Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Fri, 26 May 2017 10:57:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Το 35% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ierodoules-19368/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ierodoules-19368/#comments +Fri, 26 May 2017 10:57:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ierodoules-19368/  Το 35% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες   Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης


]]>
Το 35% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες 

Την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ, αλλά και τα κενά που παρουσιάζει το νομοθετικό πλαίσιο, είχε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παρακολούθησε για δύο ώρες την ημερίδα «Η εργασία στο σεξ στην Ελλάδα: Η πραγματικότητα και οι προοπτικές» που φιλοξενήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και το AIDS Healthcare Foundation Europe, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού κόμματος S&D.«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που έχει στις μέρες η σημερινή συζήτηση και θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο νωρίς τέτοιες ημερίδες και προς πολλές κατευθύνσεις. Πολύ περισσότερο αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε επιβληθεί, όταν ο τότε υπουργός Υγείας με απαράδεκτο τρόπο είχε στοχοποιήσει και είχε ποινικοποιήσει οροθετικές γυναίκες, αντί να θίξει το θέμα της παράνομης πορνείας στη σωστή του βάση. Ένας τέτοιος διάλογος στις ημέρες μας αποτελεί φάρο ελπίδας σε μια εποχή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε αυξημένες προκλήσεις» είπε ο κ.Σκουρλέτης στο χαιρετισμό του.Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Οροθετικών, τον πανεπιστημιακό χώρο και την Ελληνική Αστυνομία, sex workers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άνδρες, γυναίκες και τρανσέξουαλ, που ανέλυσαν το θέμα και παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία.Ιερόδουλες εκδίδονται ακόμα και για 5 ευρώ

Ιδιαίτερα γλαφυρός και αναλυτικός ήταν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Λάζος. «Τα έτη 2012, 2013 και 2014 η πορνεία στην Ελλάδα παρουσίασε μικρή άνοδο, ενώ το 2015 μειώθηκε ελαφρώς. Ετησίως γίνονται περίπου 11,2 έως 12,1 εκατομμύρια μισθώσεις εκδιδομένων γυναικών, με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ιερόδουλες από την υποσαχάρια Αφρική στην Αριστοτέλους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για 5 ευρώ. Το 35% ως 40% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες ενώ εκτιμώνται συνολικά σε περίπου 18.000 γυναίκες.Το μέσο ετήσιο εισόδημα για κάθε ιερόδουλη ανέρχεται σε περίπου 80.500 ευρώ

Το μέσο ετήσιο εισόδημα για κάθε ιερόδουλη ανέρχεται σε περίπου 80.500 ευρώ ωστόσο στην ίδια μένει μόλις το 40% του ποσού, καθώς το υπόλοιπο πάει στο σωματέμπορα και άλλους» ήταν μερικά από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Λάζος.

Από τους 350 οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα, μόλις δύο έχουν άδεια

Από την πλευρά του ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αποκάλυψε ότι από τους 350 οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα, μόλις δύο έχουν άδεια.

Ανάμεσα στους ομιλητές που προσκαλέστηκαν στην ημερίδα ήταν ακόμα ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ενώ την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να παραστεί η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη και την εκπροσώπησε συνεργάτιδά της.

Από το εξωτερικό παρευρέθηκαν και μίλησαν για το θέμα οι ακτιβίστριες Eva Duif και η Yvette Luhrs από το ολλανδικό συνδικάτο εργαζομένων στο σεξ «PROUD», οι οποίες εργάζονται ως webcam μοντέλα και φετίχ πορνογράφοι, αλλά και ο Thierry Schaffauser, εργαζόμενος στο χώρο του σεξ, ακτιβιστής και ιδρυτής του γαλλικού συνδικάτου «STRASS».

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στη μνήνη του πρώην προέδρου της ΜΚΟ Praksis Τζανέτου Αντύπα.


Πάνω από 12.000 γυναίκες είναι εργαζόμενες στο σεξ στην Αττική

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο σεξ αποτελούν μία από τις πιο περιθωριοποιημένες και ταυτόχρονα πιο ευάλωτες στον HIV και σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας. Με το νόμο 2734/1999, ο νομοθέτης ουσιαστικά καθιστά εξαιρετικά δυσχερή τη νόμιμη εργασία στο σεξ, καθώς λόγω τον χωροταξικών και άλλων περιορισμών και της απαγόρευσης εργασίας σε ξενοδοχεία, λειτουργούν νόμιμα μόνο 10 χώροι παροχής υπηρεσιών σεξ από τους συνολικά 525 χώρους, σύμφωνα με έρευνα του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πάνω από 12.000 γυναίκες είναι εργαζόμενες στο σεξ στην Αττική και ωθούνται στην παρανομία, καθώς απαγορεύεται η ανεύρεση πελατών στο δρόμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ierodoules-19368/feed/
<![CDATA[18χρονη βγάζει στο «σφυρί» την παρθενιά της για χρηματοδότηση σπουδών! ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/18-parthenia-19357/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/18-parthenia-19357/#comments +Wed, 24 May 2017 18:07:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/18-parthenia-19357/  18χρονη βγάζει στο «σφυρί» την παρθενιά της για χρηματοδότηση σπουδών! 

]]>
 18χρονη βγάζει στο «σφυρί» την παρθενιά της για χρηματοδότηση σπουδών! 

Τα πράγματα είναι απλά... Οποιος δώσει τα πιο πολλά, θα κάνει σεξ με μια 18χρονη, η οποία θα έχει την παρθενική της εμπειρία με την πλειοδότη της. Δεν θα βγει βέβαια, στον οίκο... Christie's, αλλά στο διαδίκτυο, που κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι...

Ετσι λοιπόν και μια 18χρονη, η Κιμ, που είναι Αυστρογερμανή, προσέγγισε τον οίκο Cinderella που έχει πόρνες περιωπής, γνωστές κι ως escorts. Η Κιμ θέλει να πουλήσει την παρθενία της, για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της, το μίσθωμα ενός διαμερίσματος και την απόκτηση ενός αυτοκινήτου...

Η δημοπρασία, ξεκινάει από τις 86,640 λίρες Αγγλίας (100.000 ευρώ) και το 20% θα πάει στο γραφείο συνοδών...

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/18-parthenia-19357/feed/
<![CDATA[Ιστορική απόφαση υπέρ του γάμου των γκέι στην Ταϊβάν - Πρώτη χώρα στην Ασία.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gay-gamos-taiwN-19355/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gay-gamos-taiwN-19355/#comments +Wed, 24 May 2017 17:44:00 +0300 102 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gay-gamos-taiwN-19355/  Ιστορική απόφαση υπέρ του γάμου των γκέι στην Ταϊβάν - Πρώτη χώρα στην Ασία.

]]>
 Ιστορική απόφαση υπέρ του γάμου των γκέι στην Ταϊβάν - Πρώτη χώρα στην Ασία.

Η δικαιοσύνη της Ταϊβάν εξέδωσε σήμερα μια ιστορική απόφαση για τον γάμο των γκέι που θα επιτρέψει στο νησί να γίνει η πρώτη χώρα στην Ασία που θα νομιμοποιήσει τις ενώσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η διάταξη του αστικού κώδικα που αναφέρει πως ένα γαμήλιο συμβόλαιο δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυνάικας «παραβιάζει» το σύνταγμα που εγγυάται την ελευθερία του γάμου και την ισότητα μεταξύ των πολιτών. Το δικαστήριο δίνει προθεσμία δύο ετών στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει αυτή την απόφαση, επισημαίνοντας πως, αν οι ισχύοντες νόμοι δεν τροποποιηθούν στο διάστημα αυτό, οι γάμοι προσώπων του ίδιου φύλου θα επιτραπεί να εγγράφονται στο ληξιαρχείο.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/gay-gamos-taiwN-19355/feed/
<![CDATA[Γη καλεί Σύμπαν, προς βοήθεια! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-gh-kalei--19344/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-gh-kalei--19344/#comments +Wed, 24 May 2017 09:02:00 +0300 53 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-gh-kalei--19344/ Γη καλεί Σύμπαν, προς βοήθεια! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

]]>
 Γη καλεί Σύμπαν, προς βοήθεια! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Αγαπητό μου Σύμπαν,
Έχω την εντύπωση ότι μου χρωστάς πολλά. Αισθάνομαι ότι ήδη περίμενα αρκετό καιρό όλα αυτά που λογικά μου έχεις μαζεμένα για να μου στείλεις. Και φυσικά, δε το συζητώ, επιβάλλεται να είναι όλα χαρούμενα τυχερά και να φέρουν χαμόγελα. Αρκετά οι δοκιμασίες και τα ζόρια, δε νομίζεις; Φυσικά, κυρίως για τα προσωπικά μου με απασχολεί. Μα στην τύχη μου πια, όλες οι περιπτώσεις που μου τυχαίνουν να είναι η μια χειρότερη από την άλλη; Έλεος!
 
Λοιπόν, άκου πως θέλω να γίνει: Εγώ λέω να ξεκινήσεις αύριο κιόλας, να μου στέλνεις αισιόδοξα και θετικά μηνύματα από διάφορους τομείς, για να φτιάξουμε αρχικά την ψυχολογία μου και να προετοιμαστώ μέσα μου για το κάτι πολύ καλό και μεγάλο στα προσωπικά μου στο μέλλον, αλλά στο άμεσο μέλλον όμως! Άρα, μου στέλνεις σε παρακαλώ το συντομότερο μπόλικη θετική ενέργεια για να ανταπεξέλθω στα όλα γύρω μου με χιούμορ, καλή διάθεση και αισιοδοξία. Μη τσιγκουνευτείς τη θετική ενέργεια και τις προσωπικές επιτυχίες μου σε διάφορους τομείς, δώσε μου επιτεύγματα απλόχερα, θα αντέξω νομίζω την μεγάλη θετική μου εξέλιξη, την υπέρμετρη χαρά και τη μόνιμη καλή διάθεση με χιούμορ και αισιοδοξία. Δοκίμασέ με και θα δεις, δε θα σε απογοητεύσω!
 
Αφού λοιπόν, περάσουμε αυτό το στάδιο, νομίζω θα είναι μια καλή στιγμή να ασχοληθείς σοβαρά με την αποκατάστασή μου στα προσωπικά ζητήματα. Πρόσεχε, εδώ θέλουμε λεπτότητα στον χειρισμό και ώριμη απόφαση για το άτομο που θα μου στείλεις, αγαπημένο μου σύμπαν. Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια πάλι για λάθος επιλογές και πειράματα. Τα παθήματα γίνανε μαθήματα και πιστεύω ήταν αρκετά. Αξίζω πλέον να απολαύσω το καλύτερο που θα μου ταίριαζε πια. Κατόπιν ώριμης σκέψης λοιπόν, οφείλεις με σύνεση πια, να επιλέξεις και να μου στείλεις το ταίρι μου. Το άλλο μου μισό, που λένε κάποιοι ή το άλλο μου ολόκληρο κατά τους ψυχολόγους – μια και σωστά υποστηρίζουν ότι κανένας μας δεν είναι αντικειμενικά μισός άνθρωπος.
 
Σύμπαν μου, καταλαβαίνω ότι καθημερινά ασχολείσαι με πολύ κόσμο σε όλη τη Γη και ο καθένας μας σου ζητάει το κοντό του και το μακρύ του. Για αυτό λέω, να σου υπενθυμίσω και γραπτώς τις επιθυμίες μου, τις προτιμήσεις μου για να τα έχεις κατά νου κι αυτή τη φορά σε παρακαλώ να τα λάβεις εγκαίρως και σοβαρά υπόψη σου. Η εξωτερική εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι με επηρεάζει θετικά ή αρνητικά ως πρώτη εικόνα. Σε παρακαλώ να το έχουμε αυτό υπόψη. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα φυσικά, είναι από τα βασικά. Τόσο καλό παιδί που λένε ότι είμαι, ε λογικά, μου αξίζει πιστεύω το καλύτερο (όσο μετριόφρων κι αν θεωρώ ότι είμαι). Επίσης, μια κοινωνική μόρφωση καλό είναι να υπάρχει ως υπόβαθρο, για να επικοινωνούμε κάπως. Άλλωστε κι εγώ είμαι ένα απόλυτα καλλιεργημένο άτομο κι όπως προείπα, αρκετά μετριόφρων.  Όσον αφορά τους τομείς όπως: κάπνισμα, κατοικίδιο και ανακύκλωση, είναι πολύ συγκεκριμένες οι απόψεις μου, για αυτό   μάλλον θα χρειαστεί να τις αναλύσουμε σε άλλο γράμμα που θα σου απευθύνω μόνο με αυτά τα επιμέρους θέματα αποκλειστικά. Τέλος, η οικονομική επιφάνεια ως μέσο μιας πιο άνετης ζωής στην καθημερινότητα, να ληφθεί παρακαλώ κι αυτή στα υπόψη, αλλά το βλέπουμε κατά περίπτωση και το αφήνω στην κρίση σου, για να μη λες ότι σε καθοδηγώ κιόλας ή ότι είναι σα να κάνω παραγγελία πίτσας και στην παραγγέλνω με τα υλικά που θέλω. (εδώ γελάμε!)
 
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. Σεβαστό μου Σύμπαν, δε θα ανεχθώ άλλες λάθος επιλογές σου για τα προσωπικά μου. Οι ευκαιρίες δόθηκαν ήδη και τώρα είναι η ώρα της κρίσης, στην κυριολεξία.
 
Σου εφιστώ την προσοχή λοιπόν, το συντομότερο να τακτοποιηθώ και καλά μάλιστα. Συγκεκριμένα και μεταξύ μας, μάλλον είσαι η μόνη μου ελπίδα, για αυτό βάλε τα δυνατά σου και ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.
(μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «προσευχή» σε ομοιοπαθής απελπισμένους με τα προσωπικά τους)  
.
#κουλτουροσουπα #ΙστοριεςΗμερολογιου #ΜαυροβαΕλενη #Συμπαν #χρωστας #αισιοδοξια #χαρα #συντροφο #ταιρι #επιτυχιες #kulturosoupa #IstoriesImerologioy #MavrovaEleni #Sympan #xrostas #aisiodoxia #xara #syntrofo #tairi #epitixies 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/mavrova-gh-kalei--19344/feed/
<![CDATA[1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride / 26 και 27 Μαΐου]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/1-thessaloniki-pride-26-27--19315/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/1-thessaloniki-pride-26-27--19315/#comments +Mon, 22 May 2017 10:04:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/1-thessaloniki-pride-26-27--19315/  1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride / 26 και 27 Μαΐου

]]>
 1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride / 26 και 27 Μαΐου.

…Ή αλλιώς, επιμένουμε για ένα Pride
από τα κάτω
και με τους/τις κάτω
 
     Όταν ακούς για “κανονικότητα”, ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
 
        Όταν προσπαθούν να σου επιβάλλουν πρότυπα “κανονικότητας”, Keep it Radical. Είναι κατασκευασμένα.
 
         Όταν προσπαθούν να στριμώξουν τη σεξουαλικότητά σου σε ένα καλούπι, Keep it Radical. Μην το δεχτείς.
 
         Όταν οι “κυριαρχικές-αρρενωπές” συμπεριφορές γίνονται ο κανόνας, Keep it Radical. Αλλιώς, η κουλτούρα του βιασμού θα μας σκεπάσει σαν σύννεφο και θα είναι ο επόμενος κανόνας.
 
          Όταν ζητούν τον οίκτο σου για ανθρώπους με αναπηρίες, Keep it Radical. Οι ανάπηρες, ανάπηρ@ και ανάπηροι αξιώνουν τον σεβασμό σου, δεν εκλιπαρούν τον οίκτο σου. 

           Όταν προσπαθούν να σε πείσουν ότι οι μετανάστ(ρι)ες και οι πρόσφυγες «είναι πρόβλημα», σκέψου το λίγο και Keep it Radical. Είναι καταπιεσμένες/οι από το σύστημα και δακτυλοδεικτούμενες/οι σαν εσένα. Ή σαν κι εμένα.                     
 
          Όταν το κράτος και μεγάλο μέρος της κοινωνίας παρέχουν «αυτονόητα» προνόμια σε όσους εκπληρώνουν το πρότυπο του λευκού, ντόπιου, χριστιανού, ευκατάστατατου, αρτιμελή ετεροφυλόφιλου cisgender[1] ανθρώπου,  Keep it Radical και πάλεψε για την ανατροπή τους. Διεκδικούμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία της ισότητας, χωρίς προνόμια και ενάντια στις καταπιεστικές πρακτικές που επιβάλλει η πατριαρχία.                     
                       
         Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ο τομέας διεκδίκησης δικαιωμάτων έχει φαινομενικά διευρυνθεί, ενώ και η δημόσια συζήτηση για το λοατκια+ ζήτημα βρίσκεται πολλές φορές στο προσκήνιο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μεγάλο μέρος της κοινωνίας μοιάζει να οπισθοχωρεί συνεχώς. Η πατριαρχία αλλά και η κάθε μορφής “κανονικότητα”, κυριαρχεί στις ζωές μας.  Σχεδόν παντού επιβάλλεται ο δυϊσμός του φύλου, ενώ συχνά επιβάλλεται η ετεροφυλοφιλία. Καθετί που διαφέρει -έστω και λίγο- εξοστρακίζεται, απομονώνεται και τίθεται στο κοινωνικό περιθώριο.
 
        Τα στερεότυπα που αφορούν την ταυτότητα, την έκφραση του φύλου, αλλά και τη σεξουαλικότητα, γίνονται ο κανόνας.  
 
        Τα πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται σήμερα είναι εντελώς ρατσιστικά: περιλαμβάνουν άτομα με λευκό (στη συντριπτική  πλειοψηφία) δέρμα, στα οποία ταυτίζεται το ανατομικό με το κοινωνικό τους φύλο, καθώς και με συγκεκριμένες αναλογίες.
 
         Για εμάς, η διαφορετικότητα, η θεσμική διασφάλισή της και η αλλαγή συνειδήσεων είναι αναγκαίες για μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων. Η αξία ενός πίνακα είναι η διαφορετικότητα των πινελιών που τον συνθέτουν. 
 
Παράλληλα, επιμένουμε σε προτάσεις που στέκονται απέναντι σ’ αυτήν την κατασκευασμένη και επιβεβλημένη “κανονικότητα”. Υλικά μας είναι τα αιχμηρά ζητήματα, εκείνα που “ξεβολεύουν”, που ξαναβάζουν στο τραπέζι το όραμα για μια άλλη  κοινωνία με εντελώς διαφορετικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Προτάσεις που μας επιτρέπουν να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε, που μπορούν να μας πάνε πολύ πιο πέρα από τις θεσμικές κατακτήσεις.
 
RADical Pride σε συνθήκες ασφυξίας
 Ζοφερό κλίμα παντού στον κόσμο. Εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, μαζικό ρεύμα υποστήριξης της Λεπέν στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές, άνοδος ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, κλιμακούμενες επιθέσεις σε καταπιεζόμενες κοινωνικές ομάδες από φασίστες. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο χρόνος μοιάζει να τελειώνει.  Αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα, ξέρουμε ότι εμείς είμαστε αυτές, αυτ@ και αυτοί που θα δεχτούμε πάνω στα σώματα και τις ζωές μας την επώδυνη αλλαγή.
 
            Στην Ελλάδα, παρά τις κατακτήσεις του λοατκια+ κινήματος, οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις δε λείπουν. Δεν έχει περάσει μέρα που οι γυναίκες να μην υφίστανται σεξιστική -λεκτική ή και σωματική- βία. Η οικονομική κρίση σφίγγει τη θηλιά όλο και περισσότερο, ενώ τα μνημόνια που υπογράφονται από την ελληνική κυβέρνηση το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη επιβαρυμένες ζωές μας. Είμαστε λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφί, τρανς κουίρ, ίντερσεξ και ασέξουαλ (λοατκια+), αλλά την ίδια στιγμή είμαστε εργαζόμενες/οι, επισφαλώς εργαζόμενες/οι, ανθρώπινες σκιές που εργάζονται χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Κι αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη περίπτωση, είμαστε άνεργοι/ες. Την ίδια στιγμή, οι πρόσφυγες παραμένουν κλεισμένοι/ες στα στρατόπεδα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, δεχόμενοι/ες επιθέσεις από φασίστες, ιδίως στους τόπους υποδοχής.
 
             Το πρόσφατο νομοσχέδιο για τους/τις τρανς φαινομενικά είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση απλοποίησης των διαδικασιών αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις και επεμβάσεις ή ψυχιατρική γνωμάτευση. Την ίδια στιγμή, όμως, με το νομοσχέδιο αυτό απαιτείται δικαστική απόφαση για κάθε τρανς άτομο ξεχωριστά (σε αντίθεση με την απλή δήλωση στο ληξιαρχείο, που αποτελεί σταθερή απαίτηση του τρανς κινήματος στην Ελλάδα και εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού). Ταυτόχρονα εισάγεται –για ποιο λόγο;- ο όρος της ενηλικότητας, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται αυτομάτως τα ανήλικα τρανς άτομα. Και τίθεται απαγόρευση για τα ήδη έγγαμα άτομα, θέτοντας τους/τις με τον τρόπο αυτό μπροστά στο δίλημμα εάν θα επιλέξουν την έγγαμη ζωή τους ή τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς τους. Και φυσικά, για άλλη μια φορά στο νομοσχέδιο αυτό οι ίντερσεξ παραμένουν ανύπαρκτοι/ες. 
 
             Το RADical Pride, λοιπόν, δεν γίνεται σε κενό χρόνου. Γίνεται τη στιγμή ακριβώς που το -προερχόμενο από ήττα- ευρύτερο κίνημα συγκεντρώνει ξανά τις δυνάμεις του. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, θα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Έχουν γίνει μικρά θετικά βήματα, έχουν κατακτηθεί με προσπάθεια κάποια δικαιώματα. Ωστόσο, δεν αρκούν. Ακόμα και οι σημαντικότερες κατακτήσεις του παρελθόντος  δεν θεωρούνται πλέον δεδομένες και με την πρώτη ευκαιρία ανατρέπονται. Το εργαλείο της ανάθεσης στους «ειδήμονες» -όσο ελκυστικό κι αν φάνταζε σε κάποιες και κάποιους- έχει αποδειχτεί άχρηστο. Η συγκυρία δεν ευνοεί τις αυταπάτες. Η δύναμη βρίσκεται σε όλες και όλους εμάς. Δεν χρειάζεται να αναθέσουμε σε κάποιους/ες άλλους/ες να διαχειριστούν ζητήματα που μας αφορούν σαν λοατκια+ ανθρώπους (κι όχι μόνο).
 
            Μέσα σε συνθήκες σαν αυτές που περιγράφουμε, η αυτο-οργάνωση των Pride σε κάθε πόλη είναι αναγκαία. Για ποιο λόγο ο σχεδιασμός ενός Pride να περνάει μέσα από ολιγομελείς κλειστές οργανωτικές επιτροπές και εταιρίες; Για ποιο λόγο, αφού το Pride αφορά όλες και όλους εμάς, να αποκλειόμαστε από τη λήψη σχεδόν του συνόλου αποφάσεων που σχετίζονται μ’ αυτό; Για ποιο λόγο να έχουν θέση σε ένα Pride οι εταιρίες, οι πρεσβείες και τα προξενεία και όχι τα ίδια τα λοατκια+ άτομα και όσες/όσοι στέκονται αλληλέγγυες/οι σε αυτά; Τα παλιά εργαλεία έχουν σκουριάσει. Καιρός, λοιπόν, να δοκιμάσουμε καινούρια.
 
           Ως μέλη αυτής της κοινωνίας, αλλά και ξεχωριστοί άνθρωποι, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ίδια μας την ύπαρξη. Ειδικά σε συνθήκες, όπως οι σημερινές, ο λόγος ανήκει σε εσένα. Και σε εμένα. Μέσα σε ανοιχτές συνελεύσεις, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με διάλογο, συνδιαμόρφωση και ελεύθερη έκφραση της καθεμιάς, τ@ καθ@ και του καθένα από μας. Χωρίς εξαρτήσεις από ευρωπαϊκούς θεσμούς, χωρίς χρηματοδοτικά πακέτα και επιχορηγήσεις. Οι νέες εποχές μάς βάζουν μπροστά σε νέες προκλήσεις. Χρειάζονται νέες φωνές. Νέα τολμηρά βήματα. Νέα μονοπάτια, όπου ελπίζουμε να συναντηθούμε.       
 
             Η επιβολή της “κανονικότητας” μυρίζει αίμα. Και είναι το αίμα εκείνων που νιώθουν να μη χωράνε ή να περισσεύουν. Η “κανονικότητα” επιβάλλεται σε ανθρώπους, που πολλές φορές δεν βρίσκουν θέση στα Pride. Το δικό μας Pride, το RADical Pride, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης αν δεν έβρισκαν χώρο ελεύθερης έκφρασης μέσα σ’ αυτό εκείνες, εκείν@ και εκείνοι που δεν ακούγονται. Είναι όλες εκείνες και όλοι εκείνοι που εισπράττουν καθημερινά πολλαπλή καταπίεση, γιατί πολλαπλές είναι και οι ταυτότητές τους. Γυναίκες, άνθρωποι με αναπηρίες, αμφιφυλόφιλες/οι, πολυσυντροφικοί/ες μετανάστ(ρι)ες, ηλικιωμένοι, άθρησκοι/ες. Κάποιες από αυτές τις διευρυμένες θεματικές θα γίνουν αφορμή για συζήτηση στις εκδηλώσεις και τα εργαστήριά μας, ανασηκώνοντας το πέπλο και όλα όσα αυτό επιμελώς κρύβει. Φεμινιστικό εργαστήρι, εργαστήρι για την προσφυγική κρίση και τους λοατκια+ πρόσφυγες, προβολή και συζήτηση για ανθρώπους με αναπηρίες, προσωπικές αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν δεχθεί κάθε μορφή καταπίεσης, εκδήλωση για τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία.
 
           Το πολύτιμο “κόστος” της διαφορετικότητας 
            Η τρανς ακτιβίστρια, Hande Kader, από την Τουρκία, πλήρωσε με τη ζωή της το τίμημα να αμφισβητήσει την επιβαλλόμενη “κανονικότητα”. Την βίασαν και την έκαψαν ζωντανή τον Αύγουστο του 2016, μετά τους μαχητικούς και συγκρουσιακούς αγώνες που έδωσαν τους προηγούμενες μήνες  οι τρανς. Η επιβολή της “κανονικότητας” απαιτούσε να σωπάσει μια για πάντα η φωνή της, γιατί παραήταν ηχηρή.
 
Το RADical Pride, το 1ο αυτό-οργανωμένο Pride στη Θεσσαλονίκη, είναι αφιερωμένο στη μνήμη της HandeKader.
           Θα βγούμε εμείς στους δρόμους, γιατί σε εκείνη της το στέρησαν.
           Και ξέρουμε ότι εκεί έξω τα βήματά μας μπερδεύονται με τα δικά της και οι φωνές μας έχουν κάτι από τον ήχο της δικής της φωνής.
 
Απ’ τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τουρκία
Κραυγή για ισότητα και ελευθερία
 
1ο αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride
Για τις Διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+ και την Απελευθέρωση Φύλου και Σεξουαλικότητας
Το Pride μας αφιερώνεται στη μνήμη της Τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας Hande Kader, την οποία βίασαν και έκαψαν ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

Η έναρξη του Pride θα γίνει την Παρασκευή 26 Μαΐου με εκδηλώσεις στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, οδός Ερμού 23, γωνία με Βενιζέλου:
- στις 18:30 φεμινιστικό εργαστήριο για τη βία κατά των cis και trans γυναικών, με τη Φιλίππα Διαμάντη και τις ομάδες Kιουρί@ και Sylvia Rivera, με τίτλο:
"Απ' τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τουρκία, κραυγή για την ισότητα και την ελευθερία"
- στις 21:00 performances από τη θεατρική ομάδα Ιστορικού Αρχαιολογικού και τη Γυμνή Ποδηλατοδρομία
- στις 21:30 προβολή της μισάωρης ταινίας Sins Invalid και συζήτηση με θέμα τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρίες.
 
Η κεντρική Πολύχρωμη Συγκέντρωση και ΠΟΡΕΙΑ Ελεύθερης Έκφρασης καλείται για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαΐου. Η πορεία θα καταλήξει στο δημοτικό πάρκο πίσω από το θέατρο Κήπου (πάρκο Ξαρχάκου), όπου θα βρίσκονται στημένα τα περίπτερα οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Στο χώρο θα υπάρχει vegan κουζίνα και έκθεση φωτογραφίας.
 
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και εργαστήρια:
- Στις 16:30 εργαστήριο για τους/τις ΛΟΑΤΚΙΑ* πρόσφυγες, από την ομάδα Sylvia Rivera και την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης:
"Η αθέατη πλευρά της προσφυγικής κρίσης"
- Στις 18:00 εκδήλωση για τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία, από ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών Ψυχολογίας ΑΠΘ: 
"Πέτα τους φόβους σου, όχι το αίμα μου"
- Στις 19:00 η κεντρική εκδήλωση του Pride μας στην οποία θα μιλήσουν μέλη του Pride Κρήτης, του Patras Pride και του RADical PRIDE με θέμα:
"Pride από τα κάτω και με τις/τους κάτω"
 
Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων (22:00) αρχίζουν LIVE με τους Ρεύμα 102 και after-pride PARTY στο χώρο του πάρκου!


[1] Cisgender είναι οι άνθρωποι που η αντίληψή τους για το φύλο τους (κοινωνικό φύλο) συμφωνεί με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση (ανατομικό φύλο)
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/1-thessaloniki-pride-26-27--19315/feed/
<![CDATA[ Νέα θεωρία για τον γυναικείο οργασμό.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ginekios-orgasmos-19312/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ginekios-orgasmos-19312/#comments +Mon, 22 May 2017 09:23:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ginekios-orgasmos-19312/   Νέα θεωρία για τον γυναικείο οργασμό.

]]>
  Νέα θεωρία για τον γυναικείο οργασμό.

Ο γυναικείος οργασμός και γενικότερα ο οργασμός στα θηλυκά ζώα αποτελεί ένα αίνιγμα ήδη από την εποχή τουλάχιστον του Αριστοτέλη.

Μια νέα αμερικανική μελέτη, που συνέκρινε την εξέλιξη του οργασμού σε διάφορα είδη θηλαστικών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο οργασμός σε πρώτη φάση εξελίχθηκε για να ενεργοποιεί ορμονικά τη διαδικασία της ωορρηξίας και έτσι να διευκολύνει την αναπαραγωγή.

Σταδιακά, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ο ρόλος αυτός του οργασμού στην αναπαραγωγή κατέστη περιττός, αλλά ο οργασμός παρέμεινε και, «απελευθερωμένος» πλέον από τις «υποχρεώσεις» του, απέκτησε ένα νέο κεντρικό ρόλο στο ίδιο το σεξ. Όπως πάντως διευκρινίζουν, εκείνος ο εξελικτικός πρόδρομος του οργασμού μάλλον δεν έμοιαζε με αυτόν που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας Γκούντερ Βάγκνερ του Πανεπιστημίου Γιέηλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Journal ofExperimental Zoology -Molecular andDevelopmental Evolution», εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που συνοδεύει τον θηλυκό οργασμό: στην έκκριση προλακτίνης και ωκυτοκίνης από το νευρο-ενδοκρινολογικό σύστημα. Σε ορισμένα θηλαστικά μέχρι σήμερα αυτό παίζει ρόλο-κλειδί στην ωορρηξία, δηλαδή στην απελευθέρωση των ωαρίων από την ωοθήκη.

Αλλά στις γυναίκες, στους πιθήκους και σε άλλα θηλαστικά ο κύκλος ωορρηξίας δεν εξαρτάται πια από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης, δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη συχνότητα (ή έλλειψη) οργασμού μιας γυναίκας και στον αριθμό των παιδιών που γεννά. Όμως, σε άλλα θηλαστικά (π.χ. γάτες, κουνέλια κ.ά.) η ωορρηξία συνεχίζει να προκαλείται όχι ανεξάρτητα, αλλά σε συνάρτηση με τη σεξουαλική επαφή με το αρσενικό και την πρόκληση οργασμού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρχικά η ωορρηξία προκαλείτο αποκλειστικά από το σεξ με το αρσενικό και τον συνακόλουθο οργασμό του θηλυκού. Εν καιρώ -πριν από περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια- εξελίχθηκε η αυθόρμητη και κυκλική ωορρηξία, άσχετα με το σεξ, στον κοινό πρόγονο των πρωτευόντων και των τρωκτικών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ερευνητές, που έκαναν μια συγκριτική ανατομική μελέτη των θηλυκών γεννητικών οργάνων, δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά η κλειτορίδα βρισκόταν εντός του «καναλιού» της συνουσίας, με αποτέλεσμα ο άμεσος ερεθισμός της να διευκολύνει ορμονικά τον οργασμό. Αργότερα, όταν ο οργασμός αποσυνδέθηκε από την αναπαραγωγή, η κλειτορίδα σε πολλά είδη (και στον άνθρωπο) μετατέθηκε ανατομικά έξω από το «κανάλι» διείσδυσης του αρσενικού γεννητικού οργάνου.

Όμως, μέχρι σήμερα στα θηλαστικά, όπου η ωορρηξία συνεχίζει να εξαρτάται από την απελευθέρωση των ορμονών στη διάρκεια του σεξ και του οργασμού, η κλειτορίδα βρίσκεται μέσα ή πολύ κοντά στο «κανάλι του σεξ» (στον κόλπο).

Πηγή:
govastileto.gr

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/ginekios-orgasmos-19312/feed/
<![CDATA[THE SEX ART: Η μεγαλύτερη έκθεση εικαστικών με θέμα τον ερωτισμό έρχεται στην Αθήνα.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/the-sex-art--19274/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/the-sex-art--19274/#comments +Thu, 18 May 2017 18:21:00 +0300 190 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/the-sex-art--19274/   THE SEX ART: Η μεγαλύτερη έκθεση εικαστικών με θέμα τον ερωτισμό έρχεται στην Αθήνα.

]]>
 THE SEX ART: Η μεγαλύτερη έκθεση εικαστικών με θέμα τον ερωτισμό έρχεται στην Αθήνα.

Από τις 26 έως και τις 29 Μαΐου το Gazi Entertaiment Center στο πλαίσιο του Εrotic Art Festival 2017 συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι με θέμα τον έρωτα και τον αισθησιασμό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν με ευφάνταστες και τολμηρές δημιουργίες το πώς αντιλαμβάνονται, εμπνέονται και απεικονίζουν γυμνά σώματα και ερωτικές σκηνές. Άλλωστε, η σεξουαλικότητα αποτελεί Νο1 πηγή έμπνευσης έργων τέχνης και εικαστικών δράσεων, ανά τους αιώνες!
 
Είναι γνωστό από την ιστορία της τέχνης ότι ο άνθρωπος ήδη από την προϊστορία απεικόνισε ποικιλότροπα τις ερωτικές του πράξεις με τελετουργικό τρόπο για να αποτυπώσει τις δυνάμεις του.
 
Στο εικαστικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκθέσεις ζωγραφικής, ψηφιακών εικόνων, γλυπτικής, φωτογραφίας και performance.
 
Πάνω από 40 καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους

Συμμετέχουν οι:
Κώστας Ευαγγελάτος, Άλεξ Μίου, Θάνος Παναγιώτου, Γιώργος Τζίμας, Εξηκιας, Μαρία Μαραγκουδάκη, Kira Weber, Αλέξανδρος Λογαράς, Γεώργιος Κωτσάκης, Γεώργιος Χρονάκης, Γιάννης Παυλίδης, Γιάννης Πετρογιάννης, Γιάννης Φιλιπόπουλος, Δημήτρης Ρουστάνης, Δημοσθένης Λάγιος, Ειρήνη Πέτσα, Θεοχάρης Γεωργάτος, Κίμον Καραγεώργης, Κων/νος Βαμβακούσης, Μαρίνα Λαμνάτου, Κων/νος Παπαγεωργίου, Μάχη Κακαβά, Παναγιώτα Τσώκου, Φίλιππος Μνήσαρχος, Χρήστος Καμπριάνης, Δημήτρης Καρδογέρος, Πηνελόπη Μασσούρι, Ιωάννης Παρωδής, Αντρέας Ζαφείρης, Πέλυ Μανδρεκά, Γεώργιος Αγγελογιαννάκης, Κώστας Κοσμίδης, Αλεξάνδρα Καψή, George Stamatiadis, Charles Weber, Ιωάννης Τσιλίδης, Πάρης Καΐρης, Γιώργος Δημάκης, Γεωργία Φιλιπάκου.
 
 
Info: www.erotic-festival.com       
Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/the-sex-art--19274/feed/
<![CDATA[ To sex στον αστερισμό του Survivor]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-sex-survivor-19228/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-sex-survivor-19228/#comments +Mon, 15 May 2017 18:18:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-sex-survivor-19228/   To sex στον αστερισμό του Survivor

]]>
  To sex στον αστερισμό του Survivor

Όλα είναι συγκεκαλυμμένα. Σχεδόν ουδέτερα. Όσον αφορά την politically correct συμπεριφορά των εμπλεκομένων.

Ο ερωτισμός ωστόσο είναι διάχυτος. Η παραγωγή έχει φροντίσει γι΄ αυτό. Τα ελάχιστα ρούχα, τα καλογυμνασμένα κορμιά, αυτή η βαρβατίλα που αιωρείται, οι λείες γάμπες των γυναικών και πάντα οι καλοξυρισμένες μασχάλες των πρωταγωνιστριών. Αυτές οι αγκαλιές, άλλες πατερναλιστικού χαρακτήρα, άλλες αδελφικού χαρακτήρα, άλλες στην διάσταση της τρυφερότητας.

Οι παίκτες αγγίζονται συνεχώς, ακουμπάνε ο ένας τον άλλο, μέσα από την λάσπη, την υγρασία και τον ιδρώτα, μία ζωώδης, πρωτόγονη αίσθηση αναδύεται αλλά μέχρις εκεί. Το sex δεν είναι ορατό. Απλώς υπονοείται. Αυτό το κάνει περισσότερο ποθητό. Εξάπτει την φαντασία των τηλεθεατών. Πασχίζουν να ανακαλύψουν σημάδια που θα πιστοποιήσουν μία ανομολόγητη σχέση. Αυτός ο ύπνος στις καλύβες, ο ένας πλησίον του άλλου, ο ένας να κοντανασαίνει δίπλα από τον άλλον και βεβαίως τα όνειρα για τα οποία, το προσέξατε, σπάνια μιλούν.

Στον στίβο μάχης τα κορμιά λιώνουν κάτω από τον ήλιο, οι μυς σφίγγονται. Τα σορτσάκια δεν μπορούν να στριμώξουν ανάμεσα από τις ραφές τους θησαυρούς της φύσης. Είναι και η αγωνία, το λαχάνιασμα, η μάχη.

Το Survivor είναι γαλλιστί asexue, όπως λέμε ουδέτερο, κοινώς ευνουχισμένο. Ως προς το ορατό πεδίο διότι προφανώς υφίσταται και το αόρατο, πίσω από τους πλουμιστούς κοκοφοίνικες, εκεί που το «μάτι» της παραγωγής αφήνει περιθώρια ελιγμών, εκεί που ο φακός «εθελοτυφλεί».Η φαντασία είναι λοιπόν ελεύθερη να καλπάσει. Το αισθαντικό χαμόγελο της Λάουρας, της όποιας Λάουρας, πιστοποιεί την παράλληλη ιστορία που εξελίσσεται πίσω από τις κουίντες της παραγωγής. Ακόμη και αν δεν συμβαίνει τίποτε, ο τηλεθεατής εισπράττει αυτήν την ανομολόγητη οικειότητα, αυτήν την αύρα της επαφής, με ένα φευγαλέο χαμόγελο, ανεπαίσθητο χάδι, εκείνη την κίνηση αλλαγής στο σταυροπόδι που θυμίζει μία θηλυκή οπτασία που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα στο μπαρ, μόνον που η εικόνα δείχνει το συμβούλιο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Ναι λοιπόν, το sex απουσιάζει αλλά ο ερωτισμός, σε δοσολογίες σοφά υπολογισμένες από την παραγωγή, είναι εκεί για να συντηρεί την τηλεοπτική λαιμαργία.

Πηγή: Ζουγκλα

]]>
1 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/-sex-survivor-19228/feed/
<![CDATA[Eurovision 2017 – Τελικός: Κατέβασε το παντελόνι του και έδειξε τα οπίσθια του πάνω στη σκηνή!]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eurovision-οpisthia--19206/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eurovision-οpisthia--19206/#comments +Sun, 14 May 2017 10:04:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eurovision-οpisthia--19206/  Eurovision 2017 – Τελικός: Κατέβασε το παντελόνι του και έδειξε τα οπίσθια του πάνω στη σκηνή!

]]>
 Eurovision 2017 – Τελικός: Κατέβασε το παντελόνι του και έδειξε τα οπίσθια του πάνω στη σκηνή!

Η περσινή νικήτρια της Eurovision, η Jamala δεν φανταζόταν αυτό που θα συνέβαινε στην ώρα που τραγουδούσε!

Λίγες μόλις στιγμές αφότου ξεκίνησε το τραγούδι της, ένας νεαρός έχοντας στους ώμους του τη σημαία της Αυστραλίας  ανέβηκε στην σκηνή κι αφού πέρασε μπροστά της ξεκούμπωσε το παντελόνι του, το κατέβασε και έδειξε on camera μπροστά σε εκατομμύρια Ευρωπαίους τα οπίσθια του.

Η τραγουδίστρια δεν έχασε την ψυχραιμία της, ενώ άνδρες από την ασφάλεια όρμισαν στην σκηνή για να τον απομακρύνουν.

 Eurovision 2017: Ποιες χώρες ψήφισαν την Ελλάδα και ποιες ψηφίσαμε

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/eurovision-οpisthia--19206/feed/
<![CDATA[Σωτηρία Μπέλλου: Γυναίκα; Λεσβία; Τρανς;]]> http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sotiria-mpellou-19186/ http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sotiria-mpellou-19186/#comments +Fri, 12 May 2017 15:25:00 +0300 42 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sotiria-mpellou-19186/   Σωτηρία Μπέλλου: Γυναίκα; Λεσβία; Τρανς;

]]>
 Σωτηρία Μπέλλου: Γυναίκα; Λεσβία; Τρανς;

Η Σωτηρία Μπέλλου, μια εντελώς αντισυμβατική προσωπικότητα, που ξεκίνησε από το περιθώριο, κατάφερε να αναδειχθεί σε μια διακεκριμένη καλλιτέχνιδα του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού. Η Dr. Kathleen Dixon, ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός του πανεπιστημίου της Β. Ντακότα ερευνά την πορεία της ξεχωριστής ρεμπέτισσας και ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το ποιο αφήγημα περιγράφει καλύτερα τη σεξουαλική και έμφυλη ταυτότητά της, όπως θα την κατανοούσαμε τότε και σήμερα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Thessaloniki Pride με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, 17 Μαΐου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Astoria (Σαλαμίνος 9, Θεσσαλονίκη), που είναι και χορηγός της εκδήλωσης.

 Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και μετά το πέρας της η Dr. Dixon και η ομάδα του Thessaloniki Pride θα παραμείνουν στον χώρο για ανοιχτή συζήτηση. Είσοδος δωρεάν.
Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό 6ο Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθεί 14-17 Ιουνίου.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/parakseni-zwi/sotiria-mpellou-19186/feed/