Kulturosupa.gr - RSS http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ put the rss description here. +Mon, 22 May 2017 10:53:00 +0300 en hourly 1 http://kulturosupa.gr/ http://kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://kulturosupa.gr/ <![CDATA[Polina: ο Χορός είναι η Ζωή μου, με την Ζιλιέτ Μπινός, προσεχώς στους κινηματογράφους.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/polina--19318/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/polina--19318/#comments +Mon, 22 May 2017 10:53:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/polina--19318/   Polina: ο Χορός είναι η Ζωή μου, με την Ζιλιέτ Μπινός, προσεχώς στους κινηματογράφους.

]]>
 Polina: ο Χορός είναι η Ζωή μου, με την  Ζιλιέτ Μπινός, προσεχώς στους κινηματογράφους.

Η Polina (Αναστασία Σέβτσοβα) είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι. Μέσα από τον χορό δημιουργεί τη ζωή της, μέσα από τις εμπειρίες της μαθαίνει να χορεύει. Στο πλευρό της η συγκλονιστική χορογράφος Λίρια 
(Ζιλιέτ Μπινός), θα της αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο! 

Σύνοψη
Μόσχα, αρχές της δεκαετίας του ’90. Η 8χρονη Πολίνα είναι μια προικισμένη μπαλαρίνα. Παρά την φτωχική της καταγωγή, γίνεται δεκτή στη φημισμένη σχολή του Καθηγητή Μποζίνσκι, ο οποίος εκπαιδεύει χορευτές για τα μπαλέτα Μπολσόι. Εκείνος αμέσως αντιλαμβάνεται το φοβερό της ταλέντο και την κάνει να εργαστεί τόσο σκληρά που στα 18 της το όνειρό της επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και κερδίζει μια θέση στα Μπολσόι.

Εκεί, θα γνωρίσει τον Αντριάν, έναν γοητευτικό Γάλλο χορευτή που θα την βοηθήσει να ανακαλύψει την αγάπη αλλά, το κυριότερο, μια νέα μορφή χορού, πιο σύγχρονη και εκφραστική – ένα είδος χορού που θα αλλάξει την ζωή της για πάντα. Από την Μόσχα μέχρι την Γαλλία και το Βέλγιο, από την επιτυχία ως την απογοήτευση, ακολουθούμε το απίστευτο ταξίδι της ζωής της Πολίνα.

Από graphic novel στη μεγάλη οθόνη

Η κινηματογραφική μεταφορά της ταινίας είναι βασισμένη πάνω στο διάσημο graphic novel του Μπαστιέν Βιβέ, «Polina». Αυτό που ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Άντζελιν Πρελιοκάτζ σχετικά με το graphic novel ήταν ο ουσιαστικός ρεαλισμός με τον οποίο προσεγγίζει τις ζωές των χορευτών. «Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το μονοπάτι που η Polina αποφάσισε να ακολουθήσει και το πώς κατάφερε να μετατρέψει τις αδυναμίες της σε δημιουργικότητα και κατ’ επέκταση, σε επιτυχία. Από τη στιγμή που άρχισα να χορεύω, έχω γνωρίσει άπειρους χορευτές. Άλλους εξαιρετικά ταλαντούχους, άλλους λιγότερο. Άλλωστε, δεν είναι τελικά μόνο οι πιο ταλαντούχοι που κάνουν καριέρα, αλλά και αυτοί που διαθέτουν πείσμα, δυναμικότητα και εργατικότητα». 

Η σεναριακή πένα της Βαλερί Μουλέρ άλλοτε παραμένει απόλυτα πιστή στην πλοκή του graphic novel και άλλοτε φέρνει τα πάνω κάτω. «Είναι αλήθεια ότι κάποια πράγματα που δεν διευκρινίζονται στο κόμικ, εμένα με ενδιέφερε πολύ να προσδιοριστούν περισσότερο στην ταινία. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, είναι οι γονείς της Polina και η κοινωνική τους τάξη. Αυτή η ταπεινή καταγωγή είναι κοινός τόπος για αρκετούς χορευτές. Και ο Άντζελιν έχει μια αντίστοιχη καταγωγή. Θέλαμε να επιμείνουμε στην ιδέα ότι όταν δεν έχεις απολύτως τίποτα άλλο στη ζωή σου, έχεις ακόμη το σώμα σου και πως το μόνο πράγμα που έχει ανάγκη το σώμα είναι να εκφραστεί και η έκφραση έρχεται μόνο μέσω της δουλειάς!», σχολιάζει η Μουλέρ. 

«Η δουλειά μου εκφράζει την απώλεια και την κενότητα της ανθρώπινης φύσης». 

Στην ταινία καταλυτικό ρόλο παίζει η εξαιρετική και πάντα αγαπητή Ζιλιέτ Μπινός, που υποδύεται μια χορογράφο, τη Λίρια. Οι σκηνοθέτες παραδέχονται ότι η επιλογή της για τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανή και απαραίτητη. «Η Μπινός είναι μία χορεύτρια που έχει δουλέψει με τον Άκραμ Καν. Έχει αδιαμφισβήτητο ταλέντο ως ηθοποιός, έχει χορευτική εμπειρία, γεγονός που της δίνει μια δυνατή σχέση με το σώμα. Το να υποδυθεί μια χορογράφο ήταν μάλλον κάτι απολύτως λογικό τόσο για την ίδια, όσο και για εμάς», τονίζει η Βαλερί. Η Μπινός έκανε εξάσκηση για τις ανάγκες της ταινίες καθημερινά για έξι μήνες, γιατί ο βασικός σκοπός ήταν ότι όσοι φαίνονται να χορεύουν στην ταινία, να χορεύουν οι ίδιοι αληθινά. 

Σε μια σκηνή της ταινίας, η Μπινός λέει: «η δουλειά μου εκφράζει την απώλεια και την κενότητα της ανθρώπινης φύσης». Όπως παραδέχεται σε συνέντευξή του ο Άντζελιν, όντως αυτό είναι κάτι που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή του, τόσο ως προσωπικότητα, όσο και ως επαγγελματία. «Αυτή η ατάκα είναι εμπνευσμένη από το Συμπόσιο του Πλάτωνα, ο οποίος πρεσβεύει ότι η αγάπη υπάρχει επειδή κάθε άνθρωπος είναι χωρισμένος στα δύο και ψάχνει για το άλλο του μισό. Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι σε πολλές χορογραφίες μου σε συγκεκριμένα ντουέτα, έχω παίξει πολύ με αυτή την ιδέα». 

Για την αναζήτηση της τέλεια πρωταγωνίστριας, τα πράγματα αποδείχτηκαν πιο σύνθετα. «Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά ψάχναμε για μία ηθοποιό που είχε και χορευτική παιδεία. Σύντομα, όμως, διαπιστώσαμε ότι αν δεν είναι κατά κύριο λόγο χορεύτρια, θα δυσκολευτούμε πολύ. Περάσαμε από οντισιόν 300 κορίτσια στην Ευρώπη. Συνέχεια συναντούσαμε χορεύτριες που ήταν εξαιρετικές μπαλαρίνες, αλλά μέτριες στο σύγχρονο χορό. Έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε την πρωταγωνίστριά  μας στη Ρωσία, όπου και τελικά είδαμε πάνω από 600 χορεύτριες. Όταν είδαμε την Αναστασία καταλάβαμε ότι αυτή είναι η Polina. Εκτός από τις χορευτικές τις επιδεξιότητες, είχε και μια έντονη παρουσία στην οθόνη, αρκετά μυστηριώδη. Είναι συγκρατημένη αλλά και πολύ δυνατή. Άλλωστε, δεν είναι μία ταινία πολύ… «ομιλητική». Πολλά από τα συναισθήματα εκφράζονται μέσω του σώματος και των ματιών», εξηγεί η Βαλερί. 

«Polina» Trivia

• Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ταινία γυρίστηκε σε σινεμασκόπ είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι χορευτές μπορούσαν να έχουν και τα δύο χέρια ανοιχτά εντελώς, χωρίς περιορισμό στον τρόπο γυρίσματος. 
• Η «Polina» έχει κάποιες σαφείς και κάποιες λιγότερο σαφείς αναφορές σε ταινίες όπως: The Red Shoes, All that Jazz, Billy Elliott και, φυσικά, όλες τις ταινίες του Fred Astaire. 
• Η «Polina» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άντζελιν Πρελιοκάτζ, ο οποίος είναι διάσημος χορογράφος παγκοσμίως.

25 Μαΐου στους κινηματογράφους από την ODEOΝ

Σκηνοθεσία Βαλερί Μουλέρ
Άντζελιν Πρελιοκάτζ
Σενάριο Βαλερί Μουλέρ (βασισμένο στο graphic novel του Μπαστιέν Βιβέ, “Polina”). 
Παραγωγή Ντιτιέρ Κρεστ
Γκαέλ Μπαϊσιέρ
Ηθοποιοί Αναστάσια Σέβτσοβα
Ζιλιέτ Μπινός
Νιλς Σνάιντερ
Αλεκσέι Γκούσκοβ
Φωτογραφία Ζορζ Λεχαπτουά
Μοντάζ Φαμπρίς Ρουάουντ
Γκιγιόμ Σαϊνιόλ
Σχεδιασμός παραγωγής Τομά Μπακενί
Μουσική 79D
Διάρκεια 112’
Είδος Δραματική

Διανομή Odeon 
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/polina--19318/feed/
<![CDATA[Τον θρυλικό μίμο Μαρσέλ Μαρσό θα υποδυθεί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ στην ταινία «Resistance».]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/marcel-marsw-19314/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/marcel-marsw-19314/#comments +Mon, 22 May 2017 09:27:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/marcel-marsw-19314/   Τον θρυλικό μίμο Μαρσέλ Μαρσό θα υποδυθεί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ στην ταινία «Resistance».

]]>
 Τον θρυλικό μίμο Μαρσέλ Μαρσό θα υποδυθεί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ στην ταινία «Resistance».

Δεν θα είναι μία κλασική βιογραφική ταινία, αλλά κεντρικό της θέμα θα είναι η συμμετοχή του Μαρσέλ Μαρσό στη γαλλική αντίσταση, όταν η χώρα του καταλήφθηκε από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για την ταινία «Resistance» με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άιζενμπεργκ, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Εκείνοι που χρηματοδοτούν την κινηματογραφική ταινία τη συγκρίνουν με το βραβευμένο με Όσκαρ του 1999 «Life Is Beautiful», την ιστορία ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί την κωμωδία για να βοηθήσει τον γιο του να αντιμετωπίσει το Ολοκαύτωμα.

Με παρόμοιο τρόπο, ο Μαρσό έμαθε να μιμείται για να επιβιώσει και να σώζει τις ζωές των Εβραίων ορφανών, των οποίων οι γονείς είχαν σκοτωθεί από τους ναζί.

Προτού ανεβεί στη σκηνή ως Bip the Clown, γεννήθηκε ως Μαρσέλ Μανζέλ στο Στρασβούργο. Ο πατέρας του ήταν χασάπης κοσέρ από το Στρασβούργο και σκοτώθηκε στο Άουσβιτς.

Ο Μαρσό έδωσε την πρώτη του μεγάλη παράσταση σε 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες της στρατιάς του στρατηγού Πάτον μετά την απελευθέρωση του Παρισιού, τον Αύγουστο του 1944.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/marcel-marsw-19314/feed/
<![CDATA[ «120 χτύποι το λεπτό»: Η ταινία που άγγιξε την καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/120--19309/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/120--19309/#comments +Sun, 21 May 2017 17:31:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/120--19309/   «120 χτύποι το λεπτό»: Η ταινία που άγγιξε την καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών

]]>
  «120 χτύποι το λεπτό»: Η ταινία που άγγιξε την καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών 

Η Κρουαζέτ συγκλονίστηκε από την παρουσίαση του φιλμ-γροθιά στο στομάχι «120 χτύποι το λεπτό», του Γάλλου Ρομπέν Καμπιγιό, που αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του αγώνα κατά του AIDS στη Γαλλία της δεκαετίας του 1990, μέσα από τη μάχη που δίνει η οργάνωση Act Up.

Εκεί όπου πολλές ταινίες για την επιδημία που έπληξε την ομοφυλοφιλική κοινότητα ασχολούνται με τα ατομικά πεπρωμένα (όπως το «Φιλαδέλφεια» με τον Τομ Χανκς), ο Καμπιγιό παρουσιάζει το θέμα στη συνολική του διάσταση και δίνει μια πολιτική ταινία, που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

«Στην αρχή της επιδημίας, οι άνθρωποι ζούσαν στη γωνιά τους. Με την Act Up, ασθενείς θέλησαν να σπάσουν τη μύχια κατάρα για να κάνουν τη νόσο πιο ορατή και να θέσουν τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους», δήλωσε ο σκηνοθέτης στο AFP.

Η Act Up ζητούσε «να μην υφιστάμεθα πλέον την επιδημία, αλλά να έχουμε ενεργό ρόλο», δηλώνει αυτός που ήταν ακτιβιστής της οργάνωσης, η οποία έγινε γνωστή για τα προκλητικά συνθήματά της και τις θεαματικές της εκστρατείες όπως οι "die in", με τους συμμετέχοντες να ξαπλώνουν στο έδαφος παριστάνοντας τους νεκρούς.

Εκτός από τον θάνατο, η καταπολέμηση της αδιαφορίας, τα εργαστήρια και η ασθένεια έρχονται κυρίως στο προσκήνιο.

«Η ταινία δεν δίνει συμβουλές, απλά θυμίζει αυτή τη συσπείρωση του κόσμου κατά της επιδημίας αυτής, του κόσμου που έχτισε μια συνείδηση και έδωσε πολιτικούς αγώνες», τόνισε ο 54χρονος Καμπιγιό.Από την περιπέτεια της Act Up, o σκηνοθέτης θέλησε να αποδώσει τις εντυπωσιακές επιχειρήσεις της οργάνωσης, τις τεταμένες συζητήσεις για να αποφασιστεί η δράση της, για τις θέσεις που θα υιοθετήσει και ιατρικά επιτεύγματα... Δείχνει επίσης τον έρωτα, τις gay pride και τις βραδιές υπό τον ήχο της μουσικής house, η οποία ενέπνευσε για τον τίτλο της ταινίας.

«Μια μουσική ανήσυχη, όπως η ασθένεια και η εποχή», υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης των ταινιών "Revenants" και '"Eastern Boys". «Η μουσική επιτρέπει στον θεατή να ανατρέξει στη δεκαετία του 1990, χωρίς θέλουμε να κάνουμε μια ταινία εποχής».

«Αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς με ισχυρές και συμβολικές ενέργειες, η Act Up έπαιξε θεμελιώδη ρόλο», θυμάται ο Ζαν-Λικ Ρομερό, ο πρώτος πολιτικός στην Γαλλία που αποκάλυψε ότι είναι οροθετικός. «Ελπίζω ότι ταινίες όπως αυτή θα βοηθήσουν να αποδειχτεί ότι για να ενεργήσουν οι πολιτικοί, χρειάζεται η πίεση του κόσμου», δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος της ένωσης τοπικών αιρετών εκπροσώπων κατά του AIDS.

Η ταινία «120 χτύποι το λεπτό», διάρκειας δύο και πλέον ωρών, δείχνει έναν ακτιβισμό που αναπτύχθηκε πολύ πριν από την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φιλμ δεν έχει βλέμμα νοσταλγίας ούτε μοιάζει με ντοκιμαντέρ, ίσως γιατί δίνει έμφαση στην ιστορία αγάπης μεταξύ του Σον που νοσεί από AIDS και του Νατάν, ο οποίος δεν είναι άρρωστος.

Πέρα από την αρρώστια που απασχολεί το ζευγάρι, η «120 χτύποι το λεπτό» τονίζει τη ριζοσπαστικότητα του ενός και τη σαγήνη του άλλου.

Ακόμα όχι ιδιαίτερα γνωστοί ηθοποιοί, ο Ναϊέλ Περέζ Μπισκαγιάρ και ο Αρνό Βαλουά συγκλονίζουν στην οθόνη, μαζί με την Αντέλ Ενέλ.Συνεργάτης από παλιά του σκηνοθέτη Λοράν Καντέ (Χρυσός Φοίνικας 2008 για το «Ανάμεσα στους τοίχους»), ο Ρομπέν Καμπιγιό συνεργάστηκε για την τρίτη του ταινία με τον Φιλίπ Μανζό, πρώην πρόεδρο της Act Up από το 1997-1999 για να γράψει το σενάριο.

Πρώτη από τις τέσσερις γαλλικές ταινίες μεγάλου μήκους που μετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών, η «120 χτύποι το λεπτό» θα προβληθεί στις γαλλικές αίθουσες στα τέλη Αυγούστου.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/120--19309/feed/
<![CDATA[ Έρχεται τον Νοέμβριο το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές...]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/prosexos-eglima-sto-orian-19301/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/prosexos-eglima-sto-orian-19301/#comments +Sat, 20 May 2017 15:36:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/prosexos-eglima-sto-orian-19301/   Έρχεται τον Νοέμβριο  το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές"...

]]>
 Έρχεται τον Νοέμβριο  το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές"...

Κένεθ ΜπράναΤομ ΜπέιτμανΛούσι ΜπόιντονΟλίβια ΚόλμανΠενέλοπε ΚρουζΟυίλεμ ΝταφόεΤζούντι ΝτεντςΤζόνι ΝτεπΤζος ΓκαντΜανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο και Μισέλ Φάιφερ.

Ένα dream team που έχει επιβιβαστεί στο Οριάν Εξπρές και είναι πανέτοιμο να δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας σε μία συγκλονιστική ταινία μυστηρίου, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο τηςΑγκάθα Κρίστι.
 
Ο Πουαρό ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, όταν ένας από τους συνεπιβάτες του δολοφονείται. Καθώς το τρένο πέφτει σε μια χιονοθύελλα στη Γιουγκοσλαβία, ο Πουαρό πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση του χρόνου και να βρει τον/ την δολοφόνο με όσα μέσα διαθέτει.
 
Στο Λονδίνο βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές της ταινίας, την Παρασκευή 5 Μαΐου, και απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
 
Murder on the Orient Express | Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές
 
Έρχεται τον Νοέμβριο από την ODEON
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/prosexos-eglima-sto-orian-19301/feed/
<![CDATA[Το Ντοκιμαντέρ «Στα Όρια της Πίστης» αποκλειστικά στον κινηματογράφο Φαργκάνη από 01/06/2017]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oria-pistis-19284/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oria-pistis-19284/#comments +Fri, 19 May 2017 12:47:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oria-pistis-19284/ Το Ντοκιμαντέρ «Στα Όρια της Πίστης» αποκλειστικά στον κινηματογράφο Φαργκάνη από 1ης Ιουνίου.

]]>
 Το Ντοκιμαντέρ «Στα Όρια της Πίστης» αποκλειστικά στον κινηματογράφο Φαργκάνη από 1/6/2017.

Υπάρχει μια ιστορία τόσο παλιά... Που το καλό και το κακό ξεπήδησαν από μέσα της... και έτσι δημιουργήθηκε ο κόσμος μας, όπως τον ξέρουμε σήμερα... Εκεί που η γνώση σε οδηγεί στον θάνατο... Εκεί που η ιστορία απόκτά δύναμη... Εκεί που η πίστη αποκτά άλλο νόημα...
 
Ο κινηματογράφος “Φαργκάνη Art” ανοίγει τις αίθουσες του προς το κοινό από τις 01/06 έως τις 07/06 καθώς η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Στα Όρια της Πίστης» θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 1 Ιουνίου στον κινηματογράφο Φαργκάνη Art (Αγίου Παντελεήμονος 10, Θεσσαλονίκη) στις 19:00 μ.μ..
 
Λίγα λόγια για το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ.
Η αναζήτηση του Θεού είναι κάτι που βασανίζει όλους τους ανθρώπους. Το αιώνιο ερώτημα “Υπάρχει Θεός ή Όχι” είναι δύσκολο να απαντηθεί. Δύσκολο για όσους πιστεύουν και ακόμα πιο δύσκολο για αυτούς που δεν πιστεύουν. Πόσο εύκολο είναι για κάποιον που δεν πιστεύει να βρεθεί σε χώρους λατρείας και πίστεως;
 
Αυτό πραγματεύεται η νέα εκπομπή του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, στην οποία ο παρουσιαστής, ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Τριαδικό Θεό θα του ανατεθεί να ζήσει την εκστατική ατμόσφαιρά των μοναστηριών.
 
Μέσα απο 10 επεισόδια θα δείξουμε την ιστορία των διαφόρων μοναστηριών και την ύπαρξη θαύματος μέσα σε αυτά. Τον θησαυρό που κρύβουν στο εσωτερικό τους, τόσο σε θρησκευτικό όσο και σε λαογραφικό επίπεδο. Επισκεπτόμενος κάποιος ένα μοναστήρι θα θαυμάσει ταυτόχρονα και την φύση, όπου οργιάζει γύρω του. Μέσα από το οδοιπορικό και τις συζητήσεις με τους μοναχούς ευελπιστούμε να κατανοήσουμε την έννοια ΘΕΟΣ.
 
Ταυτόχρονα, βέβαια θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο πιο απλό και χιλιοειπωμένο ερώτημα “Αφού ο Θεός είναι Παντοδύναμος γιατί επιτρέπει να υπάρχει ακόμα το κακό στον κόσμο;”
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Πρόδρομος Κοφσανίδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Δελήπαλτα, Σενάριο/Αρχισυνταξία: Τίνα Δελησταμάτη, Πρωταγωνιστές: Μαρία Τσάνγκ/Μιχαήλ Παπαβασιλείου, Παίζουν: Σταύρος Δοκουζγιάννης, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, Θανάσης Γιαννουπλάκης, Σαράντης Νικιφορίδης, Ντόρα Χαρίσιου, Γρηγόρης Αντώνογλου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στέλιος Φιλίππου, Εικονοληψία: Αλέξια Θεοδωράκη/Σεμίνα Γκόρη/Μάριος Χαρατζίδης/Βασίλη Χριστοφόρου/Αλέξανδρος Τζιόπανος, Ηχοληψία: Χάρης Σαμαράς/Λευτέρης Γερμανίδης, Ενδυματολογία: Νίκη Βασίλογου, Make Up Artist: Έλενη Λούσιου, Αντωνία Θωΐδου, Decoupage: Ελευθερία Κάρμη, Μοντάζ: History Moments by eoellas, Παραγωγή/Διάθεση: Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων
 
-Κινηματογράφος Φαργκάνη Art (Αγ. Παντελεήμονος 10 Θεσσαλονίκη). 
-Προβολές από 1/6 έως 7/6 στις 19:00.
-Τιμή Εισιτηρίου 5€ Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται την ημέρα της προβολής στο ταμείο.

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oria-pistis-19284/feed/
<![CDATA[Προβολή της ταινίας «Ρεμπέτικο» και συζήτηση με τον Κώστα Φέρρη στο ΑΠΘ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kosta-ferris-19278/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kosta-ferris-19278/#comments +Thu, 18 May 2017 20:11:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kosta-ferris-19278/   Προβολή της ταινίας «Ρεμπέτικο» και συζήτηση με τον Κώστα Φέρρη στο ΑΠΘ

]]>
 Προβολή της ταινίας «Ρεμπέτικο» και συζήτηση με τον Κώστα Φέρρη στο ΑΠΘ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ θα προβάλει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 18.30΄, την πολυβραβευμένη ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο» (1983).
 
Την ταινία του Κώστα Φέρρη, που απέσπασε μεταξύ άλλων διακρίσεων την «Αργυρή Άρκτο» στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα παρουσιάσει ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μιχάλης Αθανασίου. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό της, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο σκηνοθέτης της, κ. Κώστας Φέρρης, και ο Αν. Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, π. Σπυρίδων Αντωνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
 
Επιπλέον, την επόμενη ημέρα, 25 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Α΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Κώστας Φέρρης θα δώσει διάλεξη, με θέμα «Λόγος και Χάος: Κινηματογράφος». Τον σκηνοθέτη θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ομ. Καθηγητής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καραθανάσης.
 
Τόσο η προβολή της ταινίας «Ρεμπέτικο» (24/5) όσο και η διάλεξη του κ. Κώστα Φέρρη για τον κινηματογράφο την επομένη (25/5) είναι ανοιχτές για το κοινό.
 
Λίγα λόγια για την ταινία από την Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ
«Πειραιάς, 1922: Τα καράβια ξεφορτώνουν κατά χιλιάδες στην αποβάθρα του λιμανιού πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Ένα εξαθλιωμένο πλήθος Ελλήνων που άφησαν πίσω όλο τους το βιος, τρέχοντας να γλυτώσουν. Ανάμεσά τους η Αντριάνα και ο Παναγής με την κόρη τους Μαρίκα – ένα ζευγάρι γνωστών μουσικών από τη Σμύρνη, που πρέπει τώρα να φτιάξουν ξανά από το μηδέν τη ζωή τους. Αναζητώντας πρόσβαση στα πάλκα του Πειραιά, αρχίζουν να τραγουδούν στο μαγαζί του Θωμά, έναν τεκέ της Τρούμπας. Εκεί διασκεδάζουν τους θαμώνες του, σμίγοντας τους παθητικούς τόνους της ανατολικής μουσικής παράδοσης, που κουβαλούν μέσα τους ως Σμυρνιοί, με τον ήχο από τον μπαγλαμά και το μπουζούκι. Οι πενταροδεκάρες, ωστόσο, που κερδίζουν και η αβεβαιότητα για το μέλλον θα διαταράξουν τις σχέσεις του ζευγαριού. Προκειμένου να εξασφαλιστεί οικονομικά, η Αντριάνα συνάπτει ερωτική σχέση με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, τον Θωμά, με αποτέλεσμα την έκρηξη οργής του Παναγή, που τη σκοτώνει κατά λάθος σε έναν άγριο καβγά μεταξύ τους. Ορφανεμένη από μητέρα και με τον πατέρα της στη φυλακή, η Μαρίκα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει μόνη την τύχη της. Ακολουθεί, κατ’ αρχήν, έναν περιπλανώμενο μάγο, τον Χουάν, παίρνοντας μέρος στα νούμερά του, για να ενταχθεί, κατόπιν, ως τραγουδίστρια σε ρεμπέτικη κομπανία. Με το πηγαίο ταλέντο της και την εξοικείωσή της με τους τεκέδες και τα Καφέ-Αμάν, όπου πρωτάνοιξε τα μάτια της στον κόσμο, θα αναδειχθεί γρήγορα στη σημαντικότερη φωνή του λαϊκού πενταγράμμου. Το όνομά της δεσπόζει στις ταμπέλες των νυχτερινών κέντρων και τα σουξέ της αποθανατίζονται στο βινύλιο, χαρίζοντάς της πλήθος θαυμαστές, δόξα και χρήμα.
 
Αξιοποιώντας στοιχεία από τη βιογραφία της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου, ο Κώστας Φέρρης πλάθει στην ταινία του μία φανταστική ηρωίδα, που ενσαρκώνει μαζί με τις άλλες φιγούρες του έργου όλο το πνεύμα του ρεμπέτικου: το τσαγανό, την περηφάνια και τη μαγκιά – τη χαρά, ακόμα, της ζωής, τον καημό από τα βάσανά της, το φιλότιμο, την ανθρωπιά και το ερωτικό πάθος. Παράλληλα, μέσα από την προσωπική διαδρομή της ηρωίδας του, ο σκηνοθέτης ιστορεί την εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού, από την πρώιμη φάση του ως μουσική έκφραση των ξεριζωμένων και απόκληρων στα κακόφημα στέκια του Πειραιά έως την είσοδό του στα σαλόνια και την καθιέρωσή του σε κυρίαρχο μουσικό είδος της διασκέδασης των Ελλήνων. Επιπλέον, επιχειρεί να φωτίσει την πολιτικοκοινωνική διάσταση του ρεμπέτικου, παρουσιάζοντας την εξέλιξή του στο υπόβαθρο των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τη μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού: τη Μικρασιατική καταστροφή, τη δικτατορία του Μεταξά, τη Γερμανική κατοχή, τα Δεκεμβριανά  και τον Εμφύλιο».
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kosta-ferris-19278/feed/
<![CDATA[Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (18- 24/05/2017).]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-18-maiou-2017-19273/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-18-maiou-2017-19273/#comments +Thu, 18 May 2017 15:50:00 +0300 32 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-18-maiou-2017-19273/   Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (18- 24/05/2017).

]]>
 Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (18- 24/05/2017).

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι άνοιξαν τα θερινά σινεμά. Θα πω τα τετριμμένα, αλλά είναι απόλαυση να παρακολουθείς ταινία παρέα με μπυρίτσα, κανένα μεζεδάκι και για μας τους καπνιστές να φουμάρουμε ελεύθερα. Δυστυχώς δεν βλέπουμε και αρκετά καλές ταινίες καθώς με το έτσι θέλω μας επέβαλλαν μετριότητες. Έστω κι έτσι δεν μπορείς να τα αρνηθείς. Καλό καλοκαίρι. 

Σ' ΑΓΑΠΩ ΙΣΠΑΝΙΚΑ

KIKI, EL AMOR SE HACE / KIKI, LOVE TO LOVE Κωμωδία, Έγχρ., Διάρκεια: 102'
Παραγωγή: Ισπανική-Σκηνοθεσία: Πάκο Λεόν Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Ντε Μολίνα, Ανα Κατζ, Μπέλεν Κουέστα, Λούις Καγιέτζο, Μα Παζ Σαγιάκο 
Υπόθεση 
Ο Πάκο και η Ανα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στην σχέση του με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ξυπνήσει τη ερωτική επιθυμία στην γυναίκα του Παλόμα, που ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. H Μα Καντελάρια και ο Αντόνιο προσπαθούν να κάνουν παιδί. Ο Αλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλίας ενώ η ίδια αναρωτιέται αν τελικά θα της κάνει πρόταση γάμου. Τέλος η Σάντρα μια μοναχική γυναίκα αναζητά απελπισμένα τον έρωτα.
.
  ΑΦΤΕΡΛΩΒ
AFTERLOV Κομεντί, Έγχρ., Διάρκεια: 94'
Παραγωγή: Ελληνική-Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος Πρωταγωνιστούν: Ηρώ Μπέζου, Χάρης Φραγκούλης 
Υπόθεση 
Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα - τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…

/
ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

STEFAN ZWEIG: FAREWELL TO EUROPE Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 106'
Παραγωγή: Αυστρία - Γερμανία - Γαλλία-Σκηνοθεσία: Μαρία Σράντερ Πρωταγωνιστούν: Τομά Λεμαρκί, Μπάρμπαρα Σούκοβα, Γιόζεφ Χάντερ, Αέννε Σβάρτς 
Υπόθεση 
Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα του ναζισμού, ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.

.
ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΔΥΟ

UN PROFIL POUR DEUX / MR STEIN GOES ON LINE Κομεντί, Έγχρ., Διάρκεια: 102'
Παραγωγή: Γαλλία - Βέλγιο - Γερμανία-Σκηνοθεσία: Στεφάν Ρομπελέν Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Ρισάρ, Γιανί Λεσπέρ, Φανί Βαλέτ, Στεφανί Κραγιενκούρ 
Υπόθεση 
O Πιερ είναι ένας 75χρονος χήρος που ζει μοναχικά από τότε που έχασε την γυναίκα του. Η κόρη του, του χαρίζει έναν υπολογιστή ελπίζοντας να του εξιτάρει την περιέργεια και να τον βοηθήσει να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους. Με την βοήθεια του Άλεξ, ενός νεαρού καθηγητή πληροφορικής, ο Πιέρ αρχίζει το «σερφάρισμα» και σύντομα ανακαλύπτει ένα site γνωριμιών. Χρησιμοποιώντας το όνομα του Άλεξ, ο Πιερ γνωρίζει την «Flora63», μία νεαρή φυσιοθεραπεύτρια και σύντομα μαγεύεται από την γοητεία της. Αυτή αντίστοιχα μαγεύεται από το κομψό και ασυνήθιστο προφίλ του και του ζητάει να βγουν. Ο Πιερ νιώθοντας παγιδευμένος αλλά ταυτόχρονα και ενθουσιασμένος, δέχεται να βγει με την κοπέλα αλλά θα πρέπει να πείσει τον Άλεξ να πάει αυτός στην θέση του

.
Ο ΤΟΙΧΟΣ

THE WALL Πολεμική , Έγχρ., Διάρκεια: 81'
Παραγωγή: Αμερικανική-Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν Πρωταγωνιστούν: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Τζον Σένα, Σπένσερ Τόμας 
Υπόθεση 
Αμερικανοί στρατιώτες παγιδεύονται πίσω από ένα τοίχο που καταρρέει, προσπαθώντας να κρυφτούν από το στόχαστρο ενός ελεύθερου σκοπευτή. Η δύναμη και το πνεύμα τους δοκιμάζονται όσο παλεύουν να παραμείνουν ζωντανοί και να εντοπίσουν την απειλή.

ALIEN: COVENANT

ALIEN: COVENANT Φαντασίας, Έγχρ., Διάρκεια: 122'
Παραγωγή: ΗΠΑ - Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία - Βρετανία-Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστοουν, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ 
Υπόθεση 
Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο - ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.
.
Π Ρ Ε Μ Ι Ε Ρ Ε Σ

- Kiki, el Amor se Hace - Σ`Αγαπώ Ισπανικά - 

- Αλεξ
Ολύμπου και Αγίας Σοφίας - Tηλ. 2310 269403
23:00 

- Αφτερλωβ - Afterlov - 

- Απόλλων
Σαρανταπόρου 4 - Tηλ. 2310 828642
21:30 
- Ολύμπιον 1 (Dolby Digital - DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
18:00 - 20:00 - 22:00 - Δευτ. μόνο 22:00 

- Vor der Morgenrote: Stefan Zweig in Amerika - Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη - 

- Αίθουσα Σταύρος Τορνές
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
19:30 - 21:30 

- Un Profil Pour Deux - Ενα Προφίλ για Δύο - 

- Ελληνίς
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) - Tηλ. 2310 292304
21:45 - 23:10 
- Κολοσσαίον
Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996

- The Wall - Ο Τοίχος - 

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
21:00 - 23:00 - Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. και 18:45 
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:15 - 21:15 - 23:15 

Alien: Covenant - 

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
19:15 - 21:50 
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:30 - 23:10 
- Odeon Μακεδονία 1 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:30 - 23:00 
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:30 - 22:00 - Σαβ. Κυρ. και 17:00 
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:15 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 1 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:30 - 23:00 - Σαβ. Κυρ. και 18:00 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 5 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:30 - 22:00 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 7 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
21:15 
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Dolby Atmos 22:30 
- Village Mediterranean Cosmos 6 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:45 - 21:30 - 00:15 - Σαβ. Κυρ. και 16:00 
- Village Mediterranean Cosmos 7 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:00 - 20:30 - 23:30 
- Village Mediterranean Cosmos 9 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:45 - 23:20 
Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Ε Ι Σ

- Chevalier

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Κυρ. 23:20 

- El Bosco. el Jardin de los Suenos - Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος

- Φαργκάνη Art
Αγ. Παντελεημονος 10 - Tηλ. 2310 208007
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 19:00 
- El Ciudadano Ilustre - Ο Επιφανής Πολίτης
- Βακούρα 2
Ι.Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665, 233669
22:15 

- Fai Bei Sogni - Ονειρα Γλυκά

- Βακούρα 2
Ι.Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665, 233669
20:00 

- Geumul - Το Δίχτυ

- Φαργκάνη Art
Αγ. Παντελεημονος 10 - Tηλ. 2310 208007
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 20:30 - 22:30 - Σαβ. Κυρ. 22:00 

- Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Φύλακες του Γαλαξία 2

Με τις καταπληκτικές μουσικές του Awesome Mixtape #2 να παίζουν δυνατά, οι Φύλακες του Γαλαξία συνεχίζουν να ζουν την περιπέτεια στα όρια του σύμπαντος. Η αυτοσχέδια οικογένεια πρέπει τώρα να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζει η ώρα που το μυστήριο της καταγωγής του Peter Quill θα αποκαλυφθεί.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
19:45 - 22:30 
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:20 - 22:30 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:30 - 22:20 
- Village Mediterranean Cosmos 8 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:20 - 20:10 - 23:00 - Σαβ. Κυρ. και 14:30 

- Ida

- Μουσείο Κινηματογράφου (αιθ. Τάκης Κανελλόπουλος) (Dolby Digital - DTS)
Αποθήκη Α`, Λιμάνι, Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος - Tηλ. 2310 508398
Παρ. 20:00 

- King Arthur: Legend of the Sword - Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού

Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λονδίνιουμ με την συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:15 - 22:50 
- Odeon Μακεδονία 2 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:40 - 21:30 
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:40 
- Odeon Μακεδονία 7 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:40 - 22:40 - Σαβ. Κυρ. και 17:10 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:50 - 22:30 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 8 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:50 - 21:30 
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:10 - 21:00 - 23:40 - Σαβ. Κυρ. και 15:20 - Κυρ. και 12:45 
- Village Mediterranean Cosmos 10 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Πεμ. έως Κυρ. 20:20 - 23:00 
- Village Mediterranean Cosmos 4 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:00 - 22:00 
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Dolby Atmos 19:50 

- L`Economie du Couple - Οταν Τελειώσει ο Ερωτας

Μετά από 15 χρόνια συμβίωσης, η Marie και ο Boris αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο. Η Marie έχει αγοράσει το σπίτι στο οποίο μένουν με τις δύο κόρες τους, αλλά ήταν ο Boris που το ανακαίνισε εξολοκλήρου. Δεδομένου ότι o Boris δεν μπορεί να νοικιάσει άλλο σπίτι για να μείνει, η μόνη λύση είναι να το μοιραστούν. Πόσο εύκολο είναι αυτό, όταν κανείς δεν θέλει να υποχωρήσει;

- Μακεδονικόν (Dolby Surround)
Φιλικής Εταιρείας 44 - Tηλ. 2310 261727
18:30 

- La La Land

- Σινέ Πανόραμα
1ο χλμ. οδού Πανοράματος-Θέρμης - Tηλ. 2310 346720
Τετ. 21:30 

- Le Petit Locataire - Μαμά Ξανά

- Αλεξ
Ολύμπου και Αγίας Σοφίας - Tηλ. 2310 269403
21:00 

- Les Innocentes - Η Ενοχή των Αθώων

- Μακεδονικόν (Dolby Surround)
Φιλικής Εταιρείας 44 - Tηλ. 2310 261727
20:30 - 22:30 

- Mean Dreams - Αγρια Ονειρα

Το «Άγρια Όνειρα» είναι η ιστορία του νεαρού Τζόνας και του κοριτσιού που μετακομίζει δίπλα του, Κέισι, την ώρα που ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Όταν ένας τρυφερός, νεανικός έρωτας ξεσπά μεταξύ των δύο εφήβων, ο Τζόνας θα ανακαλύψει πως η συνεχής, κατ’ οίκον κακομεταχείριση της Κέισι έχει πλέον γίνει επικίνδυνη. Ο Τζόνας κάνει το πρώτο βήμα για την απόδρασή τους, κλέβοντας μία τσάντα που βρισκόταν στην κατοχή του διεφθαρμένου αστυνομικού πατέρα της Κέισι, Γουέιν, γεμάτη χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών. Με τα κλεμμένα μετρητά μοναδικό εφόδιο στην απόπειρά τους για μία καλύτερη ζωή, η Κέισι και ο Τζόνας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και, υπό το ανελέητο κυνήγι του Γουέιν, καλούνται να μάθουν το σκληρό τίμημα της επιβίωσης.

- Odeon Μακεδονία 6 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:00 

- Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer - Ο Κος Τίποτα

- Δημοτικός Κινηματογράφος Δήμου Νεάπολης-Συκιών
Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, Συκιές - Tηλ. 2310 638058

- Personal Shopper - Personal Shopper: Η Βοηθός

Η Μωρίν, μια νεαρή Αμερικανή που ζει στο Παρίσι, βγάζει τα προς το ζην ψωνίζοντας για κάποια διάσημη. Επίσης, έχει το ψυχικό χάρισμα να επικοινωνεί με πνεύματα, κάτι που είχε και ο δίδυμος αδελφός της, Λούις, που πέθανε πρόσφατα. Σύντομα θ’ αρχίσει να δέχεται διφορούμενα μηνύματα από μια άγνωστη πηγή.

- Ολύμπιον 2 - Παύλος Ζάννας (DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
20:15 - 22:15 

- Reparer les Vivants - Δύο Καρδιές

- Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
20:30 - 22:15 

- The Lobster - Ο Αστακός

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Δευτ. 21:00 

- Silver Streak - Το Ασημένιο Τρένο

- Βακούρα 1
Ι. Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665
Δευτ. 21:00 (Κινηματογραφική Λέσχη Εργαζομένων ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ) 

- The 9th Life of Louis Drax - Η 9η Ζωή του Λουί Ντραξ

Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούι Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενόσω η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του Λούι και το που βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ. Άλαν Πασκάλ καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Όσο, όμως, ερευνά όλο και περισσότερο τη μυστηριώδη ικανότητα του Λούι να ξεφεύγει από το θάνατο, ο γιατρός αρχίζει να ερωτεύεται τη μητέρα του παιδιού, Νάταλι. Με νέα στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους, μία σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούι Ντραξ και όσων βρίσκονται γύρω του.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 19:30 
- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:50 - 22:20 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:20 - 22:40 
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:30 
- Ναταλί
Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 3 - Tηλ. 231 0 829457
21:15 

- Toni Erdmann

- Βακούρα 1
Ι. Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665
21:00 - Δευτ. 18:15 
20:20 - 22:30 

- Αν... - What If...

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή )
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Παρ. 23:10 - Κυρ. 21:00 - Τετ. 23:20 

- Ενας Αλλος Κόσμος - Worlds Apart

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Σαβ. 23:20 - Τετ. 21:00 

- Η Ρόζα της Σμύρνης - Roza of Smyrna

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή )
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Παρ. 21:00 - Δευτ. 23:30 

- Μικρά Αγγλία - Little England

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή )
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Πεμ. 21:00 - Τρ. 23:20 

- Πολίτικη Κουζίνα - A Touch of Spice

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινή )
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Σαβ. Τρ. 21:00 
- The Eagle Huntress - Η Κυνηγός με τον Αετό

H Aϊσολπάν είναι ένα 13χρονο κορίτσι, έγινε η πρώτη γυναίκα κυνηγός με αετό, κατακτώντας την κορυφή μια παράδοσης που συνεχίζεται από πατέρα σε γιο για περισσότερες από 12 γενιές εδώ και αιώνες!
- Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
18:30 
- Κολοσσαίον
Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996
18:30 
- The Fate of the Furious - Fast & Furious 8: Μαχητές των Δρόμων
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
22:10 
- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
22:10 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
21:50 
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
21:45 
,
Π Α Ι Δ Ι Κ Α
- The Jungle Book - Το Βιβλίο της Ζούγκλας
- Ολύμπιον 1 (Dolby Digital - DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
Κυρ. 12:00 μεταγλ. (Kids Love Cinema) 
- Zootopia - Ζωούπολη
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351

Σαβ. Κυρ. 11:50 μεταγλ. 

- Ballerina - Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 13:00 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 11 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. Κυρ. 18:15 μεταγλ. 

- Beauty and the Beast - Η Πεντάμορφη και το Τέρας

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 19:00 υποτ. 
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 17:10 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. Κυρ. 17:30 μεταγλ. 

- Ice Age: Collision Course - Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 17:00 μεταγλ. 

- Kung Fu Panda 3

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 11:00 - 15:00 μεταγλ. 

- Moana - Βαϊάνα

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 16:20 μεταγλ. 

- Norm of the North - Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 17:00 μεταγλ. (αιθ. 4) 
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 11:40 - 13:45 - 15:45 - 17:45 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 1 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 16:30 μεταγλ. 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 7 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:00 μεταγλ. 
- Village Mediterranean Cosmos 4 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:00 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 13:00 - 15:00 μεταγλ. 
- Village Mediterranean Cosmos 7 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Σαβ. Κυρ. 14:00 - 16:00 μεταγλ. - Κυρ. και 12:00 μεταγλ. 
- Ελληνίς
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) - Tηλ. 2310 292304
20:15 μεταγλ. 
- Κολοσσαίον
Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996
17:00 μεταγλ. 

- Rock Dog - Μπάντι, ο Ροκ Σταρ

- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. Κυρ. 17:20 μεταγλ. 
- Sing - Τραγούδα!
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 14:00 - 18:45 μεταγλ. 
- Smurfs: The Lost Village - Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:20 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 11:15 - 13:15 - 15:15 μεταγλ. 
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:15 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 12:15 - 14:15 - 16:15 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. Κυρ. 17:40 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 6 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:50 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 16:40 μεταγλ. 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Σαβ. Κυρ. 17:50 μεταγλ. 
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:10 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 13:10 - 15:10 μεταγλ. 

- The Boss Baby - Αρχηγός από Κούνια

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 12:30 - 14:30 - 16:30 μεταγλ. 
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 11:30 - 13:30 - 15:30 - 19:30 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:00 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 17:50 μεταγλ. 
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:00 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 16:50 μεταγλ. 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Σαβ. Κυρ. 18:10 μεταγλ. 
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:20 μεταγλ. 
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Σαβ. Κυρ. 14:15 - 16:20 μεταγλ. - Κυρ. και 12:10 μεταγλ. 
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:45 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 13:20 - 15:30 μεταγλ. 

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-18-maiou-2017-19273/feed/
<![CDATA[Ο Τζίμι Κίμελ οικοδεσπότης των Όσκαρ 2018 ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oscar-2018-19265/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oscar-2018-19265/#comments +Thu, 18 May 2017 10:44:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oscar-2018-19265/  Ο Τζίμι Κίμελ οικοδεσπότης των Όσκαρ 2018 

]]>
 Ο Τζίμι Κίμελ οικοδεσπότης των Όσκαρ 2018 

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Αυτό σκέφτηκαν μάλλον και στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και έσπευσαν να κλείσουν για τα Όσκαρ 2018 την ίδια ομάδα που διοργάνωσε και παρουσίασε τα φετινά βραβεία.

Το μικρό... λαθάκι που έγινε με την απονομή της καλύτερης ταινίας δεν ήταν αρκετό για να αποφασίσει η Ακαδημία αλλαγή ομάδας. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, και την 90η διοργάνωση αναλαμβάνουν οι παραγωγοί Μάικλ Ντε Λούκα και Τζένιφερ Τοντ με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ.

«Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε αυτή τη χρονιά βιαστήκατε, περιμένετε να δείτε τι έχουμε ετοιμάσει για την 90η επετειακή απονομή», δήλωσε αστειευόμενος ο Κίμελ, μετά την ανακοίνωση.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χρόνος που οικοδεσπότης των βραβείων θα είναι ο Κίμελ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι τα Όσκαρ ήταν μία κορύφωση της καριέρας του και δήλωσε ευγνώμων απέναντι στην Ακαδημία που τον επέλεξε.

Τα 90α Όσκαρ θα λάβουν χώρα στις 4 Μαρτίου του 2018 στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ και θα μεταδοθούν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν άλλον για να είναι ο οικοδεσπότης των Όσκαρ σε ένα χρόνο. Ο τρόπος που χειρίζεται τις καταστάσεις επί σκηνής ο Τζίμι είναι ανεκτίμητος, ειδικά εάν προκύψει κάτι απρόοπτο», δήλωσε η Τσάννινγκ Ντάνγκι, πρόεδρος του ABC Entertainment και πρόσθεσε: «Με τον Μάικ και την Τζένιφερ στο τιμόνι, είμαστε έτοιμοι για ακόμα μία αξέχαστη απονομή που θα εντυπωσιάσει, θα ευχαριστήσει και το σημαντικότερο θα τιμήσει τα 90 χρόνια του πιο περίφημου θεσμού του Χόλιγουντ».
]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/oscar-2018-19265/feed/
<![CDATA[ Το ΑΦΤΕΡΛΩΒ, επιτέλους στους κινηματόγραφους από 18 Μαίου.]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/afterlove-19260/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/afterlove-19260/#comments +Wed, 17 May 2017 21:40:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/afterlove-19260/   Το ΑΦΤΕΡΛΩΒ, επιτέλους στους κινηματόγραφους από 18 Μαίου.

]]>
 Το ΑΦΤΕΡΛΩΒ, επιτέλους στους κινηματόγραφους από 18 Μαίου.

Το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, μετά την επιτυχημένη πορεία του σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, με αφετηρία το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες, για να προσφέρει αγάπη, γέλιο και… εξηγήσεις στους θεατές.
 
Το «Άφτερλωβ», μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, παρακολουθεί την προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία. Αποκλεισμένοι, έγκλειστοι και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν με αθωότητα, αμηχανία και γενναιότητα, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν. Κι ενώ η διαδρομή τους μοιάζει αρχικά σαν μια αθώα βόλτα στην εξοχή, σύντομα θα αισθανθούν χαμένοι  σε ένα αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον…
 
Σύνοψη:
Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη.
 
Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…
 
Δυο χρόνια μετά τη μικρού μήκους ταινία «Ο Έλβις Είναι Νεκρός», και βάζοντας στο κέντρο της ιστορίας του τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε εκεί, ο Στέργιος Πάσχος επιστρατεύει ξανά το αστείρευτο ταλέντο δυο νέων ηθοποιών, του ήδη βραβευμένου σε θέατρο και σινεμά Χάρη Φραγκούλη, αλλά και της πολλά υποσχόμενης ηθοποιού Ηρώς Μπέζου, σε μια διαφορετική ερωτική ιστορία ιδωμένη από το τέλος προς την αρχή.
 
Βραβεία/Συμμετοχές:
·        Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης και Ειδική Μνεία στον Χάρη Φραγκούλη,  57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
·        Βραβείο Επιτροπής Νέων, Διαγωνιστικό τμήμα Νέων Σκηνοθετών, 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο
·        Βραβείο Cineuropa της Επιτροπής Νέων, 33o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μονς
·         
Βιογραφικό Στέργιου Πάσχου:
Γεννήθηκε το 1985 στο Βελεστίνο. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 7 μικρού μήκους και έχει συμμετάσχει στο Script&Pitch καθώς και στο Framework του Torino Film Lab. Εργάζεται ως σεναριογράφος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το  Άφτερλωβ είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του.
 
Επιλεκτική Φιλμογραφία Selected Filmography
2010       Χτυπήματα Knocks (μμ/short)
2011       Ελένη Eleni (μμ/short)
2012       Largo (μμ/short)
2013       Ο Έλβις Είναι Νεκρός Elvis is Dead (μμ/short)
2016       Άφτερλωβ Afterlov
 
Στοιχεία ταινίας:
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Στέργιος Πάσχος
Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου
Φωτογραφία: Χρήστος Καπάτος
Μουσική:Melentini
 
Παραγωγός: Φαίδρα Βόκαλη
Παραγωγή: MarniFilms
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, Faliro House Productions, Two Thirty Five (2|35)
Διανομή: StraDa Films

Διεθνήςτίτλος: Afterlov

Ελλάδα, 2016
Έγχρωμο
94’

]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/afterlove-19260/feed/
<![CDATA[Η αφίσα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που θα διαγωνιστεί στις Κάννες ]]> http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/lanthimos-afisa-19252/ http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/lanthimos-afisa-19252/#comments +Wed, 17 May 2017 14:45:00 +0300 31 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/lanthimos-afisa-19252/   Η αφίσα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που θα διαγωνιστεί στις Κάννες 

]]>
  Η αφίσα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που θα διαγωνιστεί στις Κάννες 

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η μυστηριώδης, εκθαμβωτικά μινιμαλιστική, με άμεση ψυχαναλυτική παραπομπή, δηλαδή όπως ακριβώς το περιμέναμε, αφίσα της τελευταίας ταινίας του Λάνθιμου, που την αναμένουμε να προβληθεί στις Κάννες 2017... 


Ο έλληνας σκηνοθέτης συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με την ταινία του «The Killing of a Sacred Deer» («Ο Φόνος του Ιερού Ελαφιού») και πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν.


]]>
0 http://kulturosupa.gr/index.php/cinemania/lanthimos-afisa-19252/feed/