Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Fri, 21 Jul 2017 09:19:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Η επιστήμη συμβουλεύει τον άντρα να εκσπερματίζει 21 φορές τον μήνα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eksermatosi-21-andras-19972/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eksermatosi-21-andras-19972/#comments +Fri, 21 Jul 2017 09:19:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eksermatosi-21-andras-19972/  Η επιστήμη συμβουλεύει τον άντρα να εκσπερματίζει 21 φορές τον μήνα

]]>
 Η επιστήμη συμβουλεύει τον άντρα να εκσπερματίζει 21 φορές τον μήνα...

Ο καρκίνος του προστάτη θερίζει τους άντρες του πλανήτη, έχοντας σκαρφαλώσει τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις των πιο κοινών αντρικών καρκίνων.

Τρίτος συχνότερος καρκίνος για τον άντρα στις ΗΠΑ δηλαδή, την ίδια ώρα που στη Βρετανία ο καρκίνος του προστάτη πλήττει ακόμα μαζικότερα τα αρσενικά.

Πλάι λοιπόν στην καλή διατροφή, την άσκηση και τους συχνούς ιατρικούς ελέγχους, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει ο άντρας προληπτικά, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τους ερευνητές του Χάρβαρντ: τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν πράγματι να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη!

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «European Urology» ανέλυσε τα σεξουαλικά ήθη 32.000 αντρών και κατέληξε πως όσοι εμφάνιζαν υψηλότερους δείκτες μηνιαίας εκσπερμάτισης, τόσο πιο απίθανο ήταν να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη.

«Αυτή η μεγάλη μελέτη παρέχει την ισχυρότερη μέχρι σήμερα απόδειξη για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη», μας λένε οι ακαδημαϊκοί.

Ο μαγικός αριθμός; Το 21! Όπως φαίνεται, 21 εκσπερματίσεις τον μήνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 33%. Ο λόγος που μια τέτοια συχνότητα βοηθάει τον προστάτη δεν είναι ακόμα εντελώς σαφής, οι επιστήμονες υποθέτουν πάντως πως έτσι ενδέχεται να αποβάλλονται περισσότερες τοξίνες από τον αντρικό οργανισμό.

Μη μένετε πάντως στη συχνή εκσπερμάτιση, καθώς οι επιστήμονες μάς προειδοποιούν ότι για να αποφύγει ο άντρας το χειρουργείο θα πρέπει να κάνει πολλά ακόμα, όπως να προσέχει τι τρώει (αποφεύγοντας τα λιπαρά) και πού ζει (περιβαλλοντικές τοξίνες)…

Πηγή: http://medicalnews.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eksermatosi-21-andras-19972/feed/
<![CDATA[«Survivor»: Μαζί με την τηλεθέαση «εκτόξευσε» και τους οργασμούς των Ελλήνων! Τι έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/survivor-sex-19933/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/survivor-sex-19933/#comments +Mon, 17 Jul 2017 16:47:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/survivor-sex-19933/  «Survivor»: Μαζί με την τηλεθέαση «εκτόξευσε» και τους οργασμούς των Ελλήνων! Τι έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

]]>
 «Survivor»: Μαζί με την τηλεθέαση «εκτόξευσε» και τους οργασμούς των Ελλήνων! Τι έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Διπλάσιες σεξουαλικές επαφές είχαν οκτώ στους δέκα άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι «Survivor», καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στη χώρα μας εκτός από την τηλεθέαση το δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι ανέβαζε στα ύψη και τη λίμπιντο!

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμμετείχαν 1.000 άνδρες ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Διαπιστώθηκε ότι μεταξύ εκείνων που έβλεπαν το παιχνίδι οκτώ στους δέκα διπλασίασαν τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Μεταξύ εκείνων που δεν το έβλεπαν, η συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εξηγεί: «Ενώ θα περίμενε κάποιος η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο».

«Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…» προσθέτει.

Η εναγώνια παρακολούθηση των παικτών πυροδότησε τις ορμόνες της επιθυμίας. Ανάλογα επέδρασαν το φυσικό σκηνικό του εξωτικού νησιού, αλλά και η ζωή εκεί, που έμοιαζε σαν παιχνίδι - έκαναν για λίγες ώρες τα προβλήματα της καθημερινότητας να φαντάζουν μακρινά.

Δέκα λόγοι για τη σεξουαλική απογείωση λόγω «Survivor»


Ο κ. Κωνσταντινίδης αναλύει τους 10 λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι έβγαλε στην επιφάνεια «υπόγεια» ένστικτα και διπλασίασε τις ερωτικές συνευρέσεις των τηλεθεατών του. Μάλιστα, τους διαχωρίζει σε πέντε βιολογικούς και σε πέντε ψυχολογικούς λόγους.

1) Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι άνθρωποι επιβιώνουν από τρία βασικά ένστικτα, την πείνα, τον φόβο και το σεξ. Με την τροφή διατηρούνται στη ζωή. Με τον φόβο συνεχίζουν τη ζωή και με το σεξ αναπαράγουν τη ζωή.

2) Ο νικητής τα παίρνει όλα, άρα επιβιώνει σε ένα σύστημα που έπρεπε να προσπαθήσει για να εξασφαλίσει την τροφή του και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες - δεύτερος νόμος του Δαρβίνου.

3) Η νίκη θέλει στρατηγικές συνεργασίας, ενότητα και αλληλεγγύη, έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος… Τα άτομα έγιναν ομάδες για να επιβιώσουν, ουδείς μπορεί να επιβιώσει μόνος σε μια κοινωνία με θεσμούς και κανόνες.

4) Η αγωνία της επιβίωσης σε κάνει πιο ευφυή. Από την εποχή των πρωτόγονων τροφοσυλλεκτών προγόνων μας μέχρι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τροφής χρειάζεται πάντα οργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών.

5) Η τροφή είναι μια αμοιβή. Αλλά «ουκ επ’ άρτον ζήσεται άνθρωπος» λέει η λαϊκή σοφία, γι’ αυτό και ο βίος του ανθρώπου πρέπει να είναι ηδονικός. Και η μεγαλύτερη, ίσως, ηδονή της ζωής είναι ο έρωτας, γι’ αυτό και μοιράζεται ισότιμα σε έχοντες και μη.

6) Ζούμε σε μια εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα γίνεται σχεδόν αληθινή. Τα θεάματα στην τηλεόραση, η διαδικτυακή επικοινωνία μάς κρατούν συνδεδεμένους έτσι, που να ταυτιζόμαστε με αυτό που βλέπουμε, να το αντιγράφουμε και να το θέλουμε. Είμαστε, πλέον, αυτό που βλέπουμε και θέλουμε.

7) Έχουν γίνει πειράματα όπου ο παρατηρητής μιας έντονης σκηνής νιώθει έρωτα για τον ήρωα της σκηνής αυτής, χωρίς ο ήρωας να είναι απαραίτητα ο ομορφότερος, η ομορφότερη…

8) Η ταύτιση με τον μονομάχο, το πλήθος στην αρένα που τον αποθεώνει ή τον καταδικάζει, οι καλοί και οι κακοί ήρωές μας, είναι δύο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, που με σχεδόν μαγικό τρόπο οικειοποιούμαστε. Στο θέατρο, στη λογοτεχνία, στο σινεμά, στην τηλεόραση αλλά και στο διαδίκτυο ταυτιζόμαστε με τους ήρωες που κουβαλάμε μέσα μας, ήδη, σαν είδωλα αυτών που βλέπουμε στη σκηνή.

9) Η αθωότητα ενός παιχνιδιού που δεν είχε βία και σεξ απενοχοποιεί ακόμη και την πορνογραφική μας διάθεση να θαυμάζουμε ερωτικά τα γυμνά μαυρισμένα σώματα των πρωταγωνιστών και να λειτουργούμε σαν πρωτόπλαστοι στον παράδεισο.


Συμπερασματικά, ο συνδυασμός της αγωνίας για τη νίκη και την τροφή με την απαραίτητη χαλαρότητα, όμως - αφού η ζωή έγινε παιχνίδι και το παιχνίδι επιβίωση - δημιούργησε μια χαλαρή ψυχική διάθεση, που είναι προϋπόθεση για τις ορμόνες της επιθυμίας και τις ηδονές της σεξουαλικής ζωής.

«Να μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας στον έρωτα και σε πολλά άλλα, αλλά και πως όσο πιο κοντά στη φύση είμαστε, τόσο πιο φυσικοί γινόμαστε και στην ερωτική μας ζωή» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

«Οι συνθήκες ζωής στο παιχνίδι αυτό τα είχαν όλα. Χαλαρή διάθεση, αλλά και αγωνιστικό πνεύμα, εξαιρετικό τοπίο, λίγα ρούχα και ένα πιάτο φαγητό για να κορέσει την πείνα και όχι ένα τραπέζι γεμάτο πολύπλοκα φαγητά, για να χορτάσει την απληστία μας… Διακοπές αυτοί εκεί, αλλά και οι τηλεθεατές εδώ διακοπές στη ρουτίνα τους έκαναν, εξ ού και η λίμπιντο στα ύψη» καταλήγει ο ειδικός.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/survivor-sex-19933/feed/
<![CDATA[Καλοκαιρινό σεξ: Πώς να το κάνετε όταν έχει πολλή ζέστη (Εικόνες)]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/kaloikairino-sex-pos-19914/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/kaloikairino-sex-pos-19914/#comments +Sat, 15 Jul 2017 19:14:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/kaloikairino-sex-pos-19914/  Καλοκαιρινό σεξ: Πώς να το κάνετε όταν έχει πολλή ζέστη (Εικόνες)

]]>
 Καλοκαιρινό σεξ: Πώς να το κάνετε όταν έχει πολλή ζέστη (Εικόνες)

Η στάση Νιαγάρας. Ίσως η καλύτερη για το καλοκαίρι και τη ζέστη... Κάθεστε στη μπανιέρα και παίζετε με το νερό: η γυναίκα την ώρα του σεξ μπορεί να δοκιμάσει να ερεθίσει την κλειτορίδα της με το τηλέφωνο του μπάνιου!

No pool? No prob! Your tub will help keep you cool with this sexy move: Facing your faucet, kneel in a tub that's already filled with cool (not cold) water. Inch up so your body is close to the water flow, then lean forward slightly and hold the sides of the tub for balance. Have your guy enter you from behind. As he thrusts, guide the water with your hand from the faucet or showered between your legs.

 

Η στάση της γάτας! Ίσως λίγο πιο δύσκολη αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Ο άνδρας στηρίζει το σώμα του στα δυο του χέρια και φροντίσει ώστα να εφάπτεται μόνο η περιοχή των γεςννητικών οργάνων σας. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν ιδρώνετε. Η συγκεκριμένη γωνία διείσδυσης επιτρέπει την καλύτερη διέγερση των τοιχωμάτων του κόλπου. 

This move allows you to be close without getting hot and sticky: Start in missionary with your legs spread just enough to let him enter you. Then have him move about 2 inches higher so his pelvis is aligned with yours (a position that's referred to as the coital alignment technique, aka CAT). Have him rock back and forth while you thrust your pelvis upward, keeping in sync with him, so your clitoris is hitting his penis's base.

 

Το ερωτικό ντους: Η γυναίκα σηκώνει το ένα πόδι ψηλά, κάτι που επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση του πέους. Το νερό τρέχει πάνω στα κορμιά σας δροσίζοντάς σας. Οι γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν πως η στάση αυτή μοιάζει με το σεξ στη θάλασσα... 

Hot-as-hell day? Hit the tub again. Fill it with a few inches of cool water, then turn on the shower and let it run lightly. Lie on your side, propped up on your forearm. Lift your top leg and then have your man straddle your other leg. Once he's entered you, rest your lifted leg on his shoulder and enjoy the ride.

Και αν πάλι δεν κρατιέστε και θέλετε να απολαύσετε τη φύση και να ξεκινήσετε από νωρίς τα μπάνια ιδού μια νέα καλοκαιρινή στάση. Η στάση στρώμα 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα θαλάσσης και μια ερημική παραλία για να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέματα!

Try this one if you have your own pool, or find yourself alone together in a lake: Climb onto a well-inflated raft in shallow water, and lie on your stomach with your butt and legs dangling over the edge. Your man should grab on to your thighs, as if he were pushing a wheelbarrow, then enter you (note: You can do this in a bikini—just have him push your bottoms to the side). He can then pull you incredibly close for the deepest possible penetration.

Η στάση λιγκουίνι: Τα περισσότερα ζευγάρια την έχουν δοκιμάσει τις μέρες που έχει καύσωνα και αυτό γιατί μειώνει τη σωματική επαφή. Είναι πολύ ξεκούραστη και για τη γυναίκα αλλά και για τον άνδρα

We dig this move for hot weather because it minimizes full-body contact. Lie on your side. Your man kneels directly behind your butt, leaning ever-so-slightly over your body. He should push one of his knees between your legs, positioning his body so he can penetrate you. He places one hand on your back to help support himself as he goes for the plunge.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να είναι η γυναίκα από πάνω. Δροσίστε τα σώματά σας με ένα μπουκάλι νερό. Ο άνδρας πρέπει να ξαπλώσει και η γυναίκα να καθίσει πάνω του κάθετα φροντίζοντας τα πόδια της να περνούν πάνω από τους ώμους του άνδρα ώστε να μην αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός του. 

 

Spritz both of your bods with a water bottle before tackling this one to add another layer of (cool) sexiness. Your man lies on the bed on his back with his arms relaxed above his head. Straddle him on top and slide your legs straight out and forward, so that your feet are on either side of his shoulders. Hold his shins and start swiveling your hips in figure-eight motions so you're moving his penis around inside like you would a joystick for a video game.

Η στάση δροσερό πάτωμα. Λίγο πιο δύσκολη για τη γυναίκα μιας και απαιτεί κυριολεκτικά να... της ανέβει το αίμα στο κεφάλι! Ο άνδρας μπορεί να κάνει πιο εύκολη την κατάσταση κρατώντας τη δυνατά από τη μέση ώστε να μη χάσει την ισορροπία της. Το κενό ανάμεσα στα δυο σώματα επιτρέπει στον αέρα να δροσίζει τα σώματά σας. Επιπλέον η στάση αυτή ερεθίζει οπτικά τον άνδρα εκθέτοντάς του απροκάλυπτα το μέρος του σώματός σας που αγαπά πιο πολύ: τα οπίσθιά σας. 

This is another great one for a fan cameo: Position one by your feet and angle it up toward your bodies to keep a steady stream of cool air going. Stand with your back to your man, then bend over slowly and put your palms on the floor. Have him enter you from behind, wrapping one of his arms around your waist so neither of you loses your balance. Should you start to go off kilter, press your hands firmly to the floor to steady yourself.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/kaloikairino-sex-pos-19914/feed/
<![CDATA[Μάλτα: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/malta-gamos-19899/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/malta-gamos-19899/#comments +Fri, 14 Jul 2017 17:32:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/malta-gamos-19899/  Μάλτα: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου 

]]>
 Μάλτα: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου 

Το κοινοβούλιο της Μάλτας ψήφισε την Τετάρτη υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου παρέχοντας έτσι στήριξη στην προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού του ρωμαιοκαθολικού αυτού νησιωτικού κράτους της Μεσογείου Τζόζεφ Μουσκάτ να είναι αυτό το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσει η βουλή στη νέα του θητεία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε διακομματική στήριξη, αφαιρεί χαρακτηρισμούς όπως "ο σύζυγος", "η σύζυγος", "μητέρα" και "πατέρας" και τους αντικαθιστά με τους αόριστους ως προς το γένος χαρακτηρισμούς "σύζυγος" (χωρίς δηλαδή τον προσδιορισμό του άρθρου) και "γονέας ο οποίος τεκνοποίησε" και "γονέας ο οποίος δεν τεκνοποίησε".

Ο Μουσκάτ είπε ότι η διατύπωση αυτή απαιτείται προκειμένου να αποφεύγεται η κατηγοριοποίηση οποιουδήποτε μέλους της κοινωνίας, ενώ απέρριψε ως "αστείες" τις κατηγορίες ότι έτσι θα καταργηθούν "Η Ημέρα της Μητέρας" ή "Η Ημέρα του Πατέρα".

"Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ιστορική ψηφοφορία. Δείχνει ότι η δημοκρατία και η κοινωνία μας ωριμάζουν...Είναι μια κοινωνία όπου όλοι μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ίσοι", δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Στις 3 Ιουνίου, ο Μουσκάτ εξασφάλισε δεύτερη θητεία και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα.

Η Μάλτα, η οποία στο παρελθόν υπήρξε μια υπερσυντηρητική χώρα, τα τελευταία χρόνια υιοθετεί σταθερά περισσότερο προοδευτική νομοθεσία. Το 2011 η χώρα αποφάσισε με δημοψήφισμα να επιτρέπεται το διαζύγιο και το 2014 ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης.

Η Μάλτα έγινε η 24η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, δύο μόλις εβδομάδες μετά την έγκριση ανάλογου νομοσχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα μάλιστα υποστήριξε το νομοσχέδιο παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε από ορισμένους συντηρητικούς, οι οποίοι σχολίασαν ότι η απόφαση σηματοδοτεί μια καταστροφική απομάκρυνση από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες του κόμματος.

"Ωθήσατε το κόμμα σε αδιέξοδο και φαίνεται ότι πολλοί από εσάς δεν μπορούν καν να το δουν", δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τόνιο Φενέκ, ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του κοινοβουλίου.

Τελικά μόνο ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ το υπερψήφισαν 66 και δεν υπήρξαν αποχές.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σάιμον Μπουσουτίλ δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψήφισε το νομοσχέδιο επειδή η κοινωνία αλλάζει και επειδή δεν άλλαξε τίποτα από το σύμφωνο συμβίωσης που δίνει ίσα δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια σε όσους το συνάπτουν .

Το Κίνημα Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων Μάλτας χαιρέτισε την απόφαση του κοινοβουλίου με πάρτι στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι σε πλατεία έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα Βαλέτα.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/malta-gamos-19899/feed/
<![CDATA[Η ιστορία του γυμνισμού.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimnismos-istoria-19824/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimnismos-istoria-19824/#comments +Fri, 07 Jul 2017 10:57:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimnismos-istoria-19824/  Η ιστορία του γυμνισμού.

]]>
 Η ιστορία του γυμνισμού.

13 Ιουνίου του 1930, ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών, και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι, που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κοινωνικής τάξης (χίπις, αντικομφορμιστές κ.ά.) είδαν στον γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και τον ενίσχυσαν.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με το να είναι γυμνοί γίνονται πιο αποδεκτοί από τους άλλους για αυτό που είναι, τόσο σωματικά όσο πνευματικά και συναισθηματικά. Χωρίς ρούχα η κοινωνική τάξη του καθενός δεν είναι άμεσα ορατή.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, υπολογίζεται ότι ο άνθρωπος ένιωσε για πρώτη φορά την ανάγκη να ντυθεί πριν από περίπου 72.000 χρόνια. Έως τότε, η γύμνια ήταν κάτι απολύτως φυσικό για τον Homo Sapiens και εξακολούθησε να είναι για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, για παράδειγμα, είχαν μία αρκετά διαφορετική άποψη σε σχέση με την επικρατούσα σήμερα για το γυμνό σώμα. Στην πραγματικότητα, ο όρος «γυμνάσιο», που χρησιμοποιείται παγκοσμίως (gymnasium), προέρχεται από τη λέξη «γυμνός», καθώς οι αρχαίοι Έλληνες συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές με «αδαμιαία περιβολή».

Τα διάφορα ταμπού γύρω από το θέμα άρχισαν να δημιουργούνται όταν ο ιματισμός μετατράπηκε από ανάγκη σε συνήθεια. Τα ρούχα έγιναν, τελικά, μέρος του πολιτισμού κάθε λαού, παρότι αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για πρακτικούς λόγους, όπως για την προστασία από τον ήλιο και τη ζέστη στην έρημο.Συνήθως, οι όποιες αντιρρήσεις εκφράζονται απέναντι στον γυμνισμό έχουν θρησκευτική προέλευση, ακόμη κι αν συνδέονται με την πολιτιστική εξέλιξη κάποιων λαών. Αρκετοί λαοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ενδύματα, κατόπιν προτροπής των ιεραποστόλων.

Ωστόσο, μεταξύ των γυμνιστών υπάρχουν και αρκετοί ευλαβείς πιστοί, που θεωρούν ότι τα ρούχα δεν είναι απαραίτητα για τη διαφύλαξη του ήθους. Μάλιστα, υπήρξε και μία χριστιανική αίρεση, ο Αδαμισμός (εκ του Αδάμ), που εμφανίστηκε κατά τον 2ο, 3ο και 4ο αιώνα στη Βόρεια Αφρική και άσκησε τον «ιερό γυμνισμό».Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903, κοντά στο Αμβούργο. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το κίνημα του γυμνισμoύ εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, κυρίως στη Γερμανία. Όμως, με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία τέθηκε υπό διωγμό.Ο κοινωνικός γυμνισμός, με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις, πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ, όπου στις 13 Ιουνίου του 1930 ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών, και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Στην Ελλάδα, μία πρώτη κίνηση γυμνιστών παρουσιάστηκε στον Μεσοπόλεμο, άλλα δεν εδραιώθηκε. Τότε οι οπαδοί του κυκλοφορήσαν για σύντομο χρονικό διάστημα κι ένα περιοδικό, με τίτλο «ΦΛΕΡΤ» (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα μας ελκύει πολλούς γυμνιστές τουρίστες, που όμως αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σχετικά με τις παράλιες όπου μπορούν να ασκήσουν τον γυμνισμό ελευθέρα.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gimnismos-istoria-19824/feed/
<![CDATA[Ο γιoς μου είναι κορίτσι.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gios-koritsi-19761/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gios-koritsi-19761/#comments +Sun, 02 Jul 2017 09:13:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gios-koritsi-19761/  Ο γιoς μου είναι κορίτσι.

]]>
 Ο γιoς μου είναι κορίτσι.

Η Χ.Σ είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παντρεμένη με επιχειρηματία με τον οποίο έχουν δύο κόρες. Μια 22χρονη φοιτήτρια και μία 17χρονη μαθήτρια που γεννήθηκε αγόρι. Στηρίζει το παιδί της απόλυτα στην διαδικασία επαναπροσδιορισμού του φύλου του. Ο λόγος που δεν αποκαλύπτει τα δικά της στοιχεία είναι γιατί, όπως λέει, «Κανένα παιδί δεν θέλει η μαμά του να μιλάει για εκείνο δημόσια.» Ωστόσο, μοιράζεται την ιστορία της για να ευαισθητοποιήσει και άλλους ανθρώπους γύρω από τα θέματα των διεμφυλικών ατόμων. Η Χ.Σ συμμετέχει στην οργάνωση «Υπερήφανοι Γονείς» που δημιουργήθηκε πριν ενάμιση χρόνο από γονείς με ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI **) παιδιά με συντονίστρια την ψυχολόγο Εύα Σπίνου.

Ο γιος μου μού είπε ότι είναι κορίτσι το καλοκαίρι που είχε τελειώσει την Τρίτη Γυμνασίου και θα πήγαινε στην Πρώτη Λυκείου. Δεν χρησιμοποίησε πολλά λόγια για αυτή την ανακοίνωση. Είπε απλά, «Δεν αισθάνομαι το φύλο μου, αισθάνομαι κορίτσι.»

Είμαστε οι δυο μας, στην κουζίνα του σπιτιού μας και θυμάμαι ότι πήγα να λιποθυμήσω. Ένιωσα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Μέχρι εκείνη την στιγμή σχεδόν δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν άτομα που δεν ταυτίζονται με το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν. Στην αρχή, έκανα αυτό που νομίζω θα έκανε κάθε άλλη μητέρα στην θέση μου. Προσπάθησα να τον μεταπείσω. Γκρίνιαζα και του έλεγα, «Τι είναι αυτά που λες, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, μήπως κάνεις λάθος…» Είπα και πολλά σκληρά λόγια για τα οποία έχω μετανιώσει και δεν θέλω να τα θυμάμαι. Του φώναζα ότι θα καταστρέψει την ζωή του...


Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι που δεν το χωρούσε το μυαλό μου. Πριν μου το πει, είχα βέβαια αρχίσει να βλέπω και εγώ κάποια «περίεργα» πράγματα, αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα ανοίξει την ντουλάπα του να βάλω μέσα τα σιδερωμένα και είχα βρει ένα σακβουαγιάζ με γυναικεία ρούχα και καλλυντικά. Τον είχα ρωτήσει τότε τι είναι όλα αυτά και μου είχε απαντήσει ότι δεν ήξερε τι του συνέβαινε. Ότι μπορεί να είναι γκέι. Του είπα ότι οι γκέι άντρες έχουν απλώς διαφορετικό προσανατολισμό και ότι δεν χρησιμοποιούν γυναικεία αντικείμενα. Εκ των υστέρων νομίζω ότι τον τρόμαξα εκείνη την εποχή με την στάση μου και με την απευθείας αντιπαράθεση. Δεν πίεσα όμως την κατάσταση παραπέρα.

Το συζήτησα τότε και με τον άντρα μου, ο οποίος επίσης έβλεπε ότι ο γιος μας δεν είχε την «αντρική» κατεύθυνση που εμείς, ως γονείς, φανταζόμαστε. Δεν ήταν ποτέ «στερεοτυπικό» αγόρι, να παίζει μπάλα ή να παλεύει με άλλα αγόρια στην γειτονιά. Ήταν ένα παιδί «ήπιων» τόνων που του άρεσε πολύ το θέατρο και ο κινηματογράφος. Του άρεσε η τέχνη. Πηγαίναμε στο εξωτερικό και μελετούσε από πριν τα πάντα για τα μουσεία που θα επισκεπτόμαστε. Δεν ήταν όμως θηλυπρεπής. Στο δημοτικό ήταν ένα κοινωνικό, χαμογελαστό και ευχάριστο παιδί που έκανε παρέα και με αγόρια και με κορίτσια. Οπότε τι να σκεφτούμε; Ούτε ο πρώτος ήταν ούτε ο τελευταίος στον οποίο δεν άρεσε το ποδόσφαιρο. Λες και όλο το «στρεϊτ» που κυκλοφορεί είναι επειδή παίζει ποδόσφαιρο….
Στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, όμως, άρχισε να παρουσιάζει εκκεντρικές συμπεριφορές.

Μάκρυνε πολύ τα μαλλιά του. Μετά τα έβαψε: ροζ από τη μία πλευρά και πράσινα από την άλλη. Άλλαζε λίγο λίγο χωρίς να μας το λέει. Και απομακρυνόταν από εμάς και κλεινόταν στον εαυτό του.
Όταν ο γιος μου μού είπε πια ξεκάθαρα ότι είναι κορίτσι πέρασα ένα τρίμηνο βαθιάς κατάθλιψης. Το ίδιο διάστημα ήταν πολύ άρρωστη η μητέρα μου και μετά από λίγο πέθανε. Οπότε είχα μία δικαιολογία να κλαιω. Ένα πρόσχημα για να δικαιολογώ στον υπόλοιπο κόσμο το πόσο χάλια ήμουν. Δεν ήθελα να το συζητήσω με κανέναν. Πώς θα εξηγούσα σε κάποιον άλλον κάτι που ούτε εγώ καταλάβαινα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να διαχειριστώ; Ήταν σαν πένθος. Πενθούσα κάτι που είχα στο μυαλό μου και δεν υπήρχε.Αλλά τι να έκανα; Μετά το τρίμηνο άρχισα να «σηκώνομαι». Έπεισα τον εαυτό μου ότι δεν γίνεται να πάει έτσι η ζωή μου. Είχα δύο παιδιά τα οποία με χρειάζονταν. Έπρεπε να είμαι καλά και για τον εαυτό μου και για τους γύρω μου. Είχα αρχίσει και να διαβάζω κάποια πράγματα και να ενημερώνομαι γύρω από το θέμα. Βρήκα το όνομα μιας ψυχοθεραπεύτριας που γνώριζε τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Ιντερνέτ και άρχισα ψυχοθεραπεία. Με βοήθησε πολύ διότι μου αφαίρεσε κάθε ενοχή.

Κάποια στιγμή μου είπε ότι θα έρθει η ώρα που θα είμαι περήφανη για το παιδί μου διότι θέλει μεγάλη δύναμη να βγαίνει προς τα έξω σε αυτή την ηλικία. Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν να ακούσω εκείνο τον καιρό. Ευτυχώς. Διότι έχω ακούσει και πολύ δραματικές ιστορίες από ανθρώπους που πήγαν σε επιστήμονες και έφυγαν χειρότερα. Ψυχολόγοι και ψυχίατροι που προσπαθούν να πείσουν κάποιον ότι δεν είναι αυτό που νιώθει.

Δεν ήταν επιλογή του παιδιού μου να θέλει να αλλάξει φύλο. Γιατί να θέλει να διαλέξει ένας άνθρωπος κάτι που κάνει και τον ίδιο να νιώθει μία δυσφορία; Που τον κάνει να φοβάται πώς θα τον δουν οι φίλοι του, η μάνα του, οι συγγενείς του; Υπάρχει σχηματοποιημένη άποψη στην κοινωνία. Μέχρι και τα παιδιά στο δημοτικό κοροϊδεύουν τα αγόρια που δεν είναι πολύ αρρενωπά ή τα κορίτσια που είναι αγοροκόριτσα.

Νομίζω ότι το παιδί μου πάντα ήταν αυτό που είναι. Απλά ήταν ένα μικρό παιδί και δεν μπορούσε όλο αυτό να το διαχειριστεί μέσα του. Και όσο μεγάλωνε ενημερώθηκε και βρήκε τον τρόπο να το πει έχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι που του επέτρεπε να εκδηλώσει αυτά που ένιωθε. Εγώ το θαυμάζω αυτό το παιδί. Πραγματικά το λεω. Θα μπορούσε να κρυφτεί. Είναι πολλοί άνθρωποι κρυμμένοι στις ντουλάπες. Με πληγώνει να μην μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος όπως θέλει διότι σκέφτεται όλους εμάς τους γύρω.

Σήμερα τα νέα παιδιά διεκδικούν την ζωή τους διαφορετικά. Ειδικά όταν έχουν κοντά τους την οικογένεια τους. Πέρσι στο PrideFestival είδα δέκα μαθητές μου. Τους είδα από μακριά να σκουντιούνται και να με δείχνουν και πήγα κοντά τους και τους αγκάλιασα και τους φίλησα. Παιδιά που είναι ανοικτά γκέι χωρίς να χρειάζεται και να το πουν κιόλας.


Ο μεγαλύτερος φόβος για το παιδί μου ήταν μήπως αναγκαστεί να ζήσει στο περιθώριο. Η συμμετοχή μου στους «Υπερήφανους Γονείς» με βοήθησε να καταπολεμήσω αυτόν τον φόβο. Η ομάδα με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα το παιδί μου και τον εαυτό μου. Με έκανε να νιώσω ότι δεν ήμουν μόνη σε όλο αυτό και ότι ούτε το παιδί μου είναι το μοναδικό στον κόσμο που αισθάνεται έτσι. Στην ομάδα μας όλα τα τρανς παιδιά σπουδάζουν.

Οι τρανς είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα και θα πρέπει να έχουν και τις ίδιες ευκαιρίες. Ελπίζω να απλουστευτεί η διαδικασία και να ψηφιστεί τελικά ο νόμος που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους όπως οι ίδιοι θέλουν και όχι κατ’ ανάγκην όπως αυτό προκύπτει με την ληξιαρχική πράξη γέννησης τους.

Με το παιδί μου δεν έχουμε ακόμα συζητήσει την αλλαγή φύλου. Αυτή την εποχή είμαστε στη «διαπραγμάτευση» για το εάν θα πρέπει να ξεκινήσει ορμόνες διότι εγώ θεωρώ ότι είναι ακόμα λίγο μικρή. Επειδή όμως η γνώμη της ψυχοθεραπεύτριας που την παρακολουθεί είναι θετική είμαι έτοιμη να το εξετάσω και ιατρικά. Ίσως διστάζω γιατί πρόκειται για άλλο ένα βήμα. Αλλά, εάν η γιατρός μου πει ότι είναι «ΟΚ», θα δώσω μια «κλωτσιά» στον εαυτό μου να πάει παρακάτω. Ήδη κάνει λέιζερ στο πρόσωπο της γιατί αισθανόταν δυσάρεστα με την τριχοφυΐα. Θέλω να είναι καλά ψυχικά. Όταν αισθάνεσαι κορίτσι, δεν αντέχεται να έχεις κάθε μέρα να παλεύεις με την τρίχα! Είπα ότι θα κάνω για το παιδί μου ό,τι μπορώ και θα το κάνω. Και για τα δύο μου παιδιά.

Ενημερώνω πάντα τον άντρα μου πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση. Διότι δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη. Απλώς εκείνος δεν θέλει να είναι μέρος όσων συμβαίνουν. Τώρα τελευταία του το είπα ξεκάθαρα: Ότι το παιδί είναι αυτό που είναι και ότι πρέπει να βρει τρόπο να το διαχειριστεί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει διότι είναι ένας πολύ υποστηρικτικός άνθρωπος που φροντίζει τα παιδιά του. Και η μεγάλη μου κόρη δυσκολεύεται ακόμα. Και έχει λίγο αποτραβηχτεί από την οικογένεια διότι θέλει τον χώρο της και καλά κάνει.


Εμένα όμως με έχει ωφελήσει. Θεωρώ ότι έχω γίνει πιο ανοικτός άνθρωπος. Με ανοικτά μάτια και ανοικτή ψυχή. Ποτέ δεν μου άρεσαν το κουτσομπολιό και η κριτική αλλά τώρα απλά δεν συμμετέχω.
Η κόρη μας δεν θέλει πια να την αποκαλούμε με το όνομα το αγορίστικο με το οποίο την βαφτίσαμε και έχει διαλέξει ένα άλλο κοριτσίστικο όνομα για τον εαυτό της. Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο να την φωνάζω αλλιώς. Τώρα μπορώ να την αποκαλώ όπως εκείνη θέλει αλλά το πάω «σιγά σιγά» διότι θέλω να προστατεύω και την ισορροπία στο σπίτι. Βλέπω ότι το παιδί έχει ανακουφιστεί και χαίρεται μέσα του που την έχω αποδεχθεί.

Στο σχολείο υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα έντονο αρνητισμό από τους καθηγητές, αλλά δυσκολεύονται. Έχω συζητήσει το θέμα με τον διευθυντή και μου έχει πει ότι δεν θεωρεί καλό για το παιδί να το λένε με το κοριτσίστικο όνομα. Του είπα ότι έχω χαρτί από ψυχίατρο που παρακολουθεί διεμφυλικά άτομα στην Αθήνα αλλά δεν δέχτηκε ούτε να το κοιτάξει το έγγραφο. Δεν επέμεινα διότι δεν έχω και εγώ ακόμη τα εργαλεία να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά τους μίλησε και το παιδί και με την καινούρια χρονιά θα πάει η ψυχοθεραπεύτρια του με τον Συνήγορο του Πολίτη για να μιλήσουν στο σχολείο.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά για εμάς εάν υπήρχε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τα διεμφυλικά άτομα και στην Ελλάδα. Διότι καταλαβαίνω και κάποιους καθηγητές που μπορεί να κατανοούν ότι η μικρή θέλει να τη φωνάζουν με άλλο όνομα, αλλά να φοβούνται και να νιώθουν εκτεθειμένοι.

Η Τρίτη Λυκείου είναι σημαντική χρονιά και δεν θέλω να έχει θέματα που θα την αποσπούν
από το διάβασμα της. Μέχρι το Γυμνάσιο ήταν αριστούχος. Και τώρα ακούω τα καλύτερα λόγια και για τον χαρακτήρα της και για τις επιδόσεις της, που όμως έχουν πέσει λίγο με όλα αυτά.

Στο σχολείο πάει με τζιν και φόρμες αλλά τα Σαββατοκύριακα φοράει φούστα. Τον πρώτο καιρό δεν ήταν εύκολο για μένα. Τώρα το έχω αποδεχθεί. Ούτε ο άντρας μου λέει πια τίποτα, αλλά κάθεται στο δωμάτιο του και περιμένει να φύγει η μικρή από το σπίτι. Εγώ πάλι χαίρομαι που έχει φίλους, που έχει αρχίζει να σχετίζεται πάλι με άλλα παιδιά, να βγαίνει έξω, να διασκεδάζει. Οι συμμαθητές της μοιάζει να την έχουν αποδεχθεί. Θεωρώ ότι θα το είχα καταλάβει εάν υφίστατο bullying.

Το μόνο που δεν μου περνάει από το μυαλό είναι μήπως κάνω λάθος στην απόλυτη στήριξη που παρέχω στο παιδί μου. Το πρόβλημα δεν είναι το παιδί μου. Το πρόβλημα είναι οι «άλλοι». Ανησυχώ λοιπόν σε τι κόσμο θα ζήσει. Αλλά αφού μου το είπε, τι να έλεγα; Πάρ’ το πίσω και κράτα το για λίγο καιρό; Πνίξε το μέχρι να μεγαλώσεις και να φύγεις από το σπίτι διότι δεν μπορώ εγώ να το διαχειριστώ;

Η οικογένεια μου το ξέρει. Νομίζω ότι δεν θέλω πολύ χρόνο να το κοινοποιήσω και ευρύτερα. Στους συναδέλφους μου. Κάποια πράγματα, σε γενικές γραμμές, διότι δεν το θεωρώ σωστό να κάθομαι και να μιλάω για την προσωπική ζωή των παιδιών μου. Και στο κάτω κάτω τι είναι αυτό που πρέπει ντε και σώνει να πω; Το παιδί μου παραμένει το ίδιο παιδί με τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια ψυχή που είχε πάντα. 

Transgender Kids - My Child Is Transgender Documentary HD

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gios-koritsi-19761/feed/
<![CDATA[Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-idio-atomo-19739/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-idio-atomo-19739/#comments +Fri, 30 Jun 2017 08:17:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-idio-atomo-19739/  Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας

]]>
 Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας...

Μια στήλη με συμβουλές για ζευγάρια και οικογένειες εγκαινίασε τον Απρίλιο ο βρετανικός Guardian.
Το πρώτο άρθρο της στήλης «Πώς να…», αφορούσε τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών, δίνοντας συμβουλές για το «πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Διαβάστε τις 10 συμβουλές που δίνει η βρετανική εφημερίδα…

1. Αποδεχτείτε ότι το να κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, είναι δύσκολο και μερικές φορές βαρετό. Αλλά όχι κάτι ανέφικτο. Το πρόβλημα -στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλές αντιφάσεις-, είναι ότι έχετε ρίξει το βάρος στο να χτίσετε με τον παρτενέρ σας αυτό που λέγεται οικειότητα και που οδηγεί στο σεξ. Ίσως αυτή η οικειότητα να είναι το λάθος.
2. Το να περνάτε πολύ χρόνο με τον παρτενέρ σας, ίσως να είναι πρόβλημα. Μήπως τα ρομαντικά Σαββατοκύριακα δεν είναι και τόσο ρομαντικά; Το να βλέπεις κάποιον τόσο συχνά, μετά από μερικούς μήνες, δεν είναι και τόσο σέξι τελικά. Οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε εξοικείωση, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας. Εξοικείωση είναι όταν έχεις τον άλλο δεδομένο, όταν τον βλέπεις πάντα, όλη την ώρα.
3. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπλοκάρει το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι ότι υπάρχουν τα εξής αντιφατικά: από τη μια υπάρχει η ασφάλεια, η αξιοπιστία, αλλά επίσης θέλετε το πάθος, το ρίσκο, τον κίνδυνο…Δυο αντίθετα στρατόπεδα. Αν έχετε το ένα, δε μπορείτε να έχετε το άλλο.
4. Φροντίστε να μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, πράγματα για εσάς: κοινωνικοποιηθείτε και μόνοι σας μερικές φορές, κι όχι πάντα με το άλλο σας μισό.
5. Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, το να μοιράζεστε καλές εμπειρίες είναι προτιμότερο από το να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε δώρα που κάνετε ο ένας στον άλλο. Οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες γίνονται πολύτιμες με τη πάροδο των ετών, σε αντίθεση με τα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν και ως… πολεμοφόδια σε έναν καυγά.
6. Ο αυνανισμός είναι σεξ με το ίδιο άτομο για ολόκληρη τη ζωή κι όμως κανείς δεν το βαριέται. Γιατί; Επειδή είστε ελεύθεροι να βρεθείτε στο δικό σας ιδιωτικό χώρο που σκέφτεστε, ενώ πιθανότατα υπάρχει μια πραγματική απόσταση μεταξύ της σεξουαλικής προσωπικότητάς σας και του καθημερινού εαυτού σας. Η σεξουαλικότητά σας δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητα, ενώ πιθανότατα σας ωθεί να μην είστε και ιδιαίτερα υπεύθυνοι. Η υπευθυνότητα, κομβικής σημασίας στην καθημερινότητα, σκοτώνει τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλική προσωπικότητα έχει μόνο ένα στόχο: τον οργασμό. Είναι η απόσταση αυτή που διατηρεί την ερωτική φλόγα με τον παρτενέρ σας, όποτε σκεφτείτε ακόμη και την πιθανότητα να κοιμάστε σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες.
7. Μάθετε τη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω κάποιον» και «έχω ανάγκη κάποιον». Το πρώτο είναι σέξι, το δεύτερο όχι. Το να φροντίζεις κάποιον επειδή το θέλεις, είναι διαφορετικό από όταν ένας από τους δυο έχει το ρόλο του «γονέα» στον άλλο, που φυσικά δεν είναι διόλου σέξι. Αυτό θα αποδυναμώσει τη σεξουαλική σας ζωή και πιθανότατα, θα οδηγήσει στην απιστία.
8. Μη περιμένετε ο σύντροφός σας να είναι το παν για σας. Πριν μερικές δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής ήταν μέχρι τα 50, τώρα οι γάμοι διαρκούν περισσότερο.
9. Παρηγορηθείτε με το γεγονός, ότι οι ηλικιωμένοι κάνουν συχνότερα σεξ. Έρευνα του περασμένου έτους έδειξε ότι αν κάποιος είναι παντρεμένος με τον ίδιο σύντροφο για 65 χρόνια, τότε κάνει περισσότερο σεξ από τότε που γιόρτασαν την 50ή τους επέτειο.

10. Το μυστικό για σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, λέει η Esther Perel, συγγραφέας του βιβλίου Mating in Captivity, είναι το να ξεχνάς το «μύθο του αυθορμητισμού». Προτείνει επίσης μια σειρά από εργαλεία διαλόγου, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσετε ένα διάλογο αρχίζοντας κάπως έτσι: «ερεθίζομαι όταν…».
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sex-idio-atomo-19739/feed/
<![CDATA[Δεν έχει το Gay pride στην Κωνσταντινούπολη. Απαγορεύτηκε στην κατ΄ άλλα δημοκρατική Τουρκία]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-gay-pride--19674/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-gay-pride--19674/#comments +Sat, 24 Jun 2017 18:03:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-gay-pride--19674/  Απαγορεύτηκε το Gay pride στην Κωνσταντινούπολη.

]]>
 Απαγορεύτηκε το Gay pride στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην Πόλη. 

Ο κυβερνήτης σημειώνεται πως επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας για την πραγματοποίηση της παρέλασης, μετά τις απειλές μιας υπερεθνικιστικής ομάδας.

Πρόκειται για την δεύτερη χρονικά απαγόρευσης της αναφερόμενης παρέλασης, που περιγράφονταν ως η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι διοργανωτές της παρέλασης δήλωσαν ότι θα συζητήσουν την αντίδρασή τους, αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-gay-pride--19674/feed/
<![CDATA[Thessaloniki Pride 2017: 13 χιλ. πήγαν όπως είναι…]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/thessaloniki-pride-2017-13--19614/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/thessaloniki-pride-2017-13--19614/#comments +Sun, 18 Jun 2017 08:23:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/thessaloniki-pride-2017-13--19614/  Thessaloniki Pride 2017: 13 χιλ. πήγαν όπως είναι…

]]>
 Thessaloniki Pride 2017: 13 χιλ. πήγαν όπως είναι…

Η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τα περυσινά μεγέθη - Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride. Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης. 

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου ομάδα 20-30 ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευσή της, αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του, ενώ από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου. 
Στο σημείο του Λευκού Πύργου ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Veggas.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/thessaloniki-pride-2017-13--19614/feed/
<![CDATA[Tο Pornhub απεργεί....]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tο-pornhub-απεργεί...-19589/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tο-pornhub-απεργεί...-19589/#comments +Thu, 15 Jun 2017 19:57:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tο-pornhub-απεργεί...-19589/  Tο Pornhub "απεργεί"...

]]>
 Tο Pornhub "απεργεί"...

To Pornhub είναι πολύ κοντά στην υιοθέτηση μιας πραγματικά επώδυνης μεθόδου για την υποστήριξη της ιδέας ενός ελεύθερου ανοιχτού διαδικτύου, καθώς η εταιρεία θα συμμετάσχει στη διαδήλωση «Battle for the Net» που θα λάβει χώρα στις 12 Ιουλίου μαζί με την Amazon, Reddit και Mozilla.

O ιστότοπος κοινής χρήσης περιεχομένου για ενήλικες δεν παρέχει πάρα πολλές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς επιθυμεί να συμμετέχει στην διαμαρτυρία, αλλά ο CEO της εταιρείας, Corey Price, δήλωσε ότι μια ιδέα που σκοπεύει να υιοθετήσει είναι η εγκατάσταση ενός εικονιδίου αργής φόρτωσης που θα δείχνει στους επισκέπτες την επίδραση των νέων προτεινόμενων κανόνων.Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν οι σελίδες θα φορτώνουν αργά ή το εικονίδιο φόρτωσης θα δώσει μια γεύση για το πώς θα είναι τα πράγματα συγκριτικά με τις υπάρχουσες ταχύτητες. Πάντως, σίγουρα πρέπει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες καθώς η ημέρα διαμαρτυρίας πλησιάζει.

Εντωμεταξύ, οι διοργανωτές διαμαρτυρίας ζητούν από τις εταιρείες διαδικτύου να ενταχθούν στις δυνάμεις τους και να δείξουν στον κόσμο γιατί η ουδετερότητα του δικτύου έχει σημασία. Όλα αυτά φυσικά, πέντε μέρες πριν την πρώτη προθεσμία για την υποβολή σχολίων σχετικά με την πρόταση της FCC.

«Οι ιστοσελίδες, οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαδικτυακές κοινότητες θα πρέπει να αντιδράσουν στον συναγερμό από την επίθεση της FCC στην ουδετερότητα του δικτύου. Θα παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία σε όλους για να είναι εξαιρετικά εύκολο για τους οπαδούς σας να αναλάβουν δράση», αναγράφεται στο ιστότοπο διαμαρτυρίας.Η 12η Ιουλίου θα αποτελέσει δύσκολη μέρα για το Διαδίκτυο, όχι μόνο λόγω συμμετοχής του Porhub στη διαμαρτυρία, αλλά επειδή πολλές άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι Amazon, Github, Kickstarter, Reddit και BitTorrent, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/tο-pornhub-απεργεί...-19589/feed/