Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Fri, 24 Mar 2017 10:23:00 +0200 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Από άνεργη, μοντέλο! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/#comments +Fri, 24 Mar 2017 10:23:00 +0200 53 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/ Η ανεργία τεράστια και παντού. Αγανάκτησα να στέλνω βιογραφικά, να πηγαίνω σε συνεντεύξεις και να μην υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Τα έβαλα με την τύχη μου, με τον εαυτό μου, με την κοινωνία… Είπα να αρχίσω το ψάξιμο για δουλειά σε ευρύτερο φάσμα, πέρα από τα προσόντα, τα πτυχία και τις γνώσεις μου. Ίσως έτσι να έβρισκα πιο άμεσα δουλειά.

]]>
Από άνεργη, μοντέλο! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Η ανεργία τεράστια και παντού. Αγανάκτησα να στέλνω βιογραφικά, να πηγαίνω σε συνεντεύξεις και να μην υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Τα έβαλα με την τύχη μου, με τον εαυτό μου, με την κοινωνία… Είπα να αρχίσω το ψάξιμο για δουλειά σε ευρύτερο φάσμα, πέρα από τα προσόντα, τα πτυχία και τις γνώσεις μου. Ίσως έτσι να έβρισκα πιο άμεσα δουλειά.
 
Είπα λοιπόν να αναβαθμίσω και το βιογραφικό μου, μήπως και έφταιξε αυτό σε αυτή την αρνητική μου εξέλιξη. Σε σύμβουλο εργασίας που πήγα, μου είπε να βάλω και φωτογραφία στο βιογραφικό μου έτσι ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένο και κάπως πιο σύγχρονο. Αποφάσισα λοιπόν, να πάω σε φωτογράφο για επαγγελματική φωτογράφιση έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ως εικόνα του εαυτού μου.
 
Όταν με ρώτησε ο φωτογράφος, για τι χρήση την ήθελα τη φωτογραφία, του εξήγησα πως είναι για το βιογραφικό. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να με κοιτάει κάπως διαφορετικά, όλη την ώρα που ήμασταν στο στούντιό του. Μετά από ώρα, μου λέει διστακτικά. Μήπως θα σε ενδιέφερε να γίνεις μοντέλο; Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε πολύ ξαφνικό μια και ποτέ δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου κάτι παρόμοιο ως επάγγελμα για εμένα. Θες που δεν πίστευα ότι έχω ωραίο σώμα; Θες που φοβόμουν όλα αυτά που ακούγονται για αυτό τον χώρο; Πάντως δεν το είχα τολμήσει ούτε καν ως σκέψη. Στάθηκα λοιπόν για λίγη ώρα αμίλητη και διστακτική μπροστά του, απλά να τον κοιτάω αμήχανη και αναποφάσιστη.
 
Συνέχισε λέγοντας λοιπόν ο ίδιος, ότι μπορείς να δοκιμάσεις και αποφασίζεις μετά αν σου ταιριάζει ή όχι σαν επάγγελμα. Άλλωστε, λέει, αναλαμβάνω εγώ προσωπικά ως φωτογράφος πολλά προωθητικά και διαφημιστικά προγράμματα για πολυεθνικές. Αν θέλεις, μπορούμε να κάνουμε ένα δοκιμαστικό φωτογράφισης και συμμετέχοντας κι εσύ ως μοντέλο μου σε ένα από αυτά, μπορείς να δεις από μέσα τη δουλειά αν σου ταιριάζει και ύστερα να αποφασίσεις.
 
Αισθάνθηκα ότι όντως δεν είχα να χάσω κάτι, δοκιμάζοντας κι αυτό. Άλλωστε, στον συγκεκριμένο είχα πάει συστημένη από μια φίλη που κάνουμε πολύ παρέα εδώ και δυο χρόνια. Ο φωτογράφος είναι ο αδερφός της. Αφού λοιπόν δε θα ήμουν με άγνωστους μυστήριους τύπους και είχα τον αδερφό της φίλης μου να μου το προτείνει να και να επιμένει κιόλας, είπα ΟΚ ας το κάνουμε.
 
Η μια δουλειά που κάναμε ως φωτογράφηση, έφερνε την άλλη και με τα πολλά χωρίς καν να το έχω συνειδητοποιήσει καλά καλά, βρέθηκα να φωτογραφίζομαι για διαφημιστικές προβολές πολυεθνικών εταιριών, αξιοπρεπέστατα και με πολύ καλές απολαβές. Φυσικά σύντομα σταμάτησαν οι υπόλοιπες αποστολές βιογραφικών μια και αισθανόμουν τόσο πλήρη με αυτή τη δουλειά και η συνεργασία μου με τον συγκεκριμένο φωτογράφο που με μύησε, ήταν άψογη. Στην πορεία, εξοικειωθήκαμε τόσο πολύ μεταξύ μας που κάναμε παρέα και εκτός δουλειάς. Πότε βγαίναμε οι δυο μας μετά τη δουλεία, πότε μαζί με την αδερφή του.
 
Τώρα τελευταία έχουμε έρθει τόσο κοντά που… είμαι κάπως μπερδεμένη για τις προθέσεις του… Σαν κάτι να θέλει να μου πει και να διστάζει. Προσπαθώ να καταλάβω τι του συμβαίνει αλλά δεν οδηγήθηκα κάπου. Του είπα όμως, πως ότι κι αν τον απασχολεί μπορούμε να το συζητήσουμε και μακάρι να μπορώ να βοηθήσω. Εχθές μου ζήτησε μετά τη δουλειά, να πάμε για φαγητό οι δυο μας να μιλήσουμε, όπως κι έγινε.
 
Τα λόγια του ήταν τόσο μπερδεμένα και δυσκολεύτηκα πολύ να τον κάνω να μου μιλήσει. Μου είπε πως ήθελε πολύ να μου πει τι του συμβαίνει αλλά φοβόταν πως θα κινδυνέψει και η φιλική μας σχέση αλλά και η συνεργασία μας, πράγμα που δεν θα το ήθελε με τίποτα να συμβεί. Από την άλλη εγώ είχα σκάσει να μάθω τι ήταν αυτό το τόσο σηματνικό που τον προβλημάτιζε. Όμως επειδή ουτε τη δουλειά μου μαζί του ήθελα να χάσω αλλά ούτε και τη φιλική μας σχέση να ρισκάρω μια και τον συμπαθώ πια τόσο μα τόσο πολύ.. δε μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητά μου χωρίς αυτόν. Με κάνει να γελάω, να είμαι άνετη και να βγάζω τον πραγματικό  εαυτό μου μπροστά του, κάνουμε σοβαρές συζητήσεις και με κοιτάει στα μάτια, μετράει η γνώμη μου σε αυτόν για τα πάντα… είμαστε πολύ καλά.
 
Τελικά, στο επιδόρπιο μετά το γεύμα και μετά από αρκετό κρασί, μου είπε πως είναι πολύ ερωτευμένος μαζί μου και όσο πιο πολύ με γνωρίζει τόσο περισσότερο πείθεται πως εγώ είμαι αυτή που θα ήθελε να έχει για πάντα δίπλα του. Ξαφνιάστηκα! Τώρα μου κάνεις ερωτική εξομολόγηση; Μου ζητάς να μπούμε σε μια σοβαρή σχέση οι δυο μας; Με ζητάς  σε γάμο; Και αναλαμβάνεις το ρίσκο με αυτά που λες να γκρεμίσεις τα πάντα ανάμεσα μας; Οι απορίες μου επανωτές και αφοπλιστικές προς τον ίδιο. Μου λέει ΝΑΙ. Και επειδή όλα αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν εδώ και καιρό, έπρεπε να τα πω… και του απαντώ, … ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. Σου απαντώ λοιπόν σε όλα ΝΑΙ και ότι μόλις τώρα με τη στάση σου, συνειδητοποίησα πως σε θέλω κι εγώ στη ζωή μου με κάθε τρόπο ρόλο και ουσία.

-Σε αγαπώ!

-Κι εγώ σε αγαπώ, εδώ και καιρό!
 
#κουλτουροσουπα #ΕλενηΜαυροβα #ΙστοριεςΗμερολογιου #μοντελο #ανεργη #ανεργια #φωτογραφος #σαγαπω #βιογραφικο #kulturosupa #EleniMavrova #IstoriesImerologioy #montelo #anergh #anergia #fotografos #sagapw #biografiko
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-anergi-montelo-18540/feed/
<![CDATA[Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία» ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/#comments +Thu, 23 Mar 2017 15:39:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/  Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία» 

]]>
 Πέθανε ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ που εφηύρε τον όρο «ομοφοβία»

Απεβίωσε από καρκίνο, σε ηλικία των 86 ετών, ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζορτζ Γουάινμπεργκ, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 είχε επινοήσει τον όρο «ομοφοβία» για να περιγράψει τη φοβία πολλών ανθρώπων απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Ο Γουάινμπεργκ είχε προσέξει ότι αρκετοί συνάδελφοί του δεν ένιωθαν καθόλου άνετα με ομοφυλόφιλους άνδρες και λεσβίες και αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ένα ειδικό τύπο φόβου, που είχε τα τυπικά χαρακτηριστικά μια φοβίας.

«Επινόησα τη λέξη ομοφοβία εννοώντας ότι αφορούσε μια φοβία για τους ομοφυλόφιλους. Ένα φόβο που φαινόταν να σχετίζεται με το φόβο της μόλυνσης, ένα φόβο για την υποτίμηση της οικογένειας. Ήταν ένας θρησκευτικός φόβος και είχε οδηγήσει σε μεγάλη βαρβαρότητα, όπως πάντα ο φόβος οδηγεί», είχε κάποτε πει ο αμερικανός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ο Γουάινμπεργκ είχε συζητήσει τις ιδέες του αυτές με τους γκέι ακτιβιστές Τζακ Νίκολς και Λιζ Κλαρκ, που χρησιμοποίησαν το νέο όρο «ομοφοβία» σε ένα άρθρο που έγραψαν στο περιοδικό "Screw" το Μάιο του 1969. Ήταν η πρώτη φορά που ο όρος αυτός εμφανίσθηκε σε γραπτή μορφή. Λίγους μήνες μετά, το διάσημο περιοδικό "Time" χρησιμοποποίησε τον όρο στο κύριο άρθρο του εξωφύλου του με τίτλο «Ο ομοφυλόφιλος στην Αμερική».

Ο ίδιος ο Γουάινμπεργκ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε δικό του κείμενο τον όρο «ομοφοβία» αργότερα, το 1971, ενώ περιέγραψε εκτενώς το φαινόμενο της ομοφοβίας στο βιβλίο του «Κοινωνία και Υγιής Ομοφυλόφιλος» του 1972.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gouaimpergk-omofovia-18531/feed/
<![CDATA[Τεστ σπέρματος όπως τεστ εγκυμοσύνης!]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/test-spermatos-18529/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/test-spermatos-18529/#comments +Thu, 23 Mar 2017 15:25:00 +0200 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/test-spermatos-18529/  Τεστ σπέρματος όπως τεστ εγκυμοσύνης!

]]>
 Τεστ σπέρματος όπως τεστ εγκυμοσύνης!

Τεστ σπέρματος όπως τεστ εγκυμοσύνης! Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα εύχρηστο φορητό σύστημα για την αυτόματη ανάλυση του σπέρματος ενός άνδρα, διευκολύνοντας έτσι την εξέταση για την ανδρική υπογονιμότητα, με ποσοστό ακρίβειας που φθάνει το 98%. Το καινοτόμο σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή (app) και μία μικρή συσκευή σαν κουτάκι, που συνδέεται στο κινητό και στην οποία τοποθετείται το δείγμα του σπέρματος.

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και τουλάχιστον στο 40% των περιπτώσεων το πρόβλημα βρίσκεται στον άνδρα. Όμως οι σημερινές μέθοδοι διάγνωσης της ανδρικής υπογονιμότητας είναι ακριβές, χρονοβόρες και απαιτούν ειδικό κλινικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό.
 
Οι επιστήμονες των νοσοκομείων Γενικό Μασαχουσέτης και Brigham and Women's της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Χαντί Σαφί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", ανέπτυξαν ένα νέο τεστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι με ευκολία και φθηνά (με κόστος περίπου 4,5 δολαρίων).
 
Το τεστ, που μετρά τη συγκέντρωση και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, δύο βασικούς δείκτες για την ποιότητα του σπέρματος, έχει μεγάλη ακρίβεια της τάξης του 98% και δεν χρειάζεται πάνω από πέντε δευτερόλεπτα.
 
«Θέλαμε να βρούμε μια λύση για τον έλεγχο της ανδρικής γονιμότητας που να είναι τόσο απλή και φθηνή, όσο τα τεστ εγκυμοσύνης» δήλωσε ο Σαφί. «Απαλλάσσουμε έτσι τους άνδρες από το να δίνουν δείγματα σπέρματος σε δωμάτια κλινικών, μια κατάσταση που συχνά τους δημιουργεί στρες, ενόχληση, απαισιοδοξία και απογοήτευση», πρόσθεσε.
 
Η συσκευή που συνδέεται με το κινητό και μέσα στην οποία τοποθετείται το σπέρμα (σε μια θήκη μιας χρήσης που μετά πετιέται), μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε μικροσκόπιο, ενώ περιέχει ένα «τσιπάκι» που αναλύει το σπέρμα και στη συνέχεια στέλνει τα δεδομένα στην εφαρμογή του κινητού. Η τελευταία καθοδηγεί τον χρήστη βήμα-βήμα για να ολοκληρώσει το τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εμφανίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
 
Τα αποτελέσματα βασίζονται στα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το σπέρμα δεν θεωρείται υγιές, όταν σε αυτό υπάρχουν λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζώαρια ανά χιλιοστόλιτρο υγρού και κάτω από το 40% των σπερματοζωαρίων εμφανίζουν κινητικότητα. Η ευαισθησία (sensitivity) του τεστ φθάνει το 99,3%, ενώ η ειδικότητά του (specificity) το 89,4%, ενώ δεν μπορεί να ανιχνεύσει αν τα σπερματοζώαρια έχουν αφύσικη μορφολογία (όμως η τελευταία συμβάλλει στην ανδρική υπογονιμότητα μόνο στο 1% περίπου των συνολικών περιπτώσεων).
 
Για «αληθινή επανάσταση» στον έλεγχο της ανδρικής γονιμότητας, που πλέον γίνεται εφικτή από τον ίδιο τον άνδρα, έκανε λόγο ο ερευνητής Τζον Πετρόζα, διευθυντής του Κέντρου Γονιμότητας του νοσοκομείου Brigham and Women's. Τα υπάρχοντα συστήματα ανάλυσης σπέρματος στις κλινικές κοστίζουν 50.000 έως 100.000 δολάρια. Το νέο τεστ θα μπορεί πιθανώς να διατίθεται ακόμη και εκτός φαρμακείων.
 
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι μελλοντικά η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάλυση του αίματος και του σάλιου. Προς το παρόν πάντως, το νέο τεστ θα πρέπει να περάσει από περισσότερες κλινικές δοκιμές, προτού υποβληθεί στην Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ η σχετική αίτηση για την άδεια κυκλοφορίας του.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/test-spermatos-18529/feed/
<![CDATA[Τα γυμνά πορτραίτα ενός «Γυμνού -ελληνικού- Γεύματος».]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimno-gevma-athens-18511/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimno-gevma-athens-18511/#comments +Wed, 22 Mar 2017 12:29:00 +0200 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimno-gevma-athens-18511/   Τα γυμνά πορτραίτα ενός «Γυμνού -ελληνικού- Γεύματος».

]]>
 Τα γυμνά πορτραίτα ενός «Γυμνού -ελληνικού- Γεύματος».

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα φωτογραφικά έργα της Αθηναϊκής εκδοχής από το «Γυμνό Γεύμα», ως συνέχεια μιας αντίστοιχης έκθεσης που προηγήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα στο art bar Bau’s της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση παρουσιάστηκε/σερβιρίστηκε στον εκθεσιακό χώρο «Λουκούμι» στο κέντρο της πόλης, με αρχισέφ το φωτογράφο Γιάννη Παυλίδη.
 
Στόχος της γυμνής φωτογραφικής αυτής καμπάνιας ήταν η στήριξη της Θετικής Φωνής, ενώ το κόνσεπτ και το σχεδιασμό της καμπάνιας και έκθεσης υπογράφει η ομάδα του FASHIONART LOVER, σε σκηνοθετική-καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιωάννη Κυφωνίδη.
 
-Πληροφορίες και Φωτογραφίες από τη εκδοχή της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε εδώ.
-Ρεπορτάζ - Φωτογραφίεςς και γυμνό βίντεο από το «Γυμνό Γεύμα» του 2014, θα βρείτε εδώ.

                                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ 


                                 ΣΙΣΣΥ ΤΖΑΘΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ 


                                         ERVIN DINEY

                                  ΑΡΤΕΜΗΣ ΓΑΒΡΙΛΟΥΚ 

                                  ΠΑΥΛΟΣ ΦΑΛΟΥΤΣΟΣ 
                            ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ 

                                   ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΗΣ 

Yiannis
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ,XENIA ASLANIDI, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ 
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΜΑΙΡΗ ΣΑΧΑΛΩΦ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΑΣ 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ 
                                 ΛΙΤΣΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ

                                                 ΣΤΕΛΛΑ ΒΙΤΑΛΗ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimno-gevma-athens-18511/feed/
<![CDATA[Ρωσία: Κατάλληλη πάνω από 16 ετών «Η Ωραία και το τέρας» λόγω.. gay χαρακτήρα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/16-gay--18333/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/16-gay--18333/#comments +Fri, 10 Mar 2017 09:10:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/16-gay--18333/  Ρωσία: Κατάλληλη πάνω από 16 ετών «Η Ωραία και το τέρας» λόγω.. gay χαρακτήρα

]]>
 Ρωσία: Κατάλληλη πάνω από 16 ετών «Η Ωραία και το τέρας» λόγω.. gay χαρακτήρα...

Η νέα ταινία της Disney "Η Ωραία και το Τέρας" κρίθηκε ακατάλληλη για τους θεατές κάτω των 16 ετών στη Ρωσία, μετά την παρέμβαση ενός υπερσυντηρητικού βουλευτή που ζητούσε την πλήρη απαγόρευσή της επειδή περιλαμβάνει μια "ομοφυλοφυλική σκηνή".

Η εταιρεία Walt Disney στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εκτός της Γεωργίας και των Βαλτικών χωρών) επιβεβαίωσε ότι η ταινία θα προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους με την ένδειξη αυτή. Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 16 Μαρτίου.

Πρόσφατα, ο δημιουργός της ταινίας Μπιλ Κόντον αποκάλυψε ότι η "Ωραία και το Τέρας" περιλαμβάνει την "πρώτη αμιγώς ομοφυλοφιλική σκηνή" στην ιστορία της Disney. Οι παραγωγοί την κατέταξαν στην κατηγορία "ακατάλληλη για θεατές κάτω των 6 ετών", αν και οι κριτικοί που την είδαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην επίμαχη σκηνή.

Ο ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ χαιρέτισε την απόφαση των ρωσικών αρχών σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Γκαβαρίτ Μασκβά". Ο βουλευτής, που είναι γνωστός για τις ομοφοβικές δηλώσεις του, είχε ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού να απαγορεύσει την ταινία εφόσον αποδειχθεί ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας. Η ταινία στοχεύει να επιβάλλει "τα νέα πρότυπα της ευρωπαϊκής ανοχής στα παιδιά των Ρώσων, για να πιστέψουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό", υποστήριξε σε επιστολή του προς τον υπουργό Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/16-gay--18333/feed/
<![CDATA[Σεξ: Κάθε πέρυσι και συχνότερα...]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-kathepersi-18304/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-kathepersi-18304/#comments +Wed, 08 Mar 2017 16:00:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-kathepersi-18304/  Σεξ: Κάθε πέρυσι και συχνότερα...

]]>
 Σεξ: Κάθε πέρυσι και συχνότερα...

Οι ενήλικες σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι πριν 20 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Η μεγαλύτερη μείωση στη συχνότητα αφορά τα παντρεμένα ζευγάρια και όσους συζούν. Γενικά, οι νεότερες γενιές κάνουν σεξ πιο αραιά από ό,τι οι παλαιότερες - τουλάχιστον στις ΗΠΑ (και πιθανώς σε αρκετές ακόμη χώρες).

Κάποιος γεννημένος μετά το 1995 κάνει κατά μέσο όρο έξι φορές λιγότερες σεξ μέσα στο χρόνο σε σχέση με κάποιον συνομήλικο γεννημένο στη δεκαετία του 1930. Η μείωση στο σεξ οφείλεται τόσο στο ότι οι παντρεμένοι κάνουν πια σεξ λιγότερο συχνά, όσο και στο ότι οι παντρεμένοι...λιγοστεύουν (οι ανύπαντροι έκαναν πάντα λιγότερο σεξ λόγω έλλειψης σταθερού συντρόφου).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζιν Τουίντζ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς "Archives of Sexual Behavior", ανέλυσαν στοιχεία για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 26.000 ενηλίκων (το 96% ετεροφυλόφιλων), οι οποίοι ρωτήθηκαν για τη σεξουαλική ζωή τους από το 1989 μέχρι σήμερα.

Διαπιστώθηκε ότι μπορεί το σεξ να μην είναι πια εξίσου θέμα ταμπού όπως στο παρελθόν, όμως αυτό δεν φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στο να αυξηθεί η συχνότητά του - μάλλον το αντίθετο. Ο μέσος παντρεμένος (ή όποιος συζεί για χρόνια) κάνει πλέον κάθε χρόνο 16 λιγότερες φορές σεξ από ό,τι την περίοδο 2000-2004.

Συνολικά, ο μέσος ενήλικας -παντρεμένος και μη- κάνει μετά το 2010 εννέα φορές πιο αραιά σεξ από ό,τι την περίοδο 1995-1999. Προφανώς όποιος έχει μόνιμο σύντροφο, κάνει συχνότερα σεξ από όποιον δεν έχει.

«Τα ευρήματα δείχνουν μια σημαντική αναστροφή σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, όσον αφορά το γάμο και το σεξ. Στη δεκαετία του 1990 οι παντρεμένοι έκαναν σεξ περισσότερες φορές μέσα στο έτος σε σχέση με τους ανύπαντρους, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά η τάση αντιστράφηκε και πλέον οι οι ανύπαντροι κάνουν σεξ συχνότερα» δήλωσε η Τουίντζ, συγγραφέας του βιβλίου "Generation Me" (Η Γενιά του Εγώ).

Η μελέτη δείχνει ότι η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο στη συχνόπτητα του σεξ. Οι άνθρωποι 20 έως 30 ετών κάνουν σεξ πάνω από 80 φορές μέσα στο έτος (δηλαδή περίπου μία φορά κάθε τέσσερις ή πέντε μέρες). Για τους 45άρηδες η συχνότητα πέφτει στις 60 φορές το χρόνο (μία φορά κάθε έξι μέρες) και στους 65άρηδες στις 20 φορές (μία φορά κάθε 18 μέρες).

Η συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας κορυφώνεται στην ηλικία των 25 ετών και στη συνέχεια μειώνεται κατά 3,2% κάθε χρόνο που περνάει (ή 1,2 λιγότερες φορές σεξ ετησίως).

Πού μπορεί να οφείλεται το ότι οι νεότερες γενιές δεν είναι τόσο σεξουαλικά δραστήριες όσο οι παλαιότερες; Μήπως στην πιο πολυάσχολη σύγχρονη ζωή; Ή μήπως στην παρακολούθηση πορνογραφίας στο διαδίκτυο; Καθόλου βέβαιο, σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα όσοι εργάζονται περισσότερες ώρες, κάνουν σεξ συχνότερα, το ίδιο και όσοι βλέπουν συχνότερα πορνό.

Οι μεταβαλλόμενοι ρόλοι των δύο φύλων (η δυναμική μεταξύ άνδρα-γυναίκας στο σπίτι και στη δουλειά), η μεγαλύτερη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότερες διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές, αλλά επίσης η οικονομική κρίση και η αύξηση της κατάθλιψης, φαίνεται να παίζουν το δικό τους ρόλο. Για αρκετούς νέους πάντως, το πιο αραιό σεξ φαίνεται να είναι μια συνειδητή επιλογή.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-kathepersi-18304/feed/
<![CDATA[Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/trans-ant-18292/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/trans-ant-18292/#comments +Tue, 07 Mar 2017 13:13:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/trans-ant-18292/  Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.

]]>
 Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.

Γιατί η καθημερινότητα "τσαλακώνει" τα τρανς άτομα;
Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.

Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).

Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8μμ στην ομιλία-συζήτηση στα πλαίσια διημέρου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride, στο στέκι ΤΑΚΙΜ, οδός Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου), με ομιλήτριες/ές τον Θωμά Διάφα και τη Ραζιήλ Σοέλ.

Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 6μμ προβολή της ταινίας Boys Don't Cry:
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 11 Μαρτίου, θα electroπαρτάρουμε στον ίδιο χώρο μετά τις 10 το βράδυ. 

Στο "ηλεκ-τρανς PARTY" μας θα έχουμε και drag show με τη Sassy Blondie.
Electro, trance και τρανς!
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/trans-ant-18292/feed/
<![CDATA[Ο σέξι πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στα νιάτα του. [photos - Viral]]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/jastin-trindo-photos-viral-18254/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/jastin-trindo-photos-viral-18254/#comments +Sun, 05 Mar 2017 07:55:00 +0200 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/jastin-trindo-photos-viral-18254/  Ο πολύ σέξι πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στα νιάτα του. [photos - Viral]

]]>
 Ο πολύ σέξι πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στα νιάτα του. [photos - Viral]

Το διαδίκτυο έχει πάθει πλάκα με παλιές φωτογραφίες του.Φυσικά ο ωραίος Τζάστιν, δεν είναι κανένας... τυχαίος. Ο 23ος πρωθυπουργός του Καναδά είναι καρπός του έρωτα του επίσης παιχνιδιάρη και γόη και επίσης πρωθυπουργού του Καναδά Ελιοτ Τριντό με την πανέμορφη Μάργκαρετ Σινκλέρ.
.
Πολύ ωραίος, πολύ πλούσιος, από καλή γενιά και με μάτια που... καίνε καρδιές, ο Τριντό έχει γίνει ήδη στόχος μιας Trudeau-mania στον Καναδά αλλά και διεθνές viral στα μέσα κοινωνικής. δικτύωσης. 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/jastin-trindo-photos-viral-18254/feed/
<![CDATA[Μια αλλιώτικη βόλτα στην παραλία. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-volta-paralia-18242/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-volta-paralia-18242/#comments +Sat, 04 Mar 2017 07:54:00 +0200 53 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-volta-paralia-18242/

Μια αλλιώτικη βόλτα στην παραλία. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα


]]>

 Μια αλλιώτικη βόλτα στην παραλία. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα

Αυτός ο μουντός καιρός, πάντα μου έφερνε μια ελαφρά μελαγχολία. Όλα τα έβλεπα να γκριζάρουν και οι σκέψεις, η μια μετά την άλλη, να αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους και να καταλήγει στο μυαλό μου η κάθε μία, σε μια ασπρόμαυρη μουντή θολή εικόνα. Σήμερα, είναι μια από αυτές τις μέρες, που θέλω απλά να περπατάω μόνη μου, να ακούω μουσική, να παραμιλάω και να τα βρίσκω στο τέλος με τον εαυτό μου και φυσικά όλα αυτά δίπλα στη θάλασσα. Εγώ και εκείνη.
 
Σαν σήμερα έχασα τον σύντροφό μου. Αυτή η μέρα, ήταν πέρσι που με πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο να μου πουν ότι βρέθηκε πνιγμένος στη θάλασσα. Όλη εκείνη την ημέρα μετά τα νέα, είχα κλειστεί στο σπίτι μόνη μου στα σκοτεινά, να ζητάω εξηγήσεις από τον Θεό για την τύχη μου και η μόνη παρηγοριά μου ήταν ο σκύλος μας ο Φλις. Ετοιμαζόμασταν για γάμο και όταν συνέβη αυτό, ήταν σα να έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μετά από λίγο καιρό, έχασα και τον Φλις από παρέα και το ζόρι ήταν μεγαλύτερο.
 
Από τότε δεν έχω έρθει ξανά στην παραλία αλλά σήμερα το είχα τόσο ανάγκη να έρθω να καθίσω στην ακροθαλασσιά, όπως και το έκανα. Δε περίμενα βέβαια να με επηρεάσει τόσο. Όπως καθόμουν εκεί και αγνάντευα τον ορίζοντα της θάλασσας, αναπολούσα τα παλιά και μου έρχονταν στο μυαλό, στιγμιότυπα από παλιά. Να τότε που ερχόμασταν και ψαρεύαμε εδώ από την ακτή, ανάβαμε μετά φωτιά στην παραλία τα ψήναμε τα τρώγαμε τα πίναμε και τα τραγουδούσαμε παρέα τα δύο μας, με τον Φλις πάντα στα πόδια μας ή λίγο πιο εκεί να τρέχει και να σκάβει την αμμουδιά.
 
Καθισμένη στην παραλία σήμερα και κάνοντας στο μυαλό μου εικόνες όλα αυτά, με πλησιάζει ένας σκύλος ίδιος ο Φλις. Σοκαρίστηκα! Μου έκανε τόσο εντύπωση γιατί ο Φλις μας δεν ήταν ράτσας, ήταν διασταύρωση και τον είχαμε μαζέψει από αδέσποτο κουταβάκι. Κι όμως ο σημερινός, ήταν ίδιος ο Φλις! Μόλις τον αντίκρυσα και τον αισθάνθηκα να με πλησιάζει, σοκαρίστηκα. Μα του έμοιαζε τόσο πολύ… άρχισα να τον χαϊδεύω και να παίζω μαζί του και εκείνος ήταν τόσο φιλικός μαζί του. Λίγο πιο πίσω ξεπρόβαλε και η κοπέλα που τον είχε. Της εξήγησα για την περίεργη ομοιότητα και μείναμε και οι δυο έκπληκτες. Αφού έπαιξα αρκετά μαζί του, τον πήρε κι έφυγαν.
 
Όντας πάλι μόνη στην παραλία, εύκολα και σύντομα ξαναβυθίστηκα  στις σκέψεις μου και στις εικόνες από το παρελθόν, κοιτώντας απλά τη θάλασσα και μιλώντας μαζί της. Μετά από λίγη ώρα, ακούστηκε ένας περίεργος ήχος εκεί στην ακροθαλασσιά. Αποφάσισα να πλησιάσω για να δω τι ήταν.  Η θάλασσα έφερνε με το κύμα πετραδάκια που χτυπούσαν με φόρα, επάνω στα βραχάκια της παραλίας. Ησύχασα και επέστρεψα στο σημείο που καθόμουν και πριν, … για να αγναντεύω, να σιγοτραγουδάω, να ψιλοβουρκώνω και να μιλάω με τον εαυτό μου για όλα αυτά που πέρασα στη ζωή και με στιγμάτισαν.
 
Ο ήχος, από τις πετρούλες στα βραχάκια, σα να άλλαξε ξαφνικά! Πήγα και πάλι κοντά να δω.. Ήταν ένα μπουκάλι κλειστό και άδειο. Μόλις το είδα, μου άρεσε τόσο πολύ και είπα θα το πάρω σπίτι. Σηκώνοντάς το όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν άδειο τελικά. Είχε ένα χαρτί μέσα. Με μιας και με απερίγραπτη περιέργεια, ξεβιδώνω βιαστικά το καπάκι και διαβάζω το χαρτί. Το μήνυμα στο μπουκάλι έλεγε «για πάντα μαζί σου και μέσα σου». Έτρεμα τόσο πολύ, τα έχασα, …
 
Κάθισα επιτόπου κάτω στην παραλία και έκλαιγα με λυγμούς. Ήθελα τόσο πολύ να πιστέψω ότι είναι για μένα και μάλιστα από τον αγαπημένο μου… Μα σήμερα όλα τα περίεργα;
 
Σήμερα που κλείνει ένας χρόνος μακριά του… και τόσον καιρό δεν είχα ξαναέρθει εδώ στην παραλία… και σήμερα να συναντήσω τον σκύλο της κοπέλας που ήταν ολόιδιος ο Φλις μας… και τωρα αυτό με το μπουκάλι και το μήνυμα που είχε μέσα!!!!!
 
Για μένα όλα αυτά, είναι σημαδιακά. Μπορεί και απλές συμπτώσεις, αλλά έχω περισσότερη ανάγκη να πιστέψω ότι το σύμπαν συνωμότησε υπέρ μου σήμερα. 
 
Επικοινωνήσαμε μεταξύ μας σήμερα…
 
Και φυσικά το μπουκάλι θα το κρατήσω.
 
 
HASHTAG
#κουλτουροσουπα #ΕλενηΜαυροβα #ΙστοριεςΗμερολογιου #σκυλος #θαλασσα #παραλια #βολτα #μελαγχολια #Kulturosupa #EleniMavrova #IstoriesImerologioy #skylos #thalassa #paralia #volta #melagholia 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-volta-paralia-18242/feed/
<![CDATA[Πρόταση για μία ώρα διάλειμμα από την εργασία για σεξ στη Σουηδία.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-douleia-souidia-18185/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-douleia-souidia-18185/#comments +Tue, 28 Feb 2017 07:47:00 +0200 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-douleia-souidia-18185/  Πρόταση για μία ώρα διάλειμμα από την εργασία για σεξ στη Σουηδία.

]]>
 Πρόταση για μία ώρα διάλειμμα από την εργασία για σεξ στη Σουηδία.

Μία πρωτότυπη πρόταση για να χαλαρώνουν και να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι, κατέθεσε ένας δημοτικός σύμβουλος, στην πόλη Overtornea στη βόρεια Σουηδία.

Ο 42χρονος Per-Erik Muskos πρότεινε για μία φορά την εβδομάδα, οι 550 εργαζόμενοι του δήμου να κάνουν ένα ωριαίο διάλειμμα, προκειμένου να συνευρεθούν με τον/την σύντροφό τους, επιστρέφοντας εν συνεχεία με άλλη διάθεση στη δουλειά.

Όπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος αυτού οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, καθώς θα είναι μέρος του ωραρίου του.

Σύμφωνα με τον 42χρονο δημοτικό σύμβουλο, με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτών, ενώ θα δοθεί στους εργαζομένους επιπλέον ελεύθερος χρόνος για να έρθουν πιο κοντά με τους αγαπημένους τους, με τους οποίους ενδεχομένως δεν προλαβαίνουν να περάσουν πολλές ώρες μαζί μέσα στην εβδομάδα.

Κατά την παρουσίαση της πρότασής του στο δημοτικό συμβούλιο, στάθηκε επίσης στη μείωση του πληθυσμού της πόλης -η οποία αριθμεί σήμερα 4.500 κατοίκους- ενώ επικαλέστηκε μελέτες βάσει των οποίων το σεξ επιδρά θετικά στην υγεία.

Η πρόταση του 42χρονου αξιωματούχου αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιου εντός των επομένων εβδομάδων.

 

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-douleia-souidia-18185/feed/