Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/ put the rss description here. +Thu, 19 Jan 2017 17:39:00 +0200 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-programmatismos-ian-ioun-17586/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-programmatismos-ian-ioun-17586/#comments +Thu, 19 Jan 2017 17:39:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-programmatismos-ian-ioun-17586/  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017

]]>
  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017

Με συνέπεια στη στρατηγική εξωστρέφειας και συνεργασιών που ακολουθεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική πορεία του Οργανισμού προτείνοντας ένα πρόγραμμα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό, γεμάτο εκπλήξεις που αντιστέκεται στις τεράστιες δυσκολίες της εποχής και ταυτόχρονα προτείνει παραστάσεις που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς.
 
Όπως δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΜΜΘ κ Νικήτας Μυλόπουλος "και αυτό το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε είναι μια  πρόταση που συνεισφέρει στη διαλεκτική σχέση που έχει αναπτύξει το Μέγαρο με τη πόλη και συνδράμει ακόμα περαιτέρω στον εκπαιδευτικό του ρόλο και στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών".   Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το προσωπικό του Οργανισμού για την προσπάθεια του,  ενώ ταυτόχρονα επισήμανε τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται το Μέγαρο να εκπληρώσει την αποστολή του.
 
Αμέσως μετά τόνισε την αύξηση των παραγωγών του Μεγάρου, τη συνέχεια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, την σύμπραξη και τις συνεργασίες με τους φορείς της Θεσσαλονίκης τις οποίες χαρακτήρισε μονόδρομο και ταυτόχρονα "ένα υπόδειγμα στη διαχείριση του δημόσιου πολιτισμού".  
 
Ακόμη υπενθύμισε την νέα πολιτική τιμών που εφαρμόζεται εδώ και 2 μήνες ενώ παρουσίασε το ρόλο του Μεγάρου στη προσφυγική κρίση με τις παρεμβάσεις που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει.  Τέλος παίρνοντας αφορμή από τον νέο κύκλο Ανήσυχοι ήχοι χαρακτήρισε και το ίδιο τον Οργανισμό ως ανήσυχο Μέγαρο στην προσπάθεια του να αφυπνίσει κα να οξύνει όσους αγαπούν την μουσική και τις τέχνες.
 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΜΜΘ κ. Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης δήλωσε με τη σειρά του ότι, το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου του 2017 "ισορροπεί και πάλι ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο, ανάμεσα στο εφικτό και το υπερβατικό, με αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία και δυναμικό στίγμα στην πολιτιστική πραγματικότητα του τόπου. Εξήρε την συλλογικότητα, την τόλμη  που διακρίνει το Μέγαρο  αλλά και την συνεργασία του Οργανισμού με άλλους φορείς, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική βοήθεια των χορηγών και δωρητών του Μεγάρου.
 
Επίσης, υπενθυμίζουμε πως ισχύουν ήδη οι νέες τιμές εισιτηρίων που εξήγγειλε το Μέγαρο πριν 2 μήνες προσφέροντας εισιτήρια που ξεκινούν από 5 €. Η νέα πολιτική, η οποία αφορά μόνο στις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής προσφέρει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να παραμείνουν κοινωνοί εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και  καλλιτεχνικής αξίας. Απευθύνεται σε εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές και νέους με κύρια επιδίωξη να διασφαλιστεί ότι η μουσική και οι άλλες μορφές τέχνης θα συνεχίσουν να διαχέονται σε όλους, δίχως περιορισμούς και δεσμεύσεις
 
Όσον αφορά στο νέο πρόγραμμα καθεαυτό, στηρίζει τις δημιουργικές αναζητήσεις, αγκαλιάζει τους νέους δημιουργούς, ενώ παγιώνει τη στενή και γόνιμη συνεργασία του Μεγάρου με πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΚΟΘ, η ΣΟΔΘ,  το ΚΘΒΕ,  το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ή το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συνάμα, εντείνονται οι συνεργασίες με φορείς όπως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το British Council και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
 
Η περίοδος Ιανουαρίου - Ιουνίου μας επιφυλάσσει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με υψηλή καλλιτεχνική αξία, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε θεματικές ενότητες που έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους, όπως η ενότητα “Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά”, "Σινεμά με θέα", αλλά και περαιτέρω συμμετοχές καταξιωμένων καλλιτεχνών και σχημάτων σε κύκλους όπως η  “Μουσική Δωματίου”.
 
Τέλος δυναμικό παρών έχουν θεματικές όπως ο κύκλος "Θέατρο στο Μέγαρο", διαλέξεις, παλαιά μουσική, ζωντανές αναμεταδόσεις και σινεμά, χορωδιακή μουσική και εκπαιδευτικοί θεσμοί, εμφανίσεις νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων και εκδηλώσεις που τονίζουν την κοινωνική ευαισθησία του Οργανισμού, απαρτίζουν έναν πολυεπίπεδο προγραμματισμό που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και θα προκαλέσει την τακτική του προσέλευση στο Μέγαρο.
 
Σημαντικό ρόλο φυσικά στον προγραμματισμό του Μεγάρου παίζει η MOYSA (η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου). Εκτός από τις προγραμματισμένες συναυλίες της θα εντείνει τις παρεμβάσεις σε συλλόγους φορείς και αναπάντεχους χώρους -εντός και εκτός Μεγάρου- τις συνεργασίες της (side by side) με άλλες ορχήστρες και φυσικά τη συμμετοχή της στο 2ο MOYSA Summer School.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
 
Θέατρο στο ΜΜΘ
           
Ο κύκλος περιλαμβάνει το ΚΘΒΕ αλλά και την εκ νέου συνεργασία του ΟΜΜΘ με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις, εντάσσονται στην ενότητα «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά».
 
Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου
 
Ο «Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου», περιλαμβάνει πέντε συναυλίες καταξιωμένων μουσικών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Επίσης, για πρώτη φορά πλαισιώνει μουσικούς σχηματισμούς διαφορετικών ειδών. Έτσι, τον πολυδιάστατο Διεθνή Κύκλο Μουσικής Δωματίου τιμούν με την παρουσία τους:
·         Το διάσημο “Borusan Quartet(συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο)
 
·         Το νεοσύστατο κουιντέτο της Δόμνας Ευνουχίδου με τον Ανδρέα Παπανικολάου, τον Δημήτρη Χανδράκη, τη Χαρά Σειρά και τον Δημήτρη Τραυλό
·         Το γνωστό “Lyskamm Quartet” (συνεργασία με Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο)
·         Ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, και η πιανίστα Σοφία Ταμβακοπούλου με τίτλο συναυλίας  «Les Chemins de l’Amour»
·         Το ντουέτο του καταξιωμένου βιολοντσελίστα Δημήτρη Πάτρα και της Μαριλένας Λιακοπούλου (πιάνο).
 
Διαλέξεις στο ΜΜΘ
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης,   συνεχίζονται οι διαλέξεις του Λευτέρη Κογκαλίδη  με τίτλο “Αστέρια της Μουσικής και του Κινηματογράφου”. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στον κόσμο του Elvis Prisley, να παρακολουθήσει αποσπάσματα από συναυλίες του αρμενικής καταγωγής Γάλλου κορυφαίου ερμηνευτή, συνθέτη και ηθοποιού Charles Aznavour,καθώς και μία ολοκληρωμένη συναυλία του διάσημου Γάλλου τραγουδιστή Gilbert Bécaud. Τέλος, σε ένα πρόγραμμα που ετοίμασε από το προσωπικό του αρχείο, ο Λευτέρης Κογκαλίδης θα παρουσιάσει σε μεγάλη οθόνη όλα τα τραγούδια που βραβεύθηκαν με Όσκαρ από το 1934 έως το 1960. Συνολικά θα παρουσιαστούν 26 συνθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες σε ποικίλες εκτελέσεις. Η είσοδος για το κοινό, σε όλες τις διαλέξεις, είναι ελεύθερη.
 
Νέες Θεματικές Ενότητες στο ΜΜΘ
Στον προγραμματισμό του Μεγάρου καθιερώνονται δύο νέες θεματικές ενότητες:  Η μία αφορά στο «1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων» και η  άλλη αφορά στον θεματικό κύκλο «Νέοι Ανερχόμενοι Αστέρες», οι οποίοι διατηρούν τον προσανατολισμό μας στην υποστήριξη νέων ταλαντούχων μουσικών, αλλά ταυτόχρονα διευρύνουν το πεδίο αναφοράς ώστε οι νέοι κύκλοι να συμπεριλαμβάνουν μουσικούς με διαφορετικές καλλιτεχνικές ταυτότητες. Στο «Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων», θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της έντεχνης, της παραδοσιακής, της σύγχρονης και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Ανάμεσά τους, το ντουέτο Xylouris - White που έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό ιδίωμα με ήχους από τζαζ, post-rock και παραδοσιακή κρητική μουσική, η πολυβραβευμένη Udopia του Θύμιου Ατζακά, το Κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου 8 Winds όπου ο ήχος της λύρας συναντά την Jazz και την σύγχρονη μουσική,  ο James Wylie, o Ziad Rajab κ.α.
Τον  κύκλο «Νέοι Ανερχόμενοι Αστέρες», θα πλαισιώσουν ιδιαίτερα ταλαντούχοι μουσικοί όπως η Wiktoria Szubelak, ο Γιώργος Ιατρού κ.α.
 
Ορχήστρες στο ΜΜΘ
Οι δύο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της πόλης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούνται στο πρόγραμμα του Μεγάρου με δεκαπέντε συνολικά συναυλίες.  Η ΚΟΘ, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει έργα Penderecki, Bartók, την 4η Συμφωνία και τη Συμφωνία της «Αναστάσεως» του Mahler κ.α. 
 
Το επίσης ενδιαφέρον πρόγραμμα της ΣΟΔΘ συμπεριλαμβάνει έργα Bizet, Khachaturian, Θάνου Μικρούτσικου, έργα από τον Ισπανικό Κινηματογράφο κ.α. Επίσης, η ΣΟΔΘ θα συμπράξει με σολίστ τον γνωστό σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη και με τον τρομπετίστα Vicente Campos.
 
Επιπλέον, το Μάιο θα φιλοξενηθεί η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου. Θα ερμηνεύσει δύο ιδιαίτερα συμφωνικά έργα, τα οποία αναδεικνύουν τη μουσική των ABBA και των Queen μέσα από το Συμφωνικό ιδίωμα.
 
H MOYSA  προγραμματίζει τρεις επιπλέον συναυλίες, εκ των οποίων η μία αποτελεί συνεργασία της με την ΚΟΘ (21η Ιουνίου – Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής) και άλλες δύο αποτελούν συνεργασίες της με την ΣΟΔΘ τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του 7ου Χορωδιακού Φεστιβάλ μαζί με την Barbara Hendricks και τον Ιούνιο.
 
Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης - ΠΑΜΑΚ
Κατά το επόμενο διάστημα το Μέγαρο θα φιλοξενήσει οκτώ συναυλίες διαφορετικών φοιτητικών μουσικών συνόλων. Σύνολα Τζαζ και Πνευστών θα ερμηνεύσουν γνωστές συνθέσεις αλλά και  των φοιτητών του Τμήματος Σύνθεσης. Μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Κιθάρας θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στον Andrés Segovia, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Τμήματος θα ερμηνεύσει μουσική των Arensky, Dvořák, Mozart, Schumann, Fauré κ.α. Επίσης, το τμήμα Πιανιστικής Τέχνης θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον J. Brahms.
 
Πάσχα στο ΜΜΘ
Κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής. Την Μεγάλη Δευτέρα, η συνεργασία του ΟΜΜΘ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει την εμβληματική Συμφωνία Της Αναστάσεως του Gustav Mahler, με τη συμμετοχή κορυφαίων λυρικών καλλιτεχνών και δύο χορωδιών. Την Μεγάλη Τετάρτη θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το Stabat Mater του Vivaldi από μία ομάδα εξαίρετων μουσικών όπως οι Νίκος Σπανός, Δήμος Γκουνταρούλης, Σίμος Παπάνας, Γεράσιμος Χοϊδάς κ.α.
 
Νέοι, Καταξιωμένοι και Διεθνείς Πιανίστες
Τον Μάρτιο 2017, το Μέγαρο φιλοξενεί στο πρόγραμμά του μία μοναδική σύμπραξη τεσσάρων διεθνών πιανιστών όπως αυτή παρουσιάστηκε ήδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης Βακαρέλης, ο Cyprien Katsaris, ο Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η Hélène Mercier, θα συμπράξουν σε τέσσερα πιάνα ταξιδεύοντας το κοινό από την Κάρμεν του Μπιζέ στον Τανχόϊζερ του Βάγκνερ.
 
Λίγο αργότερα, ο καταξιωμένος έλληνας πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος θα δώσει ρεσιτάλ με τίτλο Από τον Haydn στον Beethoven, παρουσιάζοντας τις τελευταίες σονάτες του 'δάσκαλου' Haydn και μία από τις πρώτες σονάτες του "μαθητή" Beethoven (που είναι αφιερωμένη στον δάσκαλό του). Στο δεύτερο μέρος, ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος ερμηνεύει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου για πιάνο, τις Εικόνες Από Μία Έκθεση του Mussorgsky.
 
Παράλληλα, ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ. και τον Ο.Μ.Μ.Θ., τον διεθνή διαγωνισμό πιάνου που φέρει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού Γιώργου Θυμή - ο οποίος τον ίδρυσε με στόχο την σταδιακή εξέλιξή του σε κορυφαίο, διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός. Τον Απρίλιο 2017, το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει επίσης τον τελικό γύρο του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης – ενός αξιόλογου νέου θεσμού που απευθύνεται σε ταλαντούχους Έλληνες πιανίστες μέχρι 25 ετών.
 
Προβολές και Ζωντανές Μεταδόσεις
Το καθιερωμένο «Σινεμά με Θέα» του ΟΜΜΘ, που συνδιοργανώνεται για 3η χρονιά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο. Το Σινεμά με Θέα παρέχει την καλύτερη θέα της πόλης και αποτελεί την πιο δυναμική εισαγωγή στο θερινό πρόγραμμα του ΟΜΜΘ, που θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Κατά την διάρκεια της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου, στο Μέγαρο θα προβληθούν επίσης σημαντικά Σαιξπηρικά έργα σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Βρετανική Πρεσβεία. Αυτές αφορούν στις παραστάσεις Η Τρικυμία (1979)του Ντέρεκ Τζάρμαν, που θα προβληθεί στις 8 Φεβρουαρίου και του Μάκβεθ (1971)του Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος παρουσιάζει την εφιαλτική του εκδοχή για την κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ, με θέμα τις αιματηρές συνέπειες του παράφορου πάθους για την εξουσία. Οι προβολές συνοδεύονται από εισαγωγικές ομιλίες που συντονίζει το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.
 
Τέλος, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι ζωντανές μεταδόσεις σημαντικών παραγωγών όπερας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον  ΑΝΤ1.
 
Τέχνη και Κοινωνία
Σε συνέχεια των ειδικών παραγωγών Do I Need Labels to Love για άτομα με αναπηρία και Ρυθμός, η Κοινή μας Γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής, το Μέγαρο συνεχίζει να προσκαλεί τον κοινωνικό προβληματισμό μέσω της τέχνης, επιχειρώντας παράλληλα να εδραιώσει και να εξελίξει περαιτέρω τον κύκλο εκδηλώσεων με άξονα τον πόλεμο, την μετανάστευση και την προσφυγιά.
 
Τέλος, το Μέγαρο φιλοξενεί 12 συναντήσεις με τίτλο Παραμυθιάσματα στο Μέγαρο - Διαβάζοντας για τους Άλλους. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν ζωντανή, διαδραστική ανάγνωση παραμυθιών και βιβλίων, συνδυασμένη με θεατρικές πρακτικές και μουσική. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα δράση απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης, όρασης ή ακοής. Στόχος είναι, η ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές δεξιότητες τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν σε μια ομάδα και να λάβουν μέρος στην δράση.
 
Έτσι, στο πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο θα παρουσιάσει δύο παραγωγές του ΚΘΒΕ με θέμα την Προσφυγιά. Η μία αφορά στην παράσταση Δεν σε Ξέχασα Ποτέ του Λέοντα Νάρ και η άλλη, αφορά στην παράσταση Το Αγόρι με τη Βαλίτσα του Μάικ Κένι.  Οι σκηνοθεσίες είναι του Μιχάλη Σιώνα.
 
Στην ίδια πάντα θεματική κατεύθυνση, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, φιλοξενείται η θεατρική παράσταση Οι Μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο,σε σκηνοθεσία Alessandra Maioletti. 
 
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Artway Productions, το Μέγαρο προσκαλεί την παράσταση Ελληνική Απόλαυσις και έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, που συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του προσφυγικού Ελληνισμού μέσα στο χρόνο.
 
Στις 30 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο φιλοξενεί την παραγωγή Χορεύοντας για τη Ζωή η οποία δημιουργήθηκε το 2005 με αφορμή το τσουνάμι στην Ασία. Σκοπός της παραγωγής ήταν καταρχήν η ενεργή συμμετοχή των πληγέντων στη δημιουργική διαδικασία και η παροχή άμεσης συμπαράστασης προς αυτούς. Στόχος της σήμερα παραμένει, τα έσοδα των παραστάσεων να διοχετεύονται σε φορείς που ασχολούνται με παιδιά.
 
Χορωδιακή Μουσική
Κορωνίδα του προγραμματισμού μας αποτελεί το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.  Αυτό για τους εξής τρεις βασικούς λόγους:
1)     Το Φεστιβάλ για πρώτη φορά μεγαλώνει σε διάρκεια κατά δύο ημέρες, φιλοξενώντας συνολικά 21 παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα.
2)     Για πρώτη φορά, στην πανηγυρική καταληκτική συναυλία του Φεστιβάλ μαζί με τις χορωδίες που συμμετέχουν από κοινού θα συμπράξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, MOYSA.
3)     Παρόλο που σε κάθε Φεστιβάλ μέχρι σήμερα προσκαλούσαμε έναν μέντορα διεθνούς κύρους για τον συντονισμό των εργαστηρίων και την διεύθυνση της καταληκτικής συναυλίας, για πρώτη φορά θα έχουμε την τιμή να συνεργαστούμε και με μία προσωπικότητα  παγκόσμιας αναγνωσιμότητας και ακτινοβολίας – την διεθνούς φήμης σοπράνο, Barbara Hendricks.Την μουσική προετοιμασία και την διεύθυνση της τελικής συναυλίας έχει αναλάβει η Marie Bejstam.
4)      
Εκτός από το Φεστιβάλ, στον προγραμματισμό μας συμπεριλαμβάνονται και άλλες τρεις σημαντικές συναυλίες χορωδιακής μουσικής:
·         Εορταστική συναυλία της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης «Μαίρης Κωνσταντινίδου»με τίτλο Πρώην και νυν Χορωδοί με τις Χορωδίες τους
·         Εαρινή Συναυλία της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης

·         Εορταστική Συναυλία για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Χορωδίας Ι. Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-programmatismos-ian-ioun-17586/feed/
<![CDATA[ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ στο BLOCK 33]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/peridis-kana-block-33-17568/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/peridis-kana-block-33-17568/#comments +Wed, 18 Jan 2017 11:11:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/peridis-kana-block-33-17568/ ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ στο BLOCK 33

]]>
 ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ στο BLOCK 33

Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η  Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.
 
Το Σάββατο 28 Ιανουαριου στο Block 33 θα παρουσιάσουν τραγούδια που συνδέονται με την προσωπική τους πορεία αλλά και όσα τους συνδέουν σε ένα κοινό μουσικό ζητούμενο που περιλαμβάνει και το έντεχνο και το λαικό τραγούδι.
 
Ο Ορφέας Περίδης, σημαντικότατος τραγουδοποιός, με την γοητευτική μελωδικότητα της φωνής του, θα μας θυμίσει όσα δικά του αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε φανατικά: Την «Φωτοβολίδα», το «Κάτι μου κρύβεις», το «Ζηλεύει η Νύχτα», το τρυφερό «Για που το’βαλες καρδιά μου», μαζί με αγαπημένες του διασκευές.
,
Από τις χαρακτηριστικότερες φωνές της σχολής της Θεσσαλονίκης, με θητεία δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Καζαντζής, η Λιζέτα Καλημέρη είναι μια σταθερή παρουσία στα μουσικά πράγματα με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα.

INFO

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ώρα έναρξης: 22:00
Eίσοδος: 13€, Προπώληση: 11€
Σημεια Προπώλησης:
ΕΝΤΕΧΝΟΝ, ΣΑΡΩΘΡΩΝ, UNDERGROUND, TICKET HOUSE, PUBLIC, IANOS
Μετά την αγορά εισιτήριου καθημένων κάνετε την κράτηση σας τηλεφωνικά στο: 2310 533533
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/peridis-kana-block-33-17568/feed/
<![CDATA[ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ: «Μεγάλη γιορτή» στο κλαμπ του Μύλου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mylos-megali-giorti-17556/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mylos-megali-giorti-17556/#comments +Tue, 17 Jan 2017 19:06:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mylos-megali-giorti-17556/ ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ: «Μεγάλη γιορτή» στο κλαμπ του Μύλου.

]]>
 ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ: «Μεγάλη γιορτή» στο κλαμπ του Μύλου.

Η Μαρίζα Ρίζου γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου της δίσκου και σας προσκαλεί για μία μόνο βραδιά στην πιο «Μεγάλη Γιορτή» της πόλης!
 
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, η Μαρίζα Ρίζου και η μπάντα της ανεβαίνουν στη σκηνή του club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βάλουν φωτιές με τα τραγούδια, το πάθος και την ενέργειά τους!
 
Λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου, πολυαναμενόμενου δίσκου της με τίτλο «Μεγάλη Γιορτή» από την Feelgood Records, η Μαρίζα Ρίζου θα μεταφέρει για πρώτη φορά τον φρέσκο, ανανεωμένο και απόλυτα προσωπικό ήχο του νέου της άλμπουμ στη σκηνή, για ένα αλησμόνητο live.
 
Με αφετηρία και βάση τη Μεσόγειο, η «Μεγάλη Γιορτή» χαρακτηρίζεται από την πηγαία, θεατρική ερμηνεία της Μαρίζας, αλλά και από τα χρώματα, την ένταση και τον χορό, ακριβώς όπως στις ζωντανές της εμφανίσεις. Φυσικά δεν θα λείπουν και κάποιες πιο εσωστρεφείς, ευαίσθητες στιγμές, ούτε και τα τραγούδια εκείνα με τα οποία την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε.
 
Η «Μεγάλη Γιορτή» τόσο ως δίσκος, όσο και ως live παράσταση στο τέλος συνδέεται πάντα με το φως, την αισιοδοξία, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς περιγράφουν τον χαρακτήρα της Μαρίζας, αποτυπώνοντας όλο το ταλέντο της ως τραγουδοποιού αλλά και ως ερμηνεύτριας και performer. Άλλωστε τα ενθουσιώδη, feel good live της είναι πια πολύ γνωστά, ύστερα από μία μεγάλη σειρά sold out παραστάσεων τους μήνες που προηγήθηκαν.
 
Πιάνο/Επιμέλεια Ενορχηστρώσεων:  Μάρκος Χαϊδεμένος
Τύμπανα:  Γιώργος Κωστελέτος
Ακορντεόν/Φωνητικά:  Νίκος Σταδιάτης
Κιθάρες/Γιουκαλίλι:  Άγγελος Αϊβάζης
Σαξόφωνο:  Δημήτρης Καραγιάννης
Κόντραμπάσο/Ταραμπούκα:  Γιώργος Μουχτάρης
 
Υπεύθυνος Ήχου:  Γιάννης Παξεβάνης
 
Management - Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO

 

Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   
Εισιτήριο θεάματος: 10€
 
Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
 
Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mylos-megali-giorti-17556/feed/
<![CDATA[Μπίγαλης & Δάκης Live στο Eightball]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mpigalhs-dakis-eightball-17552/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mpigalhs-dakis-eightball-17552/#comments +Tue, 17 Jan 2017 18:16:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mpigalhs-dakis-eightball-17552/ Μπίγαλης & Δάκης Live στο Eightball


]]>
 Μπίγαλης & Δάκης Live για πρώτη φορά στο Eightball !!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο καλτ μποναμάς το νέο δίδυμο φωτιά έρχεται με κέφι και χορό στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική βραδιά! Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που ετοιμάζεται στο Εightball τo Σάββατο 21 Ιανουαρίου 

Κώστας Μπίγαλης, ο αγαπημένος των αναμνήσεών μας που σαρώνει στα απολαυστικά party live του κάθε φορά. Μαζί του ο Δάκης των επιτυχιών, έρχεται για πρώτη φορά να μας απογειώσει με στυλ 90's και όχι μόνο.....!

Ένα άπαιχτο δίδυμο που αποτελείται από τον Κώστα Μπίγαλη τον one man show που τάραξε για τα καλά τα nineties με πολλούς χρυσούς δίσκους και διαχρονικά hits, αλλά και τον Δάκη στο Θεσσαλονικιοτικο ντεμπούτο του. Μαζί έρχονται για να μας ξεσηκώσουν σε μια μοναδική βραδιά χωρίς άγχη και αναστολές.

Στιγμές που θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο, με διεθνείς αλλά και Ελληνικές επιτυχίες, ποπ ροκ ακόμα και λαϊκά, νησιώτικα και.. heavy metal !

Γιατί ; Γιατί μπορούν !

Aπο το "Τσάι με λεμόνι" , " Θωρακισμένη Μερσεντςς" , "Αλαλούμ" , "Τόσα καλοκαιριά" , Μια σου Λέξη" , μέχρι "Ρίνα Κατερίνα " , ¨"Του Αιγαίου τα μπλουζ" , " Μέλισσα" και από την "Αλεξάνδρεια" μέχρι το "Running Free" !

Ένα διπλό disco pop show: ο Κώστας Μπίγαλης και ο Δάκης έρχονται να δείξουν σε μικρούς και μεγάλους «πως γίνεται»!

Welcome to the show..

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 και το live ξεκινάει στις 22:30. Θα προηγηθεί dj set με αντίστοιχες επιλογές disco cult 80's & 90's.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:7€ TAMEIO10€

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mpigalhs-dakis-eightball-17552/feed/
<![CDATA[Οι πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017. Από τον Ματθαίο Οικονόμου]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mathaios-polianamenomenes-kiklofories-2017-17548/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mathaios-polianamenomenes-kiklofories-2017-17548/#comments +Tue, 17 Jan 2017 11:37:00 +0200 174 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mathaios-polianamenomenes-kiklofories-2017-17548/ Οι πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017. Από τον Ματθαίο Οικονόμου

]]>
 Οι πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017. Από τον Ματθαίο Οικονόμου

Μετά το ιδιαίτερα παραγωγικό 2016, ας δούμε τι μας επιφυλάσσει δισκογραφικά το νέο έτος.
.
     Ο βραβευμένος με Grammy Εντ Σίραν, έχοντας δύο επιτυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό του (+ και x) και την τάση να τα τιτλοφορεί με μαθηματικά σύμβολα, κυκλοφορεί στις 3 Μαρτίου τον τρίτο του προσωπικό δίσκο ÷ (Divide). Από τις 6 Ιανουαρίου, είναι ήδη διαθέσιμα στο κοινό τα δύο πρώτα singles “Shape of You”  και “Castle on the Hill”, τα οποία κατάφεραν να κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στα UK Singles Chart (κάτι που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από καλλιτέχνη). Ανάλογη τύχη αναμένεται και στο Billboard Hot 100, με την πρώτη θέση για το “Shape of You” να θεωρείται δεδομένη. Τον ίδιο μήνα (17 Μαρτίου) αναμένεται, επίσης, το όγδοο άλμπουμ των TakeThat “Wonderland”, ένα εγχείρημα από το οποίο απουσιάζουν τα αρχικά μέλη του γκρουπ Ρόμπι Γουίλιαμς και Τζέισον Όραντζ. Στις 31 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει και η νέα δουλειά της 38χρονης Νέλι Φουρτάντο έπειτα από πέντε χρόνια δισκογραφικής σιγής. Η καναδή τραγουδίστρια δήλωσε πως φέρει τον τίτλο “The Ride” και περιλαμβάνει δώδεκα νέα κομμάτια.
 
     Για τις αρχές του 2017 –ίσως και Ιανουάριο- έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία των νέων άλμπουμ των Φέργκι (Double Dutchess) και ‘Ιγκι Αζαλέα (Digital Distortion). Και οι δύο κυρίες εδώ και αρκετούς μήνες έχουν προσφέρει στο κοινό κάποια πρώτα δείγματα με τα singles “M.I.L.F.$” και “Team” αντίστοιχα χωρίς, όμως, να καταφέρουν κάποια σημαντική διάκριση στα charts αντάξια των προηγούμενων κατορθωμάτων τους.  
 
     Η Κέλλυ Κλάρκσον, με νέα δισκογραφική στέγη (Atlantic), ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο υλικό τον Ιούνιο χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί κάτι πιο συγκεκριμένο. Η ίδια έχει δηλώσει, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες δουλειές της, θα είναι ένα soul/R&B άλμπουμ, κάτι που επιθυμούσε να κάνει από παιδί αλλά και κάτι που περίμενε ο κόσμος εξαρχής από εκείνη με βάση τα κομμάτια που ερμήνευε με επιτυχία στο American Idol (στέφθηκε νικήτρια το 2002 στην πρώτη σεζόν του talent show).
 
     Αν και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία επί του θέματος, δεδομένο και άκρως πολυαναμενόμενο θεωρείται το δισκογραφικό comeback της Κέιτι Πέρι. Τέσσερα χρόνια μετά το “Prism” (2013) το κοινό της λαχταρά φρέσκο υλικό αλλά η ίδια δήλωσε στον Ράιαν Σίκρεστ πως δεν βιάζεται να ολοκληρώσει το πέμπτο της άλμπουμ αφού διασκεδάζει την όλη διαδικασία, πειραματίζεται και δοκιμάζει διαφορετικούς παραγωγούς, συνεργάτες και στυλ.
 
     Η πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια της country των 85 εκατομμυρίων πωλήσεων Σανάια Τουέιν (οι λίγο μεγαλύτεροι θα την θυμάστε να κυκλοφορεί στην έρημο με το leopard outfit της κάνοντας ωτοστόπ για τις ανάγκες του “That Don’t Impress Me Much”) συγκαταλέγεται επίσης στη λίστα των νέων κυκλοφοριών του νέου έτους. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έχουν μεσολαβήσει 15 χρόνια από την προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά καθώς επέλεξε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση προκειμένου να ξεπεράσει σοβαρά προβλήματα στις φωνητικές της χορδές.
 
     Ακόμη, δύο θρυλικά συγκροτήματα, οι U2 και οι Κόλντπλεϊ, έχουν προαναγγείλει τις επόμενες δουλειές τους. Οι πρώτοι μιλούσαν ήδη από το 2014 και την κυκλοφορία του “Songs of Innocence” για το επόμενο τους άλμπουμ με τον τίτλο “Songs of Experience”, το οποίο και καθυστερούν καθώς αναλογίζονται αν εκφράζει το επιθυμητό μήνυμα μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών. Τον Νοέμβριο οι Κόλντπλεϊ ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του “Kaleidoscope EP” μέσα στο 2017 ως προϊόν των εναπομενουσών ιδεών της προηγούμενης δουλειάς τους “A Head Full of Dreams”.  
 
     Τέλος, οι λάτρεις των πιο ροκ και εναλλακτικών ακουσμάτων δε θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς νέες κυκλοφορίες μέσα στο έτος αναμένονται επιπλέον από: Μέριλυν Μάνσον (14 Φεβρουαρίου), Ντιπ Περπλ (7 Απριλίου), Αρκέιντ Φάιρ, Όφσπρινγκ, Σλίπνοτ, Ντιπές Μοντ, Γκορίλαζ, Κίλερς κ.α.        
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/mathaios-polianamenomenes-kiklofories-2017-17548/feed/
<![CDATA[Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στη Βεντέτα]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-mitilinaios-17541/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-mitilinaios-17541/#comments +Tue, 17 Jan 2017 10:01:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-mitilinaios-17541/ Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στη Βεντέτα

]]>
 Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στη Βεντέτα

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος έρχεται στη Βεντέτα live stage με ρεφρέν μιας άλλης εποχής. Θα σιγοτραγουδήσουμε αξέχαστες επιτυχίες του για δυο εμφανίσεις Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
 
Έγινε αμέσως «είδωλο και δεν υπήρξε ποτέ «κομπάρσος»... χάρη στα τραγούδια που του εμπιστεύτηκαν κορυφαίοι συνθέτες, οι οποίοι δεν είχαν «αμφιβολίες» για την φωνή του και την αξία του.

Τραγούδια που έχουν αποικήσει στις καρδιές μας, που τα βάζουν με το χρόνο …που απειλεί να σβήσει τις αναμνήσεις μας … «Αμφιβολίες», «Κομπάρσος», «Ποια είσαι εσύ», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Μακάρι να πίστευε», είναι στιγμές από το μουσικό ταξίδι που θα ζωντανέψουν στη ΒΕΝΤΕΤΑ.

INFO
 Βεντέταlive stage
Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων:2310 234973
Ώρα έναρξης:22:30
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-mitilinaios-17541/feed/
<![CDATA[«ΠΑΡ-ΩΔΕΙΟΝ» στην ΒΕΝΤΕΤΑ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-parodeion-17528/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-parodeion-17528/#comments +Mon, 16 Jan 2017 12:12:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-parodeion-17528/ «ΠΑΡ-ΩΔΕΙΟΝ» στην ΒΕΝΤΕΤΑ

]]>
  «ΠΑΡ-ΩΔΕΙΟΝ» στην ΒΕΝΤΕΤΑ

Επειδή ζούμε πια την παρωδία της Ιστορίας ή και την ιστορία της παρωδίας, η μουσική σκηνή Βεντέτα, Εθν. Αμύνης 3, τηλ: 2310234973 παρουσιάζει την Κυριακή 22/1/2016 και την Κυριακή 29/1/2016 στις 9 μμ (νωρίς νωρίς ρε, να προλάβουμε και τα λεωφορεία) την εξω κάρδια μουσική παράσταση του Στάθη Παχίδη «ΠΑΡ-ΩΔΕΙΟΝ», μπας και σκάσει κανένα χαμόγελο και ξορκίσουμε την εθνική μουρτζουφλίαση. 

Συν-παρωδοί και συν-ωδη-πόροι στις 22/1 ο Αγάθων Ιακωβίδης και ο Ηλίας Κόζας ενώ στις 29/1 σειρά έχουν η Λίλα-Truestory-Σταμπούλογλου και η Εύη Σιαμαντά.
 
Τραγούδια τραγουδένια αλλά και 24 παρωδίες γνωστών αγαπημένων μη-ασμάτων επί τούτου κατασκευασμένεςαπό την Λυδία Ελιόγλου και τον Στάθη Παχίδη ( ε ναι, έβαλε ένα χεράκι και η Λίλα–Truestory-Σταμπούλογλου…) σε μια «πίσω-μουντρούκοι-κι-αγέλαστοι» διαδοχή, ώστε επιτέλους να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που μας ταλανίζουν ως κοινωνία:
 
Δεν κάνουν τρίο στην Ελλάδα?
Εκτός από την «Συννεφούλα», υπάρχει και η «Λιακαδούλα»???
Οι χωρίς money  δε γιορτάζουνε ποτέ?
Τι θα συμβεί, αν σ’ αρνηθώ, αράπη μου?
Γιατί αναφωνεί μια 40+ χαριτόβρυτη «Μαμά, κερνάω»???
Πότε και γιατί έγραψε ο ποιητής της θάλασσας Ν. Καβαδίας «Το μούσι» ?
«Όλα σε κοιμίζουν» ή «Το αγριογούρουνο αντέχει»?
Τι σου ‘κανα και χύνεις?
Πήρα πράσινα γυαλιά κι όλα γύρω μου ΠΑΣΟΚ τα βλέπω… 
 
Ορχήστρα πλήρες και μπαλέτο unpaiktable:
Στάθης Παχίδης: ιδέα, καλλιτεχν. επιμέλεια, στίχοι, κειμενάκια, τραγούδι.
Δέσποινα Σκέντου: Βιολί, τραγούδι.
Γρηγόρης Σημαδόπουλος: Πιάνο και μαεστρία.
Αλέκος Παπαδόπουλος: Τύμπανα και γοητεία.
Τραϊανός Αλμπανούδης: Μπάσο και ηρεμία.
Μανώλης Μπάσης: Μπουζούκι και τραγούδι.
Λυδία Ελιόγλου: Στίχοι και κειμενάκια.
SPECIAL  GUESTS:
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1
ΑΓΑΘΩΝ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ – ΗΛΙΑΣ  ΚΟΖΑΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1
ΛΙΛΑ -true story- ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ — ΕΥΗ  ΣΙΑΜΑΝΤΑ
 
ΒΕΝΤΕΤΑ
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων:2310 234973 
Ώρα έναρξης:21:00
ΤΙΜΗ ΠΟΤΟΥ+ΕΙΣΟΔΟΣ:10 ευρώ
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/venteta-parodeion-17528/feed/
<![CDATA[ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ 16-22/1/2017. Λιώνουμε για τη μουσική! Που να πάτε, τι να δείτε. Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-16-ianouariou-2017-17525/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-16-ianouariou-2017-17525/#comments +Mon, 16 Jan 2017 10:39:00 +0200 155 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-16-ianouariou-2017-17525/
Τα χιόνια έλιωσαν και η παγωμένη και ταυτόχρονα όμορφη προηγούμενη εβδομάδα είναι πιά παρελθόν. Τώρα που οι δρόμοι είναι ξανά στεγνοί και το κρύο δεν είναι τόσο τσουχτερό, είναι η ευκαιρία σου να προγραμματίσεις τις εξόδους σου! Αψήφισε την κούραση σου και στο υπόσχομαι πως δεν πρόκειται να το μετανιώσεις! Λίγες ώρες με τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν θαύματα!

]]>
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ 16-22/1/2017.  Λιώνουμε για τη μουσική! Που να πάτε, τι να δείτε. Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.

   Τα χιόνια έλιωσαν και η παγωμένη και ταυτόχρονα όμορφη προηγούμενη εβδομάδα είναι πιά παρελθόν. Τώρα που οι δρόμοι είναι ξανά στεγνοί και το κρύο δεν είναι τόσο τσουχτερό, είναι η ευκαιρία σου να προγραμματίσεις τις εξόδους σου! Αψήφισε την κούραση σου και στο υπόσχομαι πως δεν πρόκειται να το μετανιώσεις! Λίγες ώρες με τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν θαύματα!

Τη Δευτέρα ρόκαρε!

   Οι Χρονίρ στο γνωστό ύφος, που τους καθιέρωσε στην ελληνική ροκ σκηνή, έρχονται  για μια δυνατή ζωντανή εμφάνιση με γνωστά τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής ροκ σκηνής που έγραψαν ιστορία στο πέρασμα των χρόνων! Να είσαι στο Blue Barrel (Δόξης 5,Λαδάδικα) στις 22:00.Είσοδος; Ελεύθερη!

Την Τρίτη ετοιμάσου για μπλουζ, ροκ και σόουλ!

   Οι Sharp 9 ένα δυναμικό σχήμα, αποτέλεσμα της σύμπραξης τεσσάρων γνωστών μουσικών της blues/rock, soul σκηνής της πόλης έρχονται για άλλη μια φορά να μας ταξιδέψουν μέσα από τη μουσική τους. Το σχήμα ολοκληρώνεται άψογα με την εκπληκτική φωνή της Μαρίας Μαριάδου, που αφήνει μια μοναδική αίσθηση σε όποιον την έχει ακούσει. Θα τους βρεις στο Blue Barrel (Δόξης 5,Λαδάδικα) στις 22:30. Είσοδος; Ελεύθερη!

Την Τετάρτη οι επιλογές σου είναι πολλές!

   Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο μνημείο της Ροτόντας στις 21:00. Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Κώστας Γ. Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης αλλά και ποιητές των τελευταίων δεκαετιών όπως ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου και ο Μιχάλης Γκανάς. Η δύναμη της αγάπης είναι και το μήνυμα αυτής της μουσικής παράστασης. Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή. Είσοδος; Ελεύθερη με κρατήσεις θέσεων στο 2310 589172.
.
   Διαφορετικά, το μουσικό project «Elbrus Two» που  δημιουργήθηκε από δυο φίλους και συνεργάτες , την Μαρία Elbrus, στη φωνή και τα κρουστά,  και τον Γιώργο Σμυρνή, στην κιθάρα και τα κρουστά έρχονται στο Stretto (Καρόλου Ντηλ 18) στις 21:00 για μια βραδιά γεμάτη τζαζ διάθεση.
Οι ποικίλες μουσικές τους επιρροές μπορούν να ακουστούν ξεκάθαρα στις διασκευές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών του χθες και του σήμερα. Κάπως έτσι λοιπόν, οι μελωδίες και οι ρυθμοί της Jazz και της Swing μουσικής αλληλεπιδρούν με την Pop και την Soul δημιουργώντας ένα άκρως ελκυστικό ηχητικό αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις κάλεσε στο 2310 275159
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
   Επίσης, ο Θανάσης Σκαργιώτης κάπου ανάμεσα στη ροκ και την ελληνική παράδοση, στο πριν και στο τώρα, μάς τραγουδά γνωστά τραγούδια, καθώς και δικά του από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του. Για μια βραδιά, φτιάχνει έναν δικό του κόσμο ντυμένο με ακουστικό ήχο και μας καλεί να μοιραστούμε τις ιστορίες μας. Μαζί του επί σκηνής ο δεξιοτέχνης στο βιολί Νίκος Κουθούρης. Ως φιλική συμμετοχή θα εμφανιστεί και η Χριστίνα Σαμαρά. Να είσαι στη Μαύρη Τρύπα (Βαϊου 5, Λαδάδικα) στις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις κάλεσε στο  2310 510081.

Την Πέμπτη ένα αγαπημένο συγκρότημα επανέρχεται!

   Οι 2002 GR, συνεχίζουν την μακρόχρονη πορεία τους στη μουσική, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν στους εκατοντάδες θαυμαστές τους, ότι θα είναι κοντά τους! Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος και οι 2002GR, είναι η μπάντα που πρώτη πάντρεψε ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντας αξέχαστες επιτυχίες όπως: «Είπες Πως»,«Δεν είσαι έρωτας», "Τι να σου προσφέρω», «Άννα», «Μαγική Αυλή», «Ο σιδερένιος άνθρωπος», «Aύριο», και τόσες άλλες. Παράλληλα, με την παρουσίαση-κυκλοφορία του νέου τους ζωντανά ηχογραφημένου άλμπουμ «Made in...Live», σε καλούν σε μια Συναυλία - Γιορτή όπου παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους θα σου χαρίσουν στιγμές μοναδικές. Να είσαι στο Άβατο live-stage (Αγνώστου Στρατιώτη 44, Πολίχνη) στις 22:30. Είσοδος ελεύθερη.
Την Παρασκευή απόλαυσε δύο καλλιτέχνες να ενώνονται στη σκηνή ή ένα ποπ/ροκ συγκρότημα!
.
   Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας συναντιούνται για άλλη μια φορά επί σκηνής μετά από μία επιτυχημένη συνεργασία των δυό τους(χειμώνας 2016), αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά (άνοιξη-καλοκαίρι 2016).
Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους. Να είσαι στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Βαίου 5, Λαδάδικα) στις 21:00. Είσοδος από 8 ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
.
   Επίσης, οι De Facto, ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 25 χρόνια ζωής στην Ελληνική ποπ/ροκ σκηνή και με 18 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα, έρχονται στο Δέντρο στο Bar (Βασιλέως Γεωργίου 25). Να είσαι εκεί στις 22:30. Είσοδος 2 ευρώ.

Το Σαββατοκύριακο Έλληνες καλλιτέχνες, νέοι και παλαιότεροι, έχουν την τιμιτική τους!

   Το Σάββατο, η Μιρέλα Πάχου επιστρέφει για μία μοναδική βραδιά, με τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο αλλά και αγαπημένες της στιγμές από την ελληνική δισκογραφία. Χαρισματική και πολυτάλαντη, η Μιρέλα είναι μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Πρόκειται για το «δεξί χέρι» του Μίλτου Πασχαλίδη τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και συχνά πολύτιμη συνεργάτης του Διονύση Σαββόπουλου, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Με ιδιαίτερο, προσωπικό ύφος καταφέρνει να κινείται με άνεση και επάρκεια σε πολλά και διαφορετικά είδη τραγουδιού δημιουργόντας την αίσθηση ενός πάρτυ για καλούς φίλους. Έτσι, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα τραγούδια από το δίσκο της και τις συνεργασίες της, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπάει, πάνα με το προσωπικό της ύφος. Ετοιμάσου για μια χαρούμενη γιορτή με πολλές εκπλήξεις. Να είσαι στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Βαίου 5, Λαδάδικα)
στις 22:00. Είσοδος 8 ευρώ.

   Διαφορετικά, το νεο διδυμο φωτια έρχεται με κέφι και χορό για μια μοναδικη βραδια! Σε ποιούς αναφέρομαι; Ο Κώστας Μπίγαλης, ο αγαπημένος των αναμνήσεών μας, μαζί με τον Δάκη των επιτυχιών, έρχονται για πρώτη φορα να σε απογειώσουν με στυλ 90's και οχι μονο! Ένα άπαιχτο δίδυμο που τάραξε για τα καλά τα 90’s και συνεχίζει έως και σήμερα να ταράζει τα νέρα! Έρχονται για να σε ξεσηκώσουν σε μια μοναδική βραδιά χωρίς άγχη και αναστολές! Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο με διεθνείς αλλά και Ελληνικές επιτυχίες, ποπ ροκ ακόμα και λαϊκά, νησιώτικα και heavy metal! Γιατί; Γιατί μπορούν! Να είσαι στο Eightball live stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα) στις 21:30. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 7 ευρώ.
.
    Την Κυριακή, η Μιχαέλα Κυργιαφίνη έχοντας στο ενεργητικό της δύο προσωπικούς δίσκους, "Ετών 21" και "Άνθρωποι και ανθρώποι", θεωρείται μια απὀ τις δυνατότερες και πολλά υποσχόμενες παρουσίες της νέας γενιάς καλλιτεχνών. Μια αισθαντική τραγουδοποιός και εξαιρετική ερμηνεύτρια με σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και μουσικές σκηνές που διανύει μια ανερχόμενη πορεία στο χώρο του καλού έντεχνου τραγουδιού. Πάντοτε επιλέγει κομμάτια που όπως δηλώνει αφορούν πρώτα την ψυχή της και έπειτα το κοινό, που ήδη την έχει αγαπήσει. Το πρόγραμμα της; Ένα ακουστικό και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με τσέλο κιθάρα και κρουστά! Να είσαι στη Μαυρη Τρύπα (Βαϊου 5, Λαδάδικα) στις 21:30. Είσοδος 5 ευρώ.
.
   Αλλιώς, Ο Σύλλογος Φίλων Α.με.Α ο Σωτήρ, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) καθώς και νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν φιλανθρωπική συναυλία, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή. Το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα φέρει τον τίτλο "Το Κρεσέντο της Ζωής" και αποτελεί ένα πλούσιο κράμα αγαπημένων ελληνικών και ξένων διαχρονικών ακουσμάτων, καθώς και ετερόκλητων μουσικών ειδών, που θα αναμειχθούν αρμονικά στη σκηνή. Παρουσιαστήε της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας. Να είσαι στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. στις 20:00. Είσοδος 10 ευρώ.
.
   Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος. Μη δυστάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις εμπειρίες σου από τις εξόδους σου! Σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη εβδομάδα γεμάτη χαρούμενες στιγμές!

Τα λέμε!

TAGS: #ΒένιαΑδαμάκου #VeniaAdamakou #Μουσικομάνια #μουσική #protaseisexodou #Κulturosupa #Κουλτουρόσουπα #musicmania #Μουσικομάνια #Ιανουάριος #Δάκης #ΚώσταςΜπίγαλης #ΤοΚρεσέντοΤηςΖωής #φιλανθρωπικήσυναυλία #DeFacto #ΜιρέλαΠάχου
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-16-ianouariou-2017-17525/feed/
<![CDATA[ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/6626------17507/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/6626------17507/#comments +Sun, 15 Jan 2017 10:48:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/6626------17507/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

]]>
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Η Γεωργία Νταγάκη  και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στη Μαύρη Τρύπα στα Λαδάδικα
 
Μετά από μία επιτυχημένη  συνεργασία των δυό τους(χειμώνας 2016), αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά(άνοιξη-καλοκαίρι 2016) η Γεωργία και ο Σταύρος ξαναβρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
.
Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους.     
 
INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:00
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 10€, φοιτητικό: 8€
 
Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
 
Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/6626------17507/feed/
<![CDATA[Η Ελλάδα με την Demy στην Eurovision]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/-demy-eurovision-17494/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/-demy-eurovision-17494/#comments +Fri, 13 Jan 2017 19:04:00 +0200 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/-demy-eurovision-17494/  Η Ελλάδα με την Demy στην Eurovision

]]>
 Η Ελλάδα με την Demy στην Eurovision

Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ
"Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.
Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή για τον ελληνικό τελικό τρία τραγούδια ερμηνευμένα από τη Demy, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Το τραγούδι που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα αναδειχθεί ως η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό".
Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ακούσει ήδη δύο τραγούδια αλλά είναι σίγουρη ότι σύντομα θα τους παραδοθεί το τρίτο τραγούδι που θα τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με τα άλλα δύο...!
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/-demy-eurovision-17494/feed/