαφημιστικά προγράμματα για πολυεθνικές. Αν θέλεις, μπορούμε να κάνουμε ένα δοκιμαστικό φωτογράφισης και συμμετέχοντας κι εσύ ως μοντέλο μου σε ένα από αυτά, μπορείς να δεις από μέσα τη δουλειά αν σου ταιριάζει και ύστερα να αποφασίσεις.
 
Αισθάνθηκα ότι όντως δεν είχα να χάσω κάτι, δοκιμάζοντας κι αυτό. Άλλωστε, στον συγκεκριμένο είχα πάει συστημένη από μια φίλη που κάνουμε πολύ παρέα εδώ και δυο χρόνια. Ο φωτογράφος είναι ο αδερφός της. Αφού λοιπόν δε θα ήμουν με άγνωστους μυστήριους τύπους και είχα τον αδερφό της φίλης μου να μου το προτείνει να και να επιμένει κιόλας, είπα ΟΚ ας το κάνουμε.
 
Η μια δουλειά που κάναμε ως φωτογράφηση, έφερνε την άλλη και με τα πολλά χωρίς καν να το έχω συνειδητοποιήσει καλά καλά, βρέθηκα να φωτογραφίζομαι για διαφημιστικές προβολές πολυεθνικών εταιριών, αξιοπρεπέστατα και με πολύ καλές απολαβές. Φυσικά σύντομα σταμάτησαν οι υπόλοιπες αποστολές βιογραφικών μια και αισθανόμουν τόσο πλήρη με αυτή τη δουλειά και η συνεργασία μου με τον συγκεκριμένο φωτογράφο που με μύησε, ήταν άψογη. Στην πορεία, εξοικειωθήκαμε τόσο πολύ μεταξύ μας που κάναμε παρέα και εκτός δουλειάς. Πότε βγαίναμε οι δυο μας μετά τη δουλεία, πότε μαζί με την αδερφή του.
 
Τώρα τελευταία έχουμε έρθει τόσο κοντά που… είμαι κάπως μπερδεμένη για τις προθέσεις του… Σαν κάτι να θέλει να μου πει και να διστάζει. Προσπαθώ να καταλάβω τι του συμβαίνει αλλά δεν οδηγήθηκα κάπου. Του είπα όμως, πως ότι κι αν τον απασχολεί μπορούμε να το συζητήσουμε και μακάρι να μπορώ να βοηθήσω. Εχθές μου ζήτησε μετά τη δουλειά, να πάμε για φαγητό οι δυο μας να μιλήσουμε, όπως κι έγινε.
 
Τα λόγια του ήταν τόσο μπερδεμένα και δυσκολεύτηκα πολύ να τον κάνω να μου μιλήσει. Μου είπε πως ήθελε πολύ να μου πει τι του συμβαίνει αλλά φοβόταν πως θα κινδυνέψει και η φιλική μας σχέση αλλά και η συνεργασία μας, πράγμα που δεν θα το ήθελε με τίποτα να συμβεί. Από την άλλη εγώ είχα σκάσει να μάθω τι ήταν αυτό το τόσο σηματνικό που τον προβλημάτιζε. Όμως επειδή ουτε τη δουλειά μου μαζί του ήθελα να χάσω αλλά ούτε και τη φιλική μας σχέση να ρισκάρω μια και τον συμπαθώ πια τόσο μα τόσο πολύ.. δε μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητά μου χωρίς αυτόν. Με κάνει να γελάω, να είμαι άνετη και να βγάζω τον πραγματικό  εαυτό μου μπροστά του, κάνουμε σοβαρές συζητήσεις και με κοιτάει στα μάτια, μετράει η γνώμη μου σε αυτόν για τα πάντα… είμαστε πολύ καλά.
 
Τελικά, στο επιδόρπιο μετά το γεύμα και μετά από αρκετό κρασί, μου είπε πως είναι πολύ ερωτευμένος μαζί μου και όσο πιο πολύ με γνωρίζει τόσο περισσότερο πείθεται πως εγώ είμαι αυτή που θα ήθελε να έχει για πάντα δίπλα του. Ξαφνιάστηκα! Τώρα μου κάνεις ερωτική εξομολόγηση; Μου ζητάς να μπούμε σε μια σοβαρή σχέση οι δυο μας; Με ζητάς  σε γάμο; Και αναλαμβάνεις το ρίσκο με αυτά που λες να γκρεμίσεις τα πάντα ανάμεσα μας; Οι απορίες μου επανωτές και αφοπλιστικές προς τον ίδιο. Μου λέει ΝΑΙ. Και επειδή όλα αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν εδώ και καιρό, έπρεπε να τα πω… και του απαντώ, … ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. Σου απαντώ λοιπόν σε όλα ΝΑΙ και ότι μόλις τώρα με τη στάση σου, συνειδητοποίησα πως σε θέλω κι εγώ στη ζωή μου με κάθε τρόπο ρόλο και ουσία.

-Σε αγαπώ!

-Κι εγώ σε αγαπώ, εδώ και καιρό!
 
#κουλτουροσουπα #ΕλενηΜαυροβα #ΙστοριεςΗμερολογιου #μοντελο #ανεργη #ανεργια #φωτογραφος #σαγαπω #βιογραφικο #kulturosupa #EleniMavrova #IstoriesImerologioy #montelo #anergh #anergia #fotografos #sagapw #biografiko
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/feed/
<![CDATA[Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία» ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/#comments +Thu, 23 Mar 2017 15:39:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/  Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία» 

]]>
 Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία»

Απεβίωσε από καρκίνο, σε ηλικία των 86 ετών, ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 είχε επινοήσει τον όρο «ομοφοβία» για να περιγράψει τη φοβία πολλών ανθρώπων απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Ο Γουάινμπεργκ είχε προσέξει ότι αρκετοί συνάδελφοί του δεν ένιωθαν καθόλου άνετα με ομοφυλόφιλους άνδρες και λεσβίες και αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ένα ειδικό τύπο φόβου, που είχε τα τυπικά χαρακτηριστικά μια φοβίας.

«Επινόησα τη λέξη ομοφοβία εννοώντας ότι αφορούσε μια φοβία για τους ομοφυλόφιλους. Ένα φόβο που φαινόταν να σχετίζεται με το φόβο της μόλυνσης, ένα φόβο για την υποτίμηση της οικογένειας. Ήταν ένας θρησκευτικός φόβος και είχε οδηγήσει σε μεγάλη βαρβαρότητα, όπως πάντα ο φόβος οδηγεί», είχε κάποτε πει ο αμερικανός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ο Γουάινμπεργκ είχε συζητήσει τις ιδέες του αυτές με τους γκέι ακτιβιστές Τζακ Νίκολς και Λιζ Κλαρκ, που χρησιμοποίησαν το νέο όρο «ομοφοβία» σε ένα άρθρο που έγραψαν στο περιοδικό "Screw" το Μάιο του 1969. Ήταν η πρώτη φορά που ο όρος αυτός εμφανίσθηκε σε γραπτή μορφή. Λίγους μήνες μετά, το διάσημο περιοδικό "Time" χρησιμοποποίησε τον όρο στο κύριο άρθρο του εξωφύλου του με τίτλο «Ο ομοφυλόφιλος στην Αμερική».

Ο ίδιος ο Γουάινμπεργκ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε δικό του κείμενο τον όρο «ομοφοβία» αργότερα, το 1971, ενώ περιέγραψε εκτενώς το φαινόμενο της ομοφοβίας στο βιβλίο του «Κοινωνία και Υγιής Ομοφυλόφιλος» του 1972.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/feed/