Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/ put the rss description here. +Mon, 24 Apr 2017 12:16:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Ένα κονσέρτο Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν έχετε ξανακούσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-dimotik-mousiki-18942/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-dimotik-mousiki-18942/#comments +Mon, 24 Apr 2017 12:16:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-dimotik-mousiki-18942/ Ένα κονσέρτο Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν έχετε ξανακούσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


]]>
Ένα κονσέρτο Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν έχετε ξανακούσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Έχετε ακούσει, έχετε πιει νερό από μια καθαρή πηγή; Έτσι αισθάνεται, έτσι ερμηνεύει, τα ακούσματα της παράδοσής μας και της ελληνικής δημοτικής μουσικής η Βασιλική Καρακώστα. Σαν μια καθαρή πηγή διαχρονικής έμπνευσης και δημιουργίας. Που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας του λαού μας και του πολιτισμού μας. Όπως κάθε τι κλασικό, όπως κάθε τι που αντέχει στον χρόνο.

Ένα κονσέρτο Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ: η παραδοσιακή μας μουσική ενορχηστρωμένη για φωνή και έγχορδα με τον πυρήνα του συμφωνικού ήχου.

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής κι ευαίσθητης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 21:00.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο V concert της Βασιλικής

O δεξιοτέχνης του κλαρίνου, μοναδικός στο είδος του Πετρολούκας Χαλκιάς θα βρεθεί μαζί της στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με αφορμή αυτή τη μοναδική συνύπαρξη, μας λέει:

«Αγαπώ τους νέους και χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους όταν ξέρω ότι υποστηρίζουν κι αγαπούν βαθειά τη δημοτική μας μουσική. Η Βασιλική μπορεί να φτάσει ψηλά. Έχει μεράκι… Εγώ θα είμαι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί της, για να δείξουμε ότι η δημοτική παράδοση έχει δύναμη κι αντοχή στο χρόνο, όπου κι αν ακούγεται. Θα είμαι δίπλα της με το κλαρίνο μου για να ακουστεί το Ηπειρώτικο τραγούδι».

Η Βασιλική Καρακώστα, από τη δική της πλευρά, συγκινημένη γι αυτή τη συνάντηση σημειώνει:

Την Ήπειρο θα την περπατήσω στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με τον αγαπημένο μου και μεγάλο δάσκαλο Πετρολούκα Χαλκιά. Μου είπε: θα έρθω να παίξω για σένα Βασιλική! και ευθύς ένα ουράνιο τόξο από ήχους της φύσης απλώθηκε στα αυτιά μου. Συγκινούμαι βαθειά. Τον ευχαριστούμε που συνυπογράφει με την πνοή του, το Vconcert «Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής»

Τι θα δούμε-ακούσουμε

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Βασιλική φέρνει μαζί της, τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (Violin, Viola, cello & contrabass). Ένας συνδυασμός απο σπουδαίους σολίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών & της Camerata Junior, θα ενωθούν για το Vconcert, με εξάρχοντα τον Κορυφαίο Α’ της ΚΟΑ, Γιώργο Μάνδυλα.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από την Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Mε ενότητα, μέσα από την διαφορετικότητα του πολιτιστικού μας πλούτου η Βασιλική με τους συνεργάτες της αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας, ταξιδεύοντας μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Επίλογος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Καρακώστα, παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Συντελεστές:

Μέλη του έγχορδου σχήματος «Ένα» της Camerata Junior:

Αndrey Nastasa, βιολί

Γιάννης Αντωνόπουλος, βιολί

Αυγούστα Σεστάνι, βιόλα

Διονύσης Ανδρουτσάκης, βιολοντσέλο

Αλέξανδρος Κοκκινόπουλος, κόντραμπάσσο


Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών:

Γιώργος Μάνδυλας, βιολί

Βασίλης Σούκας, βιολί

Μάνος Γουβέλης, βιόλα

Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο

και ο Όσβαλντ Αμιράλις, Κοντραμπάσο


Ενορχηστρωτική ομάδα: Βασιλική Καρακώστα, Στάθης Ουλκέρογλου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Ιρίνα Βαλεντίνοβα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 22€,18€,14€,10€

10€ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ,ΑΝΕΡΓΩΝ,ΑΜΕΑ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ)

Προπώληση Εισιτηρίων:

 • Στο Μέγαρο Μουσικής: 25ης Μαρτίου & Παραλία
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
  Τηλέφωνο : 
  2310 895938-9
 • Στα εκδοτήρια στην Πλατεία Αριστοτέλους:
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:10:00πμ-3:30μμ
                               Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ
 • Καταστήματα Public (Τσιμισκή 24 & Mediterranean Cosmos)
 • Ηλεκτρονικά στο http://tickets.public.gr/el/events/?eventid=2597    
και στο 

Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται με την επίδειξη ταυτότητας στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει ακόμα και λίγη ώρα πριν την παράσταση στα ταμεία του χώρου της εκδήλωσης.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-dimotik-mousiki-18942/feed/
<![CDATA[Natassa Mare Moumtzidou - George Tzoukas: Ηχοχρώματα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/natassa-mare-moumtzidou-george-tzoukas-18937/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/natassa-mare-moumtzidou-george-tzoukas-18937/#comments +Mon, 24 Apr 2017 10:50:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/natassa-mare-moumtzidou-george-tzoukas-18937/ Natassa Mare Moumtzidou - George Tzoukas: Ηχοχρώματα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

]]>
 Natassa Mare Moumtzidou - George Tzoukas: Ηχοχρώματα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η εξαίρετη ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Moυμτζίδου σε συνεργασία με τον σπουδαίο πιανίστα της διεθνούς jazz σκηνής, Γιώργο Τζούκα, παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό συνδυασμό μουσικών και ηχοχρωμάτων από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. Το μοναδικό τους μουσικό ύφος εμβαπτίζει αφ΄ενός το ελληνικό ηχόχρωμα, τον παραδοσιακό, μεσογειακό και ρεμπέτικο ήχο και τις μουσικές του κορυφαίου έλληνα μουσουργού Μάνου Χατζιδάκι στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο διαμέσω της jazz και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και αφ΄ετέρου επεξεργάζεται και προτείνει εκνέου θέματα και μουσικές του διεθνούς ρεπερτορίου.
 
Η συνεργασία αυτή, με συμμετοχές σε jazz & contemporarymusicfestivals, κινείται στον ευρύ χώρο της jazz, συνδυάζοντας στοιχεία της mainstream σκηνής με το ύφος και τη λεπτή αίσθηση του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της σύγχρονης μουσικής. Στόχο τους αποτελεί η απόδοση της μονάκριβης αίσθησης του φωτός και της ακτινοβολίας των πρωτότυπων μελωδικών θεμάτων, αγγίζοντας με σεβασμό τα τοπία και τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα.
 
Τετάρτη 26 Απριλίου 2017
 
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
(Φράγκων 15 Τ: 2310 510 551, 522 157)
 
Ώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/natassa-mare-moumtzidou-george-tzoukas-18937/feed/
<![CDATA[K.Π.Π.Κ.Μ.: StringLess Sing For Pink στον Αλέξανδρο]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/stringless-sing-for-pink-18936/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/stringless-sing-for-pink-18936/#comments +Mon, 24 Apr 2017 10:40:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/stringless-sing-for-pink-18936/  K.Π.Π.Κ.Μ.: StringLess Sing For Pink στον Αλέξανδρο

]]>
K.Π.Π.Κ.Μ.: Συναυλία με τις StringLess, υπέρ Σύλλογου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Θεματική Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας & Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας  το έργο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης και προωθώντας την αξία της πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, διοργανώνουν  Συναυλία με το συγκρότημα  StringLess «StringLess Sing For Pink» την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα: 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προαιρετικά αντί εισιτηρίου θα είναι η εγγραφή σας στον συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα Sail For Pink  που διοργανώνει το  «Άλμα Ζωής» 
Ν. Θεσσαλονίκης με κόστος 5 ευρώ. 
Με αυτήν παραλαμβάνετε δωρεάν το θεματικό t- shirt. 

Λίγα λόγια για την συναυλία: 
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από φωνές.  Με τραγούδια από τον Πόντο, την Πίνδο και τα Καρπάθια. Από τις ακτές της Μικράς Ασίας και τη βαλκανική χερσόνησο. Από τις οπερέτες του 1916, μέχρι το σύγχρονο θεατρικό τραγούδι. Από τα ρετρό του ’30, ως τον Τσιτσάνη και τις ελληνικές ταινίες του ’60. 

Επί σκηνής οι: Albena Koutova, Βασιλική Αλεξίου, Δωροθέα Μιχαήλ, Έλσα Μουρατίδου, Κατερίνα Μαυροφρύδου. 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης: 
Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη δράση του στην Θεσσαλονίκη το 2008. Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη, οργανωμένη αλληλοβοήθεια από εκπαιδευμένες εθελόντριες και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, την εργασία καθώς και τις διευκολύνσεις που της παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον στόχος του Συλλόγου  είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και η κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί  ένας  ακόμα σοβαρός πυρήνας στα προγράμματα του Συλλόγου και αυτός αφορά στη στήριξη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων γυναικών. Ο Σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες.  
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/stringless-sing-for-pink-18936/feed/
<![CDATA[Τα μουσικά ραντεβού δεν έχουν τελειωμό! ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ 24-30/4/2017. Που να πάτε, τι να δείτε. Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-24-apriliou-2017-18935/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-24-apriliou-2017-18935/#comments +Mon, 24 Apr 2017 10:18:00 +0300 155 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-24-apriliou-2017-18935/ Πρόθεμα:   Ο καιρός περνάει γρήγορα αλλά και ευχάριστα χάρη στη συντροφιά της μουσικής. Η μουσική έχει τη δύναμη να μας ανανεώνει,  να μας χαροποιεί και να μας ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς. Διάλεξε λοιπόν τις μουσικές εκδηλώσεις που σου ταιριάζουν και ετοιμάσου για υπέροχες βραδιές!

]]>
 Τα μουσικά ραντεβού δεν έχουν τελειωμό! ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ 24-30/4/2017. Που να πάτε, τι να δείτε. Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.

   Η τελευταία εβδομάδα του Απρίλη είναι εδώ. Ο καιρός περνάει γρήγορα αλλά και ευχάριστα χάρη στη συντροφιά της μουσικής. Η μουσική έχει τη δύναμη να μας ανανεώνει,  να μας χαροποιεί και να μας ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς. Διάλεξε λοιπόν τις μουσικές εκδηλώσεις που σου ταιριάζουν και ετοιμάσου για υπέροχες βραδιές!

Τη Δευτέρα απόλαυσε ενα βράδυ με μουσικές που θυμίζουν Μεσόγειο και άνοιξη!

   Στα ποικιλόμορφα χρώματα της Άνοιξης και στα μουσικά νερά της Μεσογείου αναλαμβάνει να ξεναγήσει το κοινό της γενέθλιας πόλης του ο βαρύτονος Γεώργιος Ιατρού από τη Θεσσαλονίκη. Ο πολύπλευρος και πολλά υποσχόμενος λυρικός καλλιτέχνης, συνοδευόμενος στο πιάνο από την ταλαντούχο Εύη Κυριαζίδου, θα παρουσιάσει στις 21.00, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής (25ης Μαρτίου & Μαρίας Κάλλας) δεκαπέντε τραγούδια, που έχουν ως κοινό συνδετικό στοιχείο την πιο ευωδιαστή εποχή του χρόνου και ως σημείο γεωγραφικής αναφοράς τη μεγαλύτερη κλειστή θάλασσα της Γης. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 ευρώ.
.
Την Τρίτη ετοιμάσου για τζαζ!

   Η Duende Jazz Orchestra θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει την τραγουδίστρια Μυρτώ Μποζίκη. Η Duende Jazz Orchestra προσκαλεί πολλούς και διάφορους μουσικούς δημιουργώντας τις πιο όμορφες μουσικές καταστάσεις! Να είσαι στο Duende Jazz Bar(Καλαποθάκη 16) στις 21:30. Είσοδος 3 ευρώ.

Την Τετάρτη προτίμησε κλασική μουσική ή μια μουσική μυσταγωγία!

   Συναυλία με έργα Haendel, Marcello, Mozart και Schubert θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Μαρίας Κάλλας) στις 21:00. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Ανδρέας Τσελίκας με σολίστ τον Κωνσταντίνο Σακαρέλη στο όμποε και τον Οδυσσέα Καρύδη στο κλαρινέτο. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 ευρώ.
.
   Αλλιώς, ο Καλιφορνέζος Brian Pyle a.k.a. Ensemble Economique επιστρεφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο του album “In Silhouette” αλλά και παλιότερες συνθέσεις του. Πολυγραφότατος και ευρηματικός, ξέρει όσο λίγοι να δημιουργεί μυσταγωγική ατμόσφαιρα και αφηρημένα ηχητικά τοπία. Η μουσική του αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της νέας ψηφιακής εποχής που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε δημιουργό να είναι μπάντα του ενός. Δεν είναι ούτε απαισιόδοξη, ούτε σκοτεινή, είναι ένας καταλύτης που δημιουργεί τις συνθήκες για ένα εσωτερικό διάλογο ή ένα ταξίδι σε μονοπάτια του υποσυνείδητου. Να είσαι στο The Residents Bar (Στρατηγού Καλλάρη 4Α)στις 22:00 Είσοδος; Ελεύθερη!

Την Πέμπτη ξεφάντωσε βουκολικά ή άφησε τα συναισθήματα σου να ξεχυλίσουν!

   Ήρθε η άνοιξη και η Βουκολική Διαταραχή αλλάζει μαντρί και βοσκοτόπι, αλλά δεν αλλάζει συνήθειες. Και δεν μετριάζει διαθέσεις! Ετοιμάσου για ένα πολύωρο Βουκολικόρόκπαραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικο γλέντι μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων! Βουκολαστείτε Ελεύθερα! Χωρίς φόβο αλλά με πάθος! Να είσαι στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Βαίου 5, Λαδάδικα) στις 21:00. Είσοδος; Ελεύθερη!
,
   Επίσης, οι Da Capo, ένα σχήμα πουαναζητά τη γέννηση των τραγουδιών, τα προσεγγίζει, τα αποσυνθέτει και τα παρουσιάζει μέσα από το δικό του καλλιτεχνικό πρίσμα έρχονται! Τραγούδια από όλο το φάσμα του διεθνούς και εγχώριου ρεπερτορίου μπλέκονται μεταξύ τους και αποκτούν τον ήχο του «bel canto» και της ευαισθησίας της μεσογειακής κιθάρας, το «βαθύ» συναίσθημα του βιολοντσέλου και τον λυρισμό του βιολιού, ενώ επιδιώκεται όη εκ βαθέων ερμηνεία των τραγουδιών και η εξερεύνηση των κρυμμένων θησαυρών τους. Θα τους βρεις στο French Keys (Θεμιστοκλή Σοφούλη 48) στις 21:30. Είσοδος 3 ευρώ.

Την Παρασκευή διάλεξε ανάμεσα σε ροκ και σε μια μουσική αντίδραση κατά του πολέμου!

   Δύο χρόνια μετά τη κυκλοφορία του πολυσυζητημένου ντεμπούτο “High Gain Devil Rockers” και έχοντας στο μεσοδιάστημα επιδείξει ιδιαίτερα έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, οι high energy rockers Black Hat Bones επιστρέφουν στη δισκογραφία με ένα ακόμη hard rock’n’roll έπος. Με ποιότητα σαφώς ανώτερη από αυτή του προκατόχου του, μνημειώδες songwriting και κάποια από τα καλύτερα riffs που μας έχει δώσει το κουαρτέτο από τη Σπάρτη, το “Born in a Thunder” είναι εδώ για να αλλάξει τον χάρτη της ελληνικής ροκ σκηνής! Καταλαμβάνουν τη σκηνή για να (ανα)γεννηθούν εν μέσω κεραυνών και πολλών decibels και με όπλο τη μουσική τους και την αξιοθαύμαστη αφοσίωσή τους, να πετύχουν το ακατόρθωτο: Να κρατήσουν το ροκ ζωντανό! Τη συναυλία ανοίγουν οι heavy / stoner rockers Sonic Piston από τη Θεσσαλονίκη. Να είσαι στο Silver Dollar Music Bar (Εθν. Αμύνης 19, Θεσσαλονίκη) στις 20:30. Είσοδος 5 ευρώ.
,
   Οι MΕΝΤΑ ξεκινούν τα live τους για το 2017 από τη Θεσσαλονίκη. Με το τελευταίο τους άλμπουμ "Téléphérique" ακολούθησαν ένα εντελώς διαφορετικό ηχητικό δρόμο, αφαιρώντας τα φωνητικά και δημιουργώντας ήχους και εικόνες μέσα από τα αναλογικά synthesizers. Πρόσφατα, οι ΜΕΝΤΑ κυκλοφόρησαν ένα νέο digital EP, με τίτλο “K.I.D.” που περιέχει 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις και αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Ο ήχος τους σε αυτό το EP γίνεται σκοτεινός και πειραματικός, και «ηχογραφεί» τα συναισθήματα των παιδιών που μαθαίνουν να ζουν με τον πόλεμο. Τα αρχικά του τίτλου προέρχονται από τη φράση Killing Innocent Dreams, ενώ οι τίτλοι των κομματιών είναι φράσεις από παιδιά που το συγκρότημα επέλεξε μέσα από ντοκιμαντέρ αυτής της θεματικής. Να είσαι στο ΥΠΟΓΕΙΟ (Μελενίκου Κωνσταντίνου 13) στις 21:30. Είσοδος 5 ευρώ.

Το Σαββατοκύριακο οι επιλογές είναι πάντα περισσότερες!

   Το Σάββατο, ο Βασίλης Πρατσινάκης μέσα από γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, δημιουργεί ένα πρόγραμμα με έντεχνα, λαικα αλλά και Κρητικα τραγούδια. Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Θα τον βρεις στη Μαύρη Τρύπα (Βαϊου 5, Λαδαδικα) στις 21:30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις  κάλεσε στο 2310510081.
,
   Διαφορετικά, η oblivion heart θα διεξάγει το closing winter season party της, σε συνεργασία για δεύτερη φορά με το CLUB DIVISION. Καλεσμένος αυτήν τη φορά θα είναι ένας από τους κορυφαίους dj & παραγωγούς της Minus & Fun records: BAREM. O Mauricio Barembuem (γνωστός και ως Barem) γεννημένος στο Μαλε & μεγαλωμένος στο Buenos Aires προσωποποιεί τέλεια την νέα γενιά ηλεκτρονικών μουσικών. Λαχταρούσε από μικρός μια καθαρότερη μορφή έκφρασης του εαυτού του και τελικά πέτυχε το στόχο του μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής. Γοητεύτηκε από τον τρόπο που κάποιοι djs θα μπορούσαν να επιβάλουν το δικό τους προσωπικό όραμα πάνω στην μουσική που παίζεται ανεβάζοντας το σε μια μορφή τέχνης. Να είσαι στο Club Division (Κατούνη 30) στις 23:59. Εισιτήρια από 8 ευρώ.
,
    Την Κυριακή, οι Jitterbugs skg σε προσκαλούν στο 10ο ρετρό Κυριακάτικο Απεριτίφ, με έναρξη στις 17:30! Από νωρίς το απόγευμα στα decks, με Swing αλλά και Jive, Jump Blues, Jump 'n' Jive & early rock 'n' roll οι Mr. Cool Cat (aka Ilias Kalpakas) & Johnny Reb. Από τις 20:00 διασκέδασε ακούγοντας & χορεύοντας τη μουσική των 50s με Jive, Βοοgie Woogie, Stroll, Rock 'n' roll, Doo Wop, Surf, Rockabilly, κ.α. από τον Mr. Shockin' Steve σε ένα Shakin' & Stomping vintage radio show! Ετοιμάσου για πολύ χορό! Να είσαι στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα) στις 17:00. Eίσοδος; Ελεύθερη!
,
   Επίσης, οι No Clear Mind θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στο Υπόγειο. Οι No Clear Mind είναι ένα αγγλόφωνο συγκρότημα με ambient, psychedelic rock, dream pop αναφορές και έδρα την Αθήνα. Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο album, τo “Dream is Destiny”  και το Mets και έπειτα από μακρά διαμονή στο Λονδίνο, η επιστροφή τους στην Ελλάδα συνοδεύεται από το release του νέου τους album “Makena”, το οποίο αποτελεί και το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της μπάντας.
.
Το “Makena” επαναπροσδιορίζει το ύφος του συγκροτήματος, παρουσιάζοντας παράλληλα μια διαφορετική πλευρά της μουσικής του. Πριν και μετα την εμφάνιση τους θα πραγματοποιηθεί Dj Set απο την Mar Gee! Να είσαι στο Υπόγειο (Μελενίκου Κωνσταντίνου 13) στις 21:00. Είσοδος 5 ευρώ.
.
   Οι εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα τελειώνουν εδώ. Ελπίζω να αξιοποιήσεις κάθε σου μέρα και να αφήνεις για κάποιες ώρες στην άκρη το άγχος, την κούραση και ό,τι άλλο σε απασχολεί! Με σωστό προγραμματισμό, υπομονή και καλή διάθεση όλα μπορείς να τα προλάβεις! Carpe diem!
.
Τα λέμε!
-----------------
TAGS: #ΒένιαΑδαμάκου #VeniaAdamakou #Μουσικομάνια #μουσική #protaseisexodou #Κulturosupa #Κουλτουρόσουπα #musicmania #Μουσικομάνια #DaCapo #MENTA #ΒασίληςΠρατσινάκης #BAREM

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/adamakou-24-apriliou-2017-18935/feed/
<![CDATA[ Battle Οf The Year Balkans 2017 στη Θεσσαλονίκη]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/battle-οf-the-year-balkans-2017-18921/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/battle-οf-the-year-balkans-2017-18921/#comments +Sun, 23 Apr 2017 12:24:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/battle-οf-the-year-balkans-2017-18921/   Battle Οf The Year Balkans 2017 στη Θεσσαλονίκη

]]>
  Battle Οf The Year Balkans 2017 στη Θεσσαλονίκη

Το Battle of The Year Balkans γιορτάζει 15 χρόνια ζωής στην Ελλάδα! Το 2ήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1200 θεατών.

Το Σάββατο 06 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γερμανία.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών αλλά και σόλο διαγωνισμοί για να αναδείξουμε αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl). Τέλος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών. Με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων του Battle Of The Year Balkans, το Φεστιβάλ μας σε συνεργασία με την Red bull εξασφάλισε ένα μοναδικό δώρο για τους χορευτές της Ελληνικής σκηνής.

 O νικητής του σόλο διαγωνισμού του The Undisputed Battle Of The year Balkans που θα εκπροσωπήσει τα Βαλκάνια στα τελικά της Γερμανίας κερδίζει παράλληλα και το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Red Bull BC ONE - Last Chance Cypher στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

 Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας. Από Γερμανία ο Swift Rock από την φημισμένη ομάδα των Battle Squad επισκέπτεται την χώρα μας με την υποστήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου καθώς και ο Γερμανός Airdit από τους TNT .

O bboy Lamine από την Γαλλία από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Vagabonds θα είναι ο τρίτος κριτής του διαγωνισμού.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/battle-οf-the-year-balkans-2017-18921/feed/
<![CDATA[Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στη Μονή Λαζαριστών]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/pasxalidis-lazaristes-18915/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/pasxalidis-lazaristes-18915/#comments +Sat, 22 Apr 2017 13:18:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/pasxalidis-lazaristes-18915/   Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στη Μονή Λαζαριστών

]]>
 Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στη Μονή Λαζαριστών.

O Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή.
 
«Έλα να πούμε δύο λόγια απλά
Κι αν θέλεις κι άλλα τόσα
Από εκείνα που εξηγεί
μόνο η δική μας γλώσσα»
 
Αυτή τη δική μας γλώσσα μιλάει τα τελευταία 22 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του.
 
Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος έρχεται στη Μονή Λαζαριστών με «αποσκευές» που μετράνε πολλά αγαπημένα τραγούδια από «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης» ως το «Σ’ τα Είπα Όλα» και από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Άγκυρες», καθώς και τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Περσείδες».
 
Ο τελευταίος του δίσκος, εμπνευσμένος από τον έρωτα και την απώλεια, είναι πιστός στο πνεύμα και το ύφος του Μίλτου με τραγούδια του να έχουν ήδη καταγραφεί στην κοινή συνείδηση.
 
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου υποδεχόμαστε «Τούτο το καλοκαιράκι» τραγουδώντας έως «Τα ξημερώματα» για τις «Κακές Συνήθειες» της ζωής μας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Νίκη Γρανά - πιάνο, ακορντεόν, Ηλίας Δουμάνης - τύμπανα,
Δημήτρης Μουτάφης - μπάσο, Θύμιος Παπαδόπουλος - πνευστά,
Πάρις Περυσινάκης - λύρα, μαντολίνο, Δημήτρης Σινογιάννης - ηλ. κιθάρα
Πασχάλης Κολέντσης - ηχοληψία, Μανώλης Μπράτσης – φωτισμοί
 
Τη συναυλία ανοίγουν οι STRING DEMONS (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης), το εντυπωσιακό δίδυμο εγχόρδων που με εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή με το Ροκ.
 
INFO
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρωνη 21, Σταυρουπολη
Ώρα προσέλευσης: 20:00 / Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλ πληροφοριών: 2310510081
Προπώληση στα 9€ μέχρι 10/5, σε Έντεχνον, Σάρωθρον, Μονη Λαζαριστων.
-------------------------------------------------------
Η προπώληση θα συνεχιστεί μετά τις 10/5 στην τιμή των 12€ στα παρακάτω σημεία:
Σημεία Προπώλησης:
(Κέντρο Θεσσαλονίκης): Καφέ Έντεχνον, Σάρωθρον, Καφέ Harry’s Spot (Aλ. Σβώλου), Καφέ Ηλιοτρόπιο, Stereodisc, Ιανός
(Καλαμαριά): Καφέ Διώροφον , Ιανός
(Σταυρούπολη) : Εκδοτηρια Μονης Λαζαριστων,
(Ευοσμος): Speaty , (Μεγαλου Αλεξανδρου 67),
(Ηλιουπολη): Καφε Ελιξηριο (Στρ. Μακρυγιαννη 49)
(Cosmos center): Ιανός
Ηλεκτρονικά στο
www.viva.gr και σε όλα τα φυσικά σημεία της Viva
Είσοδος:14€
Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/pasxalidis-lazaristes-18915/feed/
<![CDATA[Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με έργα Haendel, Marcello, Mozart και Schubert]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/haendel-marcello-mozart-schubert-18907/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/haendel-marcello-mozart-schubert-18907/#comments +Fri, 21 Apr 2017 12:02:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/haendel-marcello-mozart-schubert-18907/ Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με έργα Haendel, Marcello, Mozart και Schubert

]]>
 Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με έργα Haendel, Marcello, Mozart και Schubert

Συναυλία με έργα Haendel, Marcello, Mozart και Schubert θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής, Κτίριο Μ1).
.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Ανδρέας Τσελίκας με σολίστ τον Κωνσταντίνο Σακαρέλη στο όμποε και τον Οδυσσέα Καρύδη στο κλαρινέτο.
 
Το πρόγραμμα της συναυλίας:
Α’ ΜΕΡΟΣ
· G.F. Haendel: «Άφιξη της Βασίλισσας του Σαβά», από το ορατόριο Solomon, HWV 67
· A.Marcello: Κοντσέρτο για όμποε και έγχορδα σε Ρε ελάσσονα, SZ. 799
· W.A.Mozart: Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε Λα μείζονα, KV. 622
Β’ ΜΕΡΟΣ
· F. Schubert: Συμφωνία Αρ. 5 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485
.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και στα 5€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας).
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/haendel-marcello-mozart-schubert-18907/feed/
<![CDATA[Ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης: Περιήγηση στα χρώματα της Άνοιξης και στα μουσικά νερά της Μεσογείου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-resital--18899/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-resital--18899/#comments +Thu, 20 Apr 2017 13:50:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-resital--18899/ Ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης: Περιήγηση στα χρώματα της Άνοιξης και στα μουσικά νερά της Μεσογείου.

]]>
Ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης: Περιήγηση στα χρώματα της Άνοιξης και στα μουσικά νερά της Μεσογείου

Στα ποικιλόμορφα χρώματα της Άνοιξης και στα μουσικά νερά της Μεσογείου αναλαμβάνει να ξεναγήσει το κοινό της γενέθλιας πόλης του ο βαρύτονος Γεώργιος Ιατρού από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο πολύπλευρος και πολλά υποσχόμενος λυρικός καλλιτέχνης, συνοδευόμενος στο πιάνο από την ταλαντούχο Εύη Κυριαζίδου, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 21.00, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής (κτήριο Μ2) δεκαπέντε τραγούδια, που έχουν ως κοινό συνδετικό στοιχείο την πιο ευωδιαστή εποχή του χρόνου και ως σημείο γεωγραφικής αναφοράς τη μεγαλύτερη κλειστή θάλασσα της Γης. 

Η Άνοιξη, ως σημείο αναγέννησης, αλλά και ως τέλος μιας άλλης περιόδου, της προϊστορίας του χειμώνα, συνιστά, ως γνωστόν, κεντρικό θέμα στη σφαίρα της ποίησης, στις συναρμογές της με τη μουσική, αλλά και σε όλες τις άλλες μορφές τέχνης. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Ρίτσος έγραφε ότι κάθε άνθρωπος έχει «ένα μικρό παράνομο σημείωμα της Άνοιξης μέσα στην τσέπη του», ενώ ο Τάσος Λειβαδίτης παρατηρούσε: «Κύριε, (…) η άνοιξη δεν είναι παρά η νοσταλγία σου για κείνες τις λίγες ώρες που έζησες στη γη». Αυτήν την εποχή των αρωμάτων, που κυριαρχεί στα βήματα της φύσης και στις συνειδήσεις των ανθρώπων, γιορτάζει με κάθε ευκαιρία και σε κάθε περίσταση η Μεσόγειος, ως χοάνη αρχαίων μύθων και μήτρα διαχρονικών παραδόσεων.

Το ρεσιτάλ τραγουδιού φέρει τον τίτλο «Οι Εποχές της Άνοιξης» και επιχειρεί να διηγηθεί στους θεατές τις διαφορετικές υφές της νέας εποχής του χρόνου, ανατρέχοντας στο διάφανο γαλλικό ιμπρεσιονισμό, τις ηλιόλουστες μελωδίες της Ιταλίας, τις φολκλορικές παραδόσεις της Ισπανίας και τις πεντατονικές κλίμακες της αρχαίας Ελλάδας. 
.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Εκτόρ Μπερλιόζ (1803-1869), Ανρί Ντιπάρκ (1848-1933), Μωρίς Ραβέλ (1875-1937) και Τζιάκομο Πουτσίνι (1858-1924), αλλά και των Ελλήνων συνθετών Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984) από τον κύκλο «Πέντε Τραγούδια της Προσμονής» και Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) από τον κύκλο «Ο Μεγάλος Ερωτικός».   
.
Ο βαρύτονος Γεώργιος Ιατρού συγκαταλέγεται στους ανερχόμενους ερμηνευτές του λυρικού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με τις όπερες της Κολωνίας, της Βόννης, του Ντόρτμουντ, του Άαχεν, του Μοντεπουλτσιάνο και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2015 είναι μέλος του Ensemble της Όπερας του Έσσεν. Το ρεπερτόριο του εκτείνεται από την μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική και από την όπερα στα γερμανικά λίντερ (μελοποιημένα ποιήματα για φωνή, συνοδεία πιάνου), τα γαλλικά σανσόν (μπαλάντες) και το ορατόριο.

Γεννημένη στην Κομοτηνή, η Εύη Κυριαζίδου σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στην  Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και το Σάλτσμπουργκ. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Μπρατισλάβα, την Ορχήστρα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βράτσα (Βουλγαρία) και με σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ σε ποικίλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το ρεσιτάλ τραγουδιού της προσεχούς Δευτέρας εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Νέοι Ανερχόμενοι Αστέρες» και έχει συνολική διάρκεια 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).
.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται σε 10€ και 5€.
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/megaro-resital--18899/feed/
<![CDATA[Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Βεντέτα: Παράταση εμφανίσεων έως το τέλος Απριλίου]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/tsaligopoulou-3-18896/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/tsaligopoulou-3-18896/#comments +Thu, 20 Apr 2017 09:49:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/tsaligopoulou-3-18896/ Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Βεντέτα: Παράταση εμφανίσεων έως το τέλος Απριλίου

]]>
 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Βεντέτα: Παράταση εμφανίσεων έως το τέλος Απριλίου

Ύστερα από τέσσερις πρώτες, απόλυτα επιτυχημένες παραστάσεις, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique δύσκολα μπορούν να αποχωριστούν τη Θεσσαλονίκη και παρατείνουν τις εμφανίσεις τους  στην ιστορική  «Βεντέτα» και μετά το Πάσχα!
 
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι το τέλος Απριλίου, θα συνεχίζουν να βάζουν φωτιά στο κέντρο της πόλης με τη νέα τους παράσταση, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα της χρονιάς!
 
Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών και συναρπαστική ροή προγράμματος αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία στο αγαπημένο στέκι της συμπρωτεύουσας είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική  μουσική εμπειρία.
 
Μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των bogaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση. Μία γιορτή όπου στο τέλος όλοι γίνονται μία παρέα, ενωμένοι με τη δύναμη και τη χαρά της μουσικής!
 
Οι bogaz musique είναι οι: 
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - κιθάρες, μπαγλαμά
Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας - κανονάκι, τζουρά, μπαγλαμά
Χάρης Κελλάρης - μπάσο
Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής - κρουστά
 
Τάκης Σπυρόπουλος - ηχοληψία
Νεκταρία Εμμανουηλίδου - φωτισμοί
Τάσος Βρεττός – φωτογραφίες
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

INFO:
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως το τέλος Απριλίου
ΒENTETA Live stage: Εθνικής Αμύνης 3 – Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης:22:30
Εισιτήριο θεάματος: 12€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 234973
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/tsaligopoulou-3-18896/feed/
<![CDATA[Φορτωμένος με νέα τραγούδια και εικόνες o Πάνος Μπούσαλης στην ΒENTETA Live stage]]> http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/panos-mpousalis-18879/ http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/panos-mpousalis-18879/#comments +Wed, 19 Apr 2017 08:03:00 +0300 33 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/panos-mpousalis-18879/   Φορτωμένος με νέα τραγούδια και εικόνες o Πάνος Μπούσαλης στην ΒENTETA Live stage

]]>
 Φορτωμένος με νέα τραγούδια και εικόνες o Πάνος Μπούσαλης στην ΒENTETA Live stage

Ο Πάνος Μπούσαλης μετά από χρόνια, επιστρέφει στην αγαπημένη, δεύτερη πατρίδα του, Θεσσαλονίκη, φορτωμένος με νέα τραγούδια και εικόνες για να τα μοιραστεί με τους φίλους, παλιούς και νέους.
 
Μαζί του τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες της πόλης, ο Πετρος Σατραζάνης (πιάνο) , η Δέσποινα Παγιούλα (τραγούδι) και ο Χρηστος Καράνταης (τραγούδι).
 

INFO: 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Απριλίου

 

ΒENTETA Live stage: Εθνικής Αμύνης 3 – Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης:22:30

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 234973

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/musicmania/panos-mpousalis-18879/feed/